Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Πριν λίγες μέρες ένας φίλος μου έφερε ένα παλιό Pc που είχαν στην δουλειά του και το είχαν για πέταμα. Μου έστειλε φώτο και του είπα να το φέρει πιο πολύ για να πάρουμε από μέσα κανένα σκληρό ή μνήμες για κάποιο άλλο μηχάνημα. Το κουτί ήταν περίπου 15ετίας όποτε δεν περίμενα και πολλά. Περίεργο βέβαια ήταν ότι η μητρική είχα μπλε USB θύρες. Όταν το άνοιξα λοιπόν μέσα είδα μία μητρική asus h81m-k, ένα stick των 2gb ram και έναν 80gb HDD. Ο επεξεργαστής είναι ένας intel pentium G3220. 

Σταθερό υπολογιστή δεν έχω στο σπίτι (εκτός από έναν microserver που λειτουργώ απομακρυσμένα). Οπότε τον σύνδεσα στην tv κυρίως για netflix και λειτουργεί μια χαρά. Άλλαξα το No name τροφοδοτικό που είχε και έβαλα ένα corsair cx430 που είχα ξεχασμένο στην αποθήκη. Έχω σκληρούς και ένα παλιό SSD να του βάλω. Σκόπευα κάποια στιγμή να πάρω έναν απλό pc (πχ με έναν 2200g) ώστε να έπαιζα που και που κανένα απλό παιχνιδάκι.

Το βασικό ερώτημα μου είναι: Αξίζει να δώσω το μικρό ποσό που διαθέτω για να βάλω 8gb ram καμιά απλή κάρτα γραφικών από τις αγγελίες; Ή να το βάλω όπως είναι στις αγγελίες να φύγει.

Απαιτήσεις δεν εχω από γραφικά κλπ( 720p μεγίστη ανάλυση έχει η tv) , δεν περιμένω να παίζω AC origins με αυτό το pc ούτε παίζω Online. Μιλάμε για κανένα παλιό παιχνίδι απλά για να περνάει η ώρα το βράδυ.

Ποσό που διαθέτουμε : 150€

Χρήση υπολογιστή : Εντελώς απλή

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: 'Οχι

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.: Όχι. Χρήση θα γίνεται απλά σε μια tv με μέγιστα 720p.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Μεταχειρισμένα κυρίως

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Από εμενα

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Έχω

Παρακαλώ για τις γνώμες σας

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Δοκίμασε να το κάνεις μικρό πισάκι όπως είναι τώρα, και κράτα χρήματα για το επόμενο. Αλλά με 8 γιγα ραμ (οι DDR3 είναι σετικά φθηνές) και μια απλή κάρτα γραφικών θα παίζεις ότι θες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αλήθεια είναι ότι λόγω παιδιων και ελλειψη γραφειου στο σπίτι, δεν γίνεται να εχω κανονικό pc με την οθόνη του κλπ για gaming. Οπότε επόμενο δεν ξέρω αν θα υπαρχει. Και για το pc που  με 2200g ή 2400g που σκεφτόμουν, πιο πολύ για hobby θα τον έφτιαχνα παρα για κατι αλλο. Για να περνάει η ώρα δοκιμάζοντας προγραμματακια κλπ και κανενα ελαφρυ παιχνιδι το βραδυ. Και δεν είχα σκοπό να κανω αγορά ακομα. Αλλα μιας και ετυχε αυτό..... το σκεφτομαι.

Επεξ/σία από fingolfingr
Δημοσ.

Πιστεύω αξίζει μια μικρή αναβάθμιση αφού έχεις ήδη ssd, και οκ psu. Κάνε αγορές από αγγελίες ή ebay

40-50€ το πολύ για  i3-4130

40€ για 8gb DDR3 1600Mhz

και με 60-70€ μπορείς να βρεις αξιοπρεπή κάρτα γραφικών στις αγγελίες του τύπου R9 270, GTX760. Και με πιο φθηνές του 50ρικου θα κάνεις δουλειά, τύπου GTX750, R7 260X.  Αν βρεις και κάποια πιο καινούρια ελαφρώς μεταχειρισμένη GT1030, RX550, RX460 σε αυτά τα λεφτά, θα ήταν καλή αγορά για 720p gaminig.

Δημοσ.

Αληθεια πόσο θα επιανε για πουλημα ενα τέτοιο μηχανημα;

Μητρική, cpu και μνήμες βασικά. Το παλιο τροφοδοτικό, ο σκληρός 80GB και το κουτί δώρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...