Προς το περιεχόμενο

Σε ποιό σημείο ένα αδέσποτο ζώο μπορεί να θεωρεί ότι ανήκει σε κάποιον?

Alchemist`

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι Δημοι ειναι υποχρεωμενοι να διαθετουν δομες και μονο αυτοι αν εχουν το καταλληλο προσωπικο εχουν δικαιωμα απο τον νομο να μετακινησουν ζωα εφοσον αυτα κριθουν επιθετικα και οφειλουν στο μερος που θα τα μανε να τους παρεχουν τροφη και νερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, Ultimategr είπε

Το αφησες χωρις τροφη και νερο τη στιγμη που καποιος του την παρειχε.Υπαρχει παγια νομολογια(δικαστικες αποφασεις).Αν κοινοποιηθει απο καποιο μελος στην Διωξη Ηλεκτρονικου Εγκληματος  ή σε καποια Φιλοζωικη Οργανωση αυτεπαγγελτως θα υπαρξει παρεμβει ο Εισαγγελεας.

Θα ποστάρεις μια τελεσίδικη απόφαση από ότι λες για να μάθουμε και εμείς ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Ultimategr είπε

Το αφησες χωρις τροφη και νερο τη στιγμη που καποιος του την παρειχε.Υπαρχει παγια νομολογια(δικαστικες αποφασεις).Αν κοινοποιηθει απο καποιο μελος στην Διωξη Ηλεκτρονικου Εγκληματος  ή σε καποια Φιλοζωικη Οργανωση αυτεπαγγελτως θα υπαρξει παρεμβει ο Εισαγγελεας.

Πως το άφησα χωρίς τροφή και νερό όταν είναι ελεύθερο στους αγρούς να κάνει αυτό που το προορίζει η φύση? Και αφού το ταΐζει και το ποτίζει κάποιος, γιατί δεν αναλαμβάνει και τις υποχρεώσεις του, να το γράψει, βιβλιάριο και να του βάζει και τα εμβόλια αποπαρασιτώσεις κλπ? Κάλλιστα μπορώ να σε καταγγείλω εγώ για κακοποίηση ζώου γιατί δεν παρέχεις τα προβλεπόμενα στα γατιά που προσέχεις. 

Θα υπάρξει παρέμβαση εισαγγελέα επειδή κάποιος στο ίντερνετ σου κάνει υποθετικές ερωτήσεις? 

Επεξ/σία από Whargoul
  • Like 2

26 λεπτά πριν, Baator είπε

Άρα σε κάθε γειτονιά τα ίδια επιχειρήματα ακούγονται...Και εδώ σε εμάς "γιατί τα ταίζεις εδώ και δεν τα πας μπροστά στο σπίτι σου". Λες και δεν ταίζουμε και αυτά μπροστά στο σπίτι μας και πάμε μόνο 2 τετράγωνα παραπέρα. 

Ή γιατί είναι ρεαλιστικό να μαζέψεις 20 γάτες και να τις πεις 'πάμε για φαί τώρα, ακολουθήστε με, όχι εδώ, 2 τετράγωνα παραδίπλα στο οικόπεδο εκεί θα φάμε, εκεί δεν φωνάζουνε, εδώ πρέπει να είμαστε καθαρά".

Ή γιατί έχει τετράγωνο που ΔΕΝ έχει αδέσποτες γάτες, σε κανάδυο σημεία είναι μαζεμένες μόνο.

Ωραίος.

Τα ίδια τραβάμε και εμείς.... σκατοψυχοι υπάρχουν ΠΑΝΤΟΥ. Εχουμε μια παρατημένη πολυκατοικία ημιτελή που μπαίνουν και χεζουν και κατουράνε άνθρωποι αβέρτα , αυτο δε τους πειράζει, τους πειράζει το ζωάκι. Που τις στειρώσουμε, τις ψεκάζουμε, και τις ταΐζουμε μονο με ξηρά τροφή. 

• Like 2
  • Thanks 1

Μόλις τώρα, Ultimategr είπε

Οι Δημοι ειναι υποχρεωμενοι να διαθετουν δομες και μονο αυτοι αν εχουν το καταλληλο προσωπικο εχουν δικαιωμα απο τον νομο να μετακινησουν ζωα εφοσον αυτα κριθουν επιθετικα και οφειλουν στο μερος που θα τα μανε να τους παρεχουν τροφη και νερο.

Και γω μαζι σου λοιπον! Δεν το ηξερα. Αν ποτε ξαναχρειαστει, θα απευθυνθω πρωτα στον δήμο και θα κάνω και τοπικ για το τι κάνανε.

3 λεπτά πριν, Snoob είπε

Εδώ, ο τοπικός ινστρούχοτρας της "φιλοζωϊκής" αλήθειας θεωρεί πως το θεάρεστο έργο του εξαντλείται στο να ταΐζει κάποια ζώα. Το ότι τα ζώα βρωμίζουν και αυτός δεν ασχολείται με την καθαριότητα του χώρου όπου, ταϊζοντάς τα, τα έχει συγκεντρώσει, εμένα μου κάνει υποκριτικό. Βασικά, μου θυμίζει κατόχους σκύλων που σε στραβοκοιτάζουν αν τους πεις να μαζέψουν τα σκατά των ζώων τους από το δρόμο. 

Εχω τσακωθεί και μάλιστα πολλές φορές με τέτοιους "φιλόζωους", οι περισσότεροι είναι πολλά λόγια και ουσία τίποτε. Το λέω βρομίζεις τα πεζοδρόμια, φέρε σακούλες να μαζεύεις τα φαγητά, μόνο που δεν με σκότωσε. Το θέμα είναι στην ισορροπία, να μην επιβαρύνεις τους κατοίκους αλλά και να φροντίσεις τα ζώα. Μπορείς; Εχει καλώς. Δεν μπορείς, άστο να το κάνει ο δήμος ή κάποια οργάνωση ξερω γώ, που διαθέτει και τα τεχνικά μέσα.

• Like 3
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Εδώ δεν έχουμε υπό άμεσο έλεγχο την γάτα που έχει να περπατήσει στο πεζοδρόμιο από ενός μηνός, πως μπορεί να έχει τον έλεγχο κάποιος που ένα γατί σουλατσάρει στην αυλή του ;

Ότι να ναι...

τα πράγματα είναι άπλα ταΐζεις το ζώο σε κάποιο δημόσιο χώρο τότε είναι αδέσποτο , το ταΐζεις στην οικεία σου η σε μέρος αυτής τότε είναι δεσποζομενο

Επεξ/σία από Exodia The Forbidden One

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Alexandros7474 είπε

Θα ποστάρεις μια τελεσίδικη απόφαση από ότι λες για να μάθουμε και εμείς ;

Μπορεις να επικοινωνησεις με την Πανελληνια Φιλοζωικη Οργανωση που η προεδρος της ειναι δικηγορος και να σε ενημερωσει-κατατοπισει

16 λεπτά πριν, Whargoul είπε

Πως το άφησα χωρίς τροφή και νερό όταν είναι ελεύθερο στους αγρούς να κάνει αυτό που το προορίζει η φύση? Και αφού το ταΐζει και το ποτίζει κάποιος, γιατί δεν αναλαμβάνει και τις υποχρεώσεις του, να το γράψει, βιβλιάριο και να του βάζει και τα εμβόλια αποπαρασιτώσεις κλπ?  

Θα υπάρξει παρέμβαση εισαγγελέα επειδή κάποιος στο ίντερνετ σου κάνει υποθετικές ερωτήσεις? 

Δεν αναφερομαι στις ερωτησεις που μου κανεις αλλα στην μετακινηση ζωων απο μια περιοχη σε αλλη απο μελος που ανεφερε πως το εκανε.Δεν γνωριζε την νομοθεσια,οπως αναφερω παραπανω μονο ο Δημος εχεις δικαιωμα να προβει σε μετακινησεις ζωων απο μια περιοχη σε αλλη(εφοσον αυτα ειναι επιθετικα και υπαρχει αποφαση απο πενταμελη επιτροπη του Δημου)και ο περισυλλογεας θα πρεπει να διαθετει πιστοποιημενο εξοπιλισμο και οχημα κτλ.Μετα ο περισσυλογεας εχει υποχρεωση να δημιουργησει βαση δεδομενων με φωτογραφιες των αδεσποτων και να αναφερει που τα μετακινησε κτλ....Οι περισσυλογεις συνηθως ειναι εκπαιδευτες ζωων.

Επεξ/σία από Ultimategr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φυσικό σπίτι για τις γάτες δεν είναι ο αγρός λες και είναι κουνάβια, αλλά κατοικημένες περιοχές δίπλα σε ανθρώπους όπως γίνεται εδώ και μπόλικες χιλιάδες χρόνια. Μια γάτα ξαφνικά σε ένα νέο περιβάλλον, πόσο μάλλον ένα ακατάλληλο το πιθανότερο είναι να πέθανε. Και στο κάτω κάτω η δικαιολογία για τα σκατά των γατών απλά δεν στέκει γιατί οι γάτες τα θάβουν, δεν τα κάνουν όπου βρουν ούτε τα πετάνε στους τοίχους.

Τραγική πράξη αυτή η μετακίνηση και (ελπίζω) ποινικά κολάσιμη

Επεξ/σία από cthulhucarbide
  • Like 3

• Super Moderators
31 λεπτά πριν, pigeon είπε

Εχω τσακωθεί και μάλιστα πολλές φορές με τέτοιους "φιλόζωους", οι περισσότεροι είναι πολλά λόγια και ουσία τίποτε. Το λέω βρομίζεις τα πεζοδρόμια, φέρε σακούλες να μαζεύεις τα φαγητά, μόνο που δεν με σκότωσε. Το θέμα είναι στην ισορροπία, να μην επιβαρύνεις τους κατοίκους αλλά και να φροντίσεις τα ζώα. Μπορείς; Εχει καλώς. Δεν μπορείς, άστο να το κάνει ο δήμος ή κάποια οργάνωση ξερω γώ, που διαθέτει και τα τεχνικά μέσα.

Το θέμα είναι πως, πέρα από την ατομική πρωτοβουλία (με τα όποια λάθη ή στρεβλώσεις) δεν γίνεται τίποτε. Αν περιμένεις από το δήμο, λ.χ., η δική μου πικρή εμπειρία, λέει πως δεν θα βγάλεις άκρη.

Πριν από χρόνια, είχαν πέσει χιόνια στο πατρικό μου, και από το δάσος παραπάνω κατέβηκε ολόκληρη αγέλη. Κι όχι "κοπριτάκια", μέχρι και Δαλματίας είχε η ομάδα, καλά για τα λυκόσκυλα δεν λέω, ήταν πάρα πολύ "κοινά" (έτσι είναι, αγοράζουν κάποιοι κουτάβια τα Χριστούγεννα για "δώρο" και μέχρι το Πάσχα τα έχουν αμολήσει γιατί "μεγάλωσαν").

Τέλος πάντων, ήταν πολλά σκυλιά. Η μητέρα μου, τρελή και παλαβή με τα ζώα και γενικά κάθε πλάσμα της φύσης, μέχρι και στα πουλιά έχει βάλει φωλιές και στεναχωριέται για τα ποντίκια που της φέρνουν οι γάτοι, "κρίμα" κτλ., ψάχνει τρόπο να τα βοηθήσει. Τηλεφωνεί στο δήμο, μάντολες. Στην αστυνομία, ακόμη έρχονται, δέκα χρόνια μετά.

Δεν ασχολείται κανείς, ό,τι κάνουν οι πολίτες και κάποιες φιλοζωϊκές.

Το θέμα είναι να γίνονται σωστά αυτές οι πρωτοβουλίες: εδώ, η γειτόνισσα, έχει σώσει δεκάδες γατιά, από ηλικιωμένα μέχρι νεογέννητα, κι όλο τρέχει με αγγελίες να τους βρει σπίτια κτλ. Δεν έχει ενοχλήσει ποτέ. Κι εκεί που τους βάζει, πεντακάθαρα, και θα την πετύχεις κάθε τόσο να ελέγχει το γύρω χώρο.

Ο άλλος, ταΐζει που ταΐζει τα σκυλιά, δεν μαζεύει λίγο. Του λες τουλάχιστον να καθαρίζει, που ζοκόπησε ο τόπος το καλοκαίρι, και σου επιτίθεται φραστικά. Είσαι "κτήνος" δηλαδή και "απολίτιστος" επειδή δεν θες να ζεις μέσα στη βρωμιά.

Εντωμεταξύ, με τη στάση του, δεν σε βοηθάει και να τον βοηθήσεις: έχω μαζέψει κάμποσες φορές χαρτιά, αλουμινόχαρτα, σπασμένες συσκευασίες παγωτών κτλ. (μέσα στη μπίχλα, αλλά "τους βάζει νερό", βέβαια) και τα ακούω κι εγώ από τους γείτονες, "τον ενθαρρύνεις". Δεν τον ενθαρρύνω, καθαρίζω για να μη βρωμίσουμε τελείως.

Μετά, θα αρχίσουν να πέφτουν φόλες, και θα πιάσουμε όλοι από ένα συννεφάκι να πέσουμε ομαδικά, "πώς έγινε αυτό".

Υ.Γ. Προφανώς, ΔΕΝ δικαιολογώ τη δηλητηρίαση ζώου για κανένα λόγο, μου δηλητηρίασαν κι εμένα ένα κόκερ και ξέρω πολύ καλά τι τραγικό είναι, να βλέπεις ένα άκακο πλάσμα νεκρό, και να ξέρεις τι φρικτό θάνατο είχε. Απλά, οι φιλόζωοι (οι γνήσιοι, όχι οι ινστρούχτορες) προσπαθήστε να μη βλέπετε εχθρούς σε όλους όσοι γράφουν προβλήματα που προκύπτουν από τη φιλοζωϊκή, εντός ή εκτός εισαγωγικών, δράση.

• Like 3
  • Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

TS αλλα και οι υπολοιποι. Οταν βλεπετε νεογεννητα αδεσποτα ή κατασταση ανεξελεκτη με 20-40 γατες να ανακυκλωνονται, παρτε ενα τηλεφωνο τον δημο ειναι αναγκασμενος να αντιδρασει. Αν δεν το κανει πρεπει να κινηθειτε στον εισαγγελεα της πολης, δεν ξερω πως.

φιλοζωικη επισης παντα βοηθαει. Ευτηχως ειναι με το μερος των ανθρωπων.

Επεξ/σία από Zerg13

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

[.]δεν κάνουν όπου βρουν ούτε τα πετάνε στους τοίχους

Το κάνουν όμως τα περιστέρια, και με την ίδια λογική που κάποιοι ταΐζουν γάτες, σκύλους κλπ, άλλοι ταΐζουν περιστέρια. 

BTW, ακόμα και η PETA είναι ενάντια στη λογική  να ταΐζονται αδέσποτες γάτες. Οπότε κάποιος δεν τα λέει καλά, είτε η PETA, είτε οι φιλόζωοι του forum. Εκτός και αν είναι και αυτοί υπάνθρωποι που μισούν τα ζώα και τα πυροβολούν και τα διαμελίζουν

Αναφορά σε κείμενο

Cats Can’t Live on “Bread” Alone

Many people who encounter feral cats start feeding them, but feeding alone can actually make the situation worse. Feeding ferals increases their ability to give birth to even more kittens who are destined to suffer and die premature deaths. It is essential to get these cats off the streets in order to prevent not only their own suffering, but that of their offspring. Feeding should only be done as a prelude to trapping, to get cats accustomed to eating in a certain place at a certain time.

Επεξ/σία από Whargoul
  • Like 1

1 ώρα πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Νομος 4039/2012 αρθρο 1, οταν λοιπον το ζωο ειναι μεσα στην κατοικια καποιου και το ταιζει δεν θεωρειτε αδεσποτο αλλα δεσποζομενο

2 ώρες πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Εφόσον ταιζει τα γατιά θεωρούνται δεσποζομενα καί έχει την ευθύνη τούς οπότε μπορείτε νά κινήθητε νομικά αν θέλετε

Ειλικρινα ελπιζω να μην εχεις καποια σχεση με την νομικη. Γιατι ο νομος λεει ξεκάθαρα οτι: 

Αναφορά σε κείμενο

δεν τελεί υπό την άμεση επίβλεψη και τον έλεγχό τους.

To οτι εινα αδεσποτο μπαινει μεσα στην αυλη μου, επειδη ετσι γουσταρίζει/την βρισκει/πεςτοοπωςθες και εγω δεν τυο διωχνω δεν σημαινει οτι γινεται αυτοματα δεσποζομενο.

Σημαινει απλα οτι δεν ειμαι απολίτιστο ον με εμφανιση ανθρωπου και εχω εμπαθεια προς αλλα ζωντανα πλάσματα. 

• Like 2

Είχαμε μια περίπτωση εδώ στην πόλη μας που ένα "αδέσποτο", το οποίο τάιζε συνεχώς μια κυριουλα, επιτέθηκε και δάγκωσε μια ανήλικη 16 ετων ( και τη δάγκωσε κ αρκετά σοβαρα μάλιστα ), μια ακομα ενήλικη και επίσης εσκισε το παντελόνι σε δύο περαστικούς. Το κατήγγειλαν οι δύο γυναίκες, ( η ανήλικη δια μέσω των γονιών της ) στην αστυνομία και η ανήλικη ζητησε ποινικες διωξεις και αποζημιωση. Την επόμενη το πρωί Πηγαν υπάλληλοι του δήμου να το απομακρύνουν. 

Που το πηγαν δε γνωρίζω αλλά φαντάζομαι Όχι μακριά γιατί μετά από μερικές ώρες το σκυλί βρισκόταν πάλι στο ίδιο σημείο και πρόλαβε επίσης να επιτεθεί σε μερικούς ακόμα διερχόμενους, δαγκωνοντας τον εναν εξ αυτών. Οι υπάλληλοι του δήμου το ξαναπομακρυναν πάλι κ αυτοί την φορά για τα καλά, δίχως να γνωρίζω λεπτομέρειες. 

Σε άλλες περιπτώσεις όταν ζητείται προφορικώς από τον Δήμο, ο οποίος είναι κ αρμόδιος στην τελική, να δράσει επειδή υπαρχει πρόβλημα με πολλά αδέσποτα ζώα σε ένα σημειο πάντα συναντάς δικαιολογίες όπως " δεν υπάρχει προσωπικό, δεν υπάρχουν χώροι, έχουμε το τάδε γεγονός να οργανώσουμε κτλ " αλλά στην περίπτωση αυτή η αντίδραση ήταν άμεση. 

Τουτέστιν, μόνο όταν κινδυνεύει ο κωλος του δημάρχου θα βγει αυτός να πει στον υπάλληλο του δήμου-μπαρμπα Μήτσο που προσλήφθηκε επι ΠΑΣΟΚαρας και καθαρίζει χιλιάρικο, να σηκώσει τον κωλο του να κάνει καμία δουλειά 

• Like 2

Μόλις τώρα, uesugi1989 είπε

Είχαμε μια περίπτωση εδώ στην πόλη μας που ένα "αδέσποτο", το οποίο τάιζε συνεχώς μια κυριουλα, επιτέθηκε και δάγκωσε μια ανήλικη 16 ετων ( και τη δάγκωσε κ αρκετά σοβαρα μάλιστα ), μια ακομα ενήλικη και επίσης εσκισε το παντελόνι σε δύο περαστικούς. Το κατήγγειλαν οι δύο γυναίκες, ( η ανήλικη δια μέσω των γονιών της ) στην αστυνομία και η ανήλικη ζητησε ποινικες διωξεις και αποζημιωση. Την επόμενη το πρωί Πηγαν υπάλληλοι του δήμου να το απομακρύνουν. 

Που το πηγαν δε γνωρίζω αλλά φαντάζομαι Όχι μακριά γιατί μετά από μερικές ώρες το σκυλί βρισκόταν πάλι στο ίδιο σημείο και πρόλαβε επίσης να επιτεθεί σε μερικούς ακόμα διερχόμενους, δαγκωνοντας τον εναν εξ αυτών. Οι υπάλληλοι του δήμου το ξαναπομακρυναν πάλι κ αυτοί την φορά για τα καλά, δίχως να γνωρίζω λεπτομέρειες. 

Σε άλλες περιπτώσεις όταν ζητείται προφορικώς από τον Δήμο, ο οποίος είναι κ αρμόδιος στην τελική, να δράσει επειδή υπαρχει πρόβλημα με πολλά αδέσποτα ζώα σε ένα σημειο πάντα συναντάς δικαιολογίες όπως " δεν υπάρχει προσωπικό, δεν υπάρχουν χώροι, έχουμε το τάδε γεγονός να οργανώσουμε κτλ " αλλά στην περίπτωση αυτή η αντίδραση ήταν άμεση. 

Τουτέστιν, μόνο όταν κινδυνεύει ο κωλος του δημάρχου θα βγει αυτός να πει στον υπάλληλο του δήμου-μπαρμπα Μήτσο που προσλήφθηκε επι ΠΑΣΟΚαρας και καθαρίζει χιλιάρικο, να σηκώσει τον κωλο του να κάνει καμία δουλειά 

Πιθανό είναι το αδέσποτο να έχει φάει ξύλο από διάφορα δίποδα και εκδηλώνει τέτοια συμπεριφορά, όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το ζήτημα είναι ότι οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να μεριμνούν για τα αδέσποτα ζώα και οι περισσότεροι δήμαρχοι "παίζουν τον περδίκο", για να μην πω τίποτα χειρότερο.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...