Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Baator είπε

Άρα σε κάθε γειτονιά τα ίδια επιχειρήματα ακούγονται...Και εδώ σε εμάς "γιατί τα ταίζεις εδώ και δεν τα πας μπροστά στο σπίτι σου". Λες και δεν ταίζουμε και αυτά μπροστά στο σπίτι μας και πάμε μόνο 2 τετράγωνα παραπέρα. 

Ή γιατί είναι ρεαλιστικό να μαζέψεις 20 γάτες και να τις πεις 'πάμε για φαί τώρα, ακολουθήστε με, όχι εδώ, 2 τετράγωνα παραδίπλα στο οικόπεδο εκεί θα φάμε, εκεί δεν φωνάζουνε, εδώ πρέπει να είμαστε καθαρά".

Ή γιατί έχει τετράγωνο που ΔΕΝ έχει αδέσποτες γάτες, σε κανάδυο σημεία είναι μαζεμένες μόνο.

Ωραίος.

Δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να κάθεται και να καθαρίζει έξω από το σπίτι του τις ακαθαρσίες που δημιουργούνται επειδή εσύ και ο οποιοσδήποτε άλλος επιλέγει να ταϊζει τα αδέσποτα σε εκείνο το σημείο. Όποιος θέλει να τα ταϊζει να βάλει λοιπόν το φαγητό μπροστά από το δικό του σπίτι και να πηγαίνει να καθαρίζει κιόλας. Και εμείς το ίδιο είπαμε σε μια γριά που ερχόταν και μάλιστα πετούσε διάφορα φαγητά και τροφές μπροστά από το πεζοδρόμιό μας χωρίς να τις βάζει σε κεσεδάκι, έπρεπε μια φορά την βδομάδα να κατεβαίνουμε κάτω για να ρίχνουμε νερό με κουβάδες και χλωρίνη αλλιώς πατούσαμε τις λίγδες λερώναμε και το σπίτι μέσα και κόλλαγαν τα παπούτσια μας στο πάτωμα, μας είπε κιόλας οτι αυτά που λέμε είναι ιδιοτροπίες, επέλεγε καθαρά να τα βάζει αλλού για να μην έχει το πρόβλημα στην δική της πολυκατοικία. 

Η χορήγηση τροφής στα αδέσποτα μέσα στα αστικά κέντρα έπρεπε να επιτρέπεται μόνο σε χώρους όπως αυλές, άλση και πάρκα, σε καμιά περίπτωση στα πεζοδρόμια. Μόνο κανένα μπολ με νερό και πολύ είναι.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, lightsout είπε

Πιθανό είναι το αδέσποτο να έχει φάει ξύλο από διάφορα δίποδα και εκδηλώνει τέτοια συμπεριφορά, όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το ζήτημα είναι ότι οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να μεριμνούν για τα αδέσποτα ζώα και οι περισσότεροι δήμαρχοι "παίζουν τον περδίκο", για να μην πω τίποτα χειρότερο.

Μπορεί να έχει φάει ξύλο όπως λες η μπορεί να είχε κουτάβια. Το κορίτσι που του ξεσκισε το πόδι δεν νομίζω να το ενδιαφέρει η αιτία 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, uesugi1989 είπε

Μπορεί να έχει φάει ξύλο όπως λες η μπορεί να είχε κουτάβια. Το κορίτσι που του ξεσκισε το πόδι δεν νομίζω να το ενδιαφέρει η αιτία 

Δεν απευθύνομαι στο κορίτσι όμως, απευθύνομαι σε εσένα.

Δημοσ.

Επί του θέματος είναι απλό, αν αυτό που συνέβη συνδέεται με σχέση αιτίου και αιτιατού, υπάρχει ευθύνη κι ας μην υπάρχει ιδιοκτησία. Δηλαδή, δεν έχω ζώα, αλλά μαζεύονται ζώα εξαιτίας μου...τα ζώα προκάλεσαν ένα γεγονός, που αν δεν τα μάζευα δεν θα προκαλούνταν. Αίτιο - αιτιατό. 

Τα υπόλοιπα βρείτε τα.

Εγώ σε μια κυρία που εχεσε το σκυλί της μπροστά στην πόρτα μου και της είπα να το πάει αλλού για να κάνει την ανάγκη του, και μου απάντησε θα τα σκουπίσω, της είπα ευγενικά ότι θα δω πού μένει να πάω να χέσω και μετά θα τα σκουπίσω, και συνεννοηθήκαμε απολύτως, δεν ξαναήρθε στην πόρτα μου, το πάει σε κάτι χορτάρια απέναντι. Οι είσοδοι των σπιτιών και τα πεζοδρόμια δεν είναι για να χέζουν τα συμπαθή τετράποδα!

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να κάθεται και να καθαρίζει έξω από το σπίτι του τις ακαθαρσίες που δημιουργούνται επειδή εσύ και ο οποιοσδήποτε άλλος επιλέγει να ταϊζει τα αδέσποτα σε εκείνο το σημείο. Όποιος θέλει να τα ταϊζει να βάλει λοιπόν το φαγητό μπροστά από το δικό του σπίτι και να πηγαίνει να καθαρίζει κιόλας. Και εμείς το ίδιο είπαμε σε μια γριά που ερχόταν και μάλιστα πετούσε διάφορα φαγητά και τροφές μπροστά από το πεζοδρόμιό μας χωρίς να τις βάζει σε κεσεδάκι, έπρεπε μια φορά την βδομάδα να κατεβαίνουμε κάτω για να ρίχνουμε νερό με κουβάδες και χλωρίνη αλλιώς πατούσαμε τις λίγδες λερώναμε και το σπίτι μέσα και κόλλαγαν τα παπούτσια μας στο πάτωμα, μας είπε κιόλας οτι αυτά που λέμε είναι ιδιοτροπίες, επέλεγε καθαρά να τα βάζει αλλού για να μην έχει το πρόβλημα στην δική της πολυκατοικία. 

Η χορήγηση τροφής στα αδέσποτα μέσα στα αστικά κέντρα έπρεπε να επιτρέπεται μόνο σε χώρους όπως αυλές, άλση και πάρκα, σε καμιά περίπτωση στα πεζοδρόμια. Μόνο κανένα μπολ με νερό και πολύ είναι.

Δεν έχω δει ποτέ στην ζωή μου φιλόζωο να πετάει φαγητό και σκουπίδια έξω από το σπίτι κάποιου χύμα και να σηκώνεται να φεύγει. ΠΟΤΕ. Έχω δει δεκάδες και όλοι είναι με χαρτιά, μπωλάκια ή αλουμινόχαρτα, αφήνουν το φαγητό, περιμένουν να φάνε τα ζώα και μετά τα μαζεύουν. ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ έχουν πρόβλημα με άτομα της γειτονιάς για τις "βρωμιές" τους. Οι πάντες έχουν πρόβλημα με τα ίδια τα ζώα και θέλουν απλά να μην τα βλέπουν ή με κάποιον μαγικό τρόπο να εξαφανιστούν.

Ποτέ κανέναν επίσης δεν έχω δει να λειτουργεί με την λογική "θα πάω παραπέρα στην άλλη πολυκατοικία να ταίσω για να μην λερώσω την δική μου". Ταίζεις εκεί που είναι οι γάτες. Δεν ταίζεις 3 γειτονιές παραπέρα και περιμένεις να σε ακολουθήσουν οι γάτες. Όλες οι γάτες έχουν έναν χώρο λίγων μέτρων που κινούνται. Οι ίδιες 5-10 γάτες είναι σε ένα τετράγωνο και μπροστά από μια πολυκατοικία, άλλες 5-10 γάτες είναι στον παρόμοιο χώρο παραπέρα. Δεν περιφέρονται ασκόπως και σήμερα είναι εδώ και αύριο εκεί και άμα δούνε φαί 3 τετράγωνα παραπέρα μετακομίζουν εκεί.

Αν πετύχεις κάποιον που έρχεται και πετάει αποφάγια χύμα μπροστά απ' το σπίτι σου και σηκώνεται και φεύγει, μαζί σου να του κάνεις παρατήρηση. Επειδή όμως τα ζω καθημερινά εδώ και 2 δεκαετίες, όχι στο 99%, στο 100% των περιπτώσεων αυτοί που έχουν πρόβλημα έχουν με τα ίδια τα ζώα και απλά δεν θέλουν να τα βλέπουν, με "οποιονδήποτε τρόπο". Με λάστιχο και χλωρίνες και με απολυμαντικά να καθαρίσουν μετά αυτοί που ταίζουν, πάλι θα τα ακούσουν για τις "βρωμιές" τους. Γι' αυτό και τα ακούω βερεσέ όλα αυτά τα "η τάδε γιαγιά έρχεται και πετάει αποφάγια" και ο "τάδε παππούς ταίζει μπροστά σε εμάς μόνο αλλά στην δική του γειτονιά όχι". Με τα μάτια μου έχω δει και ακούσει τόσες φορές αυτά τα πράγματα, ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ είναι καραμπινάτα ψέμματα που πιθανώς τα πιστεύουν και οι ίδιοι που τα λένε και θα θέλανε να ισχύουν, αλλά πολύ απλά δεν ισχύουν.

Πας και ταίζεις εκεί που είναι οι γάτες. Όποιος νοιάζεται θα πάει και 5-10 μέτρα παραπέρα από την δική του είσοδο και θα ταίσει και εκείνα τα γατιά. Να ταίσει ΜΟΝΟ τα παραδίπλα απλά δεν παίζει, δεν το 'χω δει ποτέ, δεν έχει καμιά λογική, δεν θα 'μπαινε στον κόπο και δεν σκέφτεται έτσι πονηρά ότι "τα γατιά βρωμίζουν, θα ταίσω μόνο τα πέρα".

Γνώμη φυσικά δεν θα αλλάξω σε κανέναν, το ξέρω πολύ καλά, οι μεν πάντα θα πιστεύουν ότι οι γάτες και μόνο που υπάρχουν είναι βρωμιά που πρέπει να εξαλειφθεί με οποιονδήποτε τρόπο, οι δε ό,τι και να κάνουν θα είναι οι "περίεργοι" που δεν ασχολούνται με τα παιδάκια και τους άστεγους που πεινάνε αλλά με τα βρωμόγατα.

Όταν ακόμα και το μπωλ με το νερό το καλοκαίρι ενοχλεί αυτά τα άτομα, δεν υπάρχει καμιά σωτηρία. Απλά δεν νοιάζονται, τους αφήνει αδιάφορο ζωντανά πλάσματα να ψοφάνε της δίψας και πείθουν τον εαυτό τους ότι ακόμα και ένα μπωλάκι νερό είναι βρωμιά και αυτοί που το αφήνουν περίεργοι και αργόσχολοι.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Επί του θέματος είναι απλό, αν αυτό που συνέβη συνδέεται με σχέση αιτίου και αιτιατού, υπάρχει ευθύνη κι ας μην υπάρχει ιδιοκτησία. Δηλαδή, δεν έχω ζώα, αλλά μαζεύονται ζώα εξαιτίας μου...τα ζώα προκάλεσαν ένα γεγονός, που αν δεν τα μάζευα δεν θα προκαλούνταν. Αίτιο - αιτιατό. 

Τα υπόλοιπα βρείτε τα.

Εγώ σε μια κυρία που εχεσε το σκυλί της μπροστά στην πόρτα μου και της είπα να το πάει αλλού για να κάνει την ανάγκη του, και μου απάντησε θα τα σκουπίσω, της είπα ευγενικά ότι θα δω πού μένει να πάω να χέσω και μετά θα τα σκουπίσω, και συνεννοηθήκαμε απολύτως, δεν ξαναήρθε στην πόρτα μου, το πάει σε κάτι χορτάρια απέναντι. Οι είσοδοι των σπιτιών και τα πεζοδρόμια δεν είναι για να χέζουν τα συμπαθή τετράποδα!

Αν το ζώο δεν ήταν δεσποζόμενο μήπως θα σε ρωτούσε για το πού θα χέσει; Επίσης, συγκρίνεις τον εαυτό σου με σκύλο; Αν είναι έτσι, φόρα κι ένα λουρί και ζήτα να σε βγάζουν βόλτα.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, lightsout είπε

Δεν απευθύνομαι στο κορίτσι όμως, απευθύνομαι σε εσένα.

Εγώ τι θες να σου πω ? Εννοείται ότι κ ξύλο να είχε φάει το αδέσποτο και αντέδρασε έτσι, περισσότερο θα λυπηθώ για το κορίτσι παρα για αυτο

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, lightsout είπε

Αν το ζώο δεν ήταν δεσποζόμενο μήπως θα σε ρωτούσε για το πού θα χέσει; Επίσης, συγκρίνεις τον εαυτό σου με σκύλο; Αν είναι έτσι, φόρα κι ένα λουρί και ζήτα να σε βγάζουν βόλτα.

Αν και Αν το τερματισες. Αν η γιαγια μου ειχε φτερα θα ηταν πουλι

• Super Moderators
Δημοσ.

Τελευταίο που γράφω:

Άλλη σκορδοκαΐλα δεν είχα, παρά να έρθω να γράψω ψέμματα στο insomnia...

Παρενθετικά, εγώ γράφω για σκυλιά. Τα οποία ο τύπος σαφέστατα αποφεύγει να ταΐζει στο άχτιστο οικόπεδο απέναντι από τη δική του πολυκατοικία. Εκτός κι αν πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι δέκα-δώδεκα αδέσποτα σκυλιά δεν έχουν εύρος κίνησης πέντε-έξι οικοδομικών τετραγώνων, αλλά αγκυροβόλησαν σε ένα οικοδομικό τετράγωνο , εδώ γεννήθηκαν και εδώ θα πεθάνουν, τα συνάντησε εδώ και έρχεται και τα ταΐζει εδώ γιατί δεν πρόκειται να πάνε πουθενά αλλού...

Που, και πάλι (για όσους κάνουν το στοιχειώδη κόπο διαβάζουν αυτά που υποτίθεται πως σχολιάζουν...) το δικό μου σχόλιο δεν έχει να κάνει τόσο με το ότι, εντελώς συμπτωματικά, το δικό του ακάλυπτο οικόπεδο είναι καθαρό και δεν υπάρχει ούτε πλαστικό για νερό, ενω το δικό μας κατάντησε χαλές, αλλά με το ότι, ενώ τα ταΐζει, δεν καθαρίζει. Θεωρεί πως η φιλοζωΐα του εξαντλείται στο τάισμα. Τροφή και πάμε παρακάτω. Γέμισε το χωράφι ακαθαρσίες σκύλων, κι αυτός που τα συγκέντρωσε εκεί τα ζώα θεωρούσε πως δεν είχε καμία ευθύνη.

Τέλος πάντων, όπως νομίζει ο καθένας. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καταθέτω τη δική μου εμπειρία:

- Έχω 10 γάτες κάτω στην πυλωτή ιδιόκτητου 3ώροφου. Τρώνε και κάθονται εκεί αλλά κυκλοφορούν και παραέξω. Προφανώς τις έχω στειρώσει και τις εμβολιάζω τακτικά. Υπό αυτή την έννοια, είμαι ο κηδεμόνας τους. Όχι δεν έχω βάλει τσιπάκι, δεν τις έχω μέσα στο σπίτι μου.

- Αν κάποιος πειράξει μια από αυτές τις γάτες, θα του ζητήσω το λόγο (ως άμεσα ενδιαφερόμενος). Αλλά και οποιαδήποτε άλλη γάτα πειράξει, πάλι θα του ζητήσω το λόγο (ως φιλόζωος). Όπου γάτα, βάλτε σκύλο, κουνέλι, καμηλοπάρδαλη.

Συνεπώς μην κολλάτε στα τυπικά/νομικά αλλά δείτε την ουσία. Τα αδέσποτα είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που λύνεται αν κάθε ένας μας κάνει το ελάχιστο: στείρωση & σίτιση εκεί που μπορεί και αντέχει η τσέπη του. Μην τα περιμένετε όλα από το δήμο/κράτος/φιλοζωικές διότι το πρόβλημα υπερβαίνει τις δυνατότητές τους.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, tasanton είπε

Καταθέτω τη δική μου εμπειρία:

- Έχω 10 γάτες κάτω στην πυλωτή ιδιόκτητου 3ώροφου. Τρώνε και κάθονται εκεί αλλά κυκλοφορούν και παραέξω. Προφανώς τις έχω στειρώσει και τις εμβολιάζω τακτικά. Υπό αυτή την έννοια, είμαι ο κηδεμόνας τους. Όχι δεν έχω βάλει τσιπάκι, δεν τις έχω μέσα στο σπίτι μου.

- Αν κάποιος πειράξει μια από αυτές τις γάτες, θα του ζητήσω το λόγο (ως άμεσα ενδιαφερόμενος). Αλλά και οποιαδήποτε άλλη γάτα πειράξει, πάλι θα του ζητήσω το λόγο (ως φιλόζωος). Όπου γάτα, βάλτε σκύλο, κουνέλι, καμηλοπάρδαλη.

Συνεπώς μην κολλάτε στα τυπικά/νομικά αλλά δείτε την ουσία. Τα αδέσποτα είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που λύνεται αν κάθε ένας μας κάνει το ελάχιστο: στείρωση & σίτιση εκεί που μπορεί και αντέχει η τσέπη του. Μην τα περιμένετε όλα από το δήμο/κράτος/φιλοζωικές διότι το πρόβλημα υπερβαίνει τις δυνατότητές τους.

Αντε....πιανεις 10 γατες και τις πας στον κτηνιατρο;...και οταν ερθουν αλλες 5 να φανε γιατι ετσι κανουν οι γατες τι κανεις; Τις διωχνεις και δεν μπορουν να λαβουν μερος στο v.i.p. cat feast; :)

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Αν και Αν το τερματισες. Αν η γιαγια μου ειχε φτερα θα ηταν πουλι

Δύο "αν" σε τρεις προτάσεις. Δεν καταλαβαίνω την έκρηξη σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Snoob είπε

Τελευταίο που γράφω:

Άλλη σκορδοκαΐλα δεν είχα, παρά να έρθω να γράψω ψέμματα στο insomnia...

Παρενθετικά, εγώ γράφω για σκυλιά. Τα οποία ο τύπος σαφέστατα αποφεύγει να ταΐζει στο άχτιστο οικόπεδο απέναντι από τη δική του πολυκατοικία. Εκτός κι αν πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι δέκα-δώδεκα αδέσποτα σκυλιά δεν έχουν εύρος κίνησης πέντε-έξι οικοδομικών τετραγώνων, αλλά αγκυροβόλησαν σε ένα οικοδομικό τετράγωνο , εδώ γεννήθηκαν και εδώ θα πεθάνουν, τα συνάντησε εδώ και έρχεται και τα ταΐζει εδώ γιατί δεν πρόκειται να πάνε πουθενά αλλού...

Που, και πάλι (για όσους κάνουν το στοιχειώδη κόπο διαβάζουν αυτά που υποτίθεται πως σχολιάζουν...) το δικό μου σχόλιο δεν έχει να κάνει τόσο με το ότι, εντελώς συμπτωματικά, το δικό του ακάλυπτο οικόπεδο είναι καθαρό και δεν υπάρχει ούτε πλαστικό για νερό, ενω το δικό μας κατάντησε χαλές, αλλά με το ότι, ενώ τα ταΐζει, δεν καθαρίζει. Θεωρεί πως η φιλοζωΐα του εξαντλείται στο τάισμα. Τροφή και πάμε παρακάτω. Γέμισε το χωράφι ακαθαρσίες σκύλων, κι αυτός που τα συγκέντρωσε εκεί τα ζώα θεωρούσε πως δεν είχε καμία ευθύνη.

Τέλος πάντων, όπως νομίζει ο καθένας. 

Εδω που μενω εγω δεν μπορεις να περπατησεις στα πεζοδρομια σχεδον. Λιωμενες κουραδες παντου. Απο γατια και σκυλους. Θα ειχες τρελαθει εδω. Εχουμε παρατημενα αδεσποτα απο τον δημο και διαφορους που τα ταιζουν.

επισης καποια σκυλια επιτιθενται και σε ανθρωπους, εχουν αγριεψει.

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, lightsout είπε

Γι αυτό και γίνονται προσπάθειές από κάθε πολιτισμένη πόλη του πλανήτη να μειωθούν τα αδέσποτα, γι αυτό και όλα τα ζώα έχουν τσιπ και είναι δηλωμένα. Για να μην γεμίζουν τα πάντα ακαθαρσίες, και για να υπάρχει κάποιος νομικά υπεύθυνος για τις πράξεις του συγκεκριμένου ζώου. Η μαγική λέξη είναι το ΥΠΕΘΥΝΟΣ. Εάν μου φύγει ο σκύλος μου και κάνει ζημιά, εάν έρθει και σκοτώσει το δικό σου σκυλί ή την γάτα, ή τα κουνέλια ή τα καναρίνια σου, είμαι νομικά υπεύθυνος γι αυτόν και θα πληρώσω ζημιές μέχρι και φυλάκιση. 

Εσύ απλά θέλεις να δικαιολογείς την συνείδηση και τα υπαρξιακά σου, χωρίς να είσαι υπεύθυνος για τίποτα. Αλλιώς θα τα στείρωνες, θα τα δήλωνες και θα τους έβαζες και τσιπάκι εάν ήθελες να τα έχεις εκεί, ή θα μεριμνούσες να απομακρυνθούν. 

• Like 3
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, lightsout είπε

Χαχαχα...αδέσποτο θα το δικαιολογούσα. Με την κυρία τα έβαλα, όχι με το ζωάκι. Μάθε να κρίνεις αυτό που διαβάζεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...