Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kezm είπε

Για την ιστορία η ταινία είναι αυτή: https://www.villagecinemas.gr/el/tainies/paizontai-tora/movie/?c=104830

Στο οποίο αναγράφεται ξεκάθαρα

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ

Το αστείο επιχείρημα που μου ανέφεραν οι υπεύθυνοι ότι συνοδεύεται από ενήλικο το παιδί ή ότι έχει βγάλει το εισιτήριο ο πατέρας του, μάλλον τρολιά;;;

Tπτ η απάντηση εκει ειναι "μισο λεπτο να καλέσουμε την αστυνομια, να δουμε κατά ποσο ισχύει αυτο. Έχω όλο το χρονο μπροστά μου :-) ". Aν θες να ασχοληθεις πάνω απ ολα έτσι;

.

.

.

.

.

.

.Και μετά ριχνεις και μια αγωγη για ηθική βλάβη διοτι σοκαριστηκες που ειδες έναν ανηλικο να βλέπει τέτοια ταινια και ζητάς 1 δισεκατομύριο ευρω :P :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και στο Nun τις προάλλες παιδάκια είχε μέσα και γενικά κανέναν δεν ενδιαφέρει τι movie rating έχει η κάθε ταινία. Σιγά μην χάσει ο άλλος που έχει το σινεμά τα 8 ευρώ του (τραγική τιμή ούτως ή άλλως) επειδή το παιδί είναι 13-15 χρονών.

Εγώ θέλω να σχολιάσω κάτι άλλο, όχι τόσο έξω από το αρχικό μήνυμα του TS και αυτό είναι η κάκιστη συμπεριφορά πολλών (μικρών - μεγάλων) που μιλάνε, βγάζουν κινητά, γελάνε μέχρι και ρεύονται -ναι έχει γίνει και αυτό- στις ταινίες με αποτέλεσμα να μου έχουν σχεδόν κόψει το σινεμά ή τεσπα να πηγαίνω με μισή καρδιά να παρακολουθήσω ταινία. Είναι τόσο δύσκολο γαμώ το κεφάλι τους να σεβαστούν τον διπλανό τους και να σκάσουν για δύο ώρες; Και εντάξει αφού δεν σέβονται τους άλλους ας σεβαστούν το 10ευρω χοντρικά που δίνουν για να δούνε μια ταινία...

Επεξ/σία από -WISE-
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 minutes ago, kezm said:

Για την ιστορία η ταινία είναι αυτή: https://www.villagecinemas.gr/el/tainies/paizontai-tora/movie/?c=104830

Στο οποίο αναγράφεται ξεκάθαρα

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ

Το αστείο επιχείρημα που μου ανέφεραν οι υπεύθυνοι ότι συνοδεύεται από ενήλικο το παιδί ή ότι έχει βγάλει το εισιτήριο ο πατέρας του, μάλλον τρολιά;;;

1 minute ago, logistoulis said:

κι όμως φίλε, τουλάχιστον στα village που θυμάμαι δεν με άφηναν όταν ήμουν ανήλικος να μπαίνω σε ενήλικες ταινίες

μάλιστα το πρόβλημα συνεχίστηκε και κατά τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσής μου όπου μου ζητούσαν ταυτότητα γιατί έδειχνα πιο μικρός, έχω χάσει ταινία επειδή δεν είχα ταυτότητα/δίπλωμα μαζί μου και ήμουν στα 19

μου έχει συμβεί το ίδιο και για ποτό

Οπως εγραψα παραπανω. Στα χρονια της κρισης, με τους περισσοτερους κινηματογραφους να εχουν κλεισει, και οι περισσοτεροι να δεινοπαθουν, σπανιοτατως οι περισσοτεροι κοιτανε ηλικιες. Εξαιρεσεις ειναι ταινιες τυπου nymphomaniac.

Παλαιοτερα, δεν σε αφηναν να μπεις στην αιθουσα αν δεν ειχες την καταλληλη ηλικια, οπως και σε πετουσαν εξω αν συμπεριφεροσουν σαν παιδικη χαρα. Δεν ισχυουν επι το πλειστον αυτα πλεον. Εξου και τετοιες καταστασεις οπως ξερουμε.

Ακομα, οι αιθουσαρχες πιεζουν για τις ταινιες να εχουν νεωτερο ηλικιακο δεικτη. Ταινιες που στο εξωτερικο ηταν 18+, στην Ελλαδα ηρθαν καποιες ως 15+.

Γιαυτο το λογο σταματησα να πηγαινω σε γνωστες αλυσιδες, και προτειμω μεταξυ αλλων συνοικιακούς κινηματογραφους. Σε πολλες περιπτωσεις εχουν την σωστη πολιτικη για αυτα τα ζητηματα.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, logistoulis είπε

κι όμως φίλε, τουλάχιστον στα village που θυμάμαι δεν με άφηναν όταν ήμουν ανήλικος να μπαίνω σε ενήλικες ταινίες

μάλιστα το πρόβλημα συνεχίστηκε και κατά τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσής μου όπου μου ζητούσαν ταυτότητα γιατί έδειχνα πιο μικρός, έχω χάσει ταινία επειδή δεν είχα ταυτότητα/δίπλωμα μαζί μου και ήμουν στα 19

μου έχει συμβεί το ίδιο και για ποτό (σπάνια, αλλά έχει συμβεί) 

τα παλια τα χρόνια, ετρωγες πόρτα στο εκδοτήρια, γιατι σε εβλεπε ο/η ταμείας.

Τώρα μπορει καποιος να κλεισει μεσω ιντερνετ οποτε να γλυτωσει το πρωτο face control.

Μετα στον ελεγχο εισιτηριων μπορει ο υπαλληλος να μην προσεξει την ταινια πανω στη ζουλα ή απλα να μην θελει να ασχοληθει!

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kon1to είπε

τα παλια τα χρόνια, ετρωγες πόρτα στο εκδοτήρια, γιατι σε εβλεπε ο/η ταμείας.

Τώρα μπορει καποιος να κλεισει μεσω ιντερνετ οποτε να γλυτωσει το πρωτο face control.

Μετα στον ελεγχο εισιτηριων μπορει ο υπαλληλος να μην προσεξει την ταινια πανω στη ζουλα ή απλα να μην θελει να ασχοληθει!

το κλείσιμο μέσω net υπάρχει αρκετά χρόνια, δεν θυμάμαι πόσα αλλά αρκετά

δεν θυμάμαι πριν το 2002 που ήταν για μένα η χρονιά που 18αρισα, αλλά το 2005 σίγουρα γινόταν, θυμάμαι την τότε κοπέλα μου που τα έκλεινε μόνο έτσι και τα παίρναμε από το μηχάνημα 

Δημοσ.

Αυτό με το ηλικιακό όριο, απο ποτε ξεκίνησε ; μικρος θυμάμαι, ειχα δει το scream 3 αλλά ειχα φαει πόρτα σε θερινό για το apocalypse now

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Είχα πάει να δω το Deadpool 2 όταν πρωτοβγήκε, σε τοπικό σινεμά κάποιας επαρχιακής πόλης. Οι υπάλληλοι ήταν ανένδοτοι όταν πήγαν κάτι παιδιά να βγάλουν εισιτήρια μιας και η ταινία έχει χαρακτηριστεί για ηλικίες 18+. Τώρα αν πήγαιναν οι γονείς και έβγαζαν τα εισιτήρια δεν ξέρω τι θα γινόταν.

ο πιτσιρικας που πρωταγωνιστει δεν εχει δει τη ταινια που επαιξε γιατι δεν του επιτρεπεται να τη δει

Δημοσ.

Επισης για να μην ριχνουμε την ευθυνη μονο στους ιδιοκτητες,μεγαλο μεριδιο φερνουν και οι γονεις. Για του λογου το αληθες θα αναφερω περιστατικο οπου ειχα παει να δω την ταιναι μη αναστρεψιμος ,που ουτε ενηλικας καλα καλα δεν μπορει να δει και ηρθαν γονεις με το 12 χρονο παιδακι, τους να την δουν . Φυσικα με το που ξεκινησαν τα περιεργα σκηνικα εφυγαν με την μια. Δλδ ποσο μυαλο χρειαζεται να εχει καποιος να παρει σε μια τετοιου ειδους ταινια το παιδι μαζι...

• Like 5
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, logistoulis είπε

το κλείσιμο μέσω net υπάρχει αρκετά χρόνια, δεν θυμάμαι πόσα αλλά αρκετά

δεν θυμάμαι πριν το 2002 που ήταν για μένα η χρονιά που 18αρισα, αλλά το 2005 σίγουρα γινόταν, θυμάμαι την τότε κοπέλα μου που τα έκλεινε μόνο έτσι και τα παίρναμε από το μηχάνημα 

για 2005 δεν ξέρω, αλλα και παλι, αλλη η προσβαση που εχει ενα μικρο παιδι σημερα στο ιντερνετ και αλλη τοτε!

• Super Moderators
Δημοσ.
41 minutes ago, gokuthelegend said:

Είχα πάει να δω το Deadpool 2 όταν πρωτοβγήκε, σε τοπικό σινεμά κάποιας επαρχιακής πόλης. Οι υπάλληλοι ήταν ανένδοτοι όταν πήγαν κάτι παιδιά να βγάλουν εισιτήρια μιας και η ταινία έχει χαρακτηριστεί για ηλικίες 18+. Τώρα αν πήγαιναν οι γονείς και έβγαζαν τα εισιτήρια δεν ξέρω τι θα γινόταν.

Στην προβολή του Deadpool 2 στα Village, είχαν έξω από το κτίριο τύπο ντυμένο deadpool (της κακιάς ώρας) για να "διασκεδάζει" τα μικρά παιδάκια. Τύπου ...κλόουν! Τα περισσότερα από τα παιδάκια που είδα είχαν μόλις βγει από την αίθουσα. Μερικά μαζί με τους γονείς τους... 😳

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα ίδια έγραφα στο θρεντ του THE NUN, πριν από μια- βδομάδες. Τα παιδάκια ήταν πιο πολλά από τους γονείς. 

εγώ δεν μπορώ να ασχοληθώ με λοβοτομημενους γονείς που πήγαν τα μικρά να δουν δαιμονισμενες καλογριές καθώς είναι φανερό πως οποιαδήποτε συζήτηση είναι χαμένη από χέρι, περιμένω όμως από το σινεμά (το οποίο πλήρωσα) να πράξει τα δέοντα. Αμ δε.

και τι κανεις πια, να τα βάλεις με τους σινεμαδες που αφήνουν τα μικρά μέσα, να τα βάλεις με τους ασυνειδητους οδηγούς, με αυτούς που δεν κόβουν αποδείξεις γενικά??θα πρέπει όλη μέρα να κανεις καταγγελίες και να είσαι με με μια αγωγή στο χέρι και έναν δικηγόρο στο πορτ παγκαζ. 

όπως είπε και κάποιος παραπάνω, καθημερινή, βραδινή (η νυχτερινή ακόμη καλυτέρα) προβολή και έχεις - σχεδον- το κεφάλι σου ήσυχο.

Επεξ/σία από hexenlord
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, -WISE- είπε

Εγώ θέλω να σχολιάσω κάτι άλλο, όχι τόσο έξω από το αρχικό μήνυμα του TS και αυτό είναι η κάκιστη συμπεριφορά πολλών (μικρών μεγάλων) που μιλάνε, βγάζουν κινητά, γελάνε μέχρι και ρεύονται -ναι έχει γίνει και αυτό- στις ταινίες με αποτέλεσμα να μου έχουν σχεδόν κόψει το σινεμά ή τεσπα να πηγαίνω με μισή καρδιά να παρακολουθήσω ταινία. Είναι τόσο δύσκολο γαμώ το κεφάλι τους να σεβαστούν τον διπλανό τους και να σκάσουν για δύο ώρες; Και εντάξει αφού δεν σέβονται τους άλλους ας σεβαστούν το 10ευρω χροντικά που δίνουν για να δούνε μια ταινία...

Εάν έχεις πάει σε μία αναπτυσσόμενη χώρα, θα διαπιστώσεις ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι φυσιολογικές. 

Εάν έχεις πάει σε μία αναπτυγμένη χώρα, θα δεις ότι αυτά δεν γίνονται. 

Έχει καιρό η Ελλάδα και οι περισσότεροι Έλληνες εντός αυτής για να φτάσουν σε επίπεδα αναπτυγμένων χωρών. 

Εάν σε ενοχλεί αυτό, φρόντισε να μην είσαι και εσύ αντιστοίχου επιπέδου σε άλλα πράγματα της ζωής σου. Π.χ., ανακύκλωση, τήρηση κανόνων και νόμων ακόμα και εάν δεν συμφωνείς ή καταλαβαίνεις το γιατί, κτλ. 

Επεξ/σία από Fortistis
Δημοσ.

Aν και απεχω 5 λεπτά απο το village στο Ρεντη, περα από καμια κωμωδια ή καμια μαρβελ ταινια, δεν εχω δει αλλου ειδους ταινια εκει λογω της σαβουρας κοσμου που  μαζευει. Το κάθε 15χρονο να φωναζει μεσα στην ταινια την μαλακια του για να το παιξει εξυπνος κ να σου καταστρεφει την ταινια..Ευτυχως εχω βρει την υγεια μου με το odeon στην συγγρου για θριλερ/αισθηματικες/δραματικες ταινιες που θελουν την αναλογη "ησυχια" και δεν εχεις το καθε 15χρονο να σου χαλα την προβολη.

Το κακο ειναι οτι η ατιμωρισια στην Ελλαδα και η ανοχη, αφηνει σκαρτες καταστασεις να διαιωνιζονται (πχ βλεπε καπνισμα μεσα σε μαγαζια, πεταγμα σκουπιδιων στον δρομο κ ας εχει καδο ακριβως διπλα, κλπ).

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Επαναλαμβάνω και πάλι, δεν μιλάμε για περίπτωση που 2-3 παιδάκια ξέφυγαν από το face control σε μία ταινία της marvel που την λες και δεν την λες ακατάλληλη. Μιλάμε για προβολή του "THE NUN" (εξορκισμοί, σατανάδες, σφαγμένοι, κρεμασμένοι, κοκ), σε αίθουσα dolby atmos, με τα 2/3 ανήλικα και πολλά από αυτά τρομακτικά ανήλικα. 

Κάποτε πίστευα ότι η οικονομική κρίση είναι ο κύριος παράγοντας. -ειρήσθω εν παρόδω το συγκεκριμένο Σάββατο πήγα από τις 6:30 να κλείσω για τις οκτώ και μετά βίας βρήκα 2 θέσεις στην προβολή των εννιά- Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι πιο σημαντικοί που έχουν συμβάλει για αυτό το χάλι:

1. Η οικογένεια. Δεν το λέω προσβλητικά αλλά στην αντίστοιχη προβολή του εξορκιστή, οι γονείς μας θεωρούσαν αδιανόητο να αφήσουν ένα παιδί 11 χρονών να πάει να το δει μόνο του. Οι γονείς ήταν δίπλα στο παιδί, δεν το παράταγαν Σάββατο βράδυ σε ένα σινεμά να δει κάτι που ΔΕΝ μπορεί να κατανοήσει και να διαχειριστεί. Η απόλυτη ελευθερία δεν είναι και κατ ανάγκη ευτυχία.

2. Η χαλάρωση των ελεκτικών μηχανισμών. Και την αστυνομία να πάρεις και καταγγελία να κάνεις, κανείς δεν σου δίνει σημασία, κανείς δεν τιμωρείται, κανείς δεν συμμορφώνεται. Σου κρεμάνε την ταμπέλα του "περίεργου", του "καρφιού" και τρέχα γύρευε.

3. Κάποιοι επαγγελματίες έχουν ξεφύγει! Σε θεωρούν χαζό και σε τρολάρουν μπροστά στα μούτρα σου. Όταν μου είπε ότι συνοδεύοται (το συνοδεύεται ερμηνεύεται πως είτε απλά είχε αγοράσει ο γονιός τα εισιτήρια, είτε στην καλύτερη υπάρχει ένας μεγαλύτερος συνοδός αδερφός/ή γονιός / παππούς  ανά 15 παιδάκια), του απαντάω:

δηλαδή εσύ με γονική συγκατάθεση και συνοδεία:

-Θα του έδινες ποτό;

-Θα του πούλαγες τσιγάρο;

-Θα το άφηνες να δει πορνό;

-Θα το πάντρευες;

Εκεί δεν μίλησε, μου έδωσε ένα τηλέφωνο να μιλήσω με τα κεντρικά.

• Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...