Alchemist` Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Καλησπέρα, ερώτηση μετά από πρόβλημα που υπήρξε σε γειτονικό σπίτι. Το ίδιο το περιστατικό δεν έχει άμεση σχέση με την ερώτηση οπότε δε θα μπω σε λεπτομέρειες, απλα ακούγωντάς το μου δημιουργήθηκε η εξης απορία: - Υπάρχουν στην περιοχή αδέσποτα ζώα - Κάποιος τα ταϊζει (αφήνοντας φαγητό δίπλα στην αυλή του) - Με τον καιρό, επειδή τα ταϊζει, τα ζώα αυτά κυκλοφορούν κατά βάση στην αυλή του (μιλάμε για γάτες οπότε δεν μπορούν να περιοριστούν από την περίφραξη) - Ταυτόχρονα έχει δημιουργήσει στην αυλή του σημεία που εξυπηρετούν τα ζώα (π.χ. έχει ρίξει άμμο σε κάποιο σημείο, έχει δημιουργήσει κάποια απλά "σπιτάκια" η δε ξέρω τι άλλο σχετικό) Σε ποιό σημείο-επίπεδο παροχής βοήθειας στα ζώα, αυτά θεωρούνται ως δικά του και έχει έτσι υποχρεώσεις όπως περίθαλψη από κτηνίατρο, βιβλιάρια υγείας κτλπ? Για να προλάβω κάποια σχόλια, η ερώτηση είναι πραγματικά ουδέτερη. Ούτε θέλω να καταγγείλω κάποιον επειδή κάνει τα παραπάνω, ούτε έχω γάτες στην αυλή μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ELTASSOS Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Αν του πάρεις μια γάτα και ερθει να την διεκδικήσει/ζητήσει πίσω και σε βρίσκει, τοτε είναι υπεύθυνος για το ζωάκι ομολογώντας πατρότητα...καταλάβεις πως το εννοώ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
le vent nous porterAAAA Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 12 λεπτά πριν, ELTASSOS είπε Αν του πάρεις μια γάτα και ερθει να την διεκδικήσει/ζητήσει πίσω και σε βρίσκει, τοτε είναι υπεύθυνος για το ζωάκι ομολογώντας πατρότητα...καταλάβεις πως το εννοώ. Ναι αλλα τοτε θα ειναι αυτος υπεύθυνος για τα εμβόλια....καταλαβαινεις πώς το εννοώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Curtis76 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Την ίδια απορία θα έχουν και οι γατες για τον γείτονα παντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasivouzoukos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Αυτό είναι μια ωραία ερώτηση που νομίζω μόνο κάποιος νομικός θα μπορεί να δώσει απάντηση. Π.χ ένα σκυλί ή γατί που δεν έχει συμβόλαιο ιδιοκτησίας ή υιοθεσίας και χωρίς τσιπ, πως γίνεται να θεωρείται δικό σου; Μπορεί να έρθει ένας τρελός και να σου πει πως πριν 5 χρόνια του έκλεψες το σκύλο, εσύ πως αποδεικνύεις χωρίς στοιχεία πως είναι πράγματι δικό σου το σκυλί; Ο μαρτυρίες της μάνας σου και των φίλων δεν θα μετράνε γιατί είναι δικά σου πρόσωπα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
keravnos21 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Αν δεν εχει βιβλιαριο υγειας και τσιπ δεν θεωρειται ιδιοκτητης, εκτος και αν ειναι χαζος και δηλωσει αλλα φαει τα προστιμα στην κεφαλα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Βασίλης_29 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Vasivouzoukos είπε Αυτό είναι μια ωραία ερώτηση που νομίζω μόνο κάποιος νομικός θα μπορεί να δώσει απάντηση. Π.χ ένα σκυλί ή γατί που δεν έχει συμβόλαιο ιδιοκτησίας ή υιοθεσίας και χωρίς τσιπ, πως γίνεται να θεωρείται δικό σου; Μπορεί να έρθει ένας τρελός και να σου πει πως πριν 5 χρόνια του έκλεψες το σκύλο, εσύ πως αποδεικνύεις χωρίς στοιχεία πως είναι πράγματι δικό σου το σκυλί; Ο μαρτυρίες της μάνας σου και των φίλων δεν θα μετράνε γιατί είναι δικά σου πρόσωπα. Αυτός που σε κατηγορεί είναι υποχρεωμένος να αποδείξει οτι το έκλεψες. Η ιδιοκτησία τεκμαίρεται με το βιβλιάριο υγείας του ζώου ή το τσιπάκι. Μάρτυρες που έχουν άμεση με τους εμπλεκόμενους δεν μετράνε, θα μπορούσε μάρτυρας να είναι ο κτηνίατρος που πηγαίνεις το ζώο. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2018 από Βασίλης_29 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pigeon Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Τα αδέσποτα ζώα "ανήκουν" στο δήμο που οφείλει να τα ταίζει και να τα ποτίζει. Επομένως τα περαστικά ζώα δεν έχουν ιδιοκτήτη κανέναν εκτός από το δήμο. Αν θέλουν οι δημοτικές αρχές (και βρούν νομιμο τρόπο να το κάνουν) μπορούν να τα θανατώσουν κιόλας, δεν έχει κανείς πολίτης λόγο σ'αυτό πέρα από το να διαμαρτυρηθεί. Τυχαίνει να κάνω ακριβώς αυτό που περιγράφεις, δηλαδη έχω πάντα μια ταίστρα και 2-3 μπωλ με λίγο φαγητό και νερό για περαστικές γάτες, έχω 2-3 ξύλινα σπιτάκια και 2-3 κούτες για να κοιμούνται κάποιες όταν θέλουν και φυσικά χώμα βρίσκουν παντού. Επιπλέον έχω σκατόψυχους γείτονες που τους ενοχλεί το πουλί, η γάτα, ο σκύλος, το χορτοκοπτικό μου, το λάστιχο όταν ποτίζω και το ταμτιριριμ που τους πέταγε. Δεν τους ενοχλούν οι εξατμίσεις απο τα μηχανάκια των κάγκουρων που αναθρέφουν, ούτε οι μυρωδιές από τα καμμένα κρέατα κάθε 2 μέρες ή που βάλανε ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι φωτιά χύμα και καίγανε κλαριά ενώ έγινε ότι έγινε στο Μάτι. Οσες φορές έχουν διανοηθεί να μου ζητήσουν το λόγο γιατί ταίζω τα αδέσποτα, τους δείχνω τις φωτογραφίες με τα σκοτωμένα γατιά που πέτυχαν τα καγκουροπαίδια τους με το αεροβόλο και τους απειλώ με καταγγελία και χρηματικό πρόστιμο. Γιατί αλλιως χωρίο δεν κάνουμε με δαύτους... Οπως καταλαβαίνεις, το να αναγκάσεις τον γείτονα να μην έχει νερό και κούτες στο υπόστεγό του, είναι αίτημα για κλωτσιές. Δεν ξέρω τι πρόβλημα είχατε εκεί που αναφέρεις, αν όμως δεν είστε σκατόψυχοι σαν τους δικούς μου εδώ πέρα, ίσως να το συζητούσατε μαζί του. Αν και δεν μπορώ να καταλάβω τί ακριβώς συζητάμε εδω, δηλαδη, το να μη ταίζεις τις γάτες ελπίζοντας πως θα πεθάνουν -αρα θα γλιτώσουμε- δεν είναι ανεκτό ούτε στα πλαίσια του πολιτισμού ούτε του νόμου. 20 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Donalhioy Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, pigeon είπε είναι αίτημα για κλωτσιές. είστε σκατόψυχοι μονο για σημερα στο ινσομνια με καθε νεο τοπικ ενας πολιτισμος δωρο 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pigeon Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Απόφοιτος ΙΕΚ κοπτοραπτικής; Αναφορά σε κείμενο το να αναγκάσεις τον γείτονα να μην έχει νερό και κούτες στο υπόστεγό του, είναι αίτημα για κλωτσιές Αναφορά σε κείμενο αν όμως δεν είστε σκατόψυχοι σαν τους δικούς μου εδώ πέρα Προσπάθησε λίγο ακόμα. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2018 από pigeon 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alchemist` Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν και δεν έχει καμία σχέση με το αρχικό ερώτημα, αναφέρω περιληπτικά το τι συνέβη για να λύσω την απορία "για ποιό λόγο συζητάμε". Μου το μετέφερε τρίτος οπότε περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχω να δώσω: Ένας ταίζει με τον τρόπο που ανέφερα γάτες οι οποίες έχουν συγκεντρωθεί στην αυλή του, οι γάτες έχουν γίνει εστία ψύλλων που τσίμπησαν ανθρώπους που μένουν σε διπλανά σπίτια, πράγμα το οποίο μετά από χρόνια προκάλεσε μια αντιπαράθεση και: - αυτός που τις ταϊζει, σωστά κατ` εμέ, λέει ότι δεν είναι δικές του και δεν μπορεί ή δε θέλει να πληρώσει για την ανάλογη θεραπεία (ή ότι χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί το θέμα, δεν είμαι γνώστης) - εφόσων είναι αδέσποτες ο δήμος θα μπορούσε να το αναλάβει αλλά στην ιδιωτική αυλή δεν μπαίνει. Ακούγοντάς το το όλο θέμα, στο οποίο για μένα όλοι έχουν δίκαιο (δλδ αυτός που ταϊζει τα αδέσποτα δεν έχει κάποια υποχρέωση να τα περιθάλψει αλλά προφανώς πρέπει να υπάρξει και λύση στο ζήτημα υγείας των ψύλλων), μου δημιουργήθηκε η παραπάνω απορία. 28 λεπτά πριν, pigeon είπε Τα αδέσποτα ζώα "ανήκουν" στο δήμο που οφείλει να τα ταίζει και να τα ποτίζει. Επομένως τα περαστικά ζώα δεν έχουν ιδιοκτήτη κανέναν εκτός από το δήμο. Αν θέλουν οι δημοτικές αρχές (και βρούν νομιμο τρόπο να το κάνουν) μπορούν να τα θανατώσουν κιόλας, δεν έχει κανείς πολίτης λόγο σ'αυτό πέρα από το να διαμαρτυρηθεί. Τυχαίνει να κάνω ακριβώς αυτό που περιγράφεις, δηλαδη έχω πάντα μια ταίστρα και 2-3 μπωλ με λίγο φαγητό και νερό για περαστικές γάτες, έχω 2-3 ξύλινα σπιτάκια και 2-3 κούτες για να κοιμούνται κάποιες όταν θέλουν και φυσικά χώμα βρίσκουν παντού. Επιπλέον έχω σκατόψυχους γείτονες που τους ενοχλεί το πουλί, η γάτα, ο σκύλος, το χορτοκοπτικό μου, το λάστιχο όταν ποτίζω και το ταμτιριριμ που τους πέταγε. Δεν τους ενοχλούν οι εξατμίσεις απο τα μηχανάκια των κάγκουρων που αναθρέφουν, ούτε οι μυρωδιές από τα καμμένα κρέατα κάθε 2 μέρες ή που βάλανε ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι φωτιά χύμα και καίγανε κλαριά ενώ έγινε ότι έγινε στο Μάτι. Οσες φορές έχουν διανοηθεί να μου ζητήσουν το λόγο γιατί ταίζω τα αδέσποτα, τους δείχνω τις φωτογραφίες με τα σκοτωμένα γατιά που πέτυχαν τα καγκουροπαίδια τους με το αεροβόλο και τους απειλώ με καταγγελία και χρηματικό πρόστιμο. Γιατί αλλιως χωρίο δεν κάνουμε με δαύτους... Οπως καταλαβαίνεις, το να αναγκάσεις τον γείτονα να μην έχει νερό και κούτες στο υπόστεγό του, είναι αίτημα για κλωτσιές. Δεν ξέρω τι πρόβλημα είχατε εκεί που αναφέρεις, αν όμως δεν είστε σκατόψυχοι σαν τους δικούς μου εδώ πέρα, ίσως να το συζητούσατε μαζί του. Αν και δεν μπορώ να καταλάβω τί ακριβώς συζητάμε εδω, δηλαδη, το να μη ταίζεις τις γάτες ελπίζοντας πως θα πεθάνουν -αρα θα γλιτώσουμε- δεν είναι ανεκτό ούτε στα πλαίσια του πολιτισμού ούτε του νόμου. Επειδή είναι γενική η ερώτηση, πες ότι αντί για γάτες είχαμε ας πούμε σκύλους. Αν εγώ λοιπόν μαζέψω έναν αδέσποτο σκύλο στην αυλή μου και τον ταϊζω, θεωρείται ότι από ένα σημείο και πέρα (το οποίο δεν ξέρω ποιό είναι και αν υπάρχει) είναι δικός μου? Άρα, από το σημείο αυτό και πέρα, οφείλω να τον φροντίσω με καλύτερο τρόπο προσφέροντας πέρα από φαγητό, ένα μέρος για ύπνο κτλ και εμβολιασμό, βιβλιάρια υγείας, τσιπ κ.α.για παράδειγμα? Η μπορώ επ' άπειρον να τον έχω να περιφέρεται στην αυλή μου, λέγοντας ότι είναι αδέσποτος και απλώς τον φιλοξενώ και του πετάω ένα κομμάτι φαη, χωρίς να έχω κάποια υποχρέωση? Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2018 από Alchemist` Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ziaba Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 γεια, υπάρχουν παγίδες που μπορούν να στηθούν μέσα στην ιδιοκτησία σου αν μπουν οι γάτες σε σένα έτσι μπορείς να τις πιάσεις και να τις πας για εμβολιασμό, έλεγχο σε κτηνίατρο ... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pigeon Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Φιλε Alchemist, δεν υπάρχει "εστία ψύλλων" ειδικά σε ενήλικες γάτες. Ψύλλους μαζεύουν τα πρόβατα και οι σκύλοι και εν συνεχεία περνάνε στις γάτες που ακριβώς όταν ταίζονται και ποτίζονται κάνουν και καθαριότητα μόνες τους, τους καταπίνουν και τους σκοτώνουν στο στομάχι τους. Αν η περιοχή έχει πρόβλημα ψυλλων, υπάρχουν ειδικά υγρά για ψεκασμό που χρησιμοποιούνται και σε μαντριά/στάνες για τον ίδιο λόγο. Στην σπάνια περίπτωση που αδέσποτη γάτα γεννήσει μέσα στο οικόπεδο, τα μωρά κατά 99% θα έχουν ψύλλους πάνω τους, επειδή έχουν τρυφερό τρίχωμα ακόμα και οι ψύλλοι μπορούν να τσιμπήσουν. Εκει πρέπει να επέμβει ο ίδιος να τα πλύνει με ειδικό σαμπουάν ή να βάλει αμπούλα ή ..να περιμένει να μεγαλώσουν τα μωρά να καθαρίζονται μόνα τους. Προσωπικά ψεκάζω 2 φορές το χρόνο περιμετρικά επειδή έρχονται και μικρά παιδιά, δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με ψύλλους όπως, ας πούμε, με τα κουνούπια που δεν καταλαβαίνουν από τίποτε. Συμπερασματικά, οι ψύλλοι δημιουργούν "εστία" σε σκύλους και πρόβατα, στις γάτες δεν κάθονται, απλώς τις χρησιμοποιούν για όχημα. Δυστυχώς στην εξοχή υπάρχουν όλα αυτά τα προβλήματα, ψύλλοι, έντομα, τσιμπούρια, ποντίκια, φίδια, αράχνες και όλα όσα οι νεο-πρωτευουσιάνοι κάνουν μπλιάχ και δεν μπορούν να κατανοήσουν, γι'αυτό ψάχνουν διάφορες θεωρίες "φταίνει οι γάτες", "οι οικολόγοι πετάνε φίδια", "τα ποντίκια είναι μια ειδική ράτσα που δεν τα πιάνει το ποντικοφάρμακο", "τις αράχνες τις έφεραν οι σύριοι στις βαλίτσες" και πάει λέγοντας. Πες στο φίλο να ψεκάσει περιμετρικά με sebacil και μετά δυο φορές το χρόνο με karate και θα καθαρίσει απ'ολα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ultimategr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Βάσει του νομου 4039/2012 , ο οποίος όλος είναι δομημένος στη προσπάθεια ευζωίας των ζώων γενικά , ειδικότερα στο άρθρο 9 , παρ. 10 προβλέπεται η σίτιση και το ξεδίψασμα των αδέσποτων ζώων.Το ιδιο προβλεπει και ο νομος 4235/2014 αρθρο 46. Η με αριθμό 1/2013 εγκύκλιος της Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Ευτερπης Κουτζαμανη,αναφερει ότι, «η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα είναι μέσα στο πνεύμα σεβασμού κάθε έμβιας ύπαρξης για δικαίωμα στη ζωή».Ακομα η κ.Κουτζαμανη αναφερει οτι 'η συμπεριφορα μας απεναντι στα ζωα καταδυκνυει τον πολιτισμο μας.' Επισης η σιτιτη και το ποτισμα των αδεσποτων ζωων αναφερεται ξεκαθαρα και στην Εγκλυκλιο του Αρειου Παγου 1/13/1631/8.4.13 που εχει σταλει σε ολες τις Εισαγγελιες της χωρας. Επισης υπαρχει η 4/1/2012 αποφαση του Πρωτοδικειου Χανιων που δικαιωσε φιλοζωο που ταιζε αδεσποτα ζωα. Υπαρχουν αποφασεις δημοτικων συμβουλιων(πχ πριν 4 χρονια στα Χανια) που προετρεπαν του πολιτες να εχουν εξω απο την πορτα τους ενα μπολακι φαγητο και νερο για τα αδεσποτα ζωα. Το να εμποδιζεις καποιον να ταιζει αδεσποτα ζωα αποτελει ποινικο αδικημα(παθητικη κακοποιηση ζωου) και διωκεται.Επισης επιφερει και διοικητικο προστιμο. Γενικα υπευθυνοι για τα αδεποτα ζωα(σιτιση,ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη κτλ ) βαση νομοθεσιας ειναι οι Δημοι 9 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Εφόσον ταιζει τα γατιά θεωρούνται δεσποζομενα καί έχει την ευθύνη τούς οπότε μπορείτε νά κινήθητε νομικά αν θέλετε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις