Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε

Λογικα μαλλον πρεπει να κατεβασεις το vcore γιατι φτανει σχεδον 1.4 ενω αφου ειναι ακλοκαριστος θα επρεπε να ειναι 1.2+ νομιζω..

αυτο δεν εχει σχεση ομως με την υδροψυξη...? γιατι με εβαλες σε σκεψεις που ειπες μηπως δεν ακουμπαει καλα....αν και δεν νομιζω να μην ακουμπαει καλα...βιδωμενη τερμα ειναι 2 φορες σε εναμιση χρονο την εχω αλλαξει παστα και δεν νομιζω να εκανα κατι λαθος...σκεφτομαι γενικα σε λιγο καιρο μηπως κανω overclock....θα εχω θεμα με αυτα τα ρευματα? στο bios που ειδα τωρα το ρευμα ηταν στο 1.350 αν θυμαμαι καλα και στο auto... τι αλλαγη πρεπει να κανω εγω?

Επεξ/σία από GT-MAN
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από ότι έψαξα, η σωστή τάση για τον 6700 είναι τα 1.2V. Στα 1.4 τρέχει overclocked. Όσον αφορά τη θερμοκρασία, μου φαίνεται σχετικά υψηλή για υδρόψυξη... Προσπάθησε να βάλεις το bios στο default settings, δες αν έχεις την τελευταια έκδοση και αν δεν αλλάξει τίποτα, βάλε χειροκίνητα την τάση στα 1.2 ή 1.25.

Μπορείς να ποστάρεις και το διάγραμμα της θερμοκρασίας από το stress test για να δούμε πότε πιάνει και για πόση ώρα τους 85-90 βαθμους?

Nα ξέρεις πως μόνο η αλλαγή πάστας δεν φτάνει για να εξασφαλίσει χαμηλή θερμοκρασία, αν θεωρήσουμε πως η ψύκτρα σου έχει τέλεια εφαρμογή. Πχ αν έβαλες πολύ πάστα, η θερμοκρασία θα ανέβει αντί να πέσει διότι επηρεάζει αρνητικά την αγωγιμότητα. Η σωστή ποσότητα είναι σαν μια μεγάλη φακή (περίπου) στο κέντρο του επεξεργαστή.

Επεξ/σία από Undertaker25
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Undertaker25 είπε

Από ότι έψαξα, η σωστή τάση για τον 6700 είναι τα 1.2V. Στα 1.4 τρέχει overclocked. Όσον αφορά τη θερμοκρασία, μου φαίνεται σχετικά υψηλή για υδρόψυξη... Προσπάθησε να βάλεις το bios στο default settings, δες αν έχεις την τελευταια έκδοση και αν δεν αλλάξει τίποτα, βάλε χειροκίνητα την τάση στα 1.2 ή 1.25.

Μπορείς να ποστάρεις και το διάγραμμα της θερμοκρασίας από το stress test για να δούμε πότε πιάνει και για πόση ώρα τους 85-90 βαθμους?

Nα ξέρεις πως μόνο η αλλαγή πάστας δεν φτάνει για να εξασφαλίσει χαμηλή θερμοκρασία, αν θεωρήσουμε πως η ψύκτρα σου έχει τέλεια εφαρμογή. Πχ αν έβαλες πολύ πάστα, η θερμοκρασία θα ανέβει αντί να πέσει διότι επηρεάζει αρνητικά την αγωγιμότητα. Η σωστή ποσότητα είναι σαν μια μεγάλη φακή (περίπου) στο κέντρο του επεξεργαστή.

Ε ναι γι αυτο του ειπα κι εγω για το ρευμα.. Ας το παει για αρχη 1.25~ κι αμα εχει ορεξη ας κατεβει αλλο λιγο σιγα σιγα....

Σιγουρα θα δει κατευθειαν διαφορά...

Αφου δεν θελει να κανει overclocking δηλαδη γιατι αλλιως θα πρεπει να αρχισει τα τεστ ανεβα-κατεβα συχνοτητες κτλ....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα, λεω να κανω overclock μιας και θα το εκανα σε λιγο καιρο...οποτε αφου θα πειραματιστω ας το κανω απο τωρα...για αρχη λεω να κανω ενα bios update γιατι το bios μου ειναι του 5/2016 και απο τοτε ειδα στο site της asus οτι εχουν βγαλει 13 updates....αρα καλο θα κανει ενα update...ερωτηση: κανω το τελευταιο και μονο? ή και καποιο προηγουμενο? για παραδειγμα αυτα ειναι τα 3 τελευταια updates για το bios της μητρικης μου: 

bios.jpg.bf035b4a27e443d88ca2559388700995.jpg

κανω μονο το τελευταιο ? το version 11.8.55.3510 ή κανω και το προ τελευταιο που λεει intel new me update , improve stability...μηπως χρειαζεται πρωτα αυτο?

4 ώρες πριν, Undertaker25 είπε

δυστυχως δεν κρατησα screenshot απο το διαγραμμα.... παστα εχω αλλαξει σε πολλους υπολογιστες, βαζω παντα σαν ενα μπιζελι αρακα...οχι παραπανω, τωρα στην συγκεκριμενη περιπτωση παιζει να κουνησα λιγο πανω κατω την ψυκτρα οταν το βιδωνα αλλα οχι κατι τρελο...ωστοσο και παλια που το ειχα βαλει ακομα καλυτερα το ιδιο ηταν στα ρευματα και σε θερμοκρασιες περιπου...δεν νομιζω οτι αλλαξε κατι απο αυτο...στο default το bios βγαζει cpu core 1.328V και διπλα ειναι στο auto.... οσον αφορα την εκδοση, οπως ειπα στο παραπανω εχω παλιοτερο bios γιατι απο οτι ειδα απο το 2016 που ειναι το δικο μου, εχουν βγαλει μεχρι τωρα 13 updates...

Επεξ/σία από GT-MAN
Δημοσ.

λοιπον εβαλα το τελευταιο bios...εκανα update....μεσα στο bios παλι 1.340V  ελεγε αν θυμαμαι καλα...αυριο μεθαυριο αν εχω χρονο θα ξεκινησω για overclock μιας και ετσι και αλλιως τα ρευματα ειναι ψηλα, οποτε με overclock μπορει στα ιδια ρευματα να εχει και καλυτερες επιδοσεις... ετρεξα μολις και ενα aida 64 για να αναρτησω και το διαγραμμα αυτη τη φορα: 

temps.jpg.c9c0d2b3faa26d9bb93dd09e271845ef.jpg

οι θερμοκρασιες απο τα δυο προγραμματα με τις θερμοκρασιες....στο aida 64 εδειχνε λιγακι πιο χαμηλα τα νουμερα, αλλά ξεχασα να κανω screenshot τα statistics...δηλαδη στο aida δεν νομιζω να εγραψε 90... απο οτι θυμαμαι....

graphs.jpg.6d4f85d681a11d7c23d1f081d8005b2c.jpg

και εδω ειναι το διαγραμμα απο το 20 λεπτο τεστ...

υ.γ να σημειωσω οτι εκανα και μια αλλαγη στο airflow...δηλαδη στο κουτι την υδροψυξη την εχω μπροστα (γιατι δεν χωραει απο πανω) και την εχω να βαζει αερα....τα ανεμηστηρακια της δηλαδη βαρανε προς το ψυγειο, προς τα μεσα ( τα εχω βιδωμενα πριν το ψυγειο δηλαδη και βαρανε προς τα μεσα)....απο πισω ειχα ενα ανεμηστηρακι που εβγαζε και απο πανω ενα ακομα που εβγαζε και αυτο....η αλλαγη που εκανα ηταν να αλλαξω το πισω, ωστε να βαζει αερα, αντι να βγαζει....αρα βαζω απο μπροστα με την υδροψυξη, βαζω απο πισω με το ανεμηστηρακι του κουτιου και βγαζει μονο απο πανω με ενα ανεμηστηρακι του κουτιου παλι....δεν ξερω αν εκανα καλα που το γυρισα να βαζει το πισω...αλλα σκεφτηκα μηπως βοηθουσε καπως....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το διάγραμμα είναι διαφωτιστικό και βλέπω πως ο επεξεργαστής σου πατάει πολύ συχνά στην κόκκινη ζώνη των 85-90 βαθμών και η θερμοκρασία χειροτερεύει όσο περνάει η ώρα. 

Δεν γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει αλλά νομίζω πως υπάρχει κάποιο θέμα με την ψύξη του επεξεργαστή. Τα volt που λαμβάνει δεν νομίζω ότι εξηγούν τόσο υψηλή θερμοκρασία ενώ ένα κακό airflow θα ανέβαζε κατακόρυφα τη θερμοκρασία και στη κάρτα γραφικών και την μητρική, όχι μόνο στον cpu. Το δικό μου το κουτί δεν έχει πάνω ανεμιστήρα και χρησιμοποιώ έναν κάτω στη πρόσοψη, έναν πάνω στην πρόσοψη που είναι ουσιαστικά ένα icage της Therlmatake με τους σκληρούς, έναν στο πλάϊ και έναν πίσω που εξάγει αέρα και οι θερμοκρασίες μου είναι άψογες, ακόμα και το καλοκαίρι. Αλλά και στη δική σου περίπτωση, δεν υπάρχει θέμα. 

Θα πρότεινα να ξανα-ελέγξεις τη ψύκτρα σου και να δοκιμάσεις και μια άλλη ψύκτρα αν γίνεται.

Επεξ/σία από Undertaker25
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Undertaker25 είπε

Το διάγραμμα είναι διαφωτιστικό και βλέπω πως ο επεξεργαστής σου πατάει πολύ συχνά στην κόκκινη ζώνη των 85-90 βαθμών και η θερμοκρασία χειροτερεύει όσο περνάει η ώρα. 

Δεν γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει αλλά νομίζω πως υπάρχει κάποιο θέμα με την ψύξη του επεξεργαστή. Τα volt που λαμβάνει δεν νομίζω ότι εξηγούν τόσο υψηλή θερμοκρασία ενώ ένα κακό airflow θα ανέβαζε κατακόρυφα τη θερμοκρασία και στη κάρτα γραφικών και την μητρική, όχι μόνο στον cpu. Το δικό μου το κουτί δεν έχει πάνω ανεμιστήρα και χρησιμοποιώ έναν κάτω στη πρόσοψη, έναν πάνω στην πρόσοψη που είναι ουσιαστικά ένα icage της Therlmatake με τους σκληρούς, έναν στο πλάϊ και έναν πίσω που εξάγει αέρα και οι θερμοκρασίες μου είναι άψογες, ακόμα και το καλοκαίρι. Αλλά και στη δική σου περίπτωση, δεν υπάρχει θέμα. 

Θα πρότεινα να ξανα-ελέγξεις τη ψύκτρα σου και να δοκιμάσεις και μια άλλη ψύκτρα αν γίνεται.

λοιπον, εβγαλα την υδροψυξη, άλλαξα ξανα πάστα...καθαρισα cpu και ψυκτρα και ξανατοποθετησα....γυρισα παλι το φανακι το πισω να βγαζει, μιας και δεν ειδα διαφορα απο τη στιγμη που το αλλαξα χθες...θα κανω σε λιγο παλι ενα aida 64 και θα ξανα ενημερωσω....να δοκιμασω αλλη ψυξη δυσκολο...μιας και οσοους γνωστους εχω με pc εχουν amd στοκ ψυκτρες και κανεις aftermarket....

edit: ετρεξα γυρω στα 17 λεπτα ενα aida 64....μου φανηκε οτι πηγε λιγακι καλυτερα απο το προηγουμενο...παραθετω παρακατω τις φωτο οπως το χθεσινο....:

temps.jpg.cb07372e9df18e7ad9a395baa858a2dd.jpg

389901085_aida64stats.jpg.d723a2eb7d3e9d09bb46f53b46d9206d.jpg

graphs.jpg.ef040e36f31d3c94e660dbad63117681.jpg

Επεξ/σία από GT-MAN
Δημοσ.

ενημερωση: δοκιμασα να κανω overclock....δοκιμασα για 4.5ghz με 1.360 V...ετρεξα aida 64 και δεν το ετρεξε καν μου εβγαλε error οτι δεν μπορει να το τρεξει...εβαλα 4.4ghz με ιδιο ρευμα και μου εβγαλε throttling σε περιπου 2 λεπτα...throt.jpg.67551cfb80d98be04dfa7d08674b1484.jpg

το πηγα 4.3ghz με ιδια ρευματα παλι...και στο μισο λεπτο throtlling....ποιο ειναι το ανωτερο ρευμα που μπορω να δωσω...? βλεπω στο google οτι με τις ιδιες ρυθμισεις που εβαλα εγω, αλλοι εχουν 4.5 ghz με 1.300 v και εμενα με 1.360 v δεν την παλευει...να δοκιμασω παραπανω volt? αλλα απο οσο ξερω μεχρι 1.4 V δεν ειναι το safe??

Δημοσ.

εβαλα το xmp στο auto και εβαλα αρχικα 4.4ghz, εκανα 45 λεπτα aida 64 και δεν εκανε throtlling και μου φανηκε οτι ειχε παρομοιες θερμοκρασιες με το στοκ....δοκιμασα και 4.5 ghz και επισης εκανα ενα τεστ 45 λεπτων και ολα οκ....εβγαλα και screenshots, για να μου πειτε και τις γνωμες σας αν πρεπει να αλλαξω κατι :

τα παρακατω είναι για τα τεστ στα 4.4 ghz με 1.360 V σε manual mode..:

stats.jpg.3ae67e931796a8af9fd232741db3ab04.jpg

graphs.jpg.aea3e6ce614831007c126929a45c5cce.jpg

τα επόμενα τωρα ειναι για το τεστ στα 4.5 ghz με 1.360 V σε manual mode παλι....:

temps.jpg.25a574e0ea8b748aff7a1d00db84d6bb.jpgstats.jpg.444b6a31be3e28a1b880072a546bf051.jpg

Και το διάγραμμα από το τεστ στα 4.5 ghz :

graphs.jpg.02dd9d05084ff649a306375d40856e61.jpg

Δημοσ.
Στις 27/9/2018 στις 10:05 ΠΜ, mkp είπε

τι ειναι αυτο δηλαδη??

Στις 27/9/2018 στις 10:56 ΠΜ, Papakitou είπε

Μηπως εχεις ενεργοποιημενο XMP προφιλ στο bios ?

οχι με το xmp δεν μου τα εκανε καλα τα τεστ καπου τα εχανε...στο auto το εχω...οταν τελειωσω με το θεμα oc, θα κοιταξω για τις μνημες...

Δημοσ.

Ακομα παιδευεσαι απ ό,τι βλεπω...

Κι ακομα ψηνεται η cpu..

Ρε συ κατεβασε το ρευμα στο 1.25 κι ασε τα ρολογια στοκ να δουμε τουλαχιστον αν φταιει αυτο που εχεις τοσο υψηλες θερμοκρασιες και μετα βλεπεις το overclock..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...