theoritikos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δυστυχώς ο συγκεκριμένος κινηματογράφος έχει target group ηλικίες σχολείου. Δεν συμφέρει την διοίκηση να τηρήσει τα ηλικιακά όρια που επιβάλλονται στις ταινίες γιατί θα χάσουν τεράστιο κομμάτι τζίρου. Επίσης, τα mainstream θρίλερ γυρίζονται για τα πιτσιρίκια. Για αυτό πολλά έχουν όριο τα 15 έτη (και άθλιο σενάριο/ερμηνείες/ηθοποιούς..) Έχω πάψει να επισκέπτομαι την αλυσίδα , επειδή το κοινό της είναι πιτσιρίκια. Επιλέγω ώρες καθημερινές για να δω μια ταινία. Ποτέ μου δεν συνάντησα κάποιον που θα μου χαλάσει την ταινία 1
-WISE- Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν είναι λύση, όμως, ρε παιδιά για όλους πάντα οι καθημερινές και οι μεταμεσονύκτιες προβολές. Δηλαδή για να απολάυσεις μια ταινία θα πρέπει να πας Τρίτη 12 το βράδυ (ήδη θα νυστάζεις) άρα να είσαι σπίτι κατά τις 3 και ενώ δουλεύεις την επόμενη. Και ας πούμε ότι δεν έχουν όλοι θέμα με το να ξενυχτάνε και να πηγαίνουν το πρωί στη δουλειά τους ή μετά από μία δύσκολη ημέρα να πηγαίνουν βραδιάτικα σινεμά. Θα πρέπει να χάνεις και την πρεμιέρα που είναι Πέμτη γιατί τότε γίνεται ο κακός χαμός. ΠΣΚ δεν μπορούμε να πάμε, Πέμπτη (ημέρα πρεμιέρας ) δεν μπορούμε να πάμε, φυσιολογικές ώρες, τις καθημερινές δεν μπορούμε να πάμε. Ε μήπως να κόψουμε και τελείως το σινεμά και να αφήνουμε τα 12χρονα και τους ανώριμους-απολίτιστους-σταρχιδιστές να κάνουν ό,τι γουστάρουν. Και μέσα σε όλα αυτά να μην μπορείς να εκμεταλλευτείς και τα 1+1 αφού αυτά ισχύουν μόνο στις αλυσίδες οπότε αναγκάζεσαι να σκας το 8 ευρω σε ένα συνοικιακό σινεμά που φυσικά δεν φέρνει όλες τις ταινίες που θες να δεις και πάλι με ρίσκο ότι δεν θα συναντήσεις κάτι αντίστοιχο γιατί και στο Αθήναιον έχω συναντήσει κάτι τέτοιο και στο Νανά και στα Village, Odeon μέχρι και στις νύχτες πρεμιέρας στον Δαναό! Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2018 από -WISE- 2
ELMastas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Εχουν αποθρασυνθεί εντελώς πρέπει να φάνε πολλές καταγγελίες που επιτρέπουν σε ανήλικα να μπαίνουν στόν κινηματογράφο αν είχαν γονείς μαζί αυτοί δεν σκέφτονται καθόλου τα παιδιά τους ? και αν ήταν μόνα τους ακόμα χειρότερο να επιτρέψουν παιδιά ασυνόδευτα να μπούνε,δεν πάω και πολύ σινεμά τελευταία αλλά αν έβλεπα κάτι παρόμοιο πιθανώς θα καλούσα την αστυνομία η θα έβγαζα βίντεο με το κινητό και θα το ανέβαζα στο διαδίκτυο ανώνυμα με έναν άλλο "λογαριασμό" για να τους κάνω ρόμπα όλους,είπαμε να υπάρχει και λίγο σεβασμός και κάποια όρια. Και επειδή μεγάλωσα πηγαίνοντας πολύ σινεμά θυμάμαι ταινίες που ήταν απο 13 ετών και γινόταν αρκετά σοβαρός έλενχος για να μπούνε παιδιά εγω είμουνα και πιο ψηλός απο την ηλικία μου και μπορεί να έμπαινα κάνα 2 χρόνια μικρότερος σε "απο 13"γινότανε έλενχος κυρίως απο το ταμείο και απο την ταξιθέτρια,πόσο μάλλον να μπεί κάνα 12 χρονο σε ακατάλληλη ταινία ..με τίποτα !
Marymal Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, kezm είπε Επαναλαμβάνω και πάλι, δεν μιλάμε για περίπτωση που 2-3 παιδάκια ξέφυγαν από το face control σε μία ταινία της marvel που την λες και δεν την λες ακατάλληλη. Μιλάμε για προβολή του "THE NUN" (εξορκισμοί, σατανάδες, σφαγμένοι, κρεμασμένοι, κοκ), σε αίθουσα dolby atmos, με τα 2/3 ανήλικα και πολλά από αυτά τρομακτικά ανήλικα. Κάποτε πίστευα ότι η οικονομική κρίση είναι ο κύριος παράγοντας. -ειρήσθω εν παρόδω το συγκεκριμένο Σάββατο πήγα από τις 6:30 να κλείσω για τις οκτώ και μετά βίας βρήκα 2 θέσεις στην προβολή των εννιά- Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι πιο σημαντικοί που έχουν συμβάλει για αυτό το χάλι: 1. Η οικογένεια. Δεν το λέω προσβλητικά αλλά στην αντίστοιχη προβολή του εξορκιστή, οι γονείς μας θεωρούσαν αδιανόητο να αφήσουν ένα παιδί 11 χρονών να πάει να το δει μόνο του. Οι γονείς ήταν δίπλα στο παιδί, δεν το παράταγαν Σάββατο βράδυ σε ένα σινεμά να δει κάτι που ΔΕΝ μπορεί να κατανοήσει και να διαχειριστεί. Η απόλυτη ελευθερία δεν είναι και κατ ανάγκη ευτυχία. 2. Η χαλάρωση των ελεκτικών μηχανισμών. Και την αστυνομία να πάρεις και καταγγελία να κάνεις, κανείς δεν σου δίνει σημασία, κανείς δεν τιμωρείται, κανείς δεν συμμορφώνεται. Σου κρεμάνε την ταμπέλα του "περίεργου", του "καρφιού" και τρέχα γύρευε. 3. Κάποιοι επαγγελματίες έχουν ξεφύγει! Σε θεωρούν χαζό και σε τρολάρουν μπροστά στα μούτρα σου. Όταν μου είπε ότι συνοδεύοται (το συνοδεύεται ερμηνεύεται πως είτε απλά είχε αγοράσει ο γονιός τα εισιτήρια, είτε στην καλύτερη υπάρχει ένας μεγαλύτερος συνοδός αδερφός/ή γονιός / παππούς ανά 15 παιδάκια), του απαντάω: δηλαδή εσύ με γονική συγκατάθεση και συνοδεία: -Θα του έδινες ποτό; -Θα του πούλαγες τσιγάρο; -Θα το άφηνες να δει πορνό; -Θα το πάντρευες; Εκεί δεν μίλησε, μου έδωσε ένα τηλέφωνο να μιλήσω με τα κεντρικά. Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο το παιδί στο οποίο πήγες και έκανες τον τσαμπουκά να είναι ένας απλός υπάλληλος με 3 και 60; Νομικά δεν είναι καλυμμένοι να σου ζητήσουν ταυτότητα. Αν πάει ένα παιδί και τους πει "είμαι 18" δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα. Κόβουν εισιτήριο. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2018 από Marymal
Bigi444444 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Εγώ θα πάω και θα τους πω λοιπόν "είμαι ο Πάπας της Ρώμης, φιλήσετε μου το χέρι!".Και μου φιλάνε το χέρι; 4
kezm Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 16 ώρες πριν, Marymal είπε Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο το παιδί στο οποίο πήγες και έκανες τον τσαμπουκά να είναι ένας απλός υπάλληλος με 3 και 60; Νομικά δεν είναι καλυμμένοι να σου ζητήσουν ταυτότητα. Αν πάει ένα παιδί και τους πει "είμαι 18" δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα. Κόβουν εισιτήριο. Προφανώς τρολλάρεις, γράφεις ανακρίβειες και το χειρότερο... βάζεις λόγια στο στόμα μου που δεν είπα ποτέ! Πάμε πάλι! 1. Δεν έκανα τσαμπουκά! Με έναν πολύ ευγενικό και ήρεμο τρόπο, ενημέρωσα ως όφειλα τους υπεύθυνους υπαλλήλους για κάτι κατάφωρα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ γιατί: α) Είναι παράνομο. β) Μας ξέσκισαν την ταινία και δεν σεβάστηκαν τα τα 25 ευρώ που δώσαμε (ήτοι ένα μεροκάματο). Και έλαβα μια απάντηση/υπεκφυγή που όχι μόνο δεν με κάλυψε, αλλά με γέμισε ερωτήματα για το τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο λόγος που άνοιξα το νήμα είναι για να μοιραστούμε παρόμοιες εμπειρίες και να δούμε τι πραγματικά ισχύει και τι όχι αν ποτέ βρεθούμε σε αυτή την άβολη θέση. Ένας φίλος πιο πάνω παρέθεσε τον Νόμο (που προσωπικά δεν είχα στα υπόψη)! Αυτό είναι μια πραγματικότητα, όλα τα άλλα είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες και τροφή για τρολ και SWJ. 2. Από την στιγμή που ο νόμος λέει ξεκάθαρα ότι κάθε ταινία απευθύνεται σε συγκεκριμένο ηλικιακό κοινό ενώ σε αντίθετη περίπτωση επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο (προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο ακόμη και σε περίπτωση εξ αμελείας), ο επιχειρηματίας οφείλει να διασταυρώσει ηλικία!!!! Δηλαδή για φοιτητικά ή στρατιωτικά εισιτήρια που θέλουν να ελέγχουν ότι δεν μπαίνουν "τσαμπατζήδες", γιατί σε υποχρεώνουν να δείξεις ταυτότητα;;;; 3. Δεν με ενδιαφέρει ΠΟΣΑ παίρνει ο υπάλληλος και γενικά αυτή η φθηνή δικαιολογία είναι ΑΚΥΡΗ και ΑΚΑΙΡΗ. Δηλαδή αν ο άλλος είναι πιλότος και παίρνει 3&60 και πάει και ρίξει το αεροπλάνο, θα πούμε καλά το έριξε αφού παίρνει λίγα; Κάθε δουλειά έχει υποχρεώσεις και ευθύνες. Αν δεν μπορεί κάποιος να τις αναλάβει ή δεν είναι ευχαριστημένος με αυτά που παίρνει πάει γι' άλλα. Επίσης με την ίδια λογική, αν μου καεί ο σκληρός δίσκος εντός εγγύησης και το κατάστημα δεν μου τον αλλάζει, εγώ ΔΕΝ θα πρέπει να παραπονεθώ γιατί -άκουσον άκουσον- το "παιδί"/πωλητής παίρνει λίγα. 9 1
Silverage Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 12 λεπτά πριν, kezm είπε Προφανώς τρολλάρεις, γράφεις ανακρίβειες και το χειρότερο... βάζεις λόγια στο στόμα μου που δεν είπα ποτέ! Πάμε πάλι! 1. Δεν έκανα τσαμπουκά! Με έναν πολύ ευγενικό και ήρεμο τρόπο, ενημέρωσα ως όφειλα τους υπεύθυνους υπαλλήλους για κάτι κατάφωρα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ γιατί: α) Είναι παράνομο. β) Μας ξέσκισαν την ταινία και δεν σεβάστηκαν τα τα 25 ευρώ που δώσαμε (ήτοι ένα μεροκάματο). Και έλαβα μια απάντηση/υπεκφυγή που όχι μόνο δεν με κάλυψε, αλλά με γέμισε ερωτήματα για το τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο λόγος που άνοιξα το νήμα είναι για να μοιραστούμε παρόμοιες εμπειρίες και να δούμε τι πραγματικά ισχύει και τι όχι αν ποτέ βρεθούμε σε αυτή την άβολη θέση. Ένας φίλος πιο πάνω παρέθεσε τον Νόμο (που προσωπικά δεν είχα στα υπόψη)! Αυτό είναι μια πραγματικότητα, όλα τα άλλα είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες και τροφή για τρολ και SWJ. 2. Από την στιγμή που ο νόμος λέει ξεκάθαρα ότι κάθε ταινία απευθύνεται σε συγκεκριμένο ηλικιακό κοινό ενώ σε αντίθετη περίπτωση επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο (προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο ακόμη και σε περίπτωση εξ αμελείας), ο επιχειρηματίας οφείλει να διασταυρώσει ηλικία!!!! Δηλαδή για φοιτητικά ή στρατιωτικά εισιτήρια που θέλουν να ελέγχουν ότι δεν μπαίνουν "τσαμπατζήδες", γιατί σε υποχρεώνουν να δείξεις ταυτότητα;;;; 3. Δεν με ενδιαφέρει ΠΟΣΑ παίρνει ο υπάλληλος και γενικά αυτή η φθηνή δικαιολογία είναι ΑΚΥΡΗ και ΑΚΑΙΡΗ. Δηλαδή αν ο άλλος είναι πιλότος και παίρνει 3&60 και πάει και ρίξει το αεροπλάνο, θα πούμε καλά το έριξε αφού παίρνει λίγα; Κάθε δουλειά έχει υποχρεώσεις και ευθύνες. Αν δεν μπορεί κάποιος να τις αναλάβει ή δεν είναι ευχαριστημένος με αυτά που παίρνει πάει γι' άλλα. Επίσης με την ίδια λογική, αν μου καεί ο σκληρός δίσκος εντός εγγύησης και το κατάστημα δεν μου τον αλλάζει, εγώ ΔΕΝ θα πρέπει να παραπονεθώ γιατί -άκουσον άκουσον- το "παιδί"/πωλητής παίρνει λίγα. Να παραπονεθείς εκεί που πρέπει όμως και όχι στον πρώτο τυχαίο υπάλληλο. 3
Super Moderators Snoob Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Απλά, δεν ασχολούνται. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να κόψουν εισιτήρια. Μας έφαγαν τα αυτιά δύο έφηβες (13...) να δουν το Nun. Έριξα μια ματιά στην περιγραφή και τους το ξέκοψα. Το βασικό τους επιχείρημα ήταν πως το έχει δει όλη η τάξη και αυτές θα ήταν οι ξενέρωτες αν δεν το έβλεπαν. Δεν ξέρω αν το είδε πράγματι όλη η τάξη, αλλά οι γιοι δυο φίλων, συνομήλικοι και συμμαθητές, το είδαν, βεβαιωμένα, υποτίθεται θα έβλεπαν κάτι με υπερήρωες όσο οι γονείς θα έπιναν καφέ, πήγαν και έβγαλαν εισιτήρια για το Nun και δεν τους είπε κανείς τίποτε, ούτε στο ταμείο, ούτε στο τσεκάρισμα των εισιτηρίων. Εκτός κι αν δυο δεκατριάχρονα αγόρια μπορούν να περάσουν για δεκαοκτάχρονα, η απάντηση στο ερώτημα τι συμβαίνει είναι απλή: η διεύθυνση του κινηματογράφου νοιάζεται να κόψει εισιτήρια, τίποτε άλλο. Ενδιαφέρον, βέβαια, παρουσιάζει το ότι έχουμε περάσει ως κοινωνία σε μια φάση που το να ζητά κανείς στοιχειώδη σεβασμό για να παρακολουθήσει μια ταινία συνιστά "παραξενιά" και πρέπει να σηκωθείς να φύγεις εσύ αν δεν σου αρέσει το μπάχαλο. Υ.Γ. Προφανώς και δεν έχει καμία λογική το "πληρώνεται λίγα, μην παραπονιέσαι στον υπάλληλο". Κι ο υπάλληλος παρανομεί και, παρενθετικά, το ότι δεν αμείβεται καλά δεν συνιστά δικαιολογία. Κι εν πάση περιπτώση, εφόσον είναι εξουσιοδοτημένος να εισπράττει για λογαριασμό της εταιρίας, δεν θα πάθει ψυχολογικό αν ακούσει κι ένα κόσμιο παράπονο, δεν του βρίσανε το σόι. 8
-WISE- Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Από τα πάρα πολλά τέτοια που μου έχουν τύχει τόσα χρόνια στα σινεμά είναι και το εξής σκηνικό: Ένας καραγκιόζης μίλαγε συνέχεια μέχρι που πετάχτηκε ένας και του είπε να σκάσει και ότι έχει πληρώσει εισιτήριο για να δει την ταινία. Και η επική απάντηση αυτού που μιλούσε ήταν "και εγώ έχω πληρώσει εισιτήριο για αυτό και θα μιλάω όσο θέλω"! Μην τα πολυλογώ τελικά πιάστηκαν στα χέρια μέσα στην αίθουσα! Φεύγανε μπουκετίδια την ώρα που βλέπαμε ταινία! Τι συζητάμε μετά ρε παιδιά; 2
kezm Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, Silverage είπε Να παραπονεθείς εκεί που πρέπει όμως και όχι στον πρώτο τυχαίο υπάλληλο. Δεν υπήρχε κάποιος υπεύθυνος (τουλάχιστον αυτό μου είπαν), γι αυτό πήγα στο ταμείο που μου έδωσε τηλέφωνο παραπόνων. Η εναλλακτική θα ήταν να πάω στα ποπ-κορν, αλλά είχα φάει ήδη ένα κουτί και είμαι και σε δίαιτα @snoop έχεις απόλυτο δίκαιο! Είναι κλασσική περίπτωση που ο επιχειρηματίας κάνει τα στραβά μάτια μιας και κανείς δεν μπαίνει στην διαδικασία να ασχοληθεί. Σου λέει οι γονείς κοιμούνται, οι πελάτες δεν ασχολούνται, οι ελεκτικοί μηχανισμοί ανύπαρκτοι, ας κομομίσω όσο μπορώ. Κάτι τέτοιο κάνουν και οι εργοδότες με το ωράριο. Οι υπάλληλοι φοβούνται να μιλήσουν, οι ελεκτικοί μηχανισμοί έχουν κοσμητικό ρόλο ας τους λιώσω πρωί-βράδυ, Σαββάτο Κυριακή, ώσπου μια όμορφη μέρα έρχεται η Επιθεώρηση εργασίας παρουσία αστυνομίας και εισαγγελέα και τρέχουν να πληρώνουν πρόστιμο 10χίλιαρα το κεφάλι . Μετά για 1-2 χρόνια σούζα!
james9tito Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Εχω κοψει το σινεμα εδω και 15 περιπου χρονια , ενω παλια πηγαινα δυο φορες την εβδομαδα. Ειδικα εδω στην επαρχια , υπηρχαν εποχες που ημουν ολομοναχος στην αιθουσα ή ο ιδιοκτητης με εβαζε τσαμπα γιατι ειχα δωσει πολυ χρημα. Ημουν και παραμενω ταινιοφαγος. Οταν αρχισε το φαινομενο με την πιτσιρικαδα (καπου μετα το 2000) , ημουν αρκετα ανεκτικος . Ειδικα σε θριλερ πχ πηγαινε η μαλακια συννεφο , εκανα καμια παρατηρηση , αλλα ημουν ο τρελος του χωριου. Ετσι τα παρατησα και απο τοτε σπιτακι μου ταινιες και σινεμα μονο avengers , fast and furious, γενικα οτι κανει θορυβο και σηκωνει ποπ κορν και χαβαλε. 2
telis Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Εκδίκηση στα κακομαθημένα πιτσιρίκια που μας χαλάνε το σινεμά. Την επόμενη φορά θα μπω σε αίθουσα με παιδική ταινία μαζί με λαπτοπ και ασύρματα ηχεία και θα βάλω στο τέρμα το κανάλι της Βουλής 1
Vasivouzoukos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, -WISE- είπε Από τα πάρα πολλά τέτοια που μου έχουν τύχει τόσα χρόνια στα σινεμά είναι και το εξής σκηνικό: Ένας καραγκιόζης μίλαγε συνέχεια μέχρι που πετάχτηκε ένας και του είπε να σκάσει και ότι έχει πληρώσει εισιτήριο για να δει την ταινία. Και η επική απάντηση αυτού που μιλούσε ήταν "και εγώ έχω πληρώσει εισιτήριο για αυτό και θα μιλάω όσο θέλω"! Μην τα πολυλογώ τελικά πιάστηκαν στα χέρια μέσα στην αίθουσα! Φεύγανε μπουκετίδια την ώρα που βλέπαμε ταινία! Τι συζητάμε μετά ρε παιδιά; 3d experience αν είχατε πάει να δείτε τον undisputed boyka
Backpacker Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Αμα τα σινεμα δεν αφηναν ανηλικους σε ολες τις ταινιες θα ηταν στο χρονοντουλαπο της ιστορίας μαζί με τα βιντεοκλαμπ τώρα που μιλάμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις