Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα παιδια,εχω προβλημα με την δυναμη του wifi στο χωριο.

για αρχη να πω οτι το σπιτι που ειναι το ρουτερ ειναι σε αποσταση 10 μετρα απο εκει που μενω εγω.(σπιτι με ρουτερ - ενδιαμεσα αυλη 7 μετρα - απεναντι το δωματιο μου).

οποτε εχουμε μια αποσταση 10 μετρα με 2 τοιχους εμποδιο απο εκει που ειναι το ρουτερ και απεναντι η συσκευες wifi.

το ρουτερ ειναι το speed port endry2 που δινει ο οτε.

εχω δοκιμαση τα βασικα πχ αλλαγη καναλια/τοποθετηση του ρουτερ κοντα σε παραθυρο κτλ αλλα η διαφορες ειναι μικρες..

το ηλεκτρικο δiκτυο δεν εχει σχεση με σπιτι/δωματιο οποτε δεν μπορω να βαλω Powerline.

σκεφτομαι  3 λυσης:

1- αλλαγη του ρουτερ με καποιο που να εχει δυνατο wifi αλλα εχω διαβασει πλεον οτι ολα τα ρουτερ δεν εχουν δυναμη απο το εγοστασιο.

2- δυπλα στο speed port να βαλω καποιο δυνατο access point.

3- να τραβηξω γραμμη ethernet μεχρι τα δωματια και εκει να βαλω ενα access point.

θα ηθελα την γνωμη σας,εμενα θα με βολευε η περιπτωση 2 για να μην τραβαω γραμμες ethernet.

Επεξ/σία από joker99
Δημοσ.

Καλώδιο. Ακόμη και 20 μέτρα να χρειαστείς κοστίζει μαζί με τους ακροδέκτες κάτω από 10€.

Καλώδιο, γιατί είναι η πλέον αξιόπιστη λύση.

Αα, ξέχασα να σου προτείνω. Καλώδιο αφού δεν έχεις πρόβλημα να το περάσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οποτε καλωδιο και access point.

εχω και μια αλλη λυση αλλα δεν ξερω αν ειναι σωστη:

εφοσον μπορω να περασω καλωδιο θα εχω προβλημα να παω το μοντεμ απεναντι?δηλαδη να τραβηξω νεα τηλεφωνικη γραμμη απο το κουτακι του οτε και να το παω στο δωματιο (αποσταση καπου 15-20 μετρα).

αυτην την στιγμη απο το κουτακι του οτε εχω 10 μετρα utp και στην ακρη το μοντεμ.

ποση ταχυτητα max μπορει να χασω?

Επεξ/σία από joker99
Δημοσ.

θα φερω και το τηλεφωνο απεναντι,βασικα θα αφησω την παλια γραμμη να υπαρχει και θα φερω νεα γραμμη στο δωματιο (ρουτερ/τηλεφωνο)

εαν δεν χασω ταχυτητα ιντερνετ νομιζω ειναι οτι καλυτερο.

Δημοσ.

Θα περάσεις UTP, από το οποίο με ένα ζεύγος θα φέρεις την τηλεφωνία στο άλλο σπίτι και με άλλο ζεύγος θα την επιστρέψεις στο προηγούμενο. Έτσι δεν θα έχεις παραλληλισμό των γραμμών και με τις μικρότερες δυνατόν απώλειες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εδω με της συνδεσης μαλλον εχω θεμα,καλα που το ανεφερες γιατι πιθανον και στην υπαρχον γραμμη του σπιτιου που εχω φτιαξει δεν ειναι σωστα αν και δεν εχω αποσυνδεσεις κτλ.

στο σπιτι τωρα εχω κανει το εξεις:

μεσα στο κουτακι του οτε συνδεσα στο κοκκινο/μαυρο του οτε,το utp 10 μετρων και αλλο ενα ζευγος που ειχε απο παλια το σπιτι,(σε αυτο το ζευγος δεν ειναι κατι συνδεμενο μεσα στο σπιτι)

στην ακρη του utp 10 μετρων εχω κολλησει με καλαι ενα κομματι μικρο καλωδιο τηλεφωνου με πριζακι που κουμπωνει απευθειας στο ρουτερ.εκει ομως που εκανα την κολλησει οπως ηταν γυμνα τα 2 καλωδια τα συνδεσα σε μια πριζα που κουμπωνω το σταθερο τηλεφωνο.

υπαρχει λαθος μεχρι εδω?

Επεξ/σία από joker99
Δημοσ.

Πολλές συνδέσεις αχρείαστες, ειδικά το παλιό καλώδιο. Αυτά τα αφήνεις όπως είναι. Δεν σ' ενδιαφέρει μετά τις αλλαγές, αφού θα έχει μόνο τηλεφωνικό σήμα.

Από το box του ΟΤΕ θα έρθει το DSL σήμα σε ένα splitter, από το οποίο θα συνδεθεί το router. Στην άλλη θύρα του θα συνδέσεις το τηλέφωνο εκεί (αν έχεις) και το ζεύγος που θα επιστρέψει με το ίδιο UTP το τηλεφωνικό σήμα πίσω στο box. Εκεί πλέον αυτό το ζεύγος θα συνδεθεί με το παλιό ζεύγος που πηγαίνει στο προηγούμενο σπίτι. Τέλος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

την επιστροφη που θα κανω για την τηλεφωνια πως ειναι πιο σωστα να την συνδεσω?

πχ στο φις που θα συνδεσω το splitter να κολλησω και την επιστροφη?

Επεξ/σία από joker99
Δημοσ.

και μια ακομα ερωτησει,για καλωδιο τι να ζητησω?εξω θα ειναι (ηλιος/βροχη) και οσο δυνατον λιγοτερες απωλειες dsl.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...