Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Αμερικανική Ένωση Δισκογραφικών Εταιρειών (RIAA) έδωσε στην δημοσιότητα στατιστικά για τα έσοδα της μουσικής βιομηχανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για το πρώτο εξάμηνο του 2018, και από ότι φαίνεται κατά μέσο όρο, παρατηρείται μικρή επιβράδυνση στην ανάπτυξη των εσόδων.

Την ώρα που ο τζίρος αυξήθηκε κατά 10% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και ανέρχεται σε $4,6 δισεκατομμύρια, το ποσοστό είναι περίπου το μισό από την αύξηση που παρατηρήθηκε (17%) μεταξύ του πρώτου μισού του 2016 και του 2017. Η ανάπτυξη εσόδων των υπηρεσιών streaming γνώρισε επίσης επιβράδυνση, αν και εξακολουθεί να παρουσιάζεται αυξημένη κατά 28% σε σχέση με τη προηγούμενη χρονιά. Ειδικότερα, τα έσοδα από τις υπηρεσίες music streaming αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία των συνολικών εσόδων φέτος -μέχρι στιγμής- με το 75% να προέρχεται από τα Spotify, Apple Music και Tidal.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποκτούν συνδρομή σε υπηρεσίες του τύπου. Σύμφωνα με την RIAA, ο αριθμός των συνδρομών αυξάνεται κατά περίπου ένα εκατομμύριο σε μηνιαία βάση. Όμως, ενώ τα έσοδα από το streaming εξακολουθούν να αυξάνονται, τα νέα δεν είναι και τόσο καλά για τα digital downloads και τις πωλήσεις δίσκων CD. Τα έσοδα από τα digital downloads αντιπροσωπεύουν μόλις το 12% των συνολικών εσόδων μέχρι στιγμής φέτος -από το 19% πέρυσι- ενώ οι πωλήσεις δίσκων CD γνώρισαν εκπληκτική πτώση στα έσοδα (κατά 41%). Για να κάνουμε μία σύγκριση, για το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι, οι πωλήσεις δίσκων CD ήταν μόλις 3% χαμηλότερες από το προηγούμενο έτος. Τα έσοδα από τις πωλήσεις δίσκων βινυλίου από την άλλη γνώρισαν αύξηση 13%.

Το music streaming έχει ξεπεράσει τα downloads ψηφιακών αρχείων μουσικής ως κύρια πηγή εσόδων της βιομηχανίας μουσικής από το 2015 και κάθε χρόνο αντιπροσωπεύει όλο και μεγαλύτερο ποσοστό στα συνολικά έσοδα της βιομηχανίας. Όπως δείχνει η έκθεση της RIAA, αυτή η τάση θα συνεχιστεί εκτός απροόπτου και για στο προσεχές διάστημα.

Engadget

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

οι πωλήσεις δίσκων CD γνώρισαν εκπληκτική πτώση στα έσοδα (κατά 41%)

Είναι περισσότερο εκπληκτικό που ακόμα πουλάνε τόσα πολλά CD

• Like 5
Δημοσ.

Εύκολα μπορείς να βρεις ότι θέλεις στις streaming υπηρεσίες γι αυτό και η μεγάλη τους απήχηση. 

Το θέμα είναι (τουλάχιστον στο Spotify που χρησιμοποιώ) η ποιότητα του audio είναι πολύ κακή σε σχέση με τα άλλα ψηφιακά μέσα. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Bl4ckSn4ke είπε

Εύκολα μπορείς να βρεις ότι θέλεις στις streaming υπηρεσίες γι αυτό και η μεγάλη τους απήχηση. 

Το θέμα είναι (τουλάχιστον στο Spotify που χρησιμοποιώ) η ποιότητα του audio είναι πολύ κακή σε σχέση με τα άλλα ψηφιακά μέσα. 

Οχι ρε φιλε διαφωνω μονο στην ποιοτητα του ηχου  τρα υπολοιπα καλα τα ειπες.Δεν ξερω αλλα εγω που πληρωνω και εχω premium εχει κρυσταλλινο ηχο.

Για εμενα αξιζει ειδικα για φοιτητες(οπως εγω) γιατι εεαν χρησιμοποιειται τα ΜΜΜ καθημερινα κραταει πολυ καλη παρεα.Επισης στο διαβασμα,παιχνιδια κλπ.Αλλα παντα μιλαω για τη φοιτιτικη τιμη μετα ειναι λιγο τσιμπημενο.

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Skylined είπε

Είναι περισσότερο εκπληκτικό που ακόμα πουλάνε τόσα πολλά CD

έχω να αγοράσω cd μουσικής 15 χρόνια και αυτό από περιοδικό.....

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, jerry banana είπε

Οχι ρε φιλε διαφωνω μονο στην ποιοτητα του ηχου  τρα υπολοιπα καλα τα ειπες.Δεν ξερω αλλα εγω που πληρωνω και εχω premium εχει κρυσταλλινο ηχο.

Για εμενα αξιζει ειδικα για φοιτητες(οπως εγω) γιατι εεαν χρησιμοποιειται τα ΜΜΜ καθημερινα κραταει πολυ καλη παρεα.Επισης στο διαβασμα,παιχνιδια κλπ.Αλλα παντα μιλαω για τη φοιτιτικη τιμη μετα ειναι λιγο τσιμπημενο.

7€.μηνα δεν ειναι πολλα λεφτα, ειδικα για τις αγορες που απευθυνονται οι streaming υπηρεσιες. Κι εγω εκμεταλλευομαι τη φοιτητικη προσφορα (την ιδια δινει κι η Apple) αλλα ουτως ή αλλως, για την ευκολια και την ποικιλια που σου προσφερουν, τα αξιζουν τα λεφτα τους. 

Δημοσ.

νομίζω είναι η καλύτερη λύση για άτομα που ακούνε τακτικά μουσική, για εμάς τους υπόλοιπους καλό είναι και το youtube για περιστασιακή χρήση! ;)

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, jerry banana είπε

Prenium το έχω και εγώ και στην επιλογή για hq audio : on. 

Πάσχει πάρα πολύ από τα 125 hz - 1 kHz η ποιότητα του streaming. Τουλάχιστον στο Spotify. Και έχω και studio monitor ( rokit 6) και καλό multimedia (z906). Βάλε και σύγκρινε ένα 192 kbps με καλό rip, και του streaming. 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Black Demis είπε

spotify βολεύει πάρα πολύ αλλά μην συγκρίνουμε με την ποιότητα έστω ενός mp3 320 (καλά για flac δεν το συζητάω καν)

Το premium του spotify χρησιμοποιεί  ogg vorbis 320kbps αμφιβάλλω αν είναι χειρότερο απ' το αντίστοιχο mp3 σε ποιότητα.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι να πώ, εγω ακούω και ψωνίζω δίσκους βινυλίου κυρίως και σε μικρότερη συχνότητα cd.

Οτι έχω ακούσει σε ψηφιακό μέσο δεν μου κάνει, μόνο με ενα κάλο dac, και πάλι μια διαφορά την έχει.

• Like 3
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αναβίωση του βινυλίου είναι πράγματι εντυπωσιακή, νομίζω είναι 12-3 σερί χρονιά που είναι σε αύξηση. Και τα νούμερα αυτά αναφέρονται μόνο σε νέες κυκλοφορίες, αν υπήρχε τρόπος να υπολογιστούν οι εκατομμύρια μεταχειρισμένοι δίσκοι που αλλάζουν χέρια κάθε χρόνο το ποσοστό αυτό θα ταν κατά πολύ μεγαλύτερο.

LPEPsales1.jpg

Τα cd's απτην άλλη πήραν το δρόμο που τους άξιζε δλδ είτε για σουβέρ για το ποτό σου είτε για να διώχνουν τα πουλιά απτα μπαλκόνια..

Επεξ/σία από laradoomed123
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...