Abudi Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Παίδες, αντιμετωπίζω από την προηγούμενη συσκευή μου (Galaxy S5+) το ζήτημα απλά τώρα μου κόλλησε να το ψάξω. Όταν λοιπόν μιλώ στο τηλέφωνο, με το που πιάσω γραμμή δηλαδή, πέφτει το 4g και δεν έχω πρόσβαση στο Internet. Μεταξύ τηλεφωνικού κέντρου, φυσικού καταστήματος και πηγών στο internet έχω ακούσει οτι "ναι είναι λογικό", "ναι γίνεται κάποτε, αλλά όχι πάντα", "ναι κάποιες συσκευές το κάνουν αλλά όχι όλες". Τί στο καλό ισχύει τελικά;
kifinas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το 4G είναι μόνο για data, όχι για κλήσεις φωνής. Έτσι όταν θες να μιλήσεις το τηλέφωνο θα γυρίσει σε 3G ή 2G. Στην COSMOTE όμως έχεις πλέον την δυνατότητα για κλήσεις μέσω WiFi και μέσω 4G. Θέλει βέβαια συμβατή συσκευή. Ρωτάς για το COSMOTE WiFi Calling. https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/wifi_calling.html Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2018 από kifinas
Abudi Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, kifinas είπε Το 4G είναι μόνο για data, όχι για κλήσεις φωνής. Έτσι όταν θες να μιλήσεις το τηλέφωνο θα γυρίσει σε 3G ή 2G. Στην COSMOTE όμως έχεις πλέον την δυνατότητα για κλήσεις μέσω WiFi και μέσω 4G. Θέλει βέβαια συμβατή συσκευή. Ρωτάς για το COSMOTE WiFi Calling. Εμένα το θέμα μου είναι πως όταν καλώ, δεν έχω τίποτα από δεδομένα. Κανένα g. Δεν είναι δηλαδή οτι μιλάω αλλά έχω 3g, δεν έχω καθόλου σύνδεση. Αυτό του Wifi Calling δεν το έχω ψάξει, μπορείς να εξηγήσεις λίγο τη λειτουργία του; Έχω S9
kifinas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Κάποια πατάτα έχει κάνει η Samsung. Γκούγκλαρε το Samsung S9 no data when calling και θα βρεις πολύ πράγμα και λύσεις που προτείνουν. 1
UsualSuspect__ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 9 minutes ago, Abudi said: Εμένα το θέμα μου είναι πως όταν καλώ, δεν έχω τίποτα από δεδομένα. Κανένα g. Δεν είναι δηλαδή οτι μιλάω αλλά έχω 3g, δεν έχω καθόλου σύνδεση. Αυτό του Wifi Calling δεν το έχω ψάξει, μπορείς να εξηγήσεις λίγο τη λειτουργία του; Έχω S9 Γιατί παιδεύεσαι; Όλα αυτά έχουν απαντηθεί στο ΑΛΛΟ φορουμ που ρώτησες και χθες.
kifinas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Το WiFi calling είναι να μπορείς να κάνεις και να δέχεσαι κλήσεις κανονικά αλλά στην ουσία χωρίς να είσαι σε δίκτυο τηλεφωνίας (2G-3G). Φαντάσου δηλαδή να είσαι στο υπόγειο του σπιτιού σου με μηδενικό σήμα κινητής, ή ακόμα και μέσα στο σπίτι με κακό σήμα κινητής και να μπορείς να δεχτείς και να πάρεις κλήση, στην ουσία μέσω του WiFi internet.
Abudi Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, kifinas είπε Το WiFi calling είναι να μπορείς να κάνεις και να δέχεσαι κλήσεις κανονικά αλλά στην ουσία χωρίς να είσαι σε δίκτυο τηλεφωνίας (2G-3G). Φαντάσου δηλαδή να είσαι στο υπόγειο του σπιτιού σου με μηδενικό σήμα κινητής, ή ακόμα και μέσα στο σπίτι με κακό σήμα κινητής και να μπορείς να δεχτείς και να πάρεις κλήση, στην ουσία μέσω του WiFi internet. Το έψαξα αφού το ανέφερες και είδα αυτά που λες. Είδα οτι υπάρχει και η δυνατότητα VoLTE (Voice Over LTE) που μάλλον λύνει το πρόβλημα που αντιμετωπίζω (μιας και εγώ μιλάω για μια χρήση εκτός εμβέλειας WiFi). Αν όμως δεν μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, δηλαδή δεν ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη λειτουργία, τότε είναι φυσιολογικό να μην έχω πρόσβαση data κατά τη διάρκεια της (συμβατικής) κλήσης; Όπως έγραψα στο OP σε κατάστημα Cosmote μου είπαν "αποκλείεται αυτό, κάποιο πρόβλημα υπάρχει απευθυνθείτε στην Τεχνική Υποστήριξη" του 13888 στην οποία κάλεσα και μου είπαν οτι κάποιες συσκευές το κάνουν αυτό, κάποιες όχι. 6 λεπτά πριν, UsualSuspect__ είπε Γιατί παιδεύεσαι; Όλα αυτά έχουν απαντηθεί στο ΑΛΛΟ φορουμ που ρώτησες και χθες. Βίτσιο 1
kifinas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Όχι δεν είναι φυσιολογικό αλλά όπως έγραψα έχει εμφανιστεί σε πολλούς εκτός Ελλάδας. Γκουγκλαρε αυτό που σου έγραψα παραπάνω. 1
Abudi Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, kifinas είπε Όχι δεν είναι φυσιολογικό αλλά όπως έγραψα έχει εμφανιστεί σε πολλούς εκτός Ελλάδας. Γκουγκλαρε αυτό που σου έγραψα παραπάνω. Σόρρυ, δεν είδα το μήνυμα σου πιο πάνω. Σε κάθε περίπτωση ενεργοποίησα το WiFI Calling και σ'ευχαριστώ για τις κατευθύνσεις!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα