defacer Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 4 minutes ago, talibanakos said: Οχι μωρε,ειναι εξυπνοι. Ο δικός μου ορισμός του βλάκα περιλαμβάνει και τον τύπο που ενώ έχει μπροστά του ζωντανές αποδείξεις ότι η υπηρεσία έχει πελάτες (και οι αντίστοιχες σε όλο τον κόσμο επίσης, και όταν λέω πελάτες δεν εννοώ τα αστεία ελληνικά νούμερα) άρα κάτι τους προσφέρει που για αυτούς έχει αξία αλλιώς δε θα ήταν πελάτες, εντούτοις επειδή ο ίδιος έχει άλλα στο μυαλό του κάνει τη στρουθοκάμηλο. Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο, "δεν καταλαβαίνω τι βλακεία feature είναι αυτό" για κάτι που χρησιμοποιούν εκατομμύρια. Ναι, μάλλον τα εκατομμύρια είναι μαζόχες, δεν υπάρχει περίπτωση απλά εσύ να μην καταλαβαίνεις. 2 1
talibanakos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, flienky είπε αλλά να μου έδεινες 23 ευρώ Δεν γινεται ετσι ακριβως. 20 ευρω θα πληρωσεις,απλα ο μαγαζατορας θα παρει 17.
ObeyWario! Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, kon1to είπε Μα το 15% είναι πολυ; (ΦΠΑ κτλ εκπίπτουν) Τι να πει το Booking που παίρνει 20%, η Expedia που παίρνει 24%; Συγκρίνεις ανομία πράγματα δεν έχουν το ίδιο περιθώριο κέρδους τα ξενοδοχεία και τα φαγάδικα Έπειτα άλλο το ξενοδοχείο σε μια άλλη χώρα και άλλο να διαλέξεις απτα πέντα μαγαζιά της γειτονιάς σου
talibanakos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, defacer είπε Ναι, μάλλον τα εκατομμύρια είναι μαζόχες, δεν υπάρχει περίπτωση απλά εσύ να μην καταλαβαίνεις. Οι καταναλωτες ειναι προβατα,αν δεν ηταν θα ηταν αλλιως τα πραματα. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2018 από talibanakos
flienky Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, talibanakos είπε Δεν γινεται ετσι ακριβως. 20 ευρω θα πληρωσεις,απλα ο μαγαζατορας θα παρει 17. Λάθος, όλοι εχουν αυξήσει τις τιμές. Για παράδειγμα δες αυτούς που ειχαν διαφορετικές τιμες στον κατάλογο και διαφορετικές στο efood, μεχρι που το efood τους το απαγόρεψε. -------- Παιδιά το ζορίσαμε πολύ. Καλα κανει το efood και υπάρχει μακάρι να υπήρχε χρόνια πριν. Αλλα, το γεγονός οτι ελέγχει όλη την αγορά (η μαμα της εχει όλους τους ανταγωνιστές της efood) σημαίνει ότι μια εταιρία ελέγχει έναν ολόκληρο κλάδο. Με αυτόν τον τρόπο εχει την δυνατότητα να βαράει όσο προμήθεια γουστάρει, γεγονός που δεν το γνωρίζει ο τελικός καταναλωτής και σίγουρα δεν γνωρίζει τις επιπτώσεις (αύξηση τιμών) Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2018 από flienky
talibanakos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, flienky είπε Για παράδειγμα δες αυτούς που ειχαν διαφορετικές τιμες στον κατάλογο και διαφορετικές στο efood, μεχρι που το efood τους το απαγόρεψε. Σωστο και αυτο. Off the record το κανουν οι πιο πολλοι παντως. Ασε τον καταναλωτη να νομιζει οτι κερδιζει.. Ολοι χανουμε.. Και ο καταναλωτης,και ο μαγαζατορας,και οι υπολοιποι που θα πρεπει να πληρωσουν τα σπασμενα απο ολη αυτη την κατασταση.
flienky Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το τονίζω ξανά, μακάρι το efood να υπήρχε 100 χρονια πριν, αλλά όχι με την σημερινή του μορφή (να βαράει 15%, και να ελέγχει όλη την αγορά), αλλά, τώρα η μαμά εταρία (deliveryhero νμζ, της rocket internet) εχει και όλους τους ανταγωνιστές της εφοοδ, click delivery, deliveras με αποτέλεσμα να ελεγχουν ολη την αγορά και να βαράνε οτι προμήθεια θέλουν χωρίς ο τελικός καταναλωτής να το γνωρίζει. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2018 από flienky
panossar95 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Όντως για τους επιχειρηματίες δε συμφέρει τόσο η φάση αλλά δες το και αλλιώς. Εγώ ας πούμε όταν δίνω κάπου τα λεφτά μου θέλω να πιάνουν τόπο. Σε απλα ελληνικά, όταν πάω να παραγγείλω, θα μπω να δω πρώτα κριτικές αν πάρω κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο. Όταν θέλω να κλείσω ξενοδοχείο, δε θα βρω απλά ένα και θα το κλείσω, θα μπω να διαβάσω κριτικές. Όταν αγοράσω κάτι από Σκρουτζ και το δίνουν 50 μαγαζιά θα το πάρω από το πιο φθηνό με καλές κριτικές. Στη τελική, να το πω και λίγο ωμά, δε με νοιάζει τόσο πολύ πόσα θα βγάλει αυτός που μου το πουλάει, αρκεί αυτό που θα πληρώσω να είναι όντως αυτό που λέει και να συμφέρει εμένα πρώτα. Δηλαδή αν από τα 2 μαγαζιά που πουλάνε ένα κινητό ο ένας 150 στο κατάστημα και ο άλλος 120 στο Σκρουτζ, γιατί να το πάρω από το κατάστημα?
defacer Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 2 minutes ago, flienky said: defacer, αν πριν 10 χρόνια που δεν υπήρχε το efood ήθελες να παραγγείλεις σουβλάκια, με το ποσό της παραγγελίας να έφτανε στα 20 ευρώ, αν σου έλεγα να κάνω εγω την παραγγελία για εσένα, ωστε να μην χρειαζόταν να μιλήσεις στο τηλεφωνο, αλλά να μου έδεινες 23 ευρώ, θα συμφωνούσες ή οχι; Δεν θα συμφωνούσες. Βγάλε τωρα το "εγώ" με το "efood" και δες τι θα επέλεγε ενας καταναλωτής αν γνωριζε τις επιπτώσεις. Άμα με άφηνες να ανεβοκατεβάζω το δάχτυλο μου πάνω σου για να δω χαλαρά και εύκολα τι επιλογές έχω, και έβλεπα κριτικές από άλλους που εξυπηρέτησες χθες, και αν μου έκαναν και μια πασαρέλα δέκα δεκαπέντε φίλοι σου σε περίπτωση που τελικά δεν έχω όρεξη για σένα, και αν μου είχες και προσφορές κάθε τόσο να μου τραβάνε το ενδιαφέρον, θα σου τα έδινα τα τρία ευρώ. Παρεμπιπτόντως, δεν πιστεύω να είσαι από αυτά τα θύματα που αγοράζουν ποτέ από το μαγαζί; Γιατί το μαγαζί σε χρεώνει το ίδιο με τον τύπο που θα πάρει ντελίβερι, το οποίο έχει κόστος για το μαγαζί, άρα εμφανώς πληρώνεις το ντελίβερι του γείτονα χωρίς να παίρνεις κανένα απολύτως αντάλλαγμα. Που λες λοιπόν, υπάρχουν πολλοί τρόποι να δεις το κάθε πράγμα. Αν από όλους αυτούς μπορούσαμε όλοι έτσι εύκολα να καταλάβουμε ποιός στέκει και ποιος όχι, μέχρι τώρα θα είχαμε ανακαλύψει την τηλεμεταφορά. 4 1
talibanakos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, panossar95 είπε Δηλαδή αν από τα 2 μαγαζιά που πουλάνε ένα κινητό ο ένας 150 στο κατάστημα και ο άλλος 120 στο Σκρουτζ, γιατί να το πάρω από το κατάστημα? Διαφορετικα πραματα. Το σκρουτζ ειναι μηχανη αναζητησης,το efood ειναι επιχειρηση,η οποια παιρνει και νταβατζιλικι ποσοστο για την υπηρεσια,και κραταει 1 μηνα τα χρηματα πριν τα αποδοσει στον επιχειρηματια.
defacer Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, talibanakos said: Οι καταναλωτες ειναι προβατα,αν δεν ηταν θα ηταν αλλιως τα πραματα. Αν δεν έχεις παρωπίδες, μπορείς να ρίξεις μια ματιά γύρω σου στις επιχειρήσεις που χεζονται στο χρήμα παρέχοντας μια υπηρεσία που για σένα προσωπικά δεν έχει κανένα νόημα και αν σου το έλεγαν στο άσχετο θα έλεγες λολ, και να αναρωτηθείς που έχει πρόβλημα το σκεπτικό σου. 2 minutes ago, talibanakos said: Διαφορετικα πραματα. Το σκρουτζ ειναι μηχανη αναζητησης,το efood ειναι επιχειρηση Το Σκρουτζ δεν είναι επιχείρηση που υπάρχει για να βγάζει κέρδος; Το οποίο βγάζει από τον έμπορο; Και τελικά το πληρώνεις εσύ; Τι είναι, πολιτιστικός σύλλογος; Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2018 από defacer 3 1
flienky Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, defacer είπε Άμα με άφηνες να ανεβοκατεβάζω το δάχτυλο μου πάνω σου για να δω χαλαρά και εύκολα τι επιλογές έχω, και έβλεπα κριτικές από άλλους που εξυπηρέτησες χθες, και αν μου έκαναν και μια πασαρέλα δέκα δεκαπέντε φίλοι σου σε περίπτωση που τελικά δεν έχω όρεξη για σένα, και αν μου είχες και προσφορές κάθε τόσο να μου τραβάνε το ενδιαφέρον, θα σου τα έδινα τα τρία ευρώ. Παρεμπιπτόντως, δεν πιστεύω να είσαι από αυτά τα θύματα που αγοράζουν ποτέ από το μαγαζί; Γιατί το μαγαζί σε χρεώνει το ίδιο με τον τύπο που θα πάρει ντελίβερι, το οποίο έχει κόστος για το μαγαζί, άρα εμφανώς πληρώνεις το ντελίβερι του γείτονα χωρίς να παίρνεις κανένα απολύτως αντάλλαγμα. Που λες λοιπόν, υπάρχουν πολλοί τρόποι να δεις το κάθε πράγμα. Αν από όλους αυτούς μπορούσαμε όλοι έτσι εύκολα να καταλάβουμε ποιός στέκει και ποιος όχι, μέχρι τώρα θα είχαμε ανακαλύψει την τηλεμεταφορά. Ακόμα να καταλάβεις τι εννοώ, σε κάτι το οποίο το τόνισα 2 ποστ παραπάνω.
talibanakos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, flienky είπε Ακόμα να καταλάβεις τι εννοώ, σε κάτι το οποίο το τόνισα 2 ποστ παραπάνω. Χανεις το χρονο σου. 1 1 1
panossar95 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, talibanakos είπε Διαφορετικα πραματα. Το σκρουτζ ειναι μηχανη αναζητησης,το efood ειναι επιχειρηση,η οποια παιρνει και νταβατζιλικι ποσοστο για την υπηρεσια,και κραταει 1 μηνα τα χρηματα πριν τα αποδοσει στον επιχειρηματια. Και γιατί να με νοιάζει αυτό σαν καταναλωτή? Νοιάζει τον επιχειρηματία πόσα βγάζω το μήνα? Απλά θέλει να πουλήσει. Απλά θέλω να αγοράσω. Αγοράζω σύμφωνα με το συμφέρον μου και την ανάγκη μου. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2018 από panossar95 3 1
talibanakos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, panossar95 είπε Και γιατί να με νοιάζει αυτό σαν καταναλωτή? Στο τελος θα σε νοιαξει,οπως θα μας νοιαξει ολους. Την υπογραφη θα την αλλαξεις;στο εχω πει 8 μηνες! Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2018 από talibanakos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις