Προς το περιεχόμενο

Πληρωμη ΕΝΦΙΑ

basilisgate13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, petrakiskap είπε

Πρώτη δόση 30/5 ;; Μήπως τότε έπρεπε ηδη  να  είχαν αναρτηθεί έστω απο τον Απρίλη για να ξέρουμε τι θα πληρώσουμε;; Περυσι και πρόπερσι οταν ήταν η πληρωμή της 1ης δόσης, μπορούσες να πληρώσεις τις πρώτες 2 δόσεις οταν έληγε η δευτερη. Θα ισχύσει και φέτος; πχ αντι να πληρώσεις Μαιο, να βάλεις 2 δόσεις τον Ιούνιο χωρις να εχεις θεμα ή οχι;

φυσικα και ετσι επρεπε να γινει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 367
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η τροπολογία είναι ξεκάθαρη.

Αν βγει ο φόρος ως τις 15/5 πρώτη δόση θα είναι στο τέλος Μαϊου.

Αν βγει μετά τις 15 θα είναι τέλος Ιουνίου.

Άρα δεν ισχύει ότι σήμερα θα βγουν εκαθαριστικα. Σήμερα ίσως βγουν για κάποιους. Οι περισσότεροι μέσα στις επόμενες ημερες.

1 λεπτό πριν, Dante80 είπε

Διακόσια+ ευρώ αύξηση στον ΕΝΦΙΑ φέτος..Τ_Τ

εισαι σε μερος με πολυ "νεα" ανεβασμενη αντικειμενικη? ή αφορα πολυ μεγαλο ακινητο

3 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε

εισαι σε μερος με πολυ "νεα" ανεβασμενη αντικειμενικη? ή αφορα πολυ μεγαλο ακινητο

Αλλαγή αντικειμενικής λογικά. Κουκάκι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγγενης μου ειχε μείωση 150 ευρω, άλλος είχε 65 ευρώ....Εγώ πάλι είχα μείωση  5 ευρώ... Θα τα φάω σε σουβλάκια στην πληρωμη..( Στο taxisnet το βρήκα ως οφειλή, στα εκκαθαριστικά δεν φαίνεται ακομα κατι)

Επεξ/σία από petrakiskap
  • Like 1

Αν κατάλαβα καλά οι εκπτώσεις για τον ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστούν με βάση το εισόδημα του 2020 αντί για το εισόδημα του 2021. (Επειδή φέτος βγαίνουν νωρίς τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ πριν ολοκληρωθούν οι δηλώσεις εισοδήματος).

Δεν είναι μέγα σφάλμα αυτό; Το εισόδημα του 2020 έχει ήδη χρησιμοποιηθεί πέρσι για υπολογισμό των εκπτώσεων.

Κάποιος που το 2021 είχε χαμηλό εισόδημα δε θα λάβει την έκπτωση του 50% που κανονικά θα δικαιούταν.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Αν κατάλαβα καλά οι εκπτώσεις για τον ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστούν με βάση το εισόδημα του 2020 αντί για το εισόδημα του 2021. (Επειδή φέτος βγαίνουν νωρίς τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ πριν ολοκληρωθούν οι δηλώσεις εισοδήματος).

Δεν είναι μέγα σφάλμα αυτό; Το εισόδημα του 2020 έχει ήδη χρησιμοποιηθεί πέρσι για υπολογισμό των εκπτώσεων.

Κάποιος που το 2021 είχε χαμηλό εισόδημα δε θα λάβει την έκπτωση του 50% που κανονικά θα δικαιούταν.

Υπάρχει ένα όριο και στην αξία των σπιτιών σου. Δηλαδή αν έχεις πάνω 150.000 περίπου τότε ότι εισόδημα και να έχεις εκτύπωση δεν παίρνεις.

Δηλαδή δεν υπάρχει παραθυράκι για πονηρια

Επεξ/σία από Allan-Wake

@MikeJ
Είναι μέγα σφάλμα και άδικο συνάμα. Και τυχαίνει εγώ να είμαι σε αυτές τις περιπτώσεις !
Εντάξει, 60-70 € διαφορά, αλλά γιατί να τους τα πληρώσω ?
Αλλά δε μπορεί να γίνει κάτι.
Έτσι κι αλλιώς οι προθεσμίες για τις φετινές δηλώσεις λήγουν 30/6. Βάλε και ένα μήνα παράταση το λιγότερο 31/7. Άρα κανονικά ο ΕΝΦΙΑ θα έβγαινε με τα νέα εισοδήματα κατά τον Αύγουστο Σεπτέμβρη όπως συνήθως.
Έτσι όμως σου λέει θα πληρωθεί σε 6 δόσεις αντί για 10 που βγαίνει τώρα.
Για μας το κάνει βρε κουτά ...

Έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ δικαιούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων εφόσον:

- Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.

- Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ.
- Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει τα 85.000 ευρώ για τον άγαμο, τα 150.000 ευρώ για τον έγγαμο με ένα εξαρτώμενο τέκνο και τα 200.000 ευρώ για τον έγγαμο με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ έχουν οι οικογένειες που είναι τρίτεκνες ή πολύτεκνες ή περιλαμβάνουν άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%, εφόσον πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

- Το συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.
- Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ.

• Thanks 1

22 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Σίγουρα είναι σφάλμα αλλά δημόσιονομικα βγαίνει το ίδιο για το κρατος γιατί αντίστοιχα κάποιος που είχε εισοδήματα το 21 θα την λάβει γιατί δεν είχε το 20 πχ. Δεν τα λύνουν τα προβλήματα τα μπαλωνουν. 

Σε άλλα νέα 25% κάτω για μένα, κάτι είναι και αυτό.

11 λεπτά πριν, Free Bird είπε

@MikeJ
Είναι μέγα σφάλμα και άδικο συνάμα. Και τυχαίνει εγώ να είμαι σε αυτές τις περιπτώσεις !
Εντάξει, 60-70 € διαφορά, αλλά γιατί να τους τα πληρώσω ?
Αλλά δε μπορεί να γίνει κάτι.
Έτσι κι αλλιώς οι προθεσμίες για τις φετινές δηλώσεις λήγουν 30/6. Βάλε και ένα μήνα παράταση το λιγότερο 31/7. Άρα κανονικά ο ΕΝΦΙΑ θα έβγαινε με τα νέα εισοδήματα κατά τον Αύγουστο Σεπτέμβρη όπως συνήθως.
Έτσι όμως σου λέει θα πληρωθεί σε 6 δόσεις αντί για 10 που βγαίνει τώρα.
Για μας το κάνει βρε κουτά ...

Όλα αυτά που τα τρέχουν νωρίτερα φέτος δηλαδή ενφια ε1 κ ότι προκύψει τα κάνουν γιατί έχουν εντολές άνωθεν. Αν μπορούσα να μαντέψω γιατί είναι για να υπάρχουν περισσότερες δόσεις ΜΠΑΣ και μειωθούν τα χρέη προς το δημόσιο. 

3 minutes ago, Allan-Wake said:

Υπάρχει ένα όριο και στην αξία των σπιτιών σου. Δηλαδή αν έχεις πάνω 150.000 περίπου τότε ότι εισόδημα και να έχεις εκτύπωση δεν παίρνεις.

Δηλαδή δεν υπάρχει παραθυράκι για πονηρια

Ναι εγώ αναφέρομαι στο ότι αν έχεις εισόδημα κάτω από 9 χιλ περίπου (δεν θυμάμαι σίγουρα το ποσό) σου κόβουν τον ΕΝΦΙΑ στη μέση. 

Το 2020 είχα εισόδημα πάνω από το όριο και έτσι πέρσι πλήρωσα ολόκληρο ΕΝΦΙΑ, ενώ το 2021 κάτω από το όριο αλλά αυτοί χρησιμοποιούν το εισόδημα του 2020 για 2η συνεχή χρονιά παρόλο που εγώ πχ έχω ήδη κάνει φορολογική.

6 minutes ago, Manolo7 said:

Σίγουρα είναι σφάλμα αλλά δημόσιονομικα βγαίνει το ίδιο για το κρατος γιατί αντίστοιχα κάποιος που είχε εισοδήματα το 21 θα την λάβει γιατί δεν είχε το 20 πχ. Δεν τα λύνουν τα προβλήματα τα μπαλωνουν. 

Σε άλλα νέα 25% κάτω για μένα, κάτι είναι και αυτό.

Όλα αυτά που τα τρέχουν νωρίτερα φέτος δηλαδή ενφια ε1 κ ότι προκύψει τα κάνουν γιατί έχουν εντολές άνωθεν. Αν μπορούσα να μαντέψω γιατί είναι για να υπάρχουν περισσότερες δόσεις ΜΠΑΣ και μειωθούν τα χρέη προς το δημόσιο. 

Εγώ δεν εννοώ σφάλμα από άποψης δημοσιονομικών του κράτους αλλά από άποψης αδικίας προς τον πολίτη που είχε χαμηλό εισόδημα το 21 αλλά δε θα λάβει την έκπτωση που κανονικά δικαιούνταν.

• Like 1

Είναι σφάλμα.

Όπως σφάλμα είναι το γεγονός πως αν έχεις πχ εξ αδιαιρέτου μια κατοικία που έχει κόστος πάνω από 150.000, πληρώνεις ΕΝΦΙΑ ακόμα και αν είσαι ανεργος.

Το ότι κληρονομήσες κάτι απ' τον γονιό σου και το έγραψε και στα 3 παιδιά δε σημαίνει όμως ότι είσαι πλούσιος.

Είναι το λεγόμενο τεκμήριο, που σαφώς έχει λογική αλλά παράλληλα αδικεί πολύ κόσμος.

• Like 1

11 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Εγώ δεν εννοώ σφάλμα από άποψης δημοσιονομικών του κράτους αλλά από άποψης αδικίας προς τον πολίτη που είχε χαμηλό εισόδημα το 21 αλλά δε θα λάβει την έκπτωση που κανονικά δικαιούνταν.

Προφανώς και είναι άδικο, και είναι και άδικο να πάρει κάποιος έκπτωση ενώ δεν δικαιούται. Αλλά δεν τους ενδιαφέρει, 3δις δεν ξέρω πόσα έβγαιναν να πάρουν 3 θα πάρουν, δεν ασχολούνται. Τα νούμερα να βγαίνουν και ο κόσμος να πα να

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...