Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mclein είπε

με το efood & το douleutaras.gr , ξεχωρισαν οι επαγγελματιες.

Σχετικά σύντομα θα βγει ανταγωνιστική πλατφόρμα, με μεγάλο πελατολόγιο κι ελπίζω να λειτουργήσει καλά ο ανταγωνισμός, γιατί το μονοπώλιο ποτέ δεν ωφελεί τους καταναλωτές.

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

παραγγέλνω απ το φαγί.gr όταν έρχομαι πρωτεύουσά χρησιμοποιώ το efood βέβαια ότι έχω παραγγείλει μέχρι στιγμής ήταν γτπκ (πίτσα, πίτα, ελληνική κουζίνα) και πάντα επέλεγα μαγαζιά με τις καλύτερες αξιολογήσεις 

Δημοσ.
2 minutes ago, flienky said:

Ακόμα να καταλάβεις τι εννοώ, σε κάτι το οποίο το τόνισα 2 ποστ παραπάνω. 

Υπάρχει περίπτωση να έχω καταλάβει τι εννοείς και να μην έχεις καταλάβει εσύ την απάντησή μου;

Υπάρχει περίπτωση έχοντας δει και από τα καμαρίνια πώς λειτουργούν αυτές οι επιχειρήσεις (ως επαγγελματίας που τους υλοποιεί τεχνικά) να ξέρω και ποιο είναι το value proposition για τον πελάτη;

Όχι, εγώ που ζω σε μια χώρα όπου αυτό γινόταν πριν από την Ελλάδα, και που στα πλαίσια της εργασίας μου μιλούσα με τους product people σχετικά με το τι θα κάνουμε και γιατί, δεν καταλαβαίνω όπως δεν καταλαβαίνουν και οι πελάτες. Εσύ μόνο καταλαβαίνεις.

Είναι τόσο δύσκολο να παραδεχτείς πως δε χρησιμοποιεί όλος ο πλανήτης το ίδιο μοντέλο αξιολόγησης με σένα;

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, talibanakos είπε

Ισχυει. Θυμαμαι πριν κανα δυο χρονια που δουλευα σε ενα καφε,πηρα μια παραγγελια απο ενα μαλακισμενο φοιτητακι που βαριοταν στο σπιτι,πηγα στην αλλη ακρη της πολης για ενα κρουασαν βουτυρου 1,40.

Αυτό δεν είναι τίποτα. Γνωστός μου ντελιβεράς, μου είπε ότι έτυχε να κάτσει παραγγελία 1 το βράδυ από 2 φοιτητές :

"Φέρε 2 πιτόγυρα (4 ε) και όπως έρχεσαι φέρε και 2 πακέτα τσιγάρα".

Μάλλον είχαν κλείσει όλα τα περίπτερα στην περιοχή τους...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Το λες σαν να ειναι κατι νεο.

Εγω παλευω χρονια με αυτο το προβλημα οταν δουλευω καφε.

Στην τωρινη δουλεια δε μου ζητανε μονο τσιγαρα,ζητανε καi paysafe και οτι αλλο μπορει να θελουν απο το ψιλικατζιδικο.

Δεν κανω πλακα,μια τυπισσα παρηγγειλε καφεδες και.. κρεμμυδια.

Βεβαια στο μαγαζι που δουλευω τωρα ειναι λιγο εξτριμ τα πραματα,αλλα μη σου κανει εντυπωση,εχω 1.000.000 τετοιες ιστοριες να σου πω.

Παντως απο τις 30-35-40 παραγγελιες που θα παω,οι 8 θα θελουν τσιγαρα.

Το χειροτερο δεν ειναι οτι ζητανε να τους κανεις ψωνια,αλλα οτι δεν αφηνουν tips οταν το κανουν.

Επεξ/σία από talibanakos
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lanike71 είπε

Αυτό δεν είναι τίποτα. Γνωστός μου ντελιβεράς, μου είπε ότι έτυχε να κάτσει παραγγελία 1 το βράδυ από 2 φοιτητές :

Μάλλον είχαν κλείσει όλα τα περίπτερα στην περιοχή τους...

αφού δεν ήθελαν σοκολάτα και προφυλακτικά μαζί με τα τσιγάρα απ το περίπτερο πάλι καλά

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, talibanakos είπε

Το λες σαν να ειναι κατι νεο.

Εγω παλευω χρονια με αυτο το προβλημα οταν δουλευω καφε.

Στην τωρινη δουλεια δε μου ζητανε μονο τσιγαρα,ζητανε καi paysafe και οτι αλλο μπορει να θελουν απο το ψιλικατζιδικο.

Δεν κανω πλακα,μια τυπισσα παρηγγειλε καφεδες και κρεμμυδια.

Βεβαια στο μαγαζι που δουλευω τωρα ειναι λιγο εξτριμ τα πραματα,αλλα μη σου κανει εντυπωση,εχω 1.000.000 τετοιες ιστοριες να σου πω.

Το λέω ως παράλογο, όχι ως νέο. Και αν αρνηθείς, τι θα γίνει δηλαδή; Δε θα φτιάξει στιφάδο;

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Lanike71 είπε

Και αν αρνηθείς, τι θα γίνει δηλαδή; Δε θα φτιάξει στιφάδο;

Η συγκεκριμενη ειναι τσιγγανα και μου εκανε και φασαρια,ομοιως και οταν δεν της πηγα τσιγαρα καποια φορα,επειδη ειχα πολλη δουλεια.

Τωρα δουλευω λιγο εξω απο Καλαματα και αναγκαστικα επειδη εχουμε συγκεκριμενους πελατες δε μας παιρνει να αρνουμαστε την εξυπηρετηση ( αλλο που εγω πλεον χρεωνω και φορο ) .

Ολοι ομως οι διανομεις ( σε σοβαρα μαγαζια ) δεν πανε τσιγαρα σε ατομα που κατ εξακολουθηση δεν αφηνουν τιπς.

Δημοσ.
30 minutes ago, talibanakos said:

Οι καταναλωτες ειναι προβατα,αν δεν ηταν θα ηταν αλλιως τα πραματα.

Πρέπει να διαχωρίσεις στο μυαλό σου την επήρεια του μάρκετινγκ, με την οποία σου δημιουργούνται νέες ανάγκες, από την ικανότητα των ανθρώπων να κινούνται με τρόπο που συμβαδίζει με τις ανάγκες τους (ακόμα κι αν δεν ξέρουν συνειδητά ότι τις έχουν).

Το ότι οι καταναλωτές είναι "πρόβατα", και γενικά ότι οι άνθρωποι είναι "χαζοί", είναι μεν αλήθεια σε πολύ μεγάλη κλίμακα, αλλά νοητικό μοντέλο της αγοράς που σταματάει εκεί είναι στην καλύτερη λυκειακό επίπεδο θεώρησης.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, defacer είπε

Πρέπει να διαχωρίσεις στο μυαλό σου την επήρεια του μάρκετινγκ, με την οποία σου δημιουργούνται νέες ανάγκες, από την ικανότητα των ανθρώπων να κινούνται με τρόπο που συμβαδίζει με τις ανάγκες τους (ακόμα κι αν δεν ξέρουν συνειδητά ότι τις έχουν).

Το ότι οι καταναλωτές είναι "πρόβατα", και γενικά ότι οι άνθρωποι είναι "χαζοί", είναι μεν αλήθεια σε πολύ μεγάλη κλίμακα, αλλά νοητικό μοντέλο της αγοράς που σταματάει εκεί είναι στην καλύτερη λυκειακό επίπεδο θεώρησης.

defacer πραγματικα εχεις κουρασει με την "υψηλου" επιπέδου θεωρία σου και το πόσο ψαγμένος νομιζεις οτι εισαι σε αντιθεση με εμας του κοινούς θνητούς. 

Παιζει να ρωτησω αν καποτε δουλευες στην rocket internet?

Δημοσ.

Μετα από άπειρες παραγγελίες κοντά 1.5 χρονο για καφέδες,πίτσες,σουβλακια,και κρέπες κτλπ κτλπ (σκάω περίπου 250-300€ το μήνα στο efood χωρίς υπερβολές λόγω δουλειάς ρίχνω παραγγελία και έρχονται στον χώρο εργασίας μου κάθε φορά) έχω να πω τα καλύτερα.

1-2 φορές που έχει γίνει στραβή από μαγαζί με χρέωση χωρίς να πάει η παραγγελία και εμένα μου τράβηξε τα χρήματα μου τα επέστρεψαν άμεσα.

Από τις καλύτερες εφαρμογές για εμένα,με άριστη εξυπηρέτηση και ωραίες προσφορές αν ψάξεις λίγο. (Ειδικά όταν σκάει πινιατα από αγαπημένο σουβλατζίδικο γίνεται πάρτι με το πάρε 15 ευρώ και δώσε 10 :) )

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε

Συγκρίνεις ανομία πράγματα δεν έχουν το ίδιο περιθώριο κέρδους τα ξενοδοχεία και τα φαγάδικα

Έπειτα άλλο το ξενοδοχείο σε μια άλλη χώρα και άλλο να διαλέξεις απτα πέντα μαγαζιά της γειτονιάς σου

Να συμφωνήσουμε οτι ειναι διαφορετικά πράγματα, αλλα ταυτόχρονα είναι οτι κοντινότερο έχουμε για να συγκρίνουμε.

Και δεν ξέρουμε καν αν ειναι 15% η προμήθεια, άλλος έγραψε 8%, άλλος 10% και ενδεχομένως να προσαρμόζεται βάση τζίρου.

Το θέμα είναι οτι στον επιχειρηματία αρέσει η κίνηση που του έρχεται από το efood, αλλα θα ήθελε να του έρχεται απευθείας, αλλά δεν μπορεί να καταλάβει οτι κάτι πρέπει να κάνει για αυτό, όπως και στο ταξιτζή του αρέσει που έχει πελάτες μέσω Beat αλλα δεν του αρέσει να δίνει προμήθεια.

32 λεπτά πριν, talibanakos είπε

Διαφορετικα πραματα. Το σκρουτζ ειναι μηχανη αναζητησης,το efood ειναι επιχειρηση,η οποια παιρνει και νταβατζιλικι ποσοστο για την υπηρεσια,και κραταει 1 μηνα τα χρηματα πριν τα αποδοσει στον επιχειρηματια.

Η επιλογη της λεξης νταβατζιλίκι που χρησιμοποιείτε είναι πέρα για πέρα λάθος... Μήπως τους πουλάει και προστασία; Από πότε το να παρέχεις μια υπηρεσία και να πληρώνεσαι για αυτή θεωρείται νταβατζιλίκι; Όπως γράφτηκε νωρίτερα, μεγάλα μαγαζιά που είναι κορυφαία στο είδος τους, δεν έχουν ανάγκη το efood και δεν το χρησιμοποιούν. Άμα λοιπόν δεν το θες, φτιάξε ένα site (υπάρχουν και δωρεάν) και πούλα απευθείας.

Το efood εχει δωσει κάποιες λύσεις και για αυτό αρκετός κόσμος το προτιμάει. πχ: Βρήκα Ασιατικό από Καισαριανή και μου έφερε παραγγελία 2 Δήμους μακριά και ήταν και πολύ καλό. Υπήρχε περίπτωση να το έβρισκα αλλιώς; Θα μοίραζαν φυλλάδια τόσο μακριά;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Μετα από άπειρες παραγγελίες κοντά 1.5 χρονο

Ελπιζω να μην τις πληρωνεις ολες online.

Μόλις τώρα, kon1to είπε

Από πότε το να παρέχεις μια υπηρεσία και να πληρώνεσαι για αυτή θεωρείται νταβατζιλίκι;

Το να κρατας τα χρηματα ενα μηνα και να εξυπηρετεις δικες σου αναγκες ομως δεν ειναι και οτι καλυτερο.'

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, talibanakos είπε

Ελπιζω να μην τις πληρωνεις ολες online.

Σχεδόν 80% πληρώνω μετρητά στο παλικάρι που τα φέρνει, και 20% επιτόπου με κάρτα και απλά έρχεται η παραγγελία.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...