greenkamikazi Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Καλησπέρα πρόσφατα πήρα τον 8600k μαζί με z370 killer ASrock, 16 GB 3200mhz και 212x cooler. Όταν τον ανεβάζω στα 4,5 μέσω bios και με 2% CPU usage η συχνότητα μένει στα 4,5. Γίνεται να πέφτει σε iddle και όταν είναι στο 100% να ανεβάζει τότε συχνότητα στα 4,5. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FORIS78 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Βάλε το power plan των windows στο balanced , για οικονομία στο ρεύμα θέλεις να πέφτει η συχνότητα η για να μην πάθει τίποτα ο επεξεργαστής? Το ποσό vcore κρατάει θα πρέπει να σε προβληματίζει ειδικά αν το έχεις στο auto Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2018 από FORIS78 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greenkamikazi Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Κρατάει 1.270 στα 4,4 .Με ενδιαφέρει και για οικονομία αλλά κυρίως για το lifetime του επεργαστη καθώς τρέχει 6 ώρες σε full load. Αυτό το power plan που το βρίσκω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FORIS78 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) πινάκας έλεγχου/σύστημα και ασφάλεια/επιλογές ενεργείας εκεί θα το βρεις τι να λέει να πέφτει στο idle αφου λες οτι 6 ώρες δουλεύει full load τραγικό δεν είναι το 1.27 άλλα είναι πολύ για 4.5, με αυτό το vcore παίζει στα 4.7-4.8 , βαλε χειροκίνητα 1.23 για 4.5 και δες αν ειναι σταθερος οχι με το auto oc τις μητρικης. μπες bios και βαλε τα παρακατω setings, μετα τσεκαρε για σταθεροτητα με το realbench τρεξτο κανα μισαωρο to stress test αμα δεν βγαλει σφαλμα πιθανοτατα εισαι οκ, αν δεις μπλε οθονες απλα δωσε λιγο vcore παραπανω 1,26 με το llc sto 2 Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2018 από FORIS78 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greenkamikazi Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 22 λεπτά πριν, FORIS78 είπε πινάκας έλεγχου/σύστημα και ασφάλεια/επιλογές ενεργείας εκεί θα το βρεις τι να λέει να πέφτει στο idle αφου λες οτι 6 ώρες δουλεύει full load τραγικό δεν είναι το 1.27 άλλα είναι πολύ για 4.5, με αυτό το vcore παίζει στα 4.7-4.8 , βαλε χειροκίνητα 1.23 για 4.5 και δες αν ειναι σταθερος οχι με το auto oc τις μητρικης. Ευχαριστω, σε balanced ηταν οποτε το αφησα ετσι. Θα κανω καποιες δοκιμες για τα 4.5 και σκεφτομαι να κανω oc μονο οταν θα ζοριζω τον υπολογιστη αφου δεν υπαρχει τροπος να πεφτουν τα ρολογια αν δεν υπαρχει φορτος εργασιας. Σκεφτηκα μηπως γραψω καποιο κωδικα μεσα απο τα windows για να κανει oc οταν φτανει στο 100% το cpu. To ειχα κανει παλιοτερα αλλα περασαν τα χρονια ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FORIS78 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 αν δεν πεφτει η συχνοτητα με το balanced power plan τοτε μαλλον εχεις off τα c-states και το intel speedstep technology Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greenkamikazi Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 17 ώρες πριν, FORIS78 είπε αν δεν πεφτει η συχνοτητα με το balanced power plan τοτε μαλλον εχεις off τα c-states και το intel speedstep technology Οκ, ευχαριστω πολυ το ρυθμισα,δεν ηταν enable ολα τα c-states..Τωρα πεφτει η συχνοτητα αλλα στο cpuz και το HWmonitor δε πεφτει η ταση.Στο coretemp πεφτει η ταση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
restalize Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 On 23/09/2018 at 14:21, greenkamikazi said: Οκ, ευχαριστω πολυ το ρυθμισα,δεν ηταν enable ολα τα c-states..Τωρα πεφτει η συχνοτητα αλλα στο cpuz και το HWmonitor δε πεφτει η ταση.Στο coretemp πεφτει η ταση εμμ εδω σε θελω καβουρα, αυτο που θελεις φιλε οπως και γω και ψαχνω μερες τωρα αλλα δεν μου δουλευει σωστα ειναι το Adaptive mode. οπως περιπου σου ειπε και ο φιλος δεν πρεπει να σε ανυσηχη τοσο η συχνοτητα στο idle οσο το vcore. εγω το 8600κ μου το εχω manual v1.200 (1.186 με LLC) στα 4.6ghz , οταν βαζω adaptive με offset 0.2 π.χ (ωστε να κατεβαινει στα v1.000 idle) αυτο παει μια 0.5 μια 1 μια 1.2 και δεν ηταν stable.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FORIS78 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Είναι μπέρδεμα το offset μερικές μητρικές δουλεύουν Σωστά με αυτό άλλες όχι, πχ πριν την extreme 4 που έχω τώρα είχα την killer sli η οποία έπαιζε με offset απροβλημάτιστα, ενώ η extreme 4 μόνο με fixed vcore, όταν βάζω offset ότι τιμή και να ορίσω βαράει στο γάμο του καραγκιόζη το vcore😁 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tasouleas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 να κανω μια ερωτηση σχετικα με θερμοκρασιες;;; εχω τον i5 8600k σε μητρικη gigabyte aοrus gaming 3 με ψυκτρα cm tx3 evo με παστα artic x4 με 3 fans 2 μπροστα 1 πισω για να βγαζει με αψογο cable management σε κουτι cm masterbox lite 5 τα fans ειναι στο full speed και βλεπω συνεχεια τον επεξεργαστη να ειναι 48-52 σε idle εχω βγαλει και το μπροστινό καπάκι που δν αφηνει τον αερα να περναει καλα αλλα ειδα 1-2 βαθμους διαφορα... να ενημερωσω επισης οτι απο το bios βλεπω τις θερμοκρασιες...και το καλοκαιρι αλλα και τωρα π εχει κρυώσει ο καιρος ειναι εκει σταθερά... τον αγορασα καινουριο τον ιούλιο... μια σημείωση μηπως βοηθησει μηπως φταιει αλλα δν νομιζω να ειναι τοσο τρελη διαφορα οτι εχω το τοwet πανω στο γραφείο κ οχι στο πάτωμα;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FORIS78 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 6 ώρες πριν, Tasouleas είπε να κανω μια ερωτηση σχετικα με θερμοκρασιες;;; εχω τον i5 8600k σε μητρικη gigabyte aοrus gaming 3 με ψυκτρα cm tx3 evo με παστα artic x4 με 3 fans 2 μπροστα 1 πισω για να βγαζει με αψογο cable management σε κουτι cm masterbox lite 5 τα fans ειναι στο full speed και βλεπω συνεχεια τον επεξεργαστη να ειναι 48-52 σε idle εχω βγαλει και το μπροστινό καπάκι που δν αφηνει τον αερα να περναει καλα αλλα ειδα 1-2 βαθμους διαφορα... να ενημερωσω επισης οτι απο το bios βλεπω τις θερμοκρασιες...και το καλοκαιρι αλλα και τωρα π εχει κρυώσει ο καιρος ειναι εκει σταθερά... τον αγορασα καινουριο τον ιούλιο... μια σημείωση μηπως βοηθησει μηπως φταιει αλλα δν νομιζω να ειναι τοσο τρελη διαφορα οτι εχω το τοwet πανω στο γραφείο κ οχι στο πάτωμα;;; αυτο που φταει ειναι η ψυκτρα που εχεις, ειναι ανεπαρκεις για 8600κ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tasouleas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 5 ώρες πριν, FORIS78 είπε αυτο που φταει ειναι η ψυκτρα που εχεις, ειναι ανεπαρκεις για 8600κ τοσο χαλι μαυρο ειναι που μ βγαζει τοσο χαλια θερμοκρασιες;;; και το θεμα ειναι οτι δεν τον εχω κανει overclock στα 3,6 τον εχω γιατι το φοβάμαι με τις θερμοκρασιες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FORIS78 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 εσυ την έβαλες την ψυκτρα? 48-52 είναι πολύ για idle μάλλον δεν πατάει καλά, η έχει μπει αρκετή πάστα βγαλτην και ξανά τοποθέτησε την, καθάρισε την παλιά πάστα και βάλε μια κουκκίδα λίγο μεγαλύτερη από το κοκο ενός ρυζιού στο κέντρο του επεξεργαστή και απλα τοποθετησε πάλι την ψήκτρα μην απλώνεις την πάστα, άλλα όπως και έχει όταν μπορέσεις άλλαξε την με μια καλύτερη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZELOMOTH Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Δεν νομιζω να φταιει τοσο πολυ η ψύκτρα... Αφου ειναι και για 125 watt ρε Φώτη..... Ισως εχει το ρευμα αυτοματο και τουφεκάει και ισως να μην εχει κανει και καλη δουλεια με παστουλα,κουμπωμα κτλ οπως κι εσυ είπες.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FORIS78 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε Δεν νομιζω να φταιει τοσο πολυ η ψύκτρα... Αφου ειναι και για 125 watt ρε Φώτη..... Ισως εχει το ρευμα αυτοματο και τουφεκάει και ισως να μην εχει κανει και καλη δουλεια με παστουλα,κουμπωμα κτλ οπως κι εσυ είπες.. ναι φίλος και εγω μπήκα στο site της cm και είδα τα specs όντως λέει για 130w tdp άλλα είναι μικρή η ψυκτρα με 92mm fan δεν ειναι και οτι καλυτερο για k επεξεργαστη, αλλα οκ εδω σιγουρα κατι αλλο παιζει με αυτα τα temps ειδικα σε idle θα επρεπε να παιζει στους 35-40 το πολυ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα