Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα, εχω ενα συστημα με i7 6700k (δεν του εχω κανει τιποτα σε overclock κλπ) είναι στοκ ακομα, υδροψυξη coolermaster nepton 240Μ ,
16 gb ραμ, καρτα γραφικων amd rx 480 4gb.. πριν το καθαρισω ειχα θερμοκρασιες επεξεργαστη γυρω στα 60-80 βαθμους και τωρα που τον καθαρισα παλι και αλλαξα και παστα, μου βγαζει το hw monitor παλι γυρω στους 60-80....με συγκεκριμενα min 40 και max 80 βαθμους.... ειναι λογικο να εχει τοσο ψηλες θερμοκρασιες...και στις αρχες που τον αγορασ ψηλες ηταν σχετικα θυμαμαι αλλα δεν νομιζω και 80 βαθμους....λετε να φταιει κατι.? λετε να θελει καμια ρυθμιση απο bios?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ειδα σε ενα προγραμμα που λεγεται core temp και βγαζει παλι στα ιδια νουμερα πανω κατω... επισης παρατηρω οτι εχει πολυ αυξημενο usage ο επεξεργαστης ενω ας πουμε δεν κανω κατι τρελο, ειμαι facebook, youtube και εχω μια σελιδα ανοιχτη στο ιντερνετ και διαβαζω κατι και το προγραμμα που τρεχει για τις θερμοκρασιες....και λεει σε φασεις 80% usage και τετοια...και γενικα το βλεπω 60% + τον περισσοτερο χρονο...ειναι λογικο?

edit: στο tast manager μου δειχνει οτι το chrome εχει 65% + usage....τρωει τοσο πολυ για αυτα τα λιγα?) δηλαδη αν ανοιξω και προγραμματα επεξεργασιας βιντεο και εικονας τι θα γινει?

edit 2: λοιπον εκλεισα απο το task manager οτι ειχε σχεση με το chrome και τωρα που ανοιξα τα ιδια, το usage πηγε στο 10% max και οι θερμοκρασιες στο 60 max με τις ιδιες σελιδες που ειπα παραπανω ανοιχτες και την ιδια χρηση....τι μπορει να ηταν ? επισης οι 60 βαθμοι με αυτη τη χρηση ειναι λογικοι?

Επεξ/σία από GT-MAN
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι, 60 βαθμοί γι' αυτή τη χρήση δεν είναι φυσιολογικοί, εκτός πια και αν στο δωμάτιο έχεις 45 βαθμούς θερμοκρασία. Πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο, δοκίμασε και το HWinfo να δούμε τι θα δείξει.

Aν δείξει το ίδιο, τότε ίσως να έχει θέμα η υδρόψυξη. 

Επεξ/σία από Undertaker25
Δημοσ.

πίασε τις σωλήνες του ψυγείου και δες αν υπάρχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας πχ η μια ειναι κρυα και η άλλη ζεστή.

Στροφές για την αντλία μπορείς να κοιτάξεις; δίνει κάποιο πρόγραμμα η coolermaster;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Undertaker25 είπε

Όχι, 60 βαθμοί γι' αυτή τη χρήση δεν είναι φυσιολογικοί, εκτός πια και αν στο δωμάτιο έχεις 45 βαθμούς θερμοκρασία. Πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο, δοκίμασε και το HWinfo να δούμε τι θα δείξει.

Aν δείξει το ίδιο, τότε ίσως να έχει θέμα η υδρόψυξη. 

λοιπον μετρησα και με τα δυο διπλα διπλα, και οχι με πολυ ωρα τον pc ανοιχτο (ουτε μιση ωρα δεν ειναι ανοιχτος)...εχω ανοιχτα κατι στο youtube να παιζει, 5 καρτελες στο chrome απο σελιδες, το task manager και αυτα τα 2 προγραμματα με τις θερμοκρασιες... ενα screenshot απο αυτα που δειχνουν τα προγραμματα τωρα...:thermokrasies.jpg.322f7adc14ed9605dd76c97eb3d1d6da.jpg

παιζει στα 35+ κατα μεσο ορο οπως βλεπω σημερα....αλλα στα max βλεπω οτι ανα στιγμες παει 60-69 βαθμους και ξανα γυρναει 35...ομως average 35 βαθμοι

4 ώρες πριν, Xristaras12 είπε

πίασε τις σωλήνες του ψυγείου και δες αν υπάρχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας πχ η μια ειναι κρυα και η άλλη ζεστή.

Στροφές για την αντλία μπορείς να κοιτάξεις; δίνει κάποιο πρόγραμμα η coolermaster;

το pc δεν το εχω ανοιξει και πολυ ωρα, ουτε μιση και δεν εχω κανει τρελη χρηση...αλλα ανοιξα το καπακι να δω και επιασα τους σωληνες, μπορω να πω οτι μου φανηκαν το ιδιο..δεν καταλαβα κατι διαφορετικο...κατι αισθητο τουλαχιστον...

προγραμμα απο οσο ξερω και ξανα εψαξα τωρα δεν εχει για αυτη την υδροψυξη....μεσω του bios ρυθμιζεις ταχυτητες

Επεξ/σία από GT-MAN
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, GT-MAN είπε

το pc δεν το εχω ανοιξει και πολυ ωρα, ουτε μιση και δεν εχω κανει τρελη χρηση...αλλα ανοιξα το καπακι να δω και επιασα τους σωληνες, μπορω να πω οτι μου φανηκαν το ιδιο..δεν καταλαβα κατι διαφορετικο...κατι αισθητο τουλαχιστον...

προγραμμα απο οσο ξερω και ξανα εψαξα τωρα δεν εχει για αυτη την υδροψυξη....μεσω του bios ρυθμιζεις ταχυτητες

με κάλυψε η απάντησή σου, αν υπήρχε μεγάλη σχετικά διαφορά στις θερμοκρασίες (πχ η μια κρυα και η αλλη ζεστή) θα υπήρχε πρόβλημα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GT-MAN είπε

λοιπον μετρησα και με τα δυο διπλα διπλα, και οχι με πολυ ωρα τον pc ανοιχτο (ουτε μιση ωρα δεν ειναι ανοιχτος)...εχω ανοιχτα κατι στο youtube να παιζει, 5 καρτελες στο chrome απο σελιδες, το task manager και αυτα τα 2 προγραμματα με τις θερμοκρασιες... ενα screenshot απο αυτα που δειχνουν τα προγραμματα τωρα...:thermokrasies.jpg.322f7adc14ed9605dd76c97eb3d1d6da.jpg

παιζει στα 35+ κατα μεσο ορο οπως βλεπω σημερα....αλλα στα max βλεπω οτι ανα στιγμες παει 60-69 βαθμους και ξανα γυρναει 35...ομως average 35 βαθμοι

Μια χαρά τις βλέπω τις θερμοκρασίες. Το ότι φτάνει 60 δε λέει κάτι, μπορεί για κάποια ώρ ανα δουλεύει στο 100% και μετά να πέφτει. Για να είσαι σίγουρος, κατέβασε το Prime95 ή το AIDA64 και κάνε ένα stress test στον CPU για λίγη ώρα. Δες ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που έφτασε χωρίς να ανεβαίνει άλλο.

Δημοσ.

Ετσι οπως τα λεει, περιμενω με το prime95 να σβησει μετα απο λιγο..

Ο ανεμιστηρας του ψυγειου δουλευει κανονικα? Εκανες καθαρισμα την παλια παστα απο ψυκτρα και cpu και μετα εβαλες καινουργια?

Και κανε κι ενα σκαναρισμα με malwarebytes μηπως εχεις καναν ιο..

Το vcore το εχεις στο αυτοματο? Μηπως δινει και παρα πανω ρευμα το εργαλειο και με το παραμικρο ανηφοριζει?

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Undertaker25 είπε

Μια χαρά τις βλέπω τις θερμοκρασίες. Το ότι φτάνει 60 δε λέει κάτι, μπορεί για κάποια ώρ ανα δουλεύει στο 100% και μετά να πέφτει. Για να είσαι σίγουρος, κατέβασε το Prime95 ή το AIDA64 και κάνε ένα stress test στον CPU για λίγη ώρα. Δες ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που έφτασε χωρίς να ανεβαίνει άλλο.

οκ...θα το τρεξω με το aida 64 και θα ενημερωσω....

5 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

Ετσι οπως τα λεει, περιμενω με το prime95 να σβησει μετα απο λιγο..

Ο ανεμιστηρας του ψυγειου δουλευει κανονικα? Εκανες καθαρισμα την παλια παστα απο ψυκτρα και cpu και μετα εβαλες καινουργια?

Και κανε κι ενα σκαναρισμα με malwarebytes μηπως εχεις καναν ιο..

Το vcore το εχεις στο αυτοματο? Μηπως δινει και παρα πανω ρευμα το εργαλειο και με το παραμικρο ανηφοριζει?

οι δυο ανεμηστηρες που ειναι πανω στο ψυγειο της υδροψυξης δουλεουν κανονικα ναι...καθαρισα την παλια και εβαλα νεα παστα ναι...

παιζει να ειχα ιο...γιατι μολις ανοιγα το pc οπως ανεφερα και παραπανω μου εβγαζε usage 64% χωρις να κανω τιποτα και παντα ηταν στο chrome αυτο το 64% χωρις να κανω καν κατι ξαναλεω...και καθε φορα το εκλεινα στην αρχη για να πεσουν οι θερμοκρασιες...εκανα ενα scan με malwarebytes και μου βρηκε καποια πραγματα και ενα απο αυτα ελεγε trojan τα εσβησα και τωρα που εκανα επανεκινηση δεν μου εβγαλε αυτο το usage...κατι υπηρχε στο chrome μεσα...που αναθεμα αν ξερω τι ηταν...τελος παντων πιστευω εσβησα οτι ηταν τετοιου ειδους με το malwarebytes και το antispyware.... οι θερμοκρασιες τωρα ειναι στο 32-35 average και σε max φτανουν ανα στιγμες μεχρι 70 οπως πριν...το vcore λογικα αυτοματο θα ναι...δεν εχω πειραξει τιποτα στο bios οπως ηταν απο την αρχη το χω...μονο το xmp εχω ενεργοποιησει για να ανεβουν τα hz στις ραμ, τιποτα αλλο...

• Thanks 1
Δημοσ.

λοιπον ετρεξα για περιπου 13 λεπτα το Aida 64....τα αποτελεσματα στα στατιστικα που εγραφε αυτα τα 13 λεπτα ειναι αυτα: 

670630304_aida64.jpg.c4650978506fc56bee06f5f2e40cf024.jpg

ενα λεπτο πριν ειχα τραβηξει screenshot και απο τα δυο προγραμματα με τις θερμοκρασιες που στα max εδειχναν παραπανω απο αυτα που λεει το aida64...στα max εδειχναν 91 βαθμους, ενω το aida 64 οπως φαινεται στο screenshot για max θερμοκρασια λεει 75... :

1010925432_thermokrasiesmeaida64.jpg.29b51c5f0417eceee5c35b5a136f8e14.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

edit

Δεν μου εβγαλε τα απο πανω κειμενα και ηταν σαν να υπηρχε καινουργιο νημα... Ο,τι να΄ναι....

Ρε μπας και δεν κουμπωνεις καλα την παπαριά πανω στην cpu? Η΄μπας και το κουτι σου ψήνεται?

Επεξ/σία από ZELOMOTH
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε

edit

Δεν μου εβγαλε τα απο πανω κειμενα και ηταν σαν να υπηρχε καινουργιο νημα... Ο,τι να΄ναι....

Ρε μπας και δεν κουμπωνεις καλα την παπαριά πανω στην cpu? Η΄μπας και το κουτι σου ψήνεται?

δεν νομιζω να μην κουμπωνει καλα...πιστευω δηλαδη...αν δεν κουμπωνε ομως δεν θα ηταν χειροτερα σε θερμοκρασιες γενικοτερα? τωρα για το κουτι δεν γνωριζω....

υ.γ γιατι τοσο χαλια ειναι αυτο που ποσταρα απο aida 64?

Επεξ/σία από GT-MAN

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...