Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

windows 10 home 1607. (tablet)

Θέλω να μπλοκάρω τα updates. Βασικά αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην περαστεί άλλο build πέρα από το υπάρχον 1607.

• Κατέβασα το προγραμματάκι της ms και απενεργοποίησα το συγκεκριμένο Update.  ΤΙΠΟΤΑ
  • έκανα disable το service. TIPOTA (Το service, με το restart ξεκινάει.)
  • Πείραξα κάτι ρυθμίσεις στη registry όπως διάβασα στο νετ. ΤΙΠΟΤΑ

Ό,τι λύση διάβασα στο νετ την εφάρμοσα και μόλις κάνω restart εμφανίζεται το assistant στο desktop και πετάγεται το γνωστό μήνυμα για αναβάθμιση (δεν αρκεί ο χώρος). Το κάνω απεγκατάσταση και πάλι τα ίδια.

Ε τι διάολο να κάνω; Δε μπορεί να είναι τόσο !@#$ στη MS.

Έχω διαβάσει και μια άλλη λύση αλλά είναι για PRO.

Ακούω λύσεις αλάνια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το οτι εκανες disable το service, που κανονικα θα επρεπε να ειναι η καλυτερη λυση για το προβλημα σου, και μετα απο επανεκκινηση το ξαναξεκινησε απο μονο του, δειχνει το ποσο πιο σαπια εχει γινει η διαχειρηση των services στα w10. Ισως να το ξεκιναει καποιο αλλο service, πχ το bits (background intelligent transfer service = "υπηρεσια εξυπνης μεταφορασς στο παρασκηνιο" στα ελληνικα), οποτε δοκιμασε να κλεισεις και αυτο.

Σαν εσχατη λυση, που δεν την εχω δοκιμασει, ειναι να κλεισεις τις ενημερωσεις μεσω του group policy editor, αλλα επειδη δεν υπαρχει gpedit στα home... περιμενε να θυμηθω πως λεγεται το εναλλακτικο του :P

---edit

Καποιο απο αυτα τα 2 πρεπει να ειναι
https://www.itechtics.com/enable-gpedit-windows-10-home/
https://github.com/Fleex255/PolicyPlus

Επεξ/σία από jim_p
Δημοσ.
10 ώρες πριν, micos000 είπε

Δοκίμασες να ορίσεις την ασύρματη σύνδεση σαν ογκοχρέωσης; Το update  το έχει κατεβάσει αλλά δεν μπορεί να το στήσει;

σωστά, ξέχασα να το αναφέρω. Δοκίμασα και αυτό. 4 λύσεις και αποτέλεσμα 0. Το update κάποια στιγμή το είχε κατεβάσει. Τώρα δεν υπάρχει κάτι, τα έχω σβήσει όλα.

10 ώρες πριν, alexisnik19911 είπε

δοκιμασε το windows update minitool https://www.majorgeeks.com/files/details/Windows_update_minitool.html

θα το δοκιμάσω και αυτό αλλά βλέπω παλιά ημερομηνία οπότε αμφιβάλλω αν κάνει δουλειά

10 ώρες πριν, jim_p είπε

---edit

Καποιο απο αυτα τα 2 πρεπει να ειναι
https://www.itechtics.com/enable-gpedit-windows-10-home/
https://github.com/Fleex255/PolicyPlus

θα το δοκιμάσω και αυτό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, micos000 είπε

Το tablet είναι dual boot; Αν ναι, μήπως να το καθάριζες και να άφηνες μόνο τα win;

dual boot είναι.

ΤΟ θέμα είναι να μη γίνει το update διότι μετα έχω πρόβλημα με τους drivers για το μικρόφωνο. Αν θέλω μπορώ να το περάσω παρόλο το πρόβλημα χώρου. το έχω κάνει για δοκιμή. Γι αυτό θέλω να μείνω στο build 1607.

δοκίμασα τις 2 λύσεις που προτείνατε. το προγραματάκι και το policy.

κάνω restart και αρχίζει να κατεβάζει το update. Το automatic updates πάντως είναι disable. Δε σταματιούνται με τίποτα. Ό,τι και να κάνω.

γ@#!$ τα windows μου. Δε παίζονται οι άνθρωποι, μας δουλεύουν κανονικά

11 ώρες πριν, jim_p είπε

Το οτι εκανες disable το service, που κανονικα θα επρεπε να ειναι η καλυτερη λυση για το προβλημα σου, και μετα απο επανεκκινηση το ξαναξεκινησε απο μονο του, δειχνει το ποσο πιο σαπια εχει γινει η διαχειρηση των services στα w10. Ισως να το ξεκιναει καποιο αλλο service, πχ το bits (background intelligent transfer service = "υπηρεσια εξυπνης μεταφορασς στο παρασκηνιο" στα ελληνικα), οποτε δοκιμασε να κλεισεις και αυτο.

το δοκίμασα και αυτό.

κάνω restart και εμφανίζεται πάλι το update assistant και ξεκινάει η λήψη....

Επεξ/σία από torq
Δημοσ.
1 ώρα πριν, udroxoos είπε

το έχω δοκιμάσει και αυτό.

Έχω δοκιμάσει όλες τις λύσεις που αναφέρουν στο internet. Επιπλέον, στο policy έχω βρει και 1-2 εγγραφές που είχαν να κάνουν με το update και πείραξα και αυτές παρόλο που δεν αναφέροταν σε κανένα site. και αυτό με το bits που έγραψε παραπάνω ο jim_p. Έκανα disable και την επιλογή στο task scheduler για το update., Όλες τις επιλογές βασικά

Αποτέλεσμα, μετά από λίγο εμφανίζεται η συντόμευση για το update assistant και το γνωστό μήνυμα.

Σε forums όμως υπάρχουν αναφορές πως μόνο σε pro μπορείς να τα κανεις disable. Άλλοι λένε ότι πλέον είναι αδύνατο.

διαβάζω κάτι πατέντες που αναφέρουν μερικοί, θα τα δοκιμάσω και θα ενημερώσω

Το αστείο είναι ότι τις ελάχιστες φορές που είχα κολλήσει κάποιον ιο, τον είχα ξεφορτωθεί σε λιγότερο χρόνο.

Ιος κανονικός αυτή η μαλακία.

Δημοσ.

Γιατι δεν παιρνεις ενα backup και να βαλεις μετα απο την αρχη μια πιο προσφατη εκδοση των windows 10? Θεωρω πως ακομα και την 1709 να βαλεις, δεν θα σε σπαμμαρει το update assistant για να πας σε νεοτερη εκδοση (με το wu κλειστο εννοειται).

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, jim_p είπε

Γιατι δεν παιρνεις ενα backup και να βαλεις μετα απο την αρχη μια πιο προσφατη εκδοση των windows 10? Θεωρω πως ακομα και την 1709 να βαλεις, δεν θα σε σπαμμαρει το update assistant για να πας σε νεοτερη εκδοση (με το wu κλειστο εννοειται).

φίλε μου είχα γράψει και σε ένα άλλο θέμα που είχα ανοίξει ότι το συγκεκριμένο Tablet δουλεύει σωστά μόνο με την 1607. Έχω δοκιμάσει τις επόμενες build και σε όλες έχω πρόβλημα με το μικρόφωνο και το μικρόφωνο το θέλω. Για την ακρίβεια συμπεριφέρεται σα να μην υπάρχει συσκευή μικροφώνου.

Αν κάνω uninstall τη συσκευή και ξανά install, λύνεται το πρόβλημα αλλά μετά από μερικά restart πάλι τα ίδια. Έχασα πολύ χρόνο προσπαθώντας να βρω λύση. Σκέφτηκα μέχρι (θεωρητικά πάντα) να κάνω κάποια πατέντα πχ bat που με την έναρξη να κάνει αυτόματα uninstall τους drivers και να τους ξαναπερνάει.

Περισσότερο χρόνο έχω ξοδέψει (κυριολεκτικά όμως) με αυτό το tablet στο να λύνω θέματα παρά στο να το χειρίζομαι

Δημοσ.

Δεν ηξερα την προϊστορια που εχει το συγκεκριμενο ταμπλετ με τα windows. Αν ημουν στη θεση σου, θα εβαζα τα w10 1607 ltsb σπασμενα και τερμα, για να μην καθεσαι να χανεις το χρονο σου με την καθε αναπηρια που θα βγαλει η ms καθε εξαμηνο.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, jim_p είπε

Δεν ηξερα την προϊστορια που εχει το συγκεκριμενο ταμπλετ με τα windows. Αν ημουν στη θεση σου, θα εβαζα τα w10 1607 ltsb σπασμενα και τερμα, για να μην καθεσαι να χανεις το χρονο σου με την καθε αναπηρια που θα βγαλει η ms καθε εξαμηνο.

δε γνώριζα την ύπαρξη αυτής της έκδοσης.

Μετά από τόση προσπάθεια και δοκιμές πάντως, δε μου πετάει το update assistant. Ίσως να κατάφερα την απενεργοποίηση. Θα περιμένω λίγες μέρες ακόμα να δω πως θα πάει κι αν πέτυχε θα ανεβάσω οδηγίες για κάποιον άλλον που μπορεί να έχει παρόμοιο πρόβλημα.

Δημοσ.

Βαλε key για windows education η enterprise και απο εκει μπορεις με rule να το σταματησεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, torq είπε

δε γνώριζα την ύπαρξη αυτής της έκδοσης.

Μετά από τόση προσπάθεια και δοκιμές πάντως, δε μου πετάει το update assistant. Ίσως να κατάφερα την απενεργοποίηση. Θα περιμένω λίγες μέρες ακόμα να δω πως θα πάει κι αν πέτυχε θα ανεβάσω οδηγίες για κάποιον άλλον που μπορεί να έχει παρόμοιο πρόβλημα.

Αν μπορέσεις να βάλεις την ltsb θα σωθείς. Είναι στην ουσία η 1607 enterprize χωρίς store, χωρίς edge και χωρίς δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης σε επόμενες εκδόσεις. Επίσης έχει μειωμένη υποστήριξη από την cortana και δεν έχει καθόλου bundle software (ξέρεις αυτά τα χαζά "get office, get skype, get microsoft solitaire, get minecraft" που εμφανίζονται ως δια μαγείας στο start menu των 10). Το store αν θέλεις το βάζεις με πλάγιο τρόπο, τον edge όμως δεν μπορείς να τον έχεις. Updates παίρνει για 10 χρόνια (ltsb= long time support branch)

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...