kokoviosR Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Ο μεσαιος μαυρος ειναι γενικος διακοπτης και οι δυο αλλοι ειναι διπολικοι διακοπτες για την κουζινα και τον θερμοσιφωνα. Μπορεις να βαλεις ενα μονοφασικο ρελε οπως αυτο που ποσταρες(Διακοπτη διαφυγης εντασης) με περιπου 40ευρω κοστος αγορας και οσα ζητησει για εγκατασταση ο μαστορης... Οι καλες μαρκες ειναι legrand, merlin gerin, hager κλπ Εξωτερικα αλλαζουν , μεσα μπορει να ειναι και ιδιες καποιες απο αυτες,πλην των κινεζικων που ειναι για πεταμα. Το καλυτερο θα ηταν να αλλαξεις ομως πινακα γιατι αν ανοιξεις μεσα τον πίνακα μπορει να βρεις μαυρισμενα-καμμενα καλωδια και επαφες διακοπτων. Θα μου πεις μπορεις να αλλαξεις τα καλωδια...Σωστο... Περα απο αυτο οι μικροαυτοματοι (τα siemens) με τα χρονια μπορει να τα φτυσουν καποια στιγμη και να κολλησουν (συνηθως κολλανε κατω αρα δεν ειναι ιδιαιτερα επικινδυνα) οποτε καλο ειναι το βαλεις σε ενα προγραμμα εστω και σε οριζοντα λιγων ετων να την κανεις την αλλαγη.Αν εχεις τα χρηματα καντο τωρα. Κοστος ετοιμου πινακα με ρελε μεσα απο 110+,δες και σε skroutz και επιπλεον η τοποθετηση...Τιμες googlare και θα βρεις. Δοκιμασε αν θες αμεσα την τοποθετηση του ρελε,δεν ειναι κατι που δε γινεται, απλα μπορει να υπαρχει καμια μικροδιαρροη που να ριχνει το ρελε και μπορει να σε βαλει σε δουλειες,αλλα μπορει και οχι... Το υδραργυρικο θερμομετρο να το παρεις απο εκει γιατι ετσι και σπασει καποια στιγμη...:( Τα γραφω λιγο ανακατα λογω της ωρας ,αλλα νομιζω θα βγαλειςε ακρη:) 1
qwertyuiop2 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Επαναφέρω το θέμα (αφού ευχαριστήσω τον @kokoviosR για την ωραία του απάντηση, σύμφωνα με αυτή θα κινηθώ στο ένα σπίτι) καθώς στο "μικρό" πίνακα προέκυψε θέμα. Ηλεκτρολόγος που τον είδε, ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει χώρος για να μπει το ρελέ και ζητάει ένα 50ρι περίπου (+40 για το ρελέ = 90 ) για να τραβήξει άλλη γραμμή και να βάλει ένα "μίνι" πινακάκι από δίπλα με το ρελέ μόνο μέσα. Αξίζει αισθητικά και οικονομικά να γίνει αυτό το πράγμα; Είναι υποχρεωτικό βάσει του ελεύθερου χώρου; Παραθέτω και φωτογραφία. Ειδικά σε αυτή την περίπτωση, έχω προσφορά από τον ίδιο ηλεκτρολόγο για 180 ευρώ αλλαγή πίνακα με hager και ρελέ. Οπότε αν δε μπαίνει με τίποτα στον πίνακα ρελέ, συμφέρει να δώσω 90 ευρώ ακόμη και να αλλάξω ολοκληρωτικά τον πίνακα με καινούριο, ασφαλέστερο και αισθητικότερο. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2018 από qwertyuiop2
KoreanW Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) ρελέ διαφυγης χωραει, εκτός αν έχει κάποιο ραγοϋλικό πίσω από τα καπάκια που δε φαίνεται από μπροστά Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2018 από KoreanW
takoulou Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Γεια σου... Αν ανοιξεις τα καπακια θα φανει αν μπαινει ρελε... Εδω δεν φαινεται κατι... Αφαιρεσε τα.. Και θα δεις...
Silenzio Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 26/9/2018 στις 3:37 ΠΜ, kokoviosR είπε Αν εχεις τα χρηματα καντο τωρα. Κοστος ετοιμου πινακα με ρελε μεσα απο 110+,δες και σε skroutz και επιπλεον η τοποθετηση...Τιμες googlare και θα βρεις. όταν λες από 110 ευρώ εννοείς μαζί με όλες τις ασφάλειες, γενικούς, αντικεραυνικό κλπ ? και η εργασία πόσο πάει περίπου? Ρωτάω γιατί και εγώ σπίτι ένα τέτοιο πίνακα έχω δεκαετίας 80 και το σκέφτομαι για αλλαγή. επίσης ο ηλεκτρολόγος μπορεί να καταλάβει αν η καλωδίωση του σπιτιού είναι σε καλή κατάσταση ? Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2018 από Silenzio
qwertyuiop2 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 7 ώρες πριν, takoulou είπε Γεια σου... Αν ανοιξεις τα καπακια θα φανει αν μπαινει ρελε... Εδω δεν φαινεται κατι... Αφαιρεσε τα.. Και θα δεις... Tα 2 πλαστικά γκρι λέτε, έτσι; Θα το κάνω αύριο και θα ενημερώσω.
takoulou Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Οταν τα ανοιξεις αυτα θα φανει αν μπαινει ρελες.. Αλλα αφου το ειδε και ηλεκτρολογος ειπες... Και σου προτεινε να μπει νεος πινακας.. Κατι θα ειδε... Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2018 από takoulou
kokoviosR Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 14 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Επαναφέρω το θέμα (αφού ευχαριστήσω τον @kokoviosR για την ωραία του απάντηση, σύμφωνα με αυτή θα κινηθώ στο ένα σπίτι) καθώς στο "μικρό" πίνακα προέκυψε θέμα. Ηλεκτρολόγος που τον είδε, ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει χώρος για να μπει το ρελέ και ζητάει ένα 50ρι περίπου (+40 για το ρελέ = 90 ) για να τραβήξει άλλη γραμμή και να βάλει ένα "μίνι" πινακάκι από δίπλα με το ρελέ μόνο μέσα. Αξίζει αισθητικά και οικονομικά να γίνει αυτό το πράγμα; Είναι υποχρεωτικό βάσει του ελεύθερου χώρου; Παραθέτω και φωτογραφία. Ειδικά σε αυτή την περίπτωση, έχω προσφορά από τον ίδιο ηλεκτρολόγο για 180 ευρώ αλλαγή πίνακα με hager και ρελέ. Οπότε αν δε μπαίνει με τίποτα στον πίνακα ρελέ, συμφέρει να δώσω 90 ευρώ ακόμη και να αλλάξω ολοκληρωτικά τον πίνακα με καινούριο, ασφαλέστερο και αισθητικότερο. Πιθανον να χωραει οριακα ενα ρελε εδω με στριμωγμα ή και με αλλαγη του τυπου της ασφαλειας τηξεως(neozed), αλλα προσωπικα θα αλλαζα πινακα και θα του ζηταγα ο νεος να ειναι μεγαλυτερων διαστασεων(σκαψιμο).Εξτρα πινακακι κλπ δεν ειναι σοβαρα πραγματα απο καθε αποψη. Ή νεο πινακα μεγαλυτερων διαστασεων (προτεινεται) ή στριμωγμα στο ιδιο πινακακι,αλλα δε με εμπνεει η κατασταση των υλικων και ο μικρος χωρος (θερμοκρασιες). 6 ώρες πριν, Silenzio είπε όταν λες από 110 ευρώ εννοείς μαζί με όλες τις ασφάλειες, γενικούς, αντικεραυνικό κλπ ? και η εργασία πόσο πάει περίπου? Ρωτάω γιατί και εγώ σπίτι ένα τέτοιο πίνακα έχω δεκαετίας 80 και το σκέφτομαι για αλλαγή. επίσης ο ηλεκτρολόγος μπορεί να καταλάβει αν η καλωδίωση του σπιτιού είναι σε καλή κατάσταση ? Ο μιταρχης εγραψε για 180 ολα μεσα. 110+ https://www.skroutz.gr/c/1195/pinakes-reumatos.html?keyphrase=πινακας+χωνευτος+μονταρισμενος ο ηλεκτρολογος ναι μπορει να καταλαβει, η δουλεια του ειναι αυτη... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 3 ώρες πριν, kokoviosR είπε αλλα προσωπικα θα αλλαζα πινακα και θα του ζηταγα ο νεος να ειναι μεγαλυτερων διαστασεων(σκαψιμο).Εξτρα πινακακι κλπ δεν ειναι σοβαρα πραγματα απο καθε αποψη. Ή νεο πινακα μεγαλυτερων διαστασεων (προτεινεται) ή στριμωγμα στο ιδιο πινακακι,αλλα δε με εμπνεει η κατασταση των υλικων και ο μικρος χωρος (θερμοκρασιες). Συμφωνώ με τον κοκοβιοςΡ, Νομίζω κι εγώ ότι ο μεγαλύτερος πινάκας είναι η καλύτερη λύση.
Fubar.gr Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Στις 7/10/2018 στις 12:55 ΠΜ, qwertyuiop2 είπε Ηλεκτρολόγος που τον είδε, ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει χώρος για να μπει το ρελέ και ζητάει ένα 50ρι περίπου (+40 για το ρελέ = 90 ) για να τραβήξει άλλη γραμμή και να βάλει ένα "μίνι" πινακάκι από δίπλα με το ρελέ μόνο μέσα. Αξίζει αισθητικά και οικονομικά να γίνει αυτό το πράγμα; Είναι υποχρεωτικό βάσει του ελεύθερου χώρου; Παραθέτω και φωτογραφία. Αν και ο πίνακας φαίνεται οτι έχει κενά αριστερά και δεξιά, πιθανόν απο μέσα η ράγα DIN δέν εκτείνεται ως εκεί, το έχω δεί αυτό σε παλιότερους πίνακες. Γι αυτό ίσως ο ηλεκτρολόγος λέει οτι δέν υπάρχει χώρος. Πιστεύω όμως οτι η τοποθέτηση έξτρα πίνακα είναι αχρείαστη. Όπως σωστά ειπώθηκε, μπορεί να δημιουργηθεί επιπλέον χώρος ενός στοιχείου αλλάζοντας την τηκόμενη ασφάλεια με μικρότερη τύπου NEOZED. Επίσης, αν ακόμα δέν υπάρχει χώρος, μπορεί κάποιο απο τα ραγουλικά να βιδωθεί στην πλάτη του πίνακα αντί να μπεί στη ράγα. Το βλέπω πολύ πιο απλό απο το να γίνονται μερεμέτια για νέο πίνακα.
nvel Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 επειδή βαριέμαι να γράφω τις ίδιες απαντήσεις σε ίδιες ερωτήσεις....
qwertyuiop2 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, nvel είπε επειδή βαριέμαι να γράφω τις ίδιες απαντήσεις σε ίδιες ερωτήσεις.... Ωπ, το είχα δει και το ξέχασα. Θα το ρωτήσω και αυτό. 2 ώρες πριν, Fubar.gr είπε Αν και ο πίνακας φαίνεται οτι έχει κενά αριστερά και δεξιά, πιθανόν απο μέσα η ράγα DIN δέν εκτείνεται ως εκεί, το έχω δεί αυτό σε παλιότερους πίνακες. Γι αυτό ίσως ο ηλεκτρολόγος λέει οτι δέν υπάρχει χώρος. Πιστεύω όμως οτι η τοποθέτηση έξτρα πίνακα είναι αχρείαστη. Όπως σωστά ειπώθηκε, μπορεί να δημιουργηθεί επιπλέον χώρος ενός στοιχείου αλλάζοντας την τηκόμενη ασφάλεια με μικρότερη τύπου NEOZED. Επίσης, αν ακόμα δέν υπάρχει χώρος, μπορεί κάποιο απο τα ραγουλικά να βιδωθεί στην πλάτη του πίνακα αντί να μπεί στη ράγα. Το βλέπω πολύ πιο απλό απο το να γίνονται μερεμέτια για νέο πίνακα. Αυτή η αλλαγή υποθέτω θα έχει μικρότερο κόστος από τα νέα σκαψίματα, έτσι; Αν είναι να τον φέρω να προσπαθήσει και να μου πει μετά "σοζ φίλε, και σκάψιμο με 60 και 40 για την επίσκεψη", ας το πάω απευθείας για αλλο πίνακα. 😛 Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2018 από qwertyuiop2
Fubar.gr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 21 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Αυτή η αλλαγή υποθέτω θα έχει μικρότερο κόστος από τα νέα σκαψίματα, έτσι; Αν είναι να τον φέρω να προσπαθήσει και να μου πει μετά "σοζ φίλε, και σκάψιμο με 60 και 40 για την επίσκεψη", ας το πάω απευθείας για αλλο πίνακα. 😛 Αυτό που προτείνει ο @nvel με τοποθέτηση RCBO (ρελέ με ενσωματωμένη ασφάλεια) στη θέση της τηκόμενης ασφάλειας είναι ακόμα καλύτερο, γιατι χρειάζεται μόνο μία μικρή αναδιανομή των καλωδίων μέσα στον πίνακα. Γενικά εναλλακτικές για να γλιτώσετε το δεύτερο πίνακα υπάρχουν πολλές.
qwertyuiop2 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Fubar.gr είπε Αυτό που προτείνει ο @nvel με τοποθέτηση RCBO (ρελέ με ενσωματωμένη ασφάλεια) στη θέση της τηκόμενης ασφάλειας είναι ακόμα καλύτερο, γιατι χρειάζεται μόνο μία μικρή αναδιανομή των καλωδίων μέσα στον πίνακα. Γενικά εναλλακτικές για να γλιτώσετε το δεύτερο πίνακα υπάρχουν πολλές. Ως άσχετος με τα ηλεκτρολογικά, δε βρίσκω κάποιο RCBO με απλή αναζήτηση σε google και skroutz. Μπορείτε να με βοηθήσετε, ώστε να το προτείνω στον ηλεκτρολόγο μου; Αυτό εδώ πχ βρίσκω μόνο, αλλά δεν είναι τύπου Α σαν το legrand που έχω γράψει στην αρχή του θέματος. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2018 από qwertyuiop2
KoreanW Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) ... Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2018 από KoreanW
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα