Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις πέρασα το τελευταίο bios αλλά η επιλογή πάλι δεν υπάρχει και ακόμα είναι στις παλιές συχνότητες,μήπως φταίει ο σκληρός δίσκος;κατέβασα το crystal disk info και λέει κατάσταση good στους 52βαθμους idle

Να βγάλω τον επεξεργαστή ,την μπαταρία της μητρικής και να τα ξαναβάλω ;

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Clear CMOS με την μπαταρία ναι, κάνε, βγάλε το ρεύμα απο το pc, βγάλε την μπαταρία και πάτα 5-10 δεύτερα το power το κουμπί  να ξεφορτίσει το τροφοδοτικό, γύρνα την μπαταρία και δες αν ανέβηκε η συχνότητα. Αν όχι βγάλε τον επεξεργαστή και τσέκαρε για λυγισμένα πινάκια αν μπορείς.

ps. Με αυτόν τον επεξεργαστή έτρεχε πάντα η μητρική αυτή; Δηλαδή σίγουρα παλιότερα τον δούλευε σωστά; Ρωτάω γιατί δεν είναι στην λίστα με τους υποστηριζόμενους.

ps2. Πήγαινε στις επιλογές παροχής ενέργειας στον πίνακα ελέγχου και βάλε την επιλογή υψηλές επιδόσεις, μετά πάτα αλλαγή ρυθμίσεων που σου έχει εκεί δίπλα στο σχέδιο και κάνε επαναφορά ρυθμίσεων για εκείνο το σχέδιο, χτύπα οκ και μια επανεκκίνηση, δοκίμασε πάλι. Αν πάλι είναι 6 μπες στις επιλογές για προχωρημένους που έχει εκεί στο σχέδιο και πες μας τι επιλογές έχει στην ενέργεια επεξεργαστή.

Επεξ/σία από nikos903
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Ας δοκιμάσει με πατέντα να κρυώσει πρόχειρα τον δίσκο, και βλέπουμε.

Ο δισκος θα φταιει μονο σε περιπτωση που εχει delays..

Αλλιως δεν φταιει λογο θερμοκρασιας, γιατι δεν προλαβαινει αν ανεβει στο πρωτο 10λεπτο πανω 45 λογικα ωστε μετα απο καποια ωρα να φτασει 50+ κτλ...

Στον χρονο αυτο ο TS σιγουρα θα εχει ηδη κανει αυτα που λεει και ηδη θα αργει.. Αλλιως θα λειτουργουσε κανονικα στο πρωτο μισαωρο ας πουμε και μετα σιγα σιγα θα ψοφολογουσε..

Δημοσ.

Τα έκανα όλα ,άλλαξα και πάστα στον επεξεργαστή ,έβγαλα έβαλα μπαταρία , υψηλή απόδοση είναι το πλάνο και στις εκλογές επεξεργαστή και τα 2 είναι στο  100%. Έχω τα Windows 7 64bit να κάνω format και να βάλω τα 32bit ή δεν έχει σημασία .

Ο υπολογιστής δούλευε μια χαρά και έπαιζα και lol me 60 fps ...

Δημοσ.

Τι να σου πω... Δοκιμασε με ενα αλλο τροφοδοτικο μπας και για καποιον λογο δεν δινει το ρευμα που πρεπει στο τετραπινο της cpu η΄ αλλιως μηπως καηκε τιποτα στην μητρικη και δεν παιρνει απο εκει το κατάλληλο ρευμα που χρεάζεται..

Στο bios τι ταχυτητα σου δειχνει οτι παιζει η cpu?

Οταν κανει ποστ, στα γραμματα που βγαζει αρχικα πριν μπει στα windows, σου γραφει στοιχεια για επεξεργαστη, ταχυτητα, μνημες κτλ..

Εκει τι σου λεει για τον επεξεργαστη?

Στο τελος κανε φορματ οταν θα εχεις δει ολα τα άλλα..

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε

Τι να σου πω... Δοκιμασε με ενα αλλο τροφοδοτικο μπας και για καποιον λογο δεν δινει το ρευμα που πρεπει στο τετραπινο της cpu η΄ αλλιως μηπως καηκε τιποτα στην μητρικη και δεν παιρνει απο εκει το κατάλληλο ρευμα που χρεάζεται..

Στο bios τι ταχυτητα σου δειχνει οτι παιζει η cpu?

Οταν κανει ποστ, στα γραμματα που βγαζει αρχικα πριν μπει στα windows, σου γραφει στοιχεια για επεξεργαστη, ταχυτητα, μνημες κτλ..

Εκει τι σου λεει για τον επεξεργαστη?

Στο τελος κανε φορματ οταν θα εχεις δει ολα τα άλλα..

Στο bios δείχνει τα 1.1ghz , δηλαδή τα λάθος .άλλο τροφοδοτικό δεν έχω να δοκιμάσω αν φταίει το καλώδιο .θα κάνω φορμάτ μέσα στην βδομάδα και αν δεν φτιάξει δεν νομίζω να ασχοληθώ .

λογικά δεν  θα αξίζει κιόλας να ασχοληθώ  λόγω παλιού hardware.δεν ξέρω όμως... αν γίνεται να μου πει κάποιος αν αξίζει να δώσω χρήματα για αυτό το μηχάνημα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, insomiaistas είπε

Στο bios δείχνει τα 1.1ghz , δηλαδή τα λάθος .άλλο τροφοδοτικό δεν έχω να δοκιμάσω αν φταίει το καλώδιο .θα κάνω φορμάτ μέσα στην βδομάδα και αν δεν φτιάξει δεν νομίζω να ασχοληθώ .

λογικά δεν  θα αξίζει κιόλας να ασχοληθώ  λόγω παλιού hardware.δεν ξέρω όμως... αν γίνεται να μου πει κάποιος αν αξίζει να δώσω χρήματα για αυτό το μηχάνημα

Αναλογως.... Για παραδειγμα τωρα που το σκεφτομαι, μια στις 1000 μπορει να φταιει και ο επεξεργαστης και απλα  θα πρεπει να βρεις εναν άλλον οποιονδήποτε να βάλεις επανω..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, insomiaistas είπε

Μου έχει τύχει να πεθάνει επεξεργαστής (ένας Ε4500) και να είναι στα 500mhz πάντα. Άλλαξα επεξεργατσή, δουλεύει απο τότε μια χαρά.

Αν δεν βαριέσαι, δοκίμασε να πάρεις έναν επεξεργαστή με 5 ευρώ και δες αν στρώσει.

• Like 1
Δημοσ.

Το RMClock Utility να το υποστηρίζει αυτό το τσιπάκι; TS κάνε μια δοκιμή να δεις αν σε αφήνει να επιλέξεις μεγαλύτερο multiplier απο εκεί μέσα.

Πάντως το παράξενο είναι οτι η μητρική δεν είδα να υποστηρίζει 45nm επεξεργαστές, ούτε στο bios μέσα πήρε το μάτι μου microcodes για αυτόν, τώρα αφού δούλευε πριν όμως με τον ίδιο επεξεργαστή... Άβυσσος το bios των μητρικών....

Δημοσ.

Αν εισαι σιγουρος οτι η μητρικη σου αναγνωριζει και δεχεται ολοσωστα τον επεξεργαστη,
τρεχεις το προγραμμα, και διαλεγοντας η force με αυτο, σε ποιο multi /πολλαπλασιαστη =>
συχνοτητα MHz να λειτουργει: ισως καταφερεις να τον κανεις να ξεκολλησει απο χαμηλα!

Μην σε μπερδεψει που φαινεται να λειτουργει σε laptop / mobile επεξεργαστες:
μια χαρα δουλευει και σε desktop cpus! -μαλιστα ακομη και τους overclockαρει 😎
https://www.techpowerup.com/forums/threads/throttlestop-overclocking-desktop-pcs.235975/

Δημοσ.

Αυτό το πρόγραμμα όταν πάω να το ανοίξω μου λέει λείπει ένα dll αρχείο . ασχολούμαι μέρες με αυτό το μηχάνημα και μου έχει σπάσει τα νεύρα . Προς το παρόν το αφήνω έτσι και ίσως κάνω ένα φορμάτ σε καινούργιο σκληρό δίσκο,αλλιώς θα ξανά ασχοληθώ στο μέλλον ...  σας ευχαριστώ όλους σας πραγματικά .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...