Vassilis_24 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Υπάρχει κι η αγαύη που θεωρείται ακόμα καλύτερη απ'τη στέβια..
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Vassilis_24 είπε Υπάρχει κι η αγαύη που θεωρείται ακόμα καλύτερη απ'τη στέβια.. Η γλυκιά της γεύση οφείλεται στη φρουκτόζη που περιέχει. Η στέβια έχει 0 θερμίδες και κάνει για διαβητικούς, ενώ η φρουκτόζη δεν κάνει για διαβητικούς και έχει και θερμίδες (4 cal/g).
margaritagr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Προσοχή ΜΕΓΑΛΗ οι διαβητικοί με τους απατεώνες. Βγάζουν προϊόντα όπως σοκολάτες και παγωτά που περιέχουν απλά ίχνη γλυκοζιτων στεβιολης ΚΑΙ άλλες γλυκαντικές ουσίες ακατάλληλες για διαβητικούς!!! Διαβάζετε πάντα τις ετικέτες των τροφίμων!!!!! Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2018 από margaritagr 3 1
Whargoul Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 16 λεπτά πριν, Nikosmile είπε πηγή; Η φρουκτόζη δεν επηρεάζει του γλυκαιμικούς δείκτες και την ινσουλίνη σε φυσιολογικές ποσότητες (τουλάχιστο με την υπάρχουσα γνώση) οπότε με μέτρο μπορούν να την χρησιμοποιήσουν οι διαβητικοί. Η υψηλή κατανάλωση φρουκτόζης όμως μπορεί να δημιουργήσει διαβήτη, προβλήματα με την ινσουλίνη και άλλα προβλήματα όπως παχυσαρκία. Ουσιαστικά για ένα μη διαβητικό, είναι χειρότερο να καταναλώνει σκέτη φρουκτόζη αντί τυπική ζάχαρη. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3379616/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2682989/ 1
Vassilis_24 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 12 λεπτά πριν, Nikosmile είπε Η γλυκιά της γεύση οφείλεται στη φρουκτόζη που περιέχει. Η στέβια έχει 0 θερμίδες και κάνει για διαβητικούς, ενώ η φρουκτόζη δεν κάνει για διαβητικούς και έχει και θερμίδες (4 cal/g). Νομίζω δεν περιέχει φρουκτόζη, παρά μόνο αν υποστεί επεξεργασία για να γίνει σιρόπι.
gregdel Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Στεβια χρησιμοποιούμε τα τελευταία χρόνια την ΕΨΑ. 4 σταγόνες ισοδυναμεί με 1 κουτάλι ζάχαρη.
logistoulis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε Πινω 5 μετριους καφεδες την ημερα και λεω να κοψω την ζαχαρη και να βαζω στεβια .Εχω και σακχαρο και παιρνω χαπια. καλό θα ήταν να κόψεις τελείως τη ζάχαρη στους καφέδες τότε μετά από έναν δύσκολο ομολογουμένως μήνα δεν θα θες να την ξαναβάλεις με τίποτα στον καφέ σου τουλάχιστον, εγώ δεν έχω κόψει γενικά τα γλυκά αν και τα έχω μειώσει δραματικά, αλλά ζάχαρη στον καφέ δεν παίζει να ξαναβάλω με την καμία δε μου αρέσει πλέον Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2018 από logistoulis 8
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε Νομίζω δεν περιέχει φρουκτόζη, παρά μόνο αν υποστεί επεξεργασία για να γίνει σιρόπι. Χωρίς καμία επεξεργασία το νέκταρ της περιέχει φρουκτάνες που είναι πολυμερή μορίων φρουκτόζης. Αλλά στο εμπόριο κυκλοφορεί ως σιρόπι 60% σε φρουκτόζη και 20% σε γλυκόζη. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2018 από Επισκέπτης
Βασίλης_29 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Συμφωνώ οτι τα οφέλη ή μη της στέβιας δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς και αναλυτικά, αυτό διότι έχει γίνει της μόδας τα τελευταία χρόνια ενώ για μια πλήρη και εμπεριστατωμένη επιστημονική έρευνα απαιτείται μεγάλο δείγμα πληθυσμών οι οποίοι θα καταναλώνουν στέβια αντί για ζάχαρη σε ένα σεβαστό χρονικό διάστημα. Οπότε, αγοράστε ναι μεν στέβια μην αντικαταστήσετε εντελώς την ζάχαρη με στέβια, μόνο το 50%. Όσοι είναι διαβητικοί ή έχουν άλλο πρόβλημα υγείας που σχετίζεται με την ζάχαρη να ρωτήσουν τον γιατρό τους. Η στέβια βγαίνει σίγουρα ακριβότερη της ζάχαρης, όλες είναι συνθετικές, αυτές που παίρνω εγώ έχουν ως γλυκαντικό παράγοντα την ρεμπαουδιοσίδη Α ή Β.
panossar95 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Εγώ πάντως ότι έχω πιει/φάει με στέβια μέχρι στιγμής δεν μου αρέσει. Μου βγάζει μια ατονία στη γεύση και μερικές φορές μυρωδιά. Δεν έχω πρόβλημα και με τη ζάχαρη βέβαια ούτε γλυκά και σοκολάτες. Ζάχαρη μισή κουταλιά στο καφέ και αυτή καστανή που μου αρέσει πιο πολύ καθώς νομίζω ότι βγαίνει λίγο πιο βαρύς ο μέτριος εσπρέσσο από ότι με την άσπρη. Ειδικά η κόκα κόλα με στέβια που δοκίμασα για τα σκουπίδια για μένα. 5
talibanakos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Dannie είπε Αν ειναι γαλλικος ο καφες καλα διαφορετικα 5 καφεδες υπερβολη! Ο γαλλικος εχει την πιο πολλη καφεινη απο ολους τους καφεδες.
logistoulis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε Συμφωνώ οτι τα οφέλη ή μη της στέβιας δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς και αναλυτικά, αυτό διότι έχει γίνει της μόδας τα τελευταία χρόνια ενώ για μια πλήρη και εμπεριστατωμένη επιστημονική έρευνα απαιτείται μεγάλο δείγμα πληθυσμών οι οποίοι θα καταναλώνουν στέβια αντί για ζάχαρη σε ένα σεβαστό χρονικό διάστημα. Οπότε, αγοράστε ναι μεν στέβια μην αντικαταστήσετε εντελώς την ζάχαρη με στέβια, μόνο το 50%. Όσοι είναι διαβητικοί ή έχουν άλλο πρόβλημα υγείας που σχετίζεται με την ζάχαρη να ρωτήσουν τον γιατρό τους. Η στέβια βγαίνει σίγουρα ακριβότερη της ζάχαρης, όλες είναι συνθετικές, αυτές που παίρνω εγώ έχουν ως γλυκαντικό παράγοντα την ρεμπαουδιοσίδη Α ή Β. στέβια χρησιμοποιούν μαζικά στην ιαπωνία από τη δεκαετία του '70 νομίζω ότι θα υπάρχουν αρκετά δεδομένα 1 1
Mesqal Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, logistoulis είπε καλό θα ήταν να κόψεις τελείως τη ζάχαρη στους καφέδες τότε μετά από έναν δύσκολο ομολογουμένως μήνα δεν θα θες να την ξαναβάλεις με τίποτα στον καφέ σου τουλάχιστον, εγώ δεν έχω κόψει γενικά τα γλυκά αν και τα έχω μειώσει δραματικά, αλλά ζάχαρη στον καφέ δεν παίζει να ξαναβάλω με την καμία δε μου αρέσει πλέον Αυτο ακριβως, εγω απορω γιατι εβαζα ζαχαρη στους καφεδες που επινα παλια 😁. Καμια φορα μπερδευουμε τους καφεδες με τους κολλητους, τραβαω τζουρα εναν μετριο, -ΜΛΚ ΠΟΣΗ ΖΑΧΑΡΗ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ??? 😆😆🤣 Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2018 από Mesqal
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα