Καριώτης Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Έχω εγκαταστήσει και έναν δεύτερο σκληρό , ο πρώτος είναι ένας 80αρης Maxtor τον δεύτερο θέλω να τον φορμάρω και να εγκαταστήσω κάποιες διανομές Linux - να δοκιμάσουμε και αυτό το περιβόητο Linux- στον Maxtor έχω τα Windows XP. PR. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι όταν κάνει εκκίνηση ο υπολογιστής πως μπορώ να τον ρυθμίσω να κάνει εκκίνηση από τα XP και να χρησιμοποιώ τα Linux όποτε θέλω;
NeTeD Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Στο bios απλά θα ορίσεις ως boot device τον σκληρό με τα XP και μπορείς να το αλλάζεις αυτό όποτε θες ορίζοντας τον σκληρό με το linux ως boot. Αλλά αυτή είναι η εύκολη, αλλά και λίγο κουραστική λύση. Υπάρχουν και λίγο πιο περιπλεγμένες όπως η χρήση ενός boot manager ο οποίος σε κάθε boot θα σου βγάζει επιλογή για να διαλέξεις λειτουργικό. Στο linux υπάρχουν ήδη δύο τουλάχιστον τέτοιοι όπως το lilo και το grub αλλά υπάρχουν και windowζικοί όπως ο xosl.
Καριώτης Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Μπορείς να μου πεις πως μπορεί να γίνει αυτή η ρύθμιση και για ποιον λόγο είναι κουραστική.
NeTeD Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Κουραστική είναι γιατί όποτε θες να bootάρεις από linux πρέπει να μπένεις στο bios και να κάνεις μια αλλαγή. Καλά ίσως όχι και τόσο κουραστικό άμα δε γίνεται συχνά. Μόλις ανοίγει ο υπολογιστής πατώντας Del μπαίνεις στο bios όπου στο σημείο "Advanced BIOS Features" (κάπως έτσι) θα δεις μια επιλογή για Boot Sequence ή First boot device ή κάτι ανάλογο όπου ορίζεις τον σκληρό που θες να bootάρει. Μετά Esc, και Save and Exit.
Bax Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 egw pali eixa vrei mia alli lysi paliotera pou eixa valei linux. eixa valei to lilo se disketa.. opote otan den itan mesa i disketa fortone windows. opote tin eixa mesa (ennoeitai oti first boot device itan floppy) empaina linux... arketa praktiko mporo na pw kai den peirazes ta windows katholou
Καριώτης Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Αυτό με το lilo είναι πιο πρακτικό ξέρει κανείς που μπορώ να το βρω αυτό το πρόγραμμα;
matrixlord Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2004 egw pali eixa vrei mia alli lysi paliotera pou eixa valei linux. eixa valei to lilo se disketa.. opote otan den itan mesa i disketa fortone windows. opote tin eixa mesa (ennoeitai oti first boot device itan floppy) empaina linux...arketa praktiko mporo na pw kai den peirazes ta windows katholou Έχω το mandrake 9.2 και όλα είναι μια χαρά(σχεδόν). Έχω δοκιμάσει διάφορα πράγματα. Και αυτό με το Boot του σκληρού δίσκου και lilo και grub. Θέλω όμως να κάνω boot απο την δισκέτα για να μπαίνω στο linux. Έλα όμως που όταν πάω να φτιάξω δισκέτα για boot μου βγάζει πάντα error. Έχω ένα σκληρό δίσκο 160 GB(hda) χωρισμένο σε ένα primary partition(hda1) και 1 extended που περιέχει ένα logical(hda5), αυτοί οι 2 είναι για τα windows(ntfs). Και έχω ένα για linux 40 GB(hdb) ext2. Μήπως υπάρχει καμιά λύση;
EGiorgos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2004 tha proteina kai egw thn lisi me thn disketa. to idio exw kai egw apo thn arxh pou ebala linux. den peirazei to mbr tou shsthmatos kai to mono "kourastiko" einai na bazeis thn disketa mesa otan anabeis to pc. kata thn egkatastash tou linux loipon epilogh egrafhs tou grub h lilo sthn disketa.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.