Προς το περιεχόμενο

Operating system error

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα ,πριλ λιγο καιρο ειχα παρει κ ειχα εγκαταστησει πανω στον παλιο μου υπολογιστη εναν σσδ και τα windows 10 σε αυτον.Υπηρχαν στον παλιο hdd τα windows xp .Οποτε ηθελα να απεγκαταστησω τα xp ωστε να εχω μονο τον σσδ ως μπουταμπλ ντιβαις.Παρολα αυτα και αφου βρηκα τροπο να διαγραψω οτι υπηρχε στον παλιο δισκο να κανω φορματ του δισκου κλπ.Τωρα δεν βρισκει operating system οταν παει να ανοιξει.Εχουμε καμια ιδεα τι μπορω να κανω?

Δημοσ.

Ναι, να ξανα περασεις τα windows απο την αρχη στον ssd

Οταν τον εβαλες κι εκανες εγκατασταση τα windows 10, υπηρχε ηδη ο bootloader των xp στον παλιο δισκο και εγινε εκει η αλλαγη ωστε να ξεκινουν και τα 10ρια..

Μετα εκανες format τον παλιο δισκο και σβηστηκαν όλα μαζι με τον bootloader αρα τωρα δεν εχει για να ξεκινησει..

Υπαρχει διαδικασια αλλά ειναι καπως ιδιαιτερη αρα καλυτερα αντι να μπλεκεις, ριξε ενα format ξανα στον ssd..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

Ναι, να ξανα περασεις τα windows απο την αρχη στον ssd

Οταν τον εβαλες κι εκανες εγκατασταση τα windows 10, υπηρχε ηδη ο bootloader των xp στον παλιο δισκο και εγινε εκει η αλλαγη ωστε να ξεκινουν και τα 10ρια..

Μετα εκανες format τον παλιο δισκο και σβηστηκαν όλα μαζι με τον bootloader αρα τωρα δεν εχει για να ξεκινησει..

Υπαρχει διαδικασια αλλά ειναι καπως ιδιαιτερη αρα καλυτερα αντι να μπλεκεις, ριξε ενα format ξανα στον ssd..

Ευχαριστώ για την απάντηση ,αν κάνω φορματ τον σσδ θα χάσω τα αρχεία που έχω και δεν το θέλω αυτό υπάρχει αλλος τρόπος;;

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

βάλε το μέσο με τα 10αρια και στην αρχή ΔΕΝ θα επιλέξεις εγκατάσταση αλλα επιδιόρθωση κατα την εκκίνηση.

το δοκίμασα αλλά μου βγάζει ότι δεν μπόρεσε να διορθώσει το σφάλμα κλπ

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, SpEcTer είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση ,αν κάνω φορματ τον σσδ θα χάσω τα αρχεία που έχω και δεν το θέλω αυτό υπάρχει αλλος τρόπος;;

Μα θα τα περασεις στον παλιο δισκο και θα εισαι μια χαρα..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

Μα θα τα περασεις στον παλιο δισκο και θα εισαι μια χαρα..

Αναγκαστικά η μόνη λύση είναι αυτή για να μην χασω δεδομένα . Το θέμα είναι πως θα περάσω μετά τα win10 στον σσδ ώστε να κάνω αυτόν τον μπουταμπλ δισκο

Δημοσ.

Θα αποσυνδεσεις τον ssd και θα περασεις τα windows στον παλιο. (καλωδιο sata+ ρευμα)

Μετα θα συνδεσεις και τον ssd και θα κανεις εκκινηση απο τον παλιο ωστε να βλεπεις και ολα τα αρχεια του ssd και να τα περασεις στον παλιο.

Μολις εχεις σωσει πλεον ολα σου τα αρχεια, το κλεινεις και αποσυνδεεις τον παλιο. Κανεις φορματ στον ssd και περνας windows 10 κανονικα κτλ και μετα συνδεεις και τον παλιο επανω και την στιγμη εκεινη θα ειναι και οι 2 δισκοι bootable αλλα ανεξάρτητοι.. Αρα μετα αφου θα εχεις κανει πλεον εκκινηση απο τον ssd, κρατας τα αρχεια σου οπου θες και σβηνεις ο,τι θες.. Κτλ κτλ κτλ...

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

Θα αποσυνδεσεις τον ssd και θα περασεις τα windows στον παλιο. (καλωδιο sata+ ρευμα)

Μετα θα συνδεσεις και τον ssd και θα κανεις εκκινηση απο τον παλιο ωστε να βλεπεις και ολα τα αρχεια του ssd και να τα περασεις στον παλιο.

Μολις εχεις σωσει πλεον ολα σου τα αρχεια, το κλεινεις και αποσυνδεεις τον παλιο. Κανεις φορματ στον ssd και περνας windows 10 κανονικα κτλ και μετα συνδεεις και τον παλιο επανω και την στιγμη εκεινη θα ειναι και οι 2 δισκοι bootable αλλα ανεξάρτητοι.. Αρα μετα αφου θα εχεις κανει πλεον εκκινηση απο τον ssd, κρατας τα αρχεια σου οπου θες και σβηνεις ο,τι θες.. Κτλ κτλ κτλ...

πολυ απλο για να το σκεφτει καποιος ,ευχαριστω πολυ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...