Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τέλεια, ευχαριστώ πολύ. Έψαχνα την ορολογία, καθώς δεν ήξερα τη ντόπια μετάφραση, γι' αυτό δεν έδινε τίποτα πίσω.

Επομένως προτείνω στον ηλεκτρολόγο αφαίρεση της τηκόμενης στρογγυλής με πτυχώσεις ασφάλειας που έχω, κι εγκατάσταση αυτού του εργαλείου, καλά δεν τα λέω; 😛

Kαι η απορία του noob: Πόσα Amber το θέλουμε; Μονοφασικό. Σπίτι που έχει κουζίνα, πλυντήριο ρούχων, ψυγείο, θερμαντικό σώμα 2300 βατ κι ένα 9άρι κλιματιστικό. Οι 4 λάμπες του είναι όλες led.

Επεξ/σία από qwertyuiop2
  • Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ξεκινάς από την καλωδίωση του σπιτιού, αν θες να «αναβαθμίσεις». Η καλωδίωση είναι που σε περιορίζει και έπειτα η ασφάλεια που προστατεύει το σπίτι.

Αν τα υπάρχοντα καλώδια δε σηκώνουν το ρεύμα που καλύπτει τις ανάγκες σου, πρώτα αλλάζεις τα καλώδια και μετά βλέπεις και την ασφάλεια του πίνακα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, KoreanW είπε

Ξεκινάς από την καλωδίωση του σπιτιού, αν θες να «αναβαθμίσεις». Η καλωδίωση είναι που σε περιορίζει και έπειτα η ασφάλεια που προστατεύει το σπίτι.

Αν τα υπάρχοντα καλώδια δε σηκώνουν το ρεύμα που καλύπτει τις ανάγκες σου, πρώτα αλλάζεις τα καλώδια και μετά βλέπεις και την ασφάλεια του πίνακα.

Μια χαρά δουλεύει το σπίτι 20 χρόνια τώρα στην ανωτέρω "σύνθεση".  Οπότε δε νομίζω ότι συντρέχει λόγος αναβάθμισης. Υποθέτω με των 30-40Α θα είμαι καλυμένος, non? Στο πατρικό μου με πλυντήρια , κλιματιστικά, 2 ή 3 φάσεις και ένα σωρό συσκευές σε 160τμ., έχουμε siemens 40άρι.

Επεξ/σία από qwertyuiop2
Δημοσ.

αν υποθετικά η ασφάλεια του σπιτιού ήταν η μεγαλύτερη δυνατή επιτρεπόμενη για την καλωδίωση,

τότε σου εξηγώ δεν έχει νόημα το ερώτημά σου, 

απλά θα δεις πόσα Α ήταν η τωρινή σου τηκόμενη ασφάλεια και θα διαλέξετε μια αντίστοιχη

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αγαπητοί, έχω βρει το εξής hager με ασφάλεια, το οποίο νομίζω κάνει για την περίπτωσή μου.

Παρόλα αυτά, όποιον καλέσω, μου λέει ότι δεν μου το βάζει γιατί είναι αναξιόπιστο, ή δεν το ξέρει καν. Υπάρχει κάποιος άνθρωπος και ηλεκτρολόγος να έρθει να μου το εγκαταστήσει; Ας στείλει ένα pm, ή ας προτείνει κάποιον δικό του, εφόσον ο ίδιος δεν είναι ηλεκτρολόγος.

Δημοσ.

το συγκεκριμένο δεν μπαίνει σε οικιακές εγκαταστάσεις οπότε καλώς και δεν στο βάζουν, αυτό ή κάποιο αντίστοιχο είναι το σωστό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 minutes ago, qwertyuiop2 said:

Αγαπητοί, έχω βρει το εξής hager με ασφάλεια, το οποίο νομίζω κάνει για την περίπτωσή μου.

Παρόλα αυτά, όποιον καλέσω, μου λέει ότι δεν μου το βάζει γιατί είναι αναξιόπιστο, ή δεν το ξέρει καν. Υπάρχει κάποιος άνθρωπος και ηλεκτρολόγος να έρθει να μου το εγκαταστήσει; Ας στείλει ένα pm, ή ας προτείνει κάποιον δικό του, εφόσον ο ίδιος δεν είναι ηλεκτρολόγος.

300mA αντιηλεκτροπληξιακό ρελέ δε νοείται, τόσο ρεύμα διαρροής είναι too much, τα ρελέ αυτά έχουν άλλες χρήσεις, αλλά όχι για αντιηλεκτροπληξιακά

ρελέ διαφυγής με ρεύμα διαρροής 30mA θέλεις

Επεξ/σία από KoreanW
Δημοσ.

αφού σου είπαν ότι τα hager rcbo είναι αναξιόπιστα ή άγνωστα συνέχισε την αναζήτηση για αξιόπιστο ηλεκτρολόγο που να γνωρίζει και το αντικείμενο και όχι τοποθετητές ηλεκτρολογικού υλικού

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά είστε εξαιρετικά αντιδημοφιλείς στους κόλπους των ελλήνων ηλεκτρολόγων. 5 τηλέφωνα ως τώρα και όλοι είναι ή νέος πίνακας ή additional γυφτέ πινακάκι.

Ο τελευταίος μου είπε ότι δεν είναι ασφαλής λύση γιατί δεν έχει ξεχωριστό διακόπτη και αν χαλάσει κάτι από τα δύο μέσα πρέπει να αλλάξει και το ρελέ και η ασφάλεια, το σπίτι δε θα έχει ρεύμα κλπ.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Παιδιά είστε εξαιρετικά αντιδημοφιλείς στους κόλπους των ελλήνων ηλεκτρολόγων. 5 τηλέφωνα ως τώρα και όλοι είναι ή νέος πίνακας ή additional γυφτέ πινακάκι.

Ο τελευταίος μου είπε ότι δεν είναι ασφαλής λύση γιατί δεν έχει ξεχωριστό διακόπτη και αν χαλάσει κάτι από τα δύο μέσα πρέπει να αλλάξει και το ρελέ και η ασφάλεια, το σπίτι δε θα έχει ρεύμα κλπ.

Φίλε ολοι κοιτάνε να τα αρπάξουν στην Ελλάδα και να την κάνουν

Αυτό είναι τίποτα άλλο

Βεβαια δεν έχουμε δει και το εσωτερικό του πίνακα, αλλα θα μου πεις το έχουν δει αυτοί που σου απάντησαν, ΟΧΙ χαχαααα

Δημοσ.
58 minutes ago, qwertyuiop2 said:

ρελέ αντιηλεκτροπληξακό και γενική ασφάλεια είναι σε σειρά ακόμα και όταν τα έχεις χωριστά, οπότε είτε αυτοί οι ηλεκτρολόγοι έχουν άλλη συνδεσμολογία είτε περνάνε για ηλίθιους τους πελάτες

να πεις σε αυτούς τους ηλεκτρολόγους, άμα θα τα έχεις χώρια την ασφάλεια και το ρελέ, πόσο περισσότερο... ρεύμα θα έχεις στο σπίτι έτσι και χαλάσει το ένα από τα δύο σε σχέση με το RCBO

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, KoreanW είπε

οπότε είτε αυτοί οι ηλεκτρολόγοι έχουν άλλη συνδεσμολογία

οι συγκεκριμένοι "ηλεκτρολόγοι" έχουν άλλη συνδεσμολογία, το bypass του rcd οπότε όταν ενεργοποιείται να μην γίνεται διακοπή στην εγκατάσταση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...