takoulou Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Καλησπερα... Θα φωναξεις εναν ηλεκτρλογο και θα του ζητησεις να δει τι θελει το σπιτι.. Ισως να υπαρχει και διαροη μεσα στο σπιτι... Δεν φθανει μονο να βαλεις ρελε... Μπορει να θελει ισως και αλλαγη ο πινακας.. Μπορει να θελουν και αλλαγη και οι ασφαλειες μεσα στον πινακα..
NikosKallithea Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Ανέβασε 2 φώτο απο τους πίνακες να δούμε τι παίζει
VagVene Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Να φωνάξεις ηλεκτρολόγο να δει την εγκατάσταση, αυτος θα σου πει τι είδους ρελέ χρειάζεται. Το Legrand είναι μια χαρά, επώνυμο και αξιόπιστο
andrapos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Καλά κάνεις και θέλεις να βάλεις ρελέ διαφυγης αλλά να ξέρεις ότι το κόστος μπορεί να ξεφύγει από το κόστος των ρελέ.Με είχε φωνάξει ένας γνωστός(γνωστου)για την ίδια δουλειά,πήρε το ρελέ,το τοποθέτησα και..το έριχνε..Ψάχνοντας κατάλαβα ότι το έριχνε η κουζίνα και όταν του το είπα επέμενε πως είναι γερμανική,την πήρα τόσα λεφτά και αποκλείεται να φταίει αυτό.Τραβαω την κουζίνα έξω και βλέπω την κλεμα καμμένη.Την άλλαξα αλλά συνέχισε να ρίχνει το ρελέ.(προφανώς η ζημιά ήταν πιο πίσω).Ενώ όλα αυτά τα είδε ο ιδιοκτήτης όταν του είπα ότι πρέπει να δουμε παραμέσα την κουζίνα μου λέει όχι ασ τα όπως ήταν πριν σε φάση τι ήθελα και σε φώναξα!Θέλω να πω ότι μπορεί να πάνε όλα καλά αλλά μπορεί και όχι.Μπορει να έχεις διαρροές που να πρέπει να τις βρεις και να τις διορθώσεις με το κόστος να εκτοξεύεται.Οπωσδηποτε να συζητήσεις από πριν με τον ηλεκτρολόγο για αυτήν την περίπτωση και να σε ενημερώνει για ότι κάνει και πόσο θα κοστισει(πριν το κάνει). 1
qwertyuiop2 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Kατάλαβα... Αλλά αν υπάρχουν διαρροές ρεύματος δε θα με είχαν πειράξει τόσα χρόνια που μένω εκεί; Έχω και παλιά (αλλά επώνυμη) κουζίνα, με τρόμαξες τώρα. 😜 Oρίστε ο πίναξ του ενός. Ο άλλος είναι πιο σύγχρονος.
ata1983 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Ένας σωστός αδειούχος ηλεκτρολόγος μπορεί να ελέγξει από πριν με τον κατάλληλο εξοπλισμό αν υπάρχει κάποια διαρροή σε κάποιο κύκλωμα. Εννοείται ότι μπορεί να υπάρχει διαρροή και να μην έχεις αντιληφθεί κάτι και όταν βάλεις το ρελέ να το ρίχνει. Επίσης εννοείται ότι αν υπάρχει κάποια διαρροή είναι επικίνδυνη και ας μην έχετε παρατηρήσει κάτι μέχρι τώρα. Το ρελέ ασφαλείας είναι υποχρεωτικό βάση νομοθεσίας πλέον και είναι ένα πολύ σοβαρό και αποτελεσματικό μέτρο προστασίας και πρέπει να τοποθετηθεί σε κάθε σπίτι άμεσα.
NikosKallithea Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 12 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Kατάλαβα... Αλλά αν υπάρχουν διαρροές ρεύματος δε θα με είχαν πειράξει τόσα χρόνια που μένω εκεί; Έχω και παλιά (αλλά επώνυμη) κουζίνα, με τρόμαξες τώρα. 😜 Oρίστε ο πίναξ του ενός. Ο άλλος είναι πιο σύγχρονος. Ξέχνα τους ρελεδες κλπ Θέλει αντικατάσταση με νεο σύγχρονο πίνακα
qwertyuiop2 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε Ξέχνα τους ρελεδες κλπ Θέλει αντικατάσταση με νεο σύγχρονο πίνακα Γιατί καλέ, δε θα πιάνει λες; Ή θα έχει διαρροές που είναι δύσκολο να μονιτοράρεις; Το μαλλί πόσο πάει για νέο πίνακα όμως;
gregdel Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Άλλαξε τον πίνακα... πάρε μερικές προσφορές και άλλαξέ τον.
qwertyuiop2 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 ΧΑΧΑΧΑΧΑ, κατάλαβα ότι θεωρείται για πέταμα, αλλά γιατί; 😛 Άμα βάλω ρελέ θα πέφτει;
Muchacho Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Να μαντέψω ο ένας διακόπτης είναι γενικός και οι άλλοι στον αέρα ή έχουν μεγάλες καταναλώσεις(κουζίνα ή θερμοσίφωνο)? Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αλλάξεις εντελώς τον πίνακα.Εκτός που το ρελέ μπορεί να μην εφαρμόζει οπότε θα αναγκαστείς να πετσοκόβεις την λαμαρίνα,οτιδήποτε στον πίνακα είναι παλιό όπως και οι συγκεκριμένες ασφάλειες siemens που ναι μεν είναι σκυλιά(τις βλέπω να δουλεύουν ακόμα) αλλά δεν το θεωρώ ότι καλύτερο να χρησιμοποιείς για 30-40 χρόνια τις ίδιες ασφάλειες.Το πρόβλημα που μπορεί να συναντήσεις είναι να υπάρχει κάποια διαρροή που να μην την έχεις αντιληφθεί τόσα χρόνια και να αρχίζει ο ηλεκτρολόγος να σκαλίζει. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2018 από Muchacho
nvel Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 στα 7cm που είναι το κενό φυσικά και χωρά ένας δδε, από τον ηλεκτρολόγο που θα τον βάλει μπορεί να ζητηθεί και μια τιμή για προκαλωδιωμένο πινάκα 5 γραμμών
KoreanW Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 19 hours ago, qwertyuiop2 said: Kατάλαβα... Αλλά αν υπάρχουν διαρροές ρεύματος δε θα με είχαν πειράξει τόσα χρόνια που μένω εκεί; Έχω και παλιά (αλλά επώνυμη) κουζίνα, με τρόμαξες τώρα. 😜 Oρίστε ο πίναξ του ενός. Ο άλλος είναι πιο σύγχρονος. ο πίνακας έχει χώρο για αντιηλεκτροπληξιακό ρελέ, απλά ο χώρος για επιπλέον ραγοϋλικά είναι ελάχιστος μετά αν εσύ δεν έχεις καμία δουλειά να προσθέσεις ραγοϋλικά εκτός του ρελέ διαφυγής, προφανώς και μπορείς να κρατήσεις τον υπάρχοντα πίνακα και να προσθέσεις απλώς ένα ρελέ διαφυγής (πχ hager, abb, legrand, schneider) τύπου Α τουλάχιστον (μια και όπως μάλλον σωστά έχεις καταλάβει, τα τύπου AC στο εξωτερικό τουλάχιστον έχουν αρχίσει να καταργούνται) (υγ: αν τυχόν φωνάξεις κανένα ηλεκτρολόγο και είσαι ανίδεος, παίζει να σου βάλει ό,τι να 'ναι μάρκα και τύπου ρελέ, βέβαια και συ μη μου διαλέξεις κανένα επιλεκτικό ρελέ LOL...) Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2018 από KoreanW
qwertyuiop2 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Λοιπόν, θα κάνω το εξής: Θα πάρω το ρελέ Α κατηγορίας της legrand που πόσταρα στην αρχή, γιατί θέλω ένα καλό κι αξιόπιστο. Θα πω σε έναν άνθρωπο να το βάλει, αν λειτουργήσει κανονικά, έχει καλώς. Αν δε λειτουργήσει καλά, και υπάρχουν απροσδιόριστες διαρροές που δεν εντοπίζονται σε θερμοσίφωνα ή κουζίνα (όλη η άλλη οικοσκευή είναι ηλικίας μικρότερης των 3 ετών, συμπεριλαμβανομένου του φωτισμού), θα υπάρξει αλλαγή πίνακα και εγκατάσταση του προ-αγορασμένου ρελέ. Από αυτά που λέτε βέβαια, θα μπορούσε η διαρροή σε τόσο παλιό σπίτι να εντοπίζεται σε τελείως random σημεία, άσχετα με τον πίνακα. Άρα γιατί πρέπει ντε και καλά να αλλάξει ο πίνακας; Δεν έχω ανάγκη για παραπάνω ράγα, εκτός κι αν μιλήσουμε για ολική ανακαίνιση του διαμερίσματος, οπότε ίσως μπει κανας παραπάνω φωτισμός κλπ. Προς το παρόν κάθε ασφάλεια από αυτές, με εξαίρεση αυτή του θερμοσίφωνου κι αυτή της κουζίνας, επιβαρύνεται από 15 ως 300 watt το πολύ. Ισχύει ότι αυτές οι ασφάλειες siemens είναι απέθαντες, έχω τις ίδιες ακριβώς στο πατρικό μου στην Κηφισιά (τοποθετημένες όμως στα μέσα του 90) και δεν έχουμε αντιμετωπίσει προβλημα με καμία. Οι δύο διακόπτες δεν ξέρω τι εξυπηρετούν, δεν τους έχω γυρίσει ποτέ. 😛 Νομίζω όμως ότι ο ένας είναι θερμοσίφωνο και ο άλλος πλυντήριο ή κουζίνα. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2018 από qwertyuiop2
takoulou Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Καλησπερα... Θελεις νεο πινακα... Αυτος ειναι παλιος... Ισως και τα καλωδια να θελουν αλλαγη.. Οπως και οι ασφαλειες... Αστον αυτον...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα