QuantumDot Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Χωρίς χρονοτριβή: 1) Το ποσό που διαθέτουμε: 250 έως 500 €. Το κάτι παραπάνω (έως 550) μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις. 2) Την χρήση του κινητού (γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά): Τηλεφωνικές κλήσεις, maps, youtube, browsing, social, μουσική και αναπαραγωγή βίντεο (σημαντικός ο ποιοτικός ήχος, ειδικά με ακουστικά!), φωτό και βίντεο σε απλά επίπεδα. Δεν παίζω παιχνίδια. 3) Το μέγεθος της οθόνης που θα θέλαμε: από 5.3 έως 6.3. Να μην ξεφύγουμε από τα 16 εκατοστά ύψος. 4) Κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που θα θέλαμε να έχει (Αναγνώστη Δαχτυλικών Αποτυπωμάτων, Αδιαβροχοποίηση κ.λ.π.):Αξιόπιστο και γρήγορο fingerprint, fm radio, 3.5 jack. Δεν με απασχολεί η amoled οθόνη. Με απασχολεί να είναι στιβαρή η συσκευή, καλή κατασκευή, γιατί θα τη χρησιμοποιώ για χρόνια. Snapdragon 845 ιδανικά. Καλό μικρόφωνο και ηχείο για να ακούω και να με ακούνε δυνατά και καθαρά στις κλήσεις. 5) Μας ενδιαφέρουν οι καλές κάμερες; Ναι, αλλά όχι κάτι τρελό. Αξιοπρεπείς, ευκρινείς λήψεις σε φωτό και βίντεο, με καλή καταγραφή ήχου. 6) Μας ενδιαφέρει το Dual SIM; Ναι, αλλά όχι απαραίτητο. 7) Αν ναι, θα προτιμούσαμε να έχει χωριστές θύρες για SD και για τις 2SIM; Ναι, αλλά σε καμία περίπτωση απαραίτητο. 😎 Επιθυμούμε την σωστή ROM και την 800αρα μπάντα; Οπωσδήποτε και τα 2. Ευρωπαϊκή/επίσημη ROM και 800άρα μπάντα απαραίτητη. 9) Μας ενδιαφέρει η επίσημη εγγύηση στην Ελλάδα; Οπωσδήποτε. Αγορές από επίσημους αντιπροσώπους/μεταπωλητές/διανομείς στην Ελλάδα. Ή μαγαζιά που να δίνουν 2ετή επίσημη εγγύηση ελληνικής αντιπροσωπίας, και ας μην είναι επίσημοι. 10) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; Android 8 ώστε να είναι στο project treble. Συσκευή με android 9 out of the box δεν έχει κυκλοφορήσει από όσο ξέρω. Γενικά futureproof συσκευή, να παίρνει νέες εκδόσεις και ενημερώσεις ασφαλείας όσο περισσότερο γίνεται (όχι απαραίτητα android one). 11) Μας ενδιαφέρει ή μεγάλη μπαταρία; Ναι. Μεγάλο ζητούμενο η αυτονομία. 4000 mAh ή και παραπάνω, ιδανικά. Να βγαίνει εύκολα η μέρα δηλαδή. 12) Μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις από το εξωτερικό ή μόνο από Ελλάδα; Μόνο από Ελλάδα. 13) Σε περίπτωση αγοράς από Ελλάδα, ενδιαφερόμαστε για κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα (λόγω κάποιας έκπτωσης / επιδότησης); Μαγαζιά που να μην έχουν θολή πολιτική στις τιμές τιμολογίου/λιανικής κλπ.. 14) Ενδιαφερόμαστε μόνο για καινούριο η και για μεταχειρισμένο; Μόνο καινούργιο, σε σφραγισμένο κουτί. Γενικά, ψάχνοντας πολύ καιρό τώρα, όλα αυτά τα καλύπτει το pocophone. Το οποίο βέβαια περιμένω να έρθει επίσημα στην Ελλάδα. Mi mix 2s και Mi 8 τα χαλάνε στην αυτονομία αλλά και στην έλλειψη ραδιοφώνου, micro sd, 3.5 jack. Και ας έχουν τα θετικά: το πρώτο όχι νοτς, ois και το δεύτερο amoled, ois. Τα 3 προηγούμενα (ραδιόφωνο, micro sd, 3.5 jack) είναι αρκετά σημαντικά για εμένα. Oneplus δεν υπάρχει επίσημος μεταπωλητής στην Ελλάδα και θέλω αγορά με τιμολόγιο. Σε huawei βλέπω mate 10 pro και honor play, ίσως και honor view 10, όμως προτιμώ snapdragon. Έχω δει και Nokia αλλά το Nokia 8 μου κάνει λίγο outdated και το Nokia 7 plus έχει τον 660, ενώ προτιμώ snapdragon 835/845, γιατί τα κινητά τα κρατάω 2+ χρόνια, οπότε θέλω σε βάθος χρόνου να μην κολλάνε και να μην μένουν πίσω σε απόδοση. Από samsung δεν κοιτάω κάτι λόγω τιμής αλλά και του ότι δε μου αρέσουν αισθητικά. Επίσης δεν έχουν καλή αυτονομία. Lg-Lenovo/Motorola δεν εμπιστεύομαι ως πρώην κάτοχος. Περιμένω τις γνώμες σας. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2018 από QuantumDot
saruman123 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Ανούσιο το ποστ. Αν η αγορά γίνει σε 1-3 μήνες που λες ,τότε τα ξανά λέμε ....
SeNNinhA Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Μεχρι τοτε ο Κινεζοι θα εχουν βγαλει καμια 30αρια νεα μοντελα και η τιμη των σημερινω θα ειναι στο -30% τουλαχιστον. Να επανελθεις οταν πραγματικα θελησεις να προχωρησεις στην αγορα.
QuantumDot Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, saruman123 είπε Ανούσιο το ποστ. Αν η αγορά γίνει σε 1-3 μήνες που λες ,τότε τα ξανά λέμε .... 13 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Μεχρι τοτε ο Κινεζοι θα εχουν βγαλει καμια 30αρια νεα μοντελα και η τιμη των σημερινω θα ειναι στο -30% τουλαχιστον. Να επανελθεις οταν πραγματικα θελησεις να προχωρησεις στην αγορα. Μιλάμε πάντα για τα σημερινά δεδομένα. Αν αγοράσω μέσα Οκτωβρίου, αυτό είναι σε 1 μήνα. Με τα δεδομένα που έδωσα, τί θα προτείνατε; Για αγορά αυτή τη στιγμή, ας πούμε. edit: άλλαξα τον τίτλο του θέματος γιατί είδα ότι αποπροσανατόλιζε το θέμα συζήτησης. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2018 από QuantumDot προσθήκη
stavros750 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Ποιοτικός ήχος και με ακουστικά προσωπικά εγώ σκέφτομαι κατευθείαν LG και συγκεκριμένα G7 μέχρι να κυκλοφορήσει το επόμενο. Επιπλέον η ύπαρξη 3,5 jack μειώνει παρά πολύ το εύρος συσκευών και αν συνυπολογίσουμε και την 4.000+ μπαταρία, προσωπικά βλέπω ένα κουλουράκι από συσκευές που να πληρούν τα χαρακτηριστικά αυτά. Samsung επίσης δεν σου αρέσουν που είναι από τις λίγες μαζί με LG που έχουν κρατήσει το 3,5 μέχρι και σήμερα και συγκεκριμένα μιλάω για S9+ που δεν υστερεί σε τίποτα(αν και πάλι στα χαρτιά πάντα έχει αδύναμη μπαταρία και δεν έχει snapdragon που θες αλλά exynos). Για περσινές συσκευές δεν γνωρίζω αλλά εκτιμώ πως επικρατεί το ίδιο σκηνικό. Πιστεύω πρέπει να επεξεργαστείς ξανα τα δεδομένα σου. Σημαντικό επίσης ότι στα χαρτιά η μπαταρία δεν σημαίνει πάντα και μεγάλη διάρκεια πχ το Mi8 που διαθέτω βγάζει 7-8 ωρες SOT με οθόνη 6,21 ιντσες και 3.400 μπαταρία.
SeNNinhA Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μισο για να συνοψίσω: Huawei: αποριπτονται γιατι δεν εχουν snapdragon Honor: αποριπτονται οπως παραπανω (θυγατρικη της Huawei) Xiaomi: αποριπτονται γιατι δεν αρεσουν και για αλλους λογους LG: αποριπτονται λογω κακης εμπειριας Lenovo: αποριπτονται για τον παραπανω λογο Motorola: αποριπτονται ως ανω Samsung: αποριπτονται λογω τιμης και λογω αισθητικης One Plus: αποριπτονται λογω μη αντιπροσωπειας στην Ελλαδα Nokia: αποριπτονται λογω σχεδιασης και επεξεργαστη Μια Sony (οχι ολα τα μοντελα) και μια HTC εχεις αφησει μονο!!! Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2018 από SeNNinhA 1
QuantumDot Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 47 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Μισο για να συνοψίσω: Huawei: αποριπτονται γιατι δεν εχουν snapdragon Honor: αποριπτονται οπως παραπανω (θυγατρικη της Huawei) Xiaomi: αποριπτονται γιατι δεν αρεσουν και για αλλους λογους LG: αποριπτονται λογω κακης εμπειριας Lenovo: αποριπτονται για τον παραπανω λογο Motorola: αποριπτονται ως ανω Samsung: αποριπτονται λογω τιμης και λογω αισθητικης One Plus: αποριπτονται λογω μη αντιπροσωπειας στην Ελλαδα Nokia: αποριπτονται λογω σχεδιασης και επεξεργαστη Μια Sony (οχι ολα τα μοντελα) και μια HTC εχεις αφησει μονο!!! Με ξεφτίλισες, αλλά άδικο δεν έχεις..! 😂 Θα διευκολύνω την κατάσταση λέγοντας ότι από αυτές τις μάρκες, στην πραγματικότητα απορρίπτω LG και Lenovo/Motorola, μόνο. Τα oneplus λόγω εγγύησης/αντιπροσωπείας. Με όλες τις άλλες δεν έχω θέμα: Huawei, Honor, Xiaomi, Samsung, Nokia. Το ότι κάτι δεν μου αρέσει αισθητικά δε σημαίνει ότι θα με εμποδίσει να το επιλέξω, αν είναι χρηστικό.
saruman123 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 12 ώρες πριν, QuantumDot είπε Με ξεφτίλισες, αλλά άδικο δεν έχεις..! 😂 Θα διευκολύνω την κατάσταση λέγοντας ότι από αυτές τις μάρκες, στην πραγματικότητα απορρίπτω LG και Lenovo/Motorola, μόνο. Τα oneplus λόγω εγγύησης/αντιπροσωπείας. Με όλες τις άλλες δεν έχω θέμα: Huawei, Honor, Xiaomi, Samsung, Nokia. Το ότι κάτι δεν μου αρέσει αισθητικά δε σημαίνει ότι θα με εμποδίσει να το επιλέξω, αν είναι χρηστικό. Η OnePlus είναι μια από τις καλύτερες σε θέμα εγγύηση/suport γιατί την απορρίπτεις?
QuantumDot Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, saruman123 είπε Η OnePlus είναι μια από τις καλύτερες σε θέμα εγγύηση/suport γιατί την απορρίπτεις? Έχω ακούσει τα καλύτερα για εγγύηση/support. Αλλά δεν ήμουν αρκετά σαφής, για ακόμη μια φορά, συγγνώμη. Όταν αγοράζω κινητό το κάνω με τιμολόγιο, οπότε υπάρχει απαλλαγή φπα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ελληνικό μαγαζί που να το φέρνει επίσημα και να δίνει διετή εγγύηση. Αν υπήρχε, ίσως να πλήρωνα το κάτι παραπάνω, τα reviews και οι κριτικές που διαβάζω μήνες, χρόνια τώρα για την OnePlus είναι εξαιρετικές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα