qwertyuiop2 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εντάξει, εβρέθη ένας που μου είπε ότι δεν υπάρχει καν λόγος να γίνει αυτό. Ζήτησε φωτογραφίες, θεωρεί ότι μπορεί να χωρέσει νέου τύπου ασφάλεια, πετώντας την κεραμική, παρέα με ρελέ. Μου έδωσε δύο εναλλακτικές. Η μία ήταν αντικατάσταση όλου του ραγο-υλικού με 110 ευρώ (αλλά ο παλιός πίνακας στη θέση του) και η άλλη ήταν εγκατάσταση νεας ασφάλειας με ρελέ ΑΒΒ στα 65 ευρώ. Προφανώς διάλεξα τη δεύτερη. Υπήρχε και τρίτη, αλλαγή πίνακα με κάτι λιγότερο από 200, αλλά σε ένα σπίτι που δεν έχει καλά -καλά πόρτες και απέκτησε παράθυρο μπάνιου (αντί γρύλλιες) πέρσι , το θεωρώ πολυτέλεια. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2018 από qwertyuiop2
sphinxgr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Αυτος είναι ο ηλεκτρολογικός πίνακας σε διαμέρισμα πολυκατοικίας κατασκευής του 2007. Γίνεται βάσει κάποιας λογικής να μην έχει ρελέ διαφυγής!?!??!?!
Joshua21 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Αυτος είναι ο ηλεκτρολογικός πίνακας σε διαμέρισμα πολυκατοικίας κατασκευής του 2007. Γίνεται βάσει κάποιας λογικής να μην έχει ρελέ διαφυγής!?!??!?! Αν θυμάμαι καλά κάπου τότε έγινε υποχρεωτικός.
hp8 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 11 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Αυτος είναι ο ηλεκτρολογικός πίνακας σε διαμέρισμα πολυκατοικίας κατασκευής του 2007. Γίνεται βάσει κάποιας λογικής να μην έχει ρελέ διαφυγής!?!??!?! εννοειται οτι απο αυτα που δειχνεις οτι δεν εχει Τωρα το πως και το γιατι τι το ψαχνεις
sphinxgr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αν θυμάμαι καλά κάπου τότε έγινε υποχρεωτικός. Έχεις δίκιο ρε συ!!! 5.9.2006 έγινε υποχρεωτικό!!! Απίστευτο.... 2 λεπτά πριν, hp8 είπε εννοειται οτι απο αυτα που δειχνεις οτι δεν εχει Τωρα το πως και το γιατι τι το ψαχνεις Μου κάνει εντύπωση γιατί θεωρούσα αυτονόητο ότι έπρεπε να έχει! τελικά δεν είναι αυτονόητο!!!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Τραγικό να μην το έχει σπίτι που κατασκευαστηκε το 2000+ Βάλε τύπου Α όχι τους παλιούς AC, Hager κιόλας, για να είναι ομοιόμορφος ο πίνακας. 😛 2
Kozanitis1 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Ακριβώς όπως τα λέει ο @Thresh, οικοδομή 2008 που νοίκιαζα φοιτητής δεν είχε ρελέ, ευτυχώς ήταν πολύ συνεννοήσιμος ο ιδιοκτήτης, όταν του εξήγησα πως είναι σοβαρή έλλειψη στον πίνακα και φρόντισε το ταχύτερο για τοποθέτηση επώνυμου ρελέ (όχι κινεζιές) , φυσικά καλύπτοντας και το κόστος.. (να λέμε και τα καλά) 2
sphinxgr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Να ρωτήσω κάτι άλλο. Θέλουν περιοδική αντικατάσταση ασφάλειες και ρελε διαρροής ? πχ κάθε 20 χρόνια, να τα αλλάζεις με καινούργια?
Joshua21 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 11 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Έχεις δίκιο ρε συ!!! 5.9.2006 έγινε υποχρεωτικό!!! Απίστευτο.... Μου κάνει εντύπωση γιατί θεωρούσα αυτονόητο ότι έπρεπε να έχει! τελικά δεν είναι αυτονόητο!!! Άυτή είναι η ημερομηνία που βγήκε η απόφαση, ίσως είχαν δώσει και κάποιο περιθώριο για την εφαρμογή της. Όσο για το αυτονόητο δεν ξέρω, εγώ θα έλεγα πως είναι τραγικό, στο σπίτι μου μπήκε ρελέ διαφυγής το 1985! 2 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Να ρωτήσω κάτι άλλο. Θέλουν περιοδική αντικατάσταση ασφάλειες και ρελε διαρροής ? πχ κάθε 20 χρόνια, να τα αλλάζεις με καινούργια? Στις κατοικίες κάθε 14 (πλέον 10) χρόνια προβλέπεται έλεγχος και νέα ΥΔΕ, αν δουλεύουν σωστά δεν είναι υποχρεωτική η αντικατάσταση. 1
sphinxgr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, Thresh είπε Τραγικό να μην το έχει σπίτι που κατασκευαστηκε το 2000+ Βάλε τύπου Α, όχι τους παλιούς AC, Hager κιόλας, για να είναι ομοιόμορφος ο πίνακας. 😛 Έναν τέτοιο δηλαδή με αυτά τα χαρακτηριστικά? Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2022 από sphinxgr
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 5 minutes ago, sphinxgr said: Έναν τέτοιο δηλαδή με αυτά τα χαρακτηριστικά? Yeap! 1
Maurikycli Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Μην 8 ώρες πριν, Joshua21 είπε Άυτή είναι η ημερομηνία που βγήκε η απόφαση, ίσως είχαν δώσει και κάποιο περιθώριο για την εφαρμογή της. Όσο για το αυτονόητο δεν ξέρω, εγώ θα έλεγα πως είναι τραγικό, στο σπίτι μου μπήκε ρελέ διαφυγής το 1985! Στις κατοικίες κάθε 14 (πλέον 10) χρόνια προβλέπεται έλεγχος και νέα ΥΔΕ, αν δουλεύουν σωστά δεν είναι υποχρεωτική η αντικατάσταση. Έλα καημένε, είχες και στο χωριό σου ρελέ; Στη Γερμανία δεν είναι καν υποχρεωτικός!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα