Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με mobo asus rog strix f gaming και ryzen 5 2400g αν παρω corsair vengeance lpx 8gb(2x4gb) 3000mhz θα τρεχει στα 3000 ή στα 2666 και θα πρεπει να την κανω oc? γιατι γενικα δεν ειμαι φαν του oc οποτε αν τρεξει στα 2666 να παρω καμια G.Skill RipjawsV 8GB DDR4-2666MHz που θα τρεχει και αυτη στα 2666 λογικα οποτε να γλυτωσω κανα φραγκο.

Δημοσ.

Χωρίς O.C. θα τρέχει 2666 MHz. Για παραπάνω πρέπει να γίνει O.C. Συμφωνώ ότι καλύτερα να μην γίνει O.C. αν και η συγκεκριμένη έχει περιθώριο μέχρι και 4000MHz οπότε πιστεύω ότι μέχρι και 3000 MHz μπορείς να την κάνεις, χωρίς να χαλάσει γρήγορα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 21/9/2018 στις 2:50 ΜΜ, nikcool είπε

Με mobo asus rog strix f gaming και ryzen 5 2400g αν παρω corsair vengeance lpx 8gb(2x4gb) 3000mhz θα τρεχει στα 3000 ή στα 2666 και θα πρεπει να την κανω oc? γιατι γενικα δεν ειμαι φαν του oc οποτε αν τρεξει στα 2666 να παρω καμια G.Skill RipjawsV 8GB DDR4-2666MHz που θα τρεχει και αυτη στα 2666 λογικα οποτε να γλυτωσω κανα φραγκο.

β450 ή b350?

Δημοσ.
Στις 21/9/2018 στις 8:44 ΜΜ, CharisF είπε

Χωρίς O.C. θα τρέχει 2666 MHz. Για παραπάνω πρέπει να γίνει O.C. Συμφωνώ ότι καλύτερα να μην γίνει O.C. αν και η συγκεκριμένη έχει περιθώριο μέχρι και 4000MHz οπότε πιστεύω ότι μέχρι και 3000 MHz μπορείς να την κάνεις, χωρίς να χαλάσει γρήγορα.

Τι να χαλάσει? Οι μνήμες? Οι DDR4 σαν τσιπάκια στα spec τους έχουν περιθώρια ακόμα και 2.5v (οι samsung νομίζω ακόμα παραπάνω) πριν τις κάψεις, δεν είναι όπως παλιά με τις πρώτες DDR που δε παίρναν ούτε 0.1 παραπάνω. Το πρόβλημα δεν είναι το vdimm για τις μνήμες, αλλά για τον imc. Πάνω από 1.5v θα φάει degrade σίγουρα (ειδικά στους ryzen). Τα temps επίσης είναι τις πλάκας σχεδόν σε όλες τις DDR4, οι ψύκτρες τους πιο πολύ για ντεκόρ είναι tbh. Μην πανικοβάλλουμε τον κόσμο τζάμπα, οι μνήμες είναι το πιο ανθεκτικό πράγμα που έχεις μέσα στο pc σου για αυτό και οι εταιρίες δίνουν lifetime guarantee.

• Like 1
Δημοσ.

Το ram overclock (ακόμη και το απλό XMP) στις Asus αυτής της γενιάς είναι σχεδόν τραγικό. Μην περιμένεις να τρέξεις μνήμες πάνω από 2933 εύκολα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αναζητήσεις κάποιο παράδειγμα μητρικής + μνημών στο YouTube για να βεβαιωθεις για τον εκάστοτε συνδυασμό πριν κάνεις αγορά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/9/2018 στις 11:27 ΜΜ, ilos είπε

Τι να χαλάσει? Οι μνήμες? Οι DDR4 σαν τσιπάκια στα spec τους έχουν περιθώρια ακόμα και 2.5v (οι samsung νομίζω ακόμα παραπάνω) πριν τις κάψεις, δεν είναι όπως παλιά με τις πρώτες DDR που δε παίρναν ούτε 0.1 παραπάνω. Το πρόβλημα δεν είναι το vdimm για τις μνήμες, αλλά για τον imc. Πάνω από 1.5v θα φάει degrade σίγουρα (ειδικά στους ryzen). Τα temps επίσης είναι τις πλάκας σχεδόν σε όλες τις DDR4, οι ψύκτρες τους πιο πολύ για ντεκόρ είναι tbh. Μην πανικοβάλλουμε τον κόσμο τζάμπα, οι μνήμες είναι το πιο ανθεκτικό πράγμα που έχεις μέσα στο pc σου για αυτό και οι εταιρίες δίνουν lifetime guarantee.

Καλησπέρα! Ζητώ συγνώμη αν μπέρδεψα το φίλο, βασικά την άποψή μου ήθελα να εκφράσω. Εγώ προσωπικά δε θα έκανα overclock πολύ υψηλό και γι' αυτό του το είπα. Όσο υψηλότερες οι συχνότητες τόσο πιο γρήγορα γεράζουν οι ημιαγωγοί. Το αν θα ζήσει μία modula ή όχι εξαρτάται και από άλλες συνθήκες καθώς και την ποιότητα κατασκευής της. Η αλήθεια είναι ότι οι μνήμες δε χαλάνε τόσο εύκολα όσο οι επεξεργαστές, αν και μου έχει τύχει να χαλάσει RAM.

Επεξ/σία από CharisF

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...