qwertyuiop2 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Καλησπέρα στην κοινότητα. Παρατήρησα μόλις ότι σε 2 παλιά σπίτια που έχει η οικογένειά μου στο κέντρο της Αθήνας, δεν υπάρχει ρελέ ασφαλείας! Πολύ σημαντικό θέμα. Θα ήθελα να ρωτήσω, γιατί δεν έχω ιδέα, αν υπάρχει ποιοτική διαφορά μεταξύ φθηνότερων (που βλέπω στο σκρουτζ) και ακριβότερων (πχ legrand). Δηλαδή, αν βρω φθηνό ηλεκτρολόγο, να τον φοβηθώ ή όχι. 😛 Επίσης, να ρωτήσω πόσο κοστίζει η τοποθέτηση γενικά (δεδομένου ότι είναι 2 οι τοποθετήσεις), μήπως στην περίπτωση που παίζει ρόλο η ποιότητα , αγοράσω εγώ το ρελέ και μου το τοποθετήσει απλώς ο άνθρωπος που θα έρθει. Ως κόστος εργασίας καθαρά δλδ ρωτάω.
kallair Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Προφανώς αν ξερεις τι ακριβως θες, θα πας να το αγορασεις μόνος για να γλυτωσεις την περιπτωση να σου βαλει καπελο στην τιμη ο ηλεκτρολογος. επισης ναι εχει διαφορα στην ποιοτητα κατασκευής και όχι μονο ο καθε διακοπτης. οποτε αφου ειναι κ για δικο σου σπιτι, θα παρεις κατι ποιοτικο. Τέλος προτιμησε καποιον δοκιμασμενο ηλεκτρολογο της γειτονιας σου που θα σου τον προτεινουν. πες του θελω αυτο να κανω, θα ερθει να δει κ πες του θα παω να αγορασω εγω το ηλεκτρολογικο υλικο. μην πας απο μονος σου κ παρεις κατι που δεν κανει. μπορει να θελουν και αλλα πραγματα άλλαγμα.
qwertyuiop2 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ναι, διαμέρισμα 50τ.μ. σε πολυκατοικία του 75 λογικά θα έιναι μονοφασικό. Θέλω τύπου Α για να έχει την πιο σύγχρονη δυνατή προστασία. Έχω και ηλεκτρολόγο γειτονιάς, απλά θέλω να δω τι παίζει γενικά. Αυτό εδώ πχ είναι καλή μάρκα; Έχει τις προστασίες που θέλω. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2018 από qwertyuiop2
aGka8l Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Μην περιμένεις να έρθει ο ηλεκτρολόγος να κάνει την διάγνωση , να του πεις ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ και θα ξαναμιλήσουμε να έρθεις ή του στυλ περίμενε 20 λεπτά να πεταχτω να πάρω εναν . Θα στα πάρει στην εργασία τα χρήματα έξτρα .. 1
kallair Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, aGka8l είπε Μην περιμένεις να έρθει ο ηλεκτρολόγος να κάνει την διάγνωση , να του πεις ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ και θα ξαναμιλήσουμε να έρθεις ή του στυλ περίμενε 20 λεπτά να πεταχτω να πάρω εναν . Θα στα πάρει στην εργασία τα χρήματα έξτρα .. Εσυ δλδ οταν καλεις μαστορα, του λες ξεκινα κ βλεπουμε πριν σου πει κοστολογιο κ τι χρεωνει;
prometheas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) ABB, Schneider, Legrard Διαλέγεις και παίρνεις. Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι μιας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και καλό είναι να μην κάνουμε τσιγγουνιές σε οτι μπορεί να προστατέψει τη ζωή ή και την περιουσία μας... Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2018 από prometheas 1
qwertyuiop2 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, prometheas είπε ABB, Schneider, Legrard Διαλέγεις και παίρνεις. Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι μιας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και καλό είναι να μην κάνουμε τσιγγουνιές σε οτι μπορεί να προστατέψει τη ζωή ή και την περιουσία μας... Ναι προφανώς. Γι' αυτό έκανα το τοπικ, ώστε να μπει κάτι καλό χωρίς να με γδάρουν με καπέλα. Αν ήταν για φτηνόπραμα, την έβγαζα με ένα 50άρι συνολικά. Η ΑΒΒ μου φαίνεται μπαρούφα πάντως, δεν έχει τύπου Α στην Ελληνική αγορά; Έψαξα σκρουτζ χωρίς να βρω κάτι... Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2018 από qwertyuiop2
aGka8l Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, kallair είπε Εσυ δλδ οταν καλεις μαστορα, του λες ξεκινα κ βλεπουμε πριν σου πει κοστολογιο κ τι χρεωνει; Όχι ρε φίλε αλλά άμα έρθει ο ηλεκτρολόγος να κάνει διάγνωση να σου πει τι θέλει και να του πεις να ξαναέρθει θ σε χρεώσει 2 επισκέψεις για το χρόνο που χάνει .
nvel Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Η ΑΒΒ μου φαίνεται μπαρούφα πάντως, δεν έχει τύπου Α στην Ελληνική αγορά; Έψαξα σκρουτζ χωρίς να βρω κάτι... φυσικά και έχει, με 76,3/106 ευρώ 1Φ/3Φ τιμές καταλόγου Βεβαίως προτιμώ την hager 2
qwertyuiop2 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, nvel είπε φυσικά και έχει, με 76,3/106 ευρώ 1Φ/3Φ τιμές καταλόγου Βεβαίως προτιμώ την hager Ο legrand που έχω παραθέσει παραπάνω (2ο ή τρίτο κόμεντ) δεν κάνει;
nvel Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 όλοι οι δδε με ΙΔn=30mA και In ίσο ή μεγαλύτερο του ανάντη μικροαυτόματου κάνουν
qwertyuiop2 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 33 λεπτά πριν, nvel είπε όλοι οι δδε με ΙΔn=30mA και In ίσο ή μεγαλύτερο του ανάντη μικροαυτόματου κάνουν Yπάρχει ουσιαστική ανάγκη για τύπου Α σε σπίτια με μη τυπικό φωτισμό και συσκευές, όπως διαβάζω; Ρωτάω γιατί και τα δύο σπίτια φωτίζονται από το φούρνο και το ψυγείο ως το σαλόνι και το μπαλκόνι με led , ενώ μέσα υπάρχει τηλεόραση led, οθόνη υπολογιστή και υπολογιστής. Δεν έχω τις γνώσεις να διαπιστώσω αν οι ισχυρισμοί που διάβασα είναι αληθείς (ότι τα απλά AC δεν καλύπτουν αυτό το φάσμα διαρροών).
siracos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Φέρε στα σπίτια ηλεκτρολόγο να δει την εγκατάσταση και ρώτα τον . Σε τόσο παλιά σπίτια παίζει να θέλει αντικατάσταση ολόκληρος ο πίνακας και μπορεί να θέλει και κανονική γείωση (παλιά γειώνανε στις σιδερένιες σωλήνες της ύδρευσης - θέρμανσης )
qwertyuiop2 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, siracos είπε Φέρε στα σπίτια ηλεκτρολόγο να δει την εγκατάσταση και ρώτα τον . Σε τόσο παλιά σπίτια παίζει να θέλει αντικατάσταση ολόκληρος ο πίνακας και μπορεί να θέλει και κανονική γείωση (παλιά γειώνανε στις σιδερένιες σωλήνες της ύδρευσης - θέρμανσης ) Ε εντάξει, δεν τα λες και ΤΟΣΟ παλιά αυτά του 75'. Οι περισσότερες πολυκατοικίες της περιοχής είναι μεταξύ 55 και 65. 😛 Αλλά οκ, ξεκινάω για να κάνω κάπως ασφαλή μία εγκατάσταση που δεν είναι καθόλου. Μην πάμε στο "άλλαξε πίνακα" γιατί μετά θα καταλήξουμε στο "αγόρασε καινούριο διαμέρισμα αν θες να είσαι ασφαλής". 😛
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα