Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Vassilis_24 είπε

Υπάρχει κι η αγαύη που θεωρείται ακόμα καλύτερη απ'τη στέβια..

Η γλυκιά της γεύση οφείλεται στη φρουκτόζη που περιέχει. Η στέβια έχει 0 θερμίδες και κάνει για διαβητικούς, ενώ η φρουκτόζη δεν κάνει για διαβητικούς και έχει και θερμίδες (4 cal/g).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσοχή ΜΕΓΑΛΗ οι διαβητικοί με τους απατεώνες. Βγάζουν προϊόντα όπως σοκολάτες και παγωτά που περιέχουν απλά ίχνη γλυκοζιτων στεβιολης ΚΑΙ άλλες γλυκαντικές ουσίες ακατάλληλες για διαβητικούς!!!

Διαβάζετε πάντα τις ετικέτες των τροφίμων!!!!!

Επεξ/σία από margaritagr
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Nikosmile είπε

πηγή;

Η φρουκτόζη δεν επηρεάζει του γλυκαιμικούς δείκτες και την ινσουλίνη σε φυσιολογικές ποσότητες (τουλάχιστο με την υπάρχουσα γνώση) οπότε με μέτρο μπορούν να την χρησιμοποιήσουν οι διαβητικοί. Η υψηλή κατανάλωση φρουκτόζης όμως μπορεί να δημιουργήσει διαβήτη, προβλήματα με την ινσουλίνη και άλλα προβλήματα όπως παχυσαρκία. Ουσιαστικά για ένα μη διαβητικό, είναι χειρότερο να καταναλώνει σκέτη φρουκτόζη αντί τυπική ζάχαρη.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3379616/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2682989/

 

  • Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Nikosmile είπε

Η γλυκιά της γεύση οφείλεται στη φρουκτόζη που περιέχει. Η στέβια έχει 0 θερμίδες και κάνει για διαβητικούς, ενώ η φρουκτόζη δεν κάνει για διαβητικούς και έχει και θερμίδες (4 cal/g).

Νομίζω δεν περιέχει φρουκτόζη, παρά μόνο αν υποστεί επεξεργασία για να γίνει σιρόπι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Πινω 5 μετριους καφεδες την ημερα και λεω να κοψω την ζαχαρη και να βαζω στεβια .Εχω και σακχαρο και παιρνω χαπια.

καλό θα ήταν να κόψεις τελείως τη ζάχαρη στους καφέδες τότε

 

μετά από έναν δύσκολο ομολογουμένως μήνα δεν θα θες να την ξαναβάλεις με τίποτα στον καφέ σου τουλάχιστον, εγώ δεν έχω κόψει γενικά τα γλυκά αν και τα έχω μειώσει δραματικά, αλλά ζάχαρη στον καφέ δεν παίζει να ξαναβάλω με την καμία δε μου αρέσει πλέον 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε

Νομίζω δεν περιέχει φρουκτόζη, παρά μόνο αν υποστεί επεξεργασία για να γίνει σιρόπι.

Χωρίς καμία επεξεργασία το νέκταρ της περιέχει φρουκτάνες που είναι πολυμερή μορίων φρουκτόζης. Αλλά στο εμπόριο κυκλοφορεί ως σιρόπι 60% σε φρουκτόζη και 20% σε γλυκόζη.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Συμφωνώ οτι τα οφέλη ή μη της στέβιας δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς και αναλυτικά, αυτό διότι έχει γίνει της μόδας τα τελευταία χρόνια ενώ για μια πλήρη και εμπεριστατωμένη επιστημονική έρευνα απαιτείται μεγάλο δείγμα πληθυσμών οι οποίοι θα καταναλώνουν στέβια αντί για ζάχαρη σε ένα σεβαστό χρονικό διάστημα. Οπότε, αγοράστε ναι μεν στέβια μην αντικαταστήσετε εντελώς την ζάχαρη με στέβια, μόνο το 50%. Όσοι είναι διαβητικοί ή έχουν άλλο πρόβλημα υγείας που σχετίζεται με την ζάχαρη να ρωτήσουν τον γιατρό τους. 

Η στέβια βγαίνει σίγουρα ακριβότερη της ζάχαρης, όλες είναι συνθετικές, αυτές που παίρνω εγώ έχουν ως γλυκαντικό παράγοντα την ρεμπαουδιοσίδη Α ή Β.

Δημοσ.

Εγώ πάντως ότι έχω πιει/φάει με στέβια μέχρι στιγμής δεν μου αρέσει.

Μου βγάζει μια ατονία στη γεύση και μερικές φορές μυρωδιά.

Δεν έχω πρόβλημα και με τη ζάχαρη βέβαια ούτε γλυκά και σοκολάτες.

Ζάχαρη μισή κουταλιά στο καφέ και αυτή καστανή που μου αρέσει πιο πολύ καθώς νομίζω ότι βγαίνει λίγο πιο βαρύς ο μέτριος εσπρέσσο από ότι με την άσπρη.

Ειδικά η κόκα κόλα με στέβια που δοκίμασα για τα σκουπίδια για μένα.

 

  • Like 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dannie είπε

Αν ειναι γαλλικος ο καφες καλα διαφορετικα 5 καφεδες υπερβολη!

Ο γαλλικος εχει την πιο πολλη καφεινη απο ολους τους καφεδες.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Συμφωνώ οτι τα οφέλη ή μη της στέβιας δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς και αναλυτικά, αυτό διότι έχει γίνει της μόδας τα τελευταία χρόνια ενώ για μια πλήρη και εμπεριστατωμένη επιστημονική έρευνα απαιτείται μεγάλο δείγμα πληθυσμών οι οποίοι θα καταναλώνουν στέβια αντί για ζάχαρη σε ένα σεβαστό χρονικό διάστημα. Οπότε, αγοράστε ναι μεν στέβια μην αντικαταστήσετε εντελώς την ζάχαρη με στέβια, μόνο το 50%. Όσοι είναι διαβητικοί ή έχουν άλλο πρόβλημα υγείας που σχετίζεται με την ζάχαρη να ρωτήσουν τον γιατρό τους. 

Η στέβια βγαίνει σίγουρα ακριβότερη της ζάχαρης, όλες είναι συνθετικές, αυτές που παίρνω εγώ έχουν ως γλυκαντικό παράγοντα την ρεμπαουδιοσίδη Α ή Β.

στέβια χρησιμοποιούν μαζικά  στην ιαπωνία από τη δεκαετία του '70 νομίζω ότι θα υπάρχουν αρκετά δεδομένα 

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, logistoulis είπε

καλό θα ήταν να κόψεις τελείως τη ζάχαρη στους καφέδες τότε

μετά από έναν δύσκολο ομολογουμένως μήνα δεν θα θες να την ξαναβάλεις με τίποτα στον καφέ σου τουλάχιστον, εγώ δεν έχω κόψει γενικά τα γλυκά αν και τα έχω μειώσει δραματικά, αλλά ζάχαρη στον καφέ δεν παίζει να ξαναβάλω με την καμία δε μου αρέσει πλέον 

Αυτο ακριβως, εγω απορω γιατι εβαζα ζαχαρη στους καφεδες που επινα παλια 😁. Καμια φορα μπερδευουμε τους καφεδες με τους κολλητους, τραβαω τζουρα εναν μετριο, -ΜΛΚ ΠΟΣΗ ΖΑΧΑΡΗ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ??? 😆😆🤣

Επεξ/σία από Mesqal

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...