Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, σε λίγους μήνες λήγει το συμβόλαιό μου στην wind οπου τώρα έχω adsl και πιάνω 6-8Mbps και σκέφτομαι να αναβαθμίσω σε VDSL 50/5. Αυτή την στιγμή έχω το Tp Link W9980 N600 όπου το πηρα πριν 3 χρόνια μιας και της wind δεν είχε καλή εμβέλεια και γενικά δεν ήταν και τόσο καλό. Θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω το modem/router που έχω τώρα ή θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα συμβατότητας?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eχω τη εντύπωση οτι δεν είναι συμβατό με το VDSL2 Vectoring protocol  (δεν καλύπτει την προδιαγραφή G.993.5 ).

https://www.tp-link.com/uk/products/details/TD-W9980.html#specifications

Αυτό σημαίνει πως όταν αναβαθμιστεί η καμπίνα σου σε VDSL Vectoring (αν δεν έχει ήδη γίνει) θα έχεις πρόβλημα..

Επεξ/σία από prometheas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/9/2018 στις 12:02 ΠΜ, pavlos0160 είπε

Καλησπέρα, σε λίγους μήνες λήγει το συμβόλαιό μου στην wind οπου τώρα έχω adsl και πιάνω 6-8Mbps και σκέφτομαι να αναβαθμίσω σε VDSL 50/5. Αυτή την στιγμή έχω το Tp Link W9980 N600 όπου το πηρα πριν 3 χρόνια μιας και της wind δεν είχε καλή εμβέλεια και γενικά δεν ήταν και τόσο καλό. Θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω το modem/router που έχω τώρα ή θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα συμβατότητας?

Εφόσον πας απο aDSL σε VDSL, ο πάροχος θα πρεπει να σου στείλει και το αναλογο router.

Με το Tp Link W9980 N600 ναι, θα μπορείς να παίξεις σε VDSL.

Επεξ/σία από donblunts
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μην μπερδεύουμε τα πράγματα

Το  TP-Link 9980 δεν υποστηρίζει VDSL Vectoring. Υποστηρίζει μόνο το απλό VDSL (ΙTU G.993.2). Θεωρητικά το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί με ένα firmware upgrade αλλά το μοντέλο ειναι πλέον παλιό και δεν βγαίνουν νεες αναβαθμίσεις

Υπάρχει custom  unofficial firmware upgrade που λύνει το πρόβλημα 

https://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/td-w9980

αλλά έχει ρίσκο και θέλει γνώσεις για να γινει η διαδικασία ενώ πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να αχρηστευθεί o router αν το upgrade αποτύχει

Μέχρι τα μέσα του 2019 όλες οι καμπίνες θα έχουν αναβαθμιστεί σε VDSL Vectoring...

H απόφαση δική σου... Εγώ στην θέση σου θα έπαιρνα το δωρεάν modem της Wind θα το έβαζα σε bridge mode και θα κράταγα το TP-Link σαν σκέτο router..

Επεξ/σία από prometheas
Δημοσ.
2 ώρες πριν, prometheas είπε

Για να μην μπερδεύουμε τα πράγματα

Το  TP-Link 9980 δεν υποστηρίζει VDSL Vectoring. Υποστηρίζει μόνο το απλό VDSL (ΙTU G.993.2). Θεωρητικά το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί με ένα firmware upgrade αλλά το μοντέλο ειναι πλέον παλιό και δεν βγαίνουν νεες αναβαθμίσεις

Υπάρχει custom  unofficial firmware upgrade που λύνει το πρόβλημα 

https://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/td-w9980

αλλά έχει ρίσκο και θέλει γνώσεις για να γινει η διαδικασία ενώ πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να αχρηστευθεί o router αν το upgrade αποτύχει

Μέχρι τα μέσα του 2019 όλες οι καμπίνες θα έχουν αναβαθμιστεί σε VDSL Vectoring...

H απόφαση δική σου... Εγώ στην θέση σου θα έπαιρνα το δωρεάν modem της Wind θα το έβαζα σε bridge mode και θα κράταγα το TP-Link σαν σκέτο router..

O TS αναφέρει για VDSL 50/5, και το συγκεκριμένο ρούτερ κάνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να το πω άλλη μια φορά

Αν ο TS  λάβει την υπηρεσία VDSL (50/5)  από καμπίνα (το οποίο ισχύει κατά 99%)   ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΜΠΙΝΕΣ θα γυρίσουν σε VDSL Vectoring. Το συγκεκριμένο modem δεν υποστηρίζει VDSL Vectoring (Profile 17a)

Στο διπλανό φόρουμ που ασχολείται πιο σοβαρά με ευρυζωνικότητα υπάρχουν κάμποσε σχετικά θέματα. Με λίγο ψάξιμο θα λυθούν οι απορίες σας..

Επεξ/σία από prometheas
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, prometheas είπε

Να το πω άλλη μια φορά

Αν ο TS  λάβει την υπηρεσία VDSL (50/5)  από καμπίνα (το οποίο ισχύει κατά 99%)   ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΜΠΙΝΕΣ θα γυρίσουν σε VDSL Vectoring. Το συγκεκριμένο modem δεν υποστηρίζει VDSL Vectoring (Profile 17a)

Στο διπλανό φόρουμ που ασχολείται πιο σοβαρά με ευρυζωνικότητα υπάρχουν κάμποσε σχετικά θέματα. Με λίγο ψάξιμο θα λυθούν οι απορίες σας..

Ο άνθρωπος σου λέει οτι peakάρει στα 6 με 8, πιστεύεις δηλαδή οτι έχει πέσει στο δίκτυο της οπτικής;

Όταν ΘΑ γυρίσουν οι καμπίνες σε Vectoring τότε ΘΑ πάρει και το ανάλογο ρούτερ απ'τον πάροχο.

Δημοσ.

Σήμερα ο φίλος είναι σε ADSL από αστικό κέντρο. Το ADSL δεν παρέχεται (εκτός συγκεκριμένων εξαιρέσεων και μόνο σε ΟΤΕ) από τις υπαίθριες καμπίνες, ακόμη και  τον Θεό μπάρμπα να έχεις. Και ρωτά συγκεκριμένα αν θα παίξει το 9980 σε VDSL, άσχετα αν του δώσει άλλο ο πάροχος.

Αύριο Θα πάει σε VDSL. Αν η σύνδεση παραμείνει από αστικό κέντρο, θα δουλεύει το 9980. Αν ο ωστόσο είναι από υπαίθρια καμπίνα δεν θα δουλεύει. Ακόμη και στην περίπτωση που στην καμπίνα δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί το Vectoring και αρχικά θα δουλεύει το VDSL, σύντομα θα σταματήσει με την ενεργοποίησή του που γίνεται συνεχώς.

Την έχουν πατήσει δεκάδες χρήστες σε παρόμοια περίπτωση, ακόμη και μέλη του φόρουμ. Αν ψάξεις σχετικά με το 9980, θα βρεις πολλά μηνύματα. Όπως τα λέει ο prometheas είναι τα πράγματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...