Προς το περιεχόμενο

Σε ποιό σημείο ένα αδέσποτο ζώο μπορεί να θεωρεί ότι ανήκει σε κάποιον?

Alchemist`

Προτεινόμενες αναρτήσεις

26 λεπτά πριν, pigeon είπε

Καλό κι αυτό, ποιος ορίζει τι είναι πρόβλημα; Είναι πρόβλημα οι 50 γάτες που ζούνε στο φυσικό τους περιβάλλον και κυνηγάνε ποντίκια και φίδια ή οι 50 ιδιοκτήτες νοικοκυραίοι που στρώνουν τσιμέντο παντού και κάνουν τη φύση σαν τα μούτρα τους; Αλλα ξέχασα, οι γάτες και οι σκύλοι δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας της περιοχής και επιπλέον δεν βγάζουν δήμαρχο.

Στα πανεπιστήμια που ανέφερες, σε τρομάζουν λιγότερο οι αγέλες δίποδων εκκολαπτόμενων ψηφοθήρων από τα ζωάκια;

Οι γάτες δεν έχουν φυσικό περιβάλλον, ''δημιουργήθηκαν'' από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο και συνεπώς το φυσικό τους περιβάλλον είναι δίπλα σε αυτόν... Γι αυτό και λέγονται Οικόσιτες!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

3 λεπτά πριν, TheAccountant είπε

Πολυ το ψυριζεται το ζητημα και την λυση την εδωσε ο Ziaba απο την πρωτη σελίδα. Στηνεις την φακα, εξαφανιζεις την γατα, τέλος. Αμα ειναι να κάθεσε να παρακαλας τον καθενα για κοινη λογικη ή να ζητάς να λειτουργησουν οι νομοι, την εκατσες. Καλη τυχη και υπομονη.

Προσωπικα βαρεθηκα να μαζευω τα σκατα απο τα γατια που μαζευε ο γειτονας, οποτε μια μια πουλεψαν, τις εκανα μεταδημοτευση.

Ειναι λεπτο το ζητημα...

Απο την μια δικιο εχεις κι εσυ αμα σε βρωμιζουν τα αδεσποτα αλλα απο την άλλη κι ο άλλος που να τα ταισει και τι να κανει και παει λεγοντας...

Γι αυτο λεμε οτι το κρατος μας για ακομα μια φορα ειναι ενα μπουρδ@λο και μισο γιατι ειναι ευθύνη του να εχει χωρους να τα μαζευει, να τα ταιζει να τα ποτιζει και να τα δινει με τσιπακι, χαρτια κτλ...

Αφου δεν κανουμε για τιποτα μωρε... Κανε αυστηρους νόμους και κανε έλεγχο για δεσποζωμενα με χαρτια κτλ!

Ποιος θα το κανει αυτο ομως? Θελει χρημα, υπαλλήλους κτλ κτλ...

Αμα ριξουν εκει χρημα, τι θα μεινει μετα για να φανε τα ψοφημια που ψηφιζουμε καθε τόσο?

Αρα λοιπον το πόρισμα ειναι οτι οπως παντα εμεις θα τα ξελαβαινουμε και  θα τρωγομαστε μεταξυ μας γιατι στην ουσια ολοι δίκιο εχουν!

Παντως εγω τα ταιζω εξω και θεωρω οτι αν βαλω καποιο σπιτι μου μεσα, θα μπορω να μου καταλογισω οτι πλεον δεν ειναι αδεσποτο και εχω την ευθύνη του...

Αλλα εννοειται οτι θα του κανω εμβόλια κτλ κτλ...

15 λεπτά πριν, Snoob είπε

Είναι ανεδαφικό να δημιουργούνται εστίες μόλυνσης (ου μην αλλά και επιδείνωσης του προβλήματος, εφόσον τα ζώα δεν στειρώνονται) και να περιμένουν κάποιοι πως δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις.

Ταΐζουν και οι γονείς μου ζώα, αλλά πρώτον όποια μπορούν (γιατί κάποια είναι αγρίμια...) τα στειρώνουν, με δικά τους έξοδα προφανώς αφού ο δήμος υποδύεται με ζηλευτή επιτυχία τον Πόντιο Πιλάτο, και δεύτερον ο χώρος παροχής τροφής και στέγης είναι υποδειγματικά καθαρός. Μέχρι στιγμής, κανένας γείτονας δεν έχει κάνει παράπονο.

Αντίθετα, εδώ παρά δίπλα κάποιος "φιλόζωος" ρίχνει τροφή σε ένα άχτιστο οικόπεδο, χωρίς να ασχολείται καθόλου με τη βρωμιά που δημιουργούν καμιά δεκαριά σκυλιά. Κεσέδες σπασμένοι, αλουμινόχαρτα, χώρια το μακελειό στα γατιά της περιοχής από την αγέλη που έχουν σχηματίσει οι σκύλοι. Δεν νομίζω πως χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία για να συλλάβει κάποιος το τι έγινε το καλοκαίρι με τις μύγες... Οι παράπλευρες απώλειες της "φιλοζωΐας" ορισμένων.

Δεν είναι "σκατόψυχος" όποιος αντιδρά σε μια τέτοια κατάσταση, ούτε είναι η "φιλοζωΐα" πασπαρτού που δικαιολογεί κάθε βλακεία που διαπράττει κάποιος.

Εντωμεταξύ, οι "σκατόψυχοι" της γειτονιάς έχουμε προσπαθήσει να συνεννοηθούμε με τον "φιλόζωο", αλλά αρχίζει τα υστερικά, "τι σας φταίνε τα ζωάκια" κτλ. Όταν ένας "σκατόψυχος" τον ρώτησε γιατί δεν τα ταΐζει στο οικόπεδο απέναντι από το σπίτι του αλλά έρχεται πέντε τετράγωνα παρακάτω, σε εμάς, ο "φιλόζωος" μάζεψε τα τσανάκια του και έφυγε. Προφανώς, συνεχίζει ακάθεκτος, γιατί το να περιμένεις από μια αποσαθρωμένη αστυνομία που τα μέλη της μπεμπεκίζουν με τα κινητά τους εν ώρα υπηρεσίας, να ασχοληθεί με τέτοια "μικροαστικά" προβλήματα, ξεφεύγει από τα όρια της αφέλειας.

Την ίδια ώρα, το παταγωδώς αποτυχημένο κράτος, ο βασικός υπαίτιος αυτής της απελπιστικής κατάστασης, που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να "εξαφανίζει" τα ζώα όταν έχουμε κάποια μόστρα, εξακολουθεί να νομοθετεί αλλά να μην ασχολείται ούτε με τις δικές του -νομοθετημένες- υποχρεώσεις, ούτε με την εφαρμογή των νομοθετημάτων.

Γενικά, από όπου και να το πιάσεις, είναι μια απελπιστική κατάσταση

Σε καταλαβαίνω κ έχεις δίκιο αλλά με φιλόζωους και ομοφυλόφιλους δεν είναι να μπλέκεις. Οι πρώτοι έχουν πραγματική άγνοια της πραγματικότητας και οι δεύτεροι την παραμικρή προστριβηπου θα γίνει θα την βαφτίσουν ρατσιστική επίθεση και μετά δε σε σώζει κανένας 

• Like 1
  • Thanks 2

5 λεπτά πριν, Baator είπε

Οι νόμοι που επικαλείσαι (4039/12 αρ. 20 παρ. 2) λένε πως για κάθε γάτα που εξαφάνισες και "την πούλεψε" είναι 30.000 και ποινή φυλάκισης.

Ξαναδοκίμασε, μέσα στο μυαλό σου εσύ είσαι ο νόμιμος πολίτης.

Βασικα ειναι στο προγραμμα να ξαναδοκιμασω γιατι παλι εχω κρουσματα.  30κ ειναι για κακοποιηση ζωων. Εγω δεν κακοποιησα τιποτα. Δεν τα βαζω με τα ζωα. Απλα moved from point A to point B. Αλλωστε τα γατια δεν ανηκαν σε κανεναν.

2 λεπτά πριν, lightsout είπε

Η σκατοψυχία μπορεί να μην είναι παράνομη, η κακοποίηση όμως των ζώων είναι. Ίσως να πρόσεχες τι γράφεις δημοσίως, έστω και ψευδωνυμοποιημένα, γιατί καμιά φορά δεν ξέρεις από που μπορεί να σου έρθει.

Σκατοψυχος εισαι και φαινεσαι αγαπητε. Και θα λεγα και συ να προσεχεις τι λες.

1 λεπτό πριν, ZELOMOTH είπε

Point B εννοεις απο το ενα χωριό στο διπλανό... ήηηηηηηηηηη..... αυτα στο χώμα κι εσυ στην φυλακη???🙄

Διαβασε τι εγραψα αγαπητε.

3 λεπτά πριν, TheAccountant είπε

Βασικα ειναι στο προγραμμα να ξαναδοκιμασω γιατι παλι εχω κρουσματα.  30κ ειναι για κακοποιηση ζωων. Εγω δεν κακοποιησα τιποτα. Δεν τα βαζω με τα ζωα. Απλα moved from point A to point B. Αλλωστε τα γατια δεν ανηκαν σε κανεναν. 

Σκατοψυχος εισαι και φαινεσαι αγαπητε. Και θα λεγα και συ να προσεχεις τι λες. 

Εκει που τα μετακινησες,φροντισες να τους παρεχεις καθημερινα φαγητο και νερο?Αν οχι αποτελει κακοποιηση ζωου.

• Like 1

Μόλις τώρα, Ultimategr είπε

Εκει που τα μετακινησες,φροντισες να τους παρεχεις καθημερινα φαγητο και νερο?Αν οχι αποτελει κακοποιηση ζωου.

Αδεσποτες γατες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Ultimategr είπε

Ποιος το λέει αυτό? Ελεύθερο "άγριο" ζώο είναι, το πήγα στον αγρό που είναι το φυσικό του περιβάλλον? Πως αυτό είναι κακοποίηση ζώου? Άλλος μπορεί να το δει σαν απελευθέρωση! Δεν το έκλεισες σε ένα δωμάτιο χωρίς τροφή και νερό.

Επεξ/σία από Whargoul

Μόλις τώρα, Ultimategr είπε

Ναι αδεσποτες και ειναι αυτεπαγγελτως διωκομενο και εχει και διοικητικο προστιμο.

Δηλαδή είναι υποχρεωμένος να ταΐζει και να ποτίζει τα αδέσποτα με το ζόρι ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Α μπράβο σε όλους για τον μπολιτισμό σας. Αντί να τα μεταφέρετε μπορείτε να τα σκοτώνετε επί τόπου. Θα σας πω μερικούς τρόπους να ξεμπλεκετε γρήγορα και ανέξοδα.

Το οτι οι γάτες τρώνε ποντίκια και κυνηγάνε φίδια, κι ότι χαλάτε την ισορροπία της φύσης ούτε σας περνάει από το μυαλό. Μετά παραπονιέστε γιατι γεμίσατε φίδια και ποντίκια ανθεκτικά από τον αμαζόνιο, οι οικολόγοι μάλλον τα εκτρέφουν και τα προσφέρουν δωρεάν.

UPDATE - Χαχα σας τρολάρει ο γάτος μου, μόλις πριν λίγο έπιασε ποντικό.
2phunp2.jpg

Επεξ/σία από pigeon
  • Like 4
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Whargoul είπε

Ποιος το λέει αυτό? Ελεύθερο "άγριο" ζώο είναι, το πήγα στον αγρό που είναι το φυσικό του περιβάλλον? Πως αυτό είναι κακοποίηση ζώου? Άλλος μπορεί να το δει σαν απελευθέρωση!  

Το αφησε χωρις τροφη και νερο τη στιγμη που καποιος του την παρειχε.Υπαρχει παγια νομολογια(δικαστικες αποφασεις).Αν κοινοποιηθει απο καποιο μελος στην Διωξη Ηλεκτρονικου Εγκληματος  ή σε καποια Φιλοζωικη Οργανωση αυτεπαγγελτως θα υπαρξει παρεμβει ο Εισαγγελεας.

Επεξ/σία από Ultimategr
  • Like 1

1 λεπτό πριν, Ultimategr είπε

Ναι αδεσποτες και ειναι αυτεπαγγελτως διωκομενο και εχει και διοικητικο προστιμο.

Αγαπητε μου, δεκτόν αυτο που λες... περιεργως νομος βεβαια, αλλα πες μου που προτεινεις να τα πηγαινουμε? Υπαρχει καποια δομη καπου? Καταλαβαινω και πολυ σωστα ενα ζωο εχει δικαιωματα, αλλα και τα παιδια μου δεν ειναι υποχρεωμενα να πατανε στα σκατά τους. Δλδ να φυγουμε εμεις απο το σπιτι μας?

• Super Moderators
2 ώρες πριν, pigeon είπε

Snoob, το "σκατόψυχοι" πηγαίνει σ' αυτούς τους υπανθρώπους που περιγράφω στην απάντησή μου. Το πιο σωστό θα ήταν δολοφόνοι γιατί κακοποιούν και σκοτώνουν ζώα και μαθαίνουν τα παιδιά τους να κάνουν το ίδιο, τα κυνηγάνε με αεροβόλα και μηχανάκια. Παίρνουν τα μωρά από τις γατομάνες και τα πετάνε στα σκουπίδια. Δένουν κουτάβια στο τρακτεράκι κ τα βάζουν να τρέχουν μαζι, και πολλά ακόμα.

Φρίττω με την κακοποίηση των ζώων και σε καμία περίπτωση δεν τη δικαιολογώ. Το ότι υποφέραμε το καλοκαίρι από τις ακαθαρσίες και τις μύγες δεν σημαίνει πως θα χτυπήσω ζώο.

Όμως, είναι πρόβλημα ο τρόπος που αντιλαμβάνονται ορισμένοι τη φιλοζωΐα. Το να ταΐζεις ένα ζώο, αξιέπαινο είναι. Αλλά, υπάρχουν περιπτώσεις (ιδιώς σε αστικά συγκροτήματα, ή ίσως αυτή την εντύπωση να έχω λόγω της καθημερινότητάς μου) όπου δημιουργείται πρόβλημα.

Εδώ, ο τοπικός ινστρούχτoρας της "φιλοζωϊκής" αλήθειας θεωρεί πως το θεάρεστο έργο του εξαντλείται στο να ταΐζει κάποια ζώα. Το ότι τα ζώα βρωμίζουν και αυτός δεν ασχολείται με την καθαριότητα του χώρου όπου, ταϊζοντάς τα, τα έχει συγκεντρώσει, εμένα μου κάνει υποκριτικό. Βασικά, μου θυμίζει κατόχους σκύλων που σε στραβοκοιτάζουν αν τους πεις να μαζέψουν τα σκατά των ζώων τους από το δρόμο. 

Και προφανώς, δεν φταίει το ζώο που χέζει στο πεζοδρόμιο, φταίει το ζώο που κρατάει το λουρί και περνιέται και για φιλόζωος. Έχω βριστεί αγρίως με ένα γείτονα, και τελικά μετά από μήνες τον βλέπω στη γειτονιά με τη σακουλίτσα του, κύριος. Βέβαια, πρώτα έπρεπε να του πω πέντε φωνήεντα για τη μάνα του, αλλά δυστυχώς κάποια ζώα μόνο έτσι καταλαβαίνουν.

Προφανώς ο δήμος δεν βοηθάει, για το κράτος "παραπάνω" δεν το συζητώ, νόμους ξέρει να ψηφίζει μόνο και μετά κόφτε το σβέρκο σας.

Και στην πολυκατοικία μας μια κυρία βάζει νερό και τροφή σε 2-3 γάτες, που γλίτωσαν από το μακελειό της αγέλης που σχημάτισε ο "φιλόζωος" που προανέφερα (προφανώς μακριά από το σπίτι του, γιατί "φιλόζωος" είναι, όχι θύμα να ζει με τα σκατά των σκύλων όλο το καλοκαίρι απέναντι από το σπίτι του) αλλά η πιλοτή είναι κούκλα, δεν έχει δει κανείς βρωμιά και όσο μπορούμε βοηθάμε όλοι. Κι εγώ έχω γάτο στο σπίτι, 15 χρόνια.

Είναι πώς θα χειριστείς το θέμα. Η δική μου παρέμβαση, όπως στρεβλά αντιλήφθηκαν ορισμένοι, δεν ήταν για να δικαιολογήσω καταδιώξεις ζώων, αλλά για να επισημάνω πως, όποιος αντιδρά σε ορισμένες καταστάσεις, δεν σημαίνει πως φαντασιώνεται κρεμασμένα σκυλιά και γδαρμένα γατιά.

• Like 3
  • Thanks 4

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...