Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όσες φορές έχω βάλει stevia σε πολύ ζεστά ροφήματα, νομίζω πως έχανε την γλυκύτητά της, το έχετε παρατηρήσει αυτό  ή είναι η ιδέα μου;

  • Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Nikosmile είπε

Όσες φορές έχω βάλει stevia σε πολύ ζεστά ροφήματα, νομίζω πως έχανε την γλυκύτητά της, το έχετε παρατηρήσει αυτό  ή είναι η ιδέα μου;

Απο αυριο που θα δοκιμασω με πιο μικρη ποσοτητα απο οτι εβαζα ζαχαρη θα ξερω .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατα την γνωμη μου η γευση του Stevia ειναι αποκρουστικη σε πολλα διαφορετικα επιπεδα. Τι να πω😂😂😂

Επεξ/σία από Comic maniak
Δημοσ.

Εγώ έχω πάρει ένα κουτί που έχει πολλά φακελάκια (δεν θυμάμαι πόσα γραμμάρια το καθένα) και βάζω ένα στον καφέ. Η στέβια είναι μεν γλυκιά, αλλά σαν γεύση κάπως υστερεί από την ζάχαρη, δεν ξέρω πως ακριβώς να το περιγράψω.

Πάντως το καλύτερο είναι να κοπεί η περιττή ζάχαρη. Παλιά τον φρέντο τον έπινα πάντα γλυκό, και άμα ήταν και 2 φορές πιο γλυκός δεν θα με χάλαγε. Μέχρι που παρατήρησα πως όταν τον έφτιαχναν, στον γλυκό έβαζαν 4 κουταλιές ζάχαρη γεμάτες, μια αρκετά μεγάλη ποσότητα και έπαθα ένα μικρό σοκ όταν αντιλήφθηκα τι ποσότητα τρώω. Κάποια στιγμή αποφάσισα κυρίως λόγων θερμίδων να κόψω την πολλή ζάχαρη και άρχισα να πέρνω μέτριο, και μετά από λίγο καιρό με μία κουταλιά, και μετά από λίγο με μία κουταλιά μαύρη. Η μετάβαση στην αρχή είναι λίγο πικρή, αλλά συνηθίζεται αρκετά εύκολα μέσα σε λίγες μέρες/το πολύ εβδομάδες και μετά δεν σου λείπει καν η ζάχαρη.

Δημοσ.

Καταναλώνω στέβια εδώ και 2-3 χρόνια μιας και έχω κόψει την ζάχαρη. Οκ αν τύχει να φάω που και που κανα γλυκό απ'έξω χωρίς στέβια, δεν με πειράζει. Αλλά όταν είναι να πιώ καφέ ή να φτιάξω κανα σπιτικό κέικ/γλυκό ή οτιδήποτε άλλο, βάζω στέβια. Επίσης κάποια προ'ι'όντα τύπου μερέντα, σοκολάτες, και μερικά άλλα τα αγοράζω σε version στέβια/γλυκαντικών. Χρησιμοποιώ συγεκριμένες μάρκες στέβια συνήθως, όχι ότι νά΄ναι, διότι κάποιες συσκευασίες περιέχουν και άλλες ουσίες όχι τόσο καλές.  Καλό είναι να μη γίνεται υπερβολική χρήση γιατί μπορεί να προκαλέσει υπακτική δράση - not so good - (σπάνια βέβαια) σε κάποιες περιπτώσεις. Και όταν λέω υπερβολική ποσότητα εννοώ να την καταναλώνεις με το κιλό. Με σωστή χρήση / ποσότητα και αντικατάσταση της ζάχαρης δεν έχει κάτι το αρνητικό. Η ζάχαρη σίγουρα κάνει περισσότερο κακό, ειδικά ορμονικά. Απλά όχι υπερκατανάλωση και προσοχή στην κάθε μάρκα/συσκευασία. Αν και εδώ που τα λέμε με τόσα σκάρτα προ'ι'όντα και με τόσες επεξεργασίες ακόμα το εμφιαλωμένο νερό πρέπει να αμφισβητείς που λέει ο λόγος. :P  Παραθέτω ένα ενδιαφέρον βίντεο. Θα βρείτε σχετικά αρκετή έρευνα στο διαδύκτιο.

 

 

 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Σας ευχαριστω.Μια κουταλια βαζω σε διπλο ελληνικο .Σχετικα με τους καφεδες εχω ακουσει οτι το γαλα τους κανει πολυ πιο βαρυς.Εγω ουτε να το μυρισω το γαλα...

Πολυ βάζεις. Εγω διπλό ελληνικό με σχεδόν ούτε μισή κουταλια. Φραπέδες κοφτους. Γαλλικός δεν είναι καφες. Γάλα έχεις δίκιο. Ποτε στον καφε. Ξεκίνα εσπρεσσο. 

Τον φρεντο εσπρέσο στα μαγαζια τους λέω ζάχαρη την μισή από όση βάζουν στον μέτριο. Στεβια  ταμπλέτες χαλάνε την γευση του καφε. Κόψε στο μισό την ζάχαρη στον καφε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για κάποιον που έχει σωστό βάρος και αθλείται έστω και λίγο, δεν είναι πρόβλημα τα 1-2 κουταλάκια ζάχαρη στον καφέ, ούτε το παγωτό και το milko (εκτός και αν πάσχει από διαβήτη). Επίσης το γάλα στον καφέ δεν κάνει κακό, εκτός και αν έχει κάποιος δυσανεξία στη λακτόζη. Το χειρότερο πράγμα στον καφέ είναι ο ίδιος ο "καφές" λόγω του "ακρυλαμιδίου" που παράγεται κατά την επεξεργασία του, με την αντίδραση Maillard.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 24/9/2018 στις 12:11 ΠΜ, logistoulis είπε

καλό θα ήταν να κόψεις τελείως τη ζάχαρη στους καφέδες τότε

μετά από έναν δύσκολο ομολογουμένως μήνα δεν θα θες να την ξαναβάλεις με τίποτα στον καφέ σου τουλάχιστον, εγώ δεν έχω κόψει γενικά τα γλυκά αν και τα έχω μειώσει δραματικά, αλλά ζάχαρη στον καφέ δεν παίζει να ξαναβάλω με την καμία δε μου αρέσει πλέον 

Θα συμφωνήσω απόλυτα.Η καλύτερη λύση.Δεν λες έχω ζάχαρο και πέστε μου τρόπο να αντικαταστήσω τη ζάχαρη;;; Απλά την κόβεις.Είσαι νέος και αν δεν το κάνεις ενδεχομένως να ταλαιπωρηθείς.Ο πεθερός μου κάπου στα 55 άρχισε με χάπια λόγω ζαχάρου δεν πρόσεχε και κάπου στα 70 άρχισε να κάνει ινσουλίνη και έφτασε σιγά να κάνει 2 και τρεις φορές τη μέρα.

Πέραν της ινσουλίνης ασφαλώς θα ξέρεις πόσες άλλες συνέπειες έχει το ζάχαρο σε πολλά όργανα του σώματός μας.Γιάννη Είμαι σκληρός γιατί σε αγαπώ.:lol:

  • Thanks 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, palawiaris είπε

Παίδες αυτά τα γλυκαντικά,αρκετή χημεία δεν έχουν μέσα νομίζετε;
Θα μου πεις και η ζάχαρη έχει....

Γνώμες;

Η στέβια και η αγαύη είναι φυτικές, όταν δεν αναμειγνύονται με άλλα γλυκαντικά φυσικά.Δεν

Δημοσ.

Νομίζω αναφέρθηκε και στην πρώτη σελίδα, η όλη φάση με τα προϊόντα που περιέχουν "στέβια" είναι μια ακόμα νίκη του μάρκετινγκ και της γενικότερης τάσης του "αν πιστεύει η πλειοψηφία σε κάτι τότε το κάτι πρέπει να ισχύει no matter what", νομίζω υπάρχει και σχετικός όρος στην ψυχολογία για αυτό.

Η στέβια στην πρώτη της μορφή, ας πούμε φύλλα τριμμένα σε σκόνη είναι 1) πανάκριβη και 2) όχι ακριβώς γλυκιά. Ακόμα και μία από τις πιο γνωστές ουσίες της που δίνει τη γλυκύτητα, η στεβιόλη, δεν έχει ακριβώς τη δράση που θα περίμενε κάποιος από μια γλυκαντική ουσία. Στην πραγματικότητα η όποια γλυκάδα έρχεται πολύ αργότερα. Αν μπορούσατε να φτιάχνατε ένα απλό κέικ ή brownie, αλεύρι, βούτυρο, αυγά και αντί για ζάχαρη βάζατε 100% στεβιόλη ή ακόμα και φύλλα στέβια τότε θα έπρεπε να φάτε 2-3 κομμάτια προτού σας χτυπήσει η γλυκάδα.

Για αυτό οι εταιρείες εκχυλίσματα στέβια τα οποία είναι υπερεπεξεργασμένα ("αλλά heck, γράφει στέβια άρα είναι καλό και φυσικό") και σε αυτά προσθέτουν άλλες γλυκαντικές ουσίες για να χτίσουν καλύτερα την αίσθηση του γλυκού που περιμένει να νιώσει ο καταναλωτής και να μειώσουν το κόστος παραγωγής. Έτσι τα εμπορικά σκευάσματα που περιέχουν γλυκοζίτες στέβια θα έχουν μέσα από ζάχαρη, μέχρι γνωστές γλυκαντικές ουσίες (ερυθριτόλη στην περίπτωση της canderel που αναφέρεται από πάνω) ή "φυσικές αρωματικές ύλες" ουσίες που μπορεί όντως να είναι φυσικές και να προέρχονται από την επεξεργασία γνωστών γλυκών προϊόντων. Για παράδειγμα ένα γνωστό φυσικό άρωμα είναι η μεθυλοκυκλοπεντενολόνη, που δίνει τη γλυκιά αίσθηση του maple syrup αλλά δεν εμφανίζεται ποτέ στην ετικέτα των προϊόντων.

  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Vassilis_24 είπε

Η στέβια και η αγαύη είναι φυτικές, όταν δεν αναμειγνύονται με άλλα γλυκαντικά φυσικά.Δεν

Και η ζάχαρη φυτική είναι. Το ζαχαροκάλαμο η φύση μας το έδωσε. Δεν το κατασκευάσαμε στο δοκιμαστικό σωλήνα. Όπως και το υδροκυάνιο που περιέχεται σε πολλά "φυτικά" πράγματα, σπόρους, κουκούτσια κλπ. Δεν είδα κανένα να τρώει πικραμύγδαλα επειδή είναι φυτικά και μη επεξεργασμένα.

Γενικά επειδή κάτι είναι φυτικό δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι και υγιεινό ή χωρίς παρενέργειες ή μη τοξικό ή καλύτερο από κάτι άλλο. 

  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...