tuxpower Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Πάρε το laptop που σου δίνει ο φίλος σου, βάλε τον ssd και θα είσαι μια χαρά. Για αυτό που τον θες είναι μια χαρά, και ακόμα παραπάνω. Κοιτάς αργότερα (3-4 χρόνια) για κάτι καλύτερο σύμφωνα με τις διαφορετικές ανάγκες. Έχω ένα c2d λαπτοπ 1,86ghz, με 4GB ram, ssd και υπερκαλύπτει τα πράγματα που κάνεις ο γιος μου στο δημοτικό σχολειο. Σίγουρα ένα x230, T420-T430 είναι πολύ καλύτερα, αλλά αν ο άνθρωπος ήθελε να σκάσει 200 και 250 υπάρχουν και άλλες επιλογές. 2
dpolal Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Αφού το έχεις δεί το λαπτοπ, είναι σε πολύ καλή κατάσταση και είναι από φίλο τότε μην ακούς τίποτα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρεις κάτι ακριβό για παδί 3ης Δημοτικού το οποίο αφενώς ΔΕΝ έχει μάθει ακόμα να προσέχει ιδιαίτερα τα πράγματα του και ειδικά ευαίσθητες συσκευές όπως τα φορητά, αφετέρου οι ανάγκες του είναι το πολύ η Πέπα το γουρουνάκι (youtube) και καμμιά Barbie (σε ταινία). Δώσε τα 100ευρώ τώρα και καθάρισες και θα είσαι μια χαρά για τα επόμενα 3 χρόνια καλώς εχώντων των πραγμάτων και αν ω μη γένοιτο κάνει καμμιά στραβή η μικρή και το σπάσει δεν θα τα κλαίς τα παραπάνω χρήματα. Σε 2-3-χ χρόνια που θα έχει μεγαλώσει και θα θέλει κάτι ποιό ισχυρό τότε κοιτάς για κάτι καλύτερο. Το παιδί είναι πάρα πολύ μικρό για να του δώσεις ακριβό μηχάνημα. Άκουσε με, 2 μεγάλωσα και τα έχω πληρώσει. 😛 1 1
aggelos255 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Κ εγώ τα 250 τα θεωρώ πολλά. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις 1
apostolispd Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 +1 κι από μένα για το λάπτοπ. Είμαι με ένα μεταχειρισμένο toshiba satellite c660, αγορασμένο από αγγελία στο site, εδώ και 2 χρόνια. Με λίγο καλύτερο επεξεργαστή (i3 m380 στα 2,53), gpu radeon 5470, ένα ssd και 6 GB RAM και με τη χρήση που του κάνω (σίγουρα πιο απαιτητική από ενός 8-10-12χρονου), αν δε βγάλει κάποια βλάβη θα μείνει για λίγα χρόνια ακόμα. 1
Tsamjunior Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Ένα σχετικό-΄άσχετο σχόλιο μιας και παρακολουθω την συζήτηση σας: τα refurbished ΕΙΝΑΙ μεταχειρισμένα. Μια απλά αναζήτηση της λέξης refurbished στο google θα σας πείσει. Και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ προσοχή στο πως επενδύετε τα χρήματα σας, ειδικά σε τέτοιες περιόδους. Όπως ανέφερε και ένας φίλος πάνω, τα refurbished ειδικά της Ελλάδας, μιλάμε για χιλιοδουλεμένα μηχανήματα από την Ευρώπη που αντί να πεταχτούν τα "ανακατασκευάζουν" (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί ένας Θεός ξέρει τι έχει ήδη περάσει το λάπτοπ και πως ακριβώς το επιδιόρθωσαν) και τα μοσχοπουλάνε. Το θέμα έχει ήδη αναφερθεί αρκετές φορές από συμφορουμίτη. Ξανασκεφτείτε 2 και 3 φορές πριν αγοράσετε μεταχειρισμένο, κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθέι ότι το μηχάνημα δεν προέρχεται από τρομερή ζημιά, ούτε ότι έχει επισκευαστεί σωστά και θα αντέξει. Ειδικά αν μιλάμε για μηχανήματα με reflow, reball, ή προχειροδουλειές στην μητρική, σίγουρα μιλάμε για μηχανήματα με σύντομη ημερομηνία λήξης. Γιατί να μην δώσετε 50-100 ευρώ πάνω για κάτι καινούριο και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο; 2
giannis22k Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Ετσι ακριβως.Μπορει το καινουργιο αν μιλαμε στα 300~ μπορει να ειναι ποιο αδυναμο σε σχεση με εναν i3 3ης γενιας αλλα ειναι κατα 10 χρονια σχεδον νεοτερης τεχνολογιας.Αν μιλαμε ποσο της ταξης 150 ευρω οκ να τα δωσεις για μεταχειρισμενο αλλα με προσοχη παντα.Πχ εγινε αγορα απο εδω μεσα λαπτοπ απο τις αγγελιες για την αδερφη ,ενα dell m5010 ,το οποιο ο τυπος(μεγαλος κιολας σε ηληκια) σιγουρα ειχε κανει reflow την καρτα γραφικων,με αποτελεσμα λιγες μερες αργοτερα να μεινει στα χερια της αδερφης μου.Αναγκαστηκα και αγορασα μεταχειρισμενη απο εξωτερικο,απο καταστημα (https://www.empowerlaptop.com/) η οποια ηρθε δουλεψε για λιγο και τα εφτυσε μετα.Σαφως εγονε επιστροφη πισω,μου ξαναεστειλαν αλλη,η οποια πλεον δε φορτιζε τη μπαταρια,οποτε επειδη βαρεθηκα ολη τη διαδικασια ,εκατσα και αλλαξα εγω τα mosfet της τροφοδοσιας για την μπαταρια,(ναι μεν δουλεψε με τη μπαταρια)αλλα ετσι και αλλιως παλι εβγαλε θεμα μετα.Γενικα θελω να πω θελη προσοχη η στην τελικη οχι 250 ευρω για μεταχειρισμενα-refrubrished.
aggelos255 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Τελικά αφού δεν μπορώ να κάνω την σύζυγο να καταλάβει ότι ο σταθερός είναι η καλύτερη λύση θα προχωρήσω στην αγορά του lenovo. 250 για μεταχειρισμένο είναι πάρα πολλά πόσο μάλλον για την χρήση που το θέλω. Αν ανέβαινα σε αυτά τα χρήματα θα προτιμούσα κάτι καινούριο αφού έχω την δυνατότητα να το πάρω χωρίς ΦΠΑ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους 1
Tsamjunior Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Εφόσον έχεις και απαλλαγή ΦΠΑ, αν τυχόν αλλάξεις γνώμη και ανέβεις στα χρήματα, κοίτα εδώ για παράδειγμα: https://www.skroutz.gr/s/15298907/Acer-Aspire-3-A315-51-i3-8130U-4GB-1TB-Linux.html Χωρίς το ΦΠΑ βγαίνει κάπου στα 306. Δες και ένα συγκριτικό στους επεξεργαστές για να δεις ότι είναι έγκλημα να δώσεις 250 για μηχάνημα μεταχειρισμένο αρκετών ετών: https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-i5-580M-vs-Intel-i3-330M-vs-Intel-i3-8130U/781vs742vs3225
aggelos255 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 250 για μεταχειρισμένο δεν δίνω. Όπως είπες Κ εσύ σίγουρα θα έδινα +50 για καινούριο. Αλλά 100 για την χρήση που θέλω είναι μια χαρά
tuxpower Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Ρε παιδιά από φίλο του θα το πάρει το laptop. Δεν μιλάμε ότι βρήκε στο ebay, η στις αγγελιες. Που reflow σε laptop 200 ευρώ δεν συμφέρει καν να το ανοίξεις. Αυτά γίνονται στα 350 και άνω να πιάνει το μηχάνημα μεταχειρισμένο να πουληθει. Και εν πάση περιπτώσει μάθετε τι σημαίνει on a budget. 2
giannis22k Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Αυτο εχουμε πει οτι απο τη στιγμη που το παιρνει απο χερι και ποσο μαλλον στη τιμη αυτη ..μια χαρα ειναι
aggelos255 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Τελικά αγόρασα το lenovo. Το άνοιξα για να βάλω τον ssd και δεν βρήκα ούτε ίχνος σκόνης. Έπαθα πλάκα. Το μόνο αρνητικό ότι η μπαταρία δεν κρατάει καθόλου. Ίσως την αλλάξω στο μέλλον αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει καθώς δεν έχω πρόβλημα να είναι στο ρεύμα. Καμία βάση έχετε να προτείνεται;
TheDevilMayCare Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Τι εννοεις βαση -> γιατι να χρειαζεσαι βαση με i3? Βλεπεις ανεβασμενες τυχον θερμοκρασιες cpu??
giannis22k Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, TheDevilMayCare είπε Τι εννοεις βαση -> γιατι να χρειαζεσαι βαση με i3? Βλεπεις ανεβασμενες τυχον θερμοκρασιες cpu?? Δεν ειναι κακο να εχει και μια βασουλα 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Τα απαραιτητα η προτεινομενα upgrades, ειναι κατα σειρα σημαντικοτητας: * SSD (βασικα και μονο με αυτο ειναι ok) * Μπαταρια (για χρηση που την απαιτει) * Cpu i5 * Ram - Χειμωνας θα ερθει, για Βασουλα αναγκη δεν εχει, χιχι 😋 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα