kezm Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Σάββατο βράδυ βρέθηκα σε γνωστό κινηματογράφο του Αμαρουσίου για να δω ταινία θρίλερ. Η ταινία ήταν τύπου εξορκιστή με διαβόλους, σατανάδες και απευθυνόταν ξεκάθαρα σε άτομα 18+ . Να μην πολυλογώ, η αίθουσα κατά τα 2/3 ήταν από παιδάκια 11χρονα! Δεν μιλάμε για παιδιά του λυκείου που λες οκ δεν τρέχει και κάτι, μιλάω για παιδάκια δημοτικού άντε -οριακά- 1η γυμνασίου! Το αποτέλεσμα;;;; Πιο άθλια εμπειρία σε cinema δεν έχω ξαναζήσει!!!! Από τα αρχικά τρέιλερ μέχρι και το τέλος της ταινίας ούρλιαζαν, έβριζαν, σφαλιαρίζοταν μεταξύ τους, οι δε ενήλικες από πίσω όλο σουτ και σουτ. Οι υπεύθυνοι το πήραν πρέφα και κατέβηκαν 5-6 φορές -φιλότιμα- να τα ηρεμήσουν, αλλά μόλις γύρναγαν την πλάτη σε 10 λεπτά πάλι τα ίδια. Με το τέλος της ταινίας πήγα ενοχλημένος και έκανα τα παράπονά μου στα εκδοτήρια και τους ρώτησα πως επιτρέπεται σε παιδάκια του δημοτικού να μπαίνουν μέσα σε τέτοιες ταινίες; Και μου απάντησαν ότι έχουν το δικαίωμα μιας και το εισιτήριο τους το αγόρασε κάποιος ενήλικος. Αυτό μου γέννησε την εγκυκλοπαιδική απορία σχετικά με το τι ισχύει νομικά σε αυτές τις περιπτώσεις; 1. Ευθύνη φέρει το cinema που κατά το check in επέτρεψε σε παιδάκια να μπουν μέσα (με ή χωρίς την συνοδεία γονέα); 2. Ευθύνη φέρει ο γονέας που επέτρεψε στο παιδί του να δει κάτι που δεν επιτρέπεται; 3. Ευθύνη φέρει το παιδί; 4. Συνδυασμός; έξοδα πάρκινγκ, 4,5 έξοδα ποπκόρν, νερά, 4,5 έξοδα για 2 εισιτήρια, 14 Το να μην σε αφήσουν να απολαύσεις ΟΥΤΕ ΜΙΑ δυνατή σκηνή, αξία ανεκτίμητη. 4 1 1 1
defacer Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι υποθέτεις πως κάποιος κάτι έκανε λάθος και υπάρχει "ευθύνη". Ευθύνη επειδή έγινε τι ακριβώς; 9
Getta Robo Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Συμβαινει σε παρα πολλους κινηματογραφους, επι κρισης λιγο πολυ βαζουν ολες τις ηλικιες σε ταινιες 15/18+ και πρεπει να γινουν τα χειροτερα για να βγαλουν καποιον εξω. Εχουν αλλαξει τα δεδομενα δυστυχως. Μπορεις να επικοινωνησεις με τον κινηματογραφο / εταιρεια για παραπονα, μην περιμενεις ομως πολλα. Τετοια πιτσιρικια παιρνουν πολλα εισητηρια και δεν κανουν κατι.
cumulus Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, defacer είπε Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι υποθέτεις πως κάποιος κάτι έκανε λάθος και υπάρχει "ευθύνη". Ευθύνη επειδή έγινε τι ακριβώς; Αυτο που εγινε,απο οτι γραφει ο φιλος,ειναι οτι ενω η ταινια ηταν 18+ μπηκαν ατομα μικροτερης ηλικιας
defacer Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 1 minute ago, cumulus said: Αυτο που εγινε,απο οτι γραφει ο φιλος,ειναι οτι ενω η ταινια ηταν 18+ μπηκαν ατομα μικροτερης ηλικιας Ναι, και; Το ξέρουμε όλοι ότι τα ratings των ταινιών είναι ενημερωτικά, έτσι; 2
kezm Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, defacer είπε Ναι, και; Το ξέρουμε όλοι ότι τα ratings των ταινιών είναι ενημερωτικά, έτσι; φίλος γνωρίζεις ή τρολλάρεις; Γιατί αν ΔΕΝ γνωρίζεις καλό θα ήταν να μην μπερδεύεις τον κόσμο! 9 2
gokuthelegend Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Είχα πάει να δω το Deadpool 2 όταν πρωτοβγήκε, σε τοπικό σινεμά κάποιας επαρχιακής πόλης. Οι υπάλληλοι ήταν ανένδοτοι όταν πήγαν κάτι παιδιά να βγάλουν εισιτήρια μιας και η ταινία έχει χαρακτηριστεί για ηλικίες 18+. Τώρα αν πήγαιναν οι γονείς και έβγαζαν τα εισιτήρια δεν ξέρω τι θα γινόταν.
Getta Robo Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Just now, kezm said: φίλος γνωρίζεις ή τρολλάρεις; Γιατί αν ΔΕΝ γνωρίζεις καλό θα ήταν να μην μπερδεύεις τον κόσμο! http://www.gfc.gr/images/files/Νόμος_3905.pdf Αρθρο 37, παραγραφοι 2 και 3. 2. Στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού λειτουρ− γούν επιτροπές αξιολόγησης καταλληλότητας κινηματογραφικών έργων, τα μέλη των οποίων ορίζονται από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού. Αντικείμενο των επιτροπών είναι η κατάταξη των έργων που έχουν υποβληθεί στη ΔΙ.Κ.Ο.Μ. σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες: (α) κατάλληλη για όλους, (β) κατάλληλη για ανηλίκους άνω των 12 ετών, (γ) κατάλληλη για ανηλίκους άνω των 15 ετών, (δ) ακατάλληλη για ανηλίκους. 3. Απαγορεύεται η παρακολούθηση ακατάλληλων ταινιών σε ανηλίκους που δεν έχουν συμπληρώσει την απαιτούμενη από την κατάταξη της ταινίας ηλικία.Όποιος επιτρέπει σε ανηλίκους να εισέλθουν σε αίθουσα ή υπαίθριο χώρο στους οποίους προβάλλεται ταινία ακατάλληλη για την ηλικία τους τιμωρείται με χρηματική ποινή από 1.000 έως 10.000 ευρώ. Η τέλεση από αμέλεια της πράξης αυτής τιμωρείται με χρηματική ποινή από 500 έως 5.000 ευρώ @kezm τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα και φυσικα υπερ σου. Μπορεις να κανεις επωνυμη καταγγελια για το περιστατικο, μην περιμενεις ομως πολλα απο καμια πλευρα. Ετσι συμβαινει δυστυχως. 5 2
Δημοφιλής ανάρτηση AtiX Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Μόνο εμένα πήγε το μυαλό μου σε ΧΧΧ κινηματογράφους???? 🙃 21 9
pontez2 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, defacer είπε Ναι, και; Το ξέρουμε όλοι ότι τα ratings των ταινιών είναι ενημερωτικά, έτσι; Απαγορεύεται η παρακολούθηση ακατάλληλων ταινιών σε ανηλίκους που δεν έχουν συμπληρώσει την απαιτούμενη από την κατάταξη της ταινίας ηλικία. Όποιος επιτρέπει σε ανηλίκους να εισέλθουν σε αίθουσα ή υπαίθριο χώρο στους οποίους προβάλλεται ταινία ακατάλληλη για την ηλικία τους τιμωρείται με χρηματική ποινή από 1.000 έως 10.000 ευρώ. Η τέλεση από αμέλεια της πράξης αυτής τιμωρείται με χρηματική ποινή από 500 έως 5.000 ευρώ. Απ΄ότι φαινεται, ένα τηλέφωνο στην αστυνομία ειναι. 1 λεπτό πριν, AtiX είπε Μόνο εμένα πήγε το μυαλό μου σε ΧΧΧ κινηματογράφους???? 🙃 Κι εμένα. 2 καράτε μια ερωτική Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2018 από pontez2 4
defacer Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) @kezm @Getta Robo δεν ήξερα ότι ισχύει αυτό δημοσίως, I stand corrected. Ευχαριστώ για την παράθεση. Edit: @pontez2 και συ επίσης 😄 Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2018 από defacer 1
pontez2 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Θυμήθηκα και τη τυπισσα με το δισκάκι "βάλτε κάτι για το θέαμα" Update. Με έχει πιάσει νευρικο Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2018 από pontez2
kezm Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Για την ιστορία η ταινία είναι αυτή: https://www.villagecinemas.gr/el/tainies/paizontai-tora/movie/?c=104830 Στο οποίο αναγράφεται ξεκάθαρα Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ Το αστείο επιχείρημα που μου ανέφεραν οι υπεύθυνοι ότι συνοδεύεται από ενήλικο το παιδί ή ότι έχει βγάλει το εισιτήριο ο πατέρας του, μάλλον τρολιά;;;
panmitz Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, kezm είπε Το αστείο επιχείρημα που μου ανέφεραν οι υπεύθυνοι ότι συνοδεύεται από ενήλικο το παιδί ή ότι έχει βγάλει το εισιτήριο ο πατέρας του, μάλλον τρολιά;;; Μάλλον ήταν υπεκφυγές που δε στέκουν. Αντίστοιχα θα μπορούσε το παιδί να πίνει ουίσκια στα μπαρ γιατί του τα αγόρασε ο μπαμπάς, ή να οδηγεί από τα 12 γιατί είχε τον κηδεμόνα για συνοδηγό. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2018 από panmitz
logistoulis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, kezm είπε Για την ιστορία η ταινία είναι αυτή: https://www.villagecinemas.gr/el/tainies/paizontai-tora/movie/?c=104830 Στο οποίο αναγράφεται ξεκάθαρα Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ Το αστείο επιχείρημα που μου ανέφεραν οι υπεύθυνοι ότι συνοδεύεται από ενήλικο το παιδί ή ότι έχει βγάλει το εισιτήριο ο πατέρας του, μάλλον τρολιά;;; κι όμως φίλε, τουλάχιστον στα village που θυμάμαι δεν με άφηναν όταν ήμουν ανήλικος να μπαίνω σε ενήλικες ταινίες μάλιστα το πρόβλημα συνεχίστηκε και κατά τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσής μου όπου μου ζητούσαν ταυτότητα γιατί έδειχνα πιο μικρός, έχω χάσει ταινία επειδή δεν είχα ταυτότητα/δίπλωμα μαζί μου και ήμουν στα 19 μου έχει συμβεί το ίδιο και για ποτό (σπάνια, αλλά έχει συμβεί) Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2018 από logistoulis 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις