lnwolfgr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, babality είπε παιδες οι μουσικοι πεινανε η μηχανη μας εχει καταπιει ολους Ασε μεγάλη στεναχώρια ρε φίλε έχοντας μεγαλώσει στα 90ς και την έβγαζα στα δισκάδικα ολη μέρα, μιλούσα με κόσμο με μπάντες, μάθαινα πράγματα, ήμουν μέσα στην μουσική κυριολεκτικά. Τώρα ρε συ στεναχώρια, τα περισσότερα δισκάδικα την βγάζουν (αν την βγάζουν) με πωλήσεις μέσω ίντερνετ. Υ.Γ. Βλέπωντας τον Abbath στο avatar σου, να σου πω οτι η πλειονώτητα των βινυλίων και cd μου, είναι black metal!!! Ασχολούμε με το black metal ενεργά είμαι κιθαρίστας και γράφω μουσική 😉 8 λεπτά πριν, laradoomed123 είπε Η αναβίωση του βινυλίου είναι πράγματι εντυπωσιακή, νομίζω είναι 12-3 σερί χρονιά που είναι σε αύξηση. Και τα νούμερα αυτά αναφέρονται μόνο σε νέες κυκλοφορίες, αν υπήρχε τρόπος να υπολογιστούν οι εκατομμύρια μεταχειρισμένοι δίσκοι που αλλάζουν χέρια κάθε χρόνο το ποσοστό αυτό θα ταν κατά πολύ μεγαλύτερο. Τα cd's απτην άλλη πήραν το δρόμο που τους άξιζε δλδ είτε για σουβέρ για το ποτό σου είτε για να διώχνουν τα πουλιά απτα μπαλκόνια.. Και όχι μόνο αυτό, ολο και περισσότερες μπάντες θέλουν να γράφουν σε φούλ αναλογικό εξοπλισμό. Μόνο σαν ενθαρυντικό μπορώ να το πάρω αυτό. 1
TechnoV Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, Zengar Zombolt είπε έχω να αγοράσω cd μουσικής 15 χρόνια και αυτό από περιοδικό..... Είσαι άξιος της μοίρας σου 2 ώρες πριν, lnwolfgr είπε Δεν ξέρω τι να πώ, εγω ακούω και ψωνίζω δίσκους βινυλίου κυρίως και σε μικρότερη συχνότητα cd. Οτι έχω ακούσει σε ψηφιακό μέσο δεν μου κάνει, μόνο με ενα κάλο dac, και πάλι μια διαφορά την έχει. Δε μπορεί το ψηφιακό να υποκαταστήσει κάτι χειροπιαστό όπως το cd ή το βινύλιο. Έχω δει τύπους να μαζεύουν mp3 κτλ, λίστες, ταξινομήσεις κ τελικά όλα άχρηστα. Ειναι αλλιώς να έχεις μια δισκοθήκη πληρωμένη. Είναι αλλιώς να γνωρίζεις την αξία της κ στην τελική είναι αλλιώς ο ήχος. ολα τ αλλά είναι να χαμε να λεγαμε.
feretros Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 11 λεπτά πριν, TechnoV είπε Δε μπορεί το ψηφιακό να υποκαταστήσει κάτι χειροπιαστό όπως το cd ή το βινύλιο. Έχω δει τύπους να μαζεύουν mp3 κτλ, λίστες, ταξινομήσεις κ τελικά όλα άχρηστα. Ειναι αλλιώς να έχεις μια δισκοθήκη πληρωμένη. Είναι αλλιώς να γνωρίζεις την αξία της κ στην τελική είναι αλλιώς ο ήχος. ολα τ αλλά είναι να χαμε να λεγαμε. Συμφωνώ μαζί σου, αλλά βλέπω ότι τη γενιά του 2000 δεν την ενδιαφέρει το "χειροπιαστό"... έχει συνηθίσει στο ψηφιακό. 1
lnwolfgr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 11 λεπτά πριν, TechnoV είπε Είσαι άξιος της μοίρας σου Δε μπορεί το ψηφιακό να υποκαταστήσει κάτι χειροπιαστό όπως το cd ή το βινύλιο. Έχω δει τύπους να μαζεύουν mp3 κτλ, λίστες, ταξινομήσεις κ τελικά όλα άχρηστα. Ειναι αλλιώς να έχεις μια δισκοθήκη πληρωμένη. Είναι αλλιώς να γνωρίζεις την αξία της κ στην τελική είναι αλλιώς ο ήχος. ολα τ αλλά είναι να χαμε να λεγαμε. Ετσι το σέβεσαι. Πρόσφατα πέιρα μια επανεκδόση απο ενα album και μέσα το booklet είχε ενα ολόκληρο κομμάτι σε παρτιτούρα!! Σε πιο ψηφιακό μέσο μπορώ να το έχω αυτό? 2
NorgeMan Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Εμένα το Spotify μου έχει λύσει τα χέρια. 8 ώρες στο γραφείο, 2 ώρες στο αμάξι, 1 ώρα στο γυμναστήριο, άπειρες ώρες στο σπίτι, βγάζει τα λεφτά του και με το παραπάνω. Αλλά όταν θέλω πραγματικά να ακούσω μουσική, βάζω ένα δίσκο στο πικαπ, ουισκάκι, πούρο και ηρεμία... 2
blanca12 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) dude Aucun désaccord mesures de la qualité du son mono et le reste eipes.Den, mais je sais que vous payer la prime et j'ai son brillant. Pour moi, cela vaut particulièrement la peine pour les étudiants (comme moi), car si j'utilise le MMM tous les jours, ça reste très bien, aussi en lecture, dans les jeux, etc. ______________________________________________________________________________ Plex Lucky Patcher Kodi Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2018 από blanca12
Black Demis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, the other one είπε Το premium του spotify χρησιμοποιεί ogg vorbis 320kbps αμφιβάλλω αν είναι χειρότερο απ' το αντίστοιχο mp3 σε ποιότητα. Διαφορά υπάρχει τώρα γιατί δεν ξέρω ένα καλό mp3 >> premium Spotify
AliasAndrew Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Μια γενια ολοκληρη που εμαθε οτι η μουσικη ειναι κατι το δωρεαν. Πολυ κριμα. Οχι δεν μετραω τα spotify κλπ, αυτα ειναι επικερδη μονο για τους ιδιοκτητες τους
TechnoV Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, feretros είπε Συμφωνώ μαζί σου, αλλά βλέπω ότι τη γενιά του 2000 δεν την ενδιαφέρει το "χειροπιαστό"... έχει συνηθίσει στο ψηφιακό. Αυτό συμβαίνει γιατί ακούει αναλώσιμα πράγματα. Συλλέκτης Κιάμου δε βρέθηκε ποτέ. Κ ο πιτσιρικάς αν ακούσει κάτι καλό και γουστάρει θα την ψάξει τη φάση αλλιώς. Τους νίκησαν τα προτεινόμενα του YouTube. Πατάς Floyd. Ακούς και από κάτω προτείνει Tus. 1
kavouras Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Παιδιά έχετε σκεφτεί οτι όταν ακούτε μουσική απο spotify (ή άλλη ανάλογη υπηρεσία) στο κινητό, το κινητό εκπέμπει την ίδια ακτινοβολία όπως όταν θα μίλαγες με κάποιον στο κινητό? Θεωρείτε οτι αξίζει να τρως τόση ακτινοβολία για να ακούς μουσική? Τουλάχιστον αν σου δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσεις τη μουσική που θέλεις στον υπολογιστή στο σπίτι και να την ακούσεις μετά, αυτό νομίζω είναι πιο σωστό...
Istros Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Το rock ακούγεται σε βινύλιο.Αυτη ήταν η διαπίστωση που είχαμε κάνει οταν βγήκαν τα cd και ακούγαμε για πρώτη φορά rock.
aimon1989 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Διαβάζω τόσα σχόλια για βινύλια κτλ και τέτοια επίθεση για τα ψηφιακά μέσα και με έχει πιάσει τόσο cringe. Έχετε δίκιο, πρέπει να βρω τρόπο να πάρω το πικ απ του πατέρα μου στο λεωφορείο για να ακούσω ποιοτική μουσική χωρίς να φοβάμαι ακτινοβολίες και μην σας ενοχλήσει η τόσο κακή ποιότητα του ήχου.
NorgeMan Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, kavouras είπε Παιδιά έχετε σκεφτεί οτι όταν ακούτε μουσική απο spotify (ή άλλη ανάλογη υπηρεσία) στο κινητό, το κινητό εκπέμπει την ίδια ακτινοβολία όπως όταν θα μίλαγες με κάποιον στο κινητό? Θεωρείτε οτι αξίζει να τρως τόση ακτινοβολία για να ακούς μουσική? Τουλάχιστον αν σου δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσεις τη μουσική που θέλεις στον υπολογιστή στο σπίτι και να την ακούσεις μετά, αυτό νομίζω είναι πιο σωστό... Υπάρχει η δυνατότητα να την κατεβάσεις και να ακούς offline. 2
babality Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Ο τροπος για να καταλαβουμε τι ακουμε ειναι ο εξης. Συνδεστε σε μια κονσολα βινυλιο, cd και ψηφιακο και συγκρινετε. Θα γελατε μεχρι το πρωι. Ή κατι πιο ευκολο. παρτε αυτα τα 3 μεσα και πηγαινετε σε ενα στουντιο να σας τα βαλουν εκει. Το cd ειναι 1ο σε ποιοτητα, το βινυλιο ειναι πιο ζεστο και το ψηφιακο ειναι για το λακκο. Παρ'ολα αυτα θα δεχτω οτι οι φοιτητες που ακουνε μουσικη μεσα στο μετρο με το μετρο να βαραει 100db ειναι λογικο να μην καταλαβαινεις τι σου γινεται. Το ψηφιακο για να αγγιξει την ποιοτητα του cd ειναι περιπου 600mb ο δισκος και οχι 600mb οι 30 δισκοι. Βγαλτε τα συμπερασματα σας και υπολογιστε τι κανετε στα αυτακια σας τοσα χρονια. Cheers dudes.
vlkr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 29 λεπτά πριν, babality είπε Ο τροπος για να καταλαβουμε τι ακουμε ειναι ο εξης. Συνδεστε σε μια κονσολα βινυλιο, cd και ψηφιακο και συγκρινετε. Θα γελατε μεχρι το πρωι. Ή κατι πιο ευκολο. παρτε αυτα τα 3 μεσα και πηγαινετε σε ενα στουντιο να σας τα βαλουν εκει. Το cd ειναι 1ο σε ποιοτητα, το βινυλιο ειναι πιο ζεστο και το ψηφιακο ειναι για το λακκο. Παρ'ολα αυτα θα δεχτω οτι οι φοιτητες που ακουνε μουσικη μεσα στο μετρο με το μετρο να βαραει 100db ειναι λογικο να μην καταλαβαινεις τι σου γινεται. Το ψηφιακο για να αγγιξει την ποιοτητα του cd ειναι περιπου 600mb ο δισκος και οχι 600mb οι 30 δισκοι. Βγαλτε τα συμπερασματα σας και υπολογιστε τι κανετε στα αυτακια σας τοσα χρονια. Cheers dudes. και αυτό δεν είναι απόλυτο. Εξηγούμαι: 1.Το πικάπ πρέπει να έχει αξιοπρεπή κατασκευή και κεφαλή 2. Ο δίσκος να είναι πριν το 1990 γιατί τότε ηχογραφούσαν με αναλογικές κονσόλες και ο ήχος ήταν πιο κοντά στο ''φυσικό'',αυτό που λέμε ''ζεστο'' ήχο.Πιο φιλικός στο ανθρώπινο αυτί.Τότε υπήρχαν επαγγελματίες του χώρου μερακλήδες(παραγωγός-ηχολήπτης) που έβαζαν την υπογραφή τους στη δουλειά τους. 3. Οι νέες κόπιες δίσκων βινυλίου είναι οι περισσότερες από ψηφιακά αρχεία.Το δηλώνουν κιολας και χρεώνουν 30 ευρω το κομμάτι.Με πιάνουν τα γέλια όταν τα βλέπω.... Προσωπικά ακούω κατά 90% βινύλιο. Εχω επενδύσει όμως χρόνο και χρήμα φτιάχνοτας ένα σύστημα αξιωσεων. Μη προσπαθήσεις να πείσεις τον 18χρονο για αυτό,χάνεις το χρόνο σου. Είναι λογικό να μη καταλαβαίνει γιατί όταν γεννήθηκε είχαμε ήδη περάσει στη ψηφιακή εποχή και δεν πρόλαβε να γνωρίσει αυτά που γράφω πιο πάνω. Δεν πειράζει. η κάθε εποχή έχει τα δικά της.Δεν υπάρχει λόγος να διαφωνούμε. Απλά να διορθώσω το εξής. Μέσα στο λεωφορείο δεν ''ακους μουσική'' . Πας στο προορισμό σου έχοντας κάτι να παίζει μέσα στα αυτιά σου. Μουσική ακούς στο σπίτι σου όταν δεν κάνεις τίποτα άλλο και είσαι εκει αφωσιωμένος. Η διαφορά είναι μεγάλη.... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα