Προς το περιεχόμενο

iCARD Wallet

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παίδες επειδή δεν έχω καμία όρεξη να γνωστοποιήσω σε μια εταιρεία εκτός Ελλάδας το ποιος είμαι και που μένω, και επειδή ενδιαφέρομαι να κάνω μόνο μικροαγορες, το πολύ να πάει 500€/έτος, εκτός της icard  υπάρχει κάτι άλλο που να μην χρειάζεται ταυτοποίηση? 

• Απαντ. 339
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 21/12/2019 στις 11:22 ΠΜ, skepasti21 είπε

Ρε παίδες επειδή δεν έχω καμία όρεξη να γνωστοποιήσω σε μια εταιρεία εκτός Ελλάδας το ποιος είμαι και που μένω, και επειδή ενδιαφέρομαι να κάνω μόνο μικροαγορες, το πολύ να πάει 500€/έτος, εκτός της icard  υπάρχει κάτι άλλο που να μην χρειάζεται ταυτοποίηση? 

Αν δεν σου αρκεί το paypal με την ελληνική σου κάρτα, δε νομίζω να υπάρχει κάτι χωρίς ταυτοποίηση.

Κάποτε η revolut είχε ξεκινήσει έτσι, αν θυμάμαι καλά, αλλά δεν κράτησε πολύ. Είχαν κάποιο χαμηλό ετήσιο όριο συναλλαγών χωρίς ταυτοποίηση, μέχρι να επέμβουν οι εποπτικές αρχές και να το καταργήσουν. Μιλάμε για το 2016.

Δημοσ.

Περιμενετε να δειτε απο τον Φεβ του 20 τι εχει να γινει με τις ταυτοποιησεις σε ολες τις fintech. Ουτε limited υπηρεσιες θα παρεχονται σε unverified λογ/μους. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, πρόκειται να κάνω ένα ταξίδι στο εξωτερικό σε λίγο καιρό και άκουσα για την icard. Έκανα την ταυτοποίηση ταυτότητας με τη βιντεοκλήση και τώρα περιμένω να την έγκριση ώστε να βάλω χρήματα στο λογαριασμό (μέσω χριστουγεννιάτικης προσφοράς που δε χρεώνεσαι με προμήθεια). Η χρήση που σκοπεύω να κάνω είναι στο ταξίδι να μην κουβαλάω πολλά χρήματα μαζί, ούτε κάρτες και να πληρώνω με το κινητό στα pos των καταστημάτων - δε θέλω καμία άλλη υπηρεσία απο αυτούς. Η ενναλακτική λύση που έχω είναι η πληρωμή μέσω google pay αλλά δεν ξέρω ποιες ελληνικές κάρτες δέχεται η υπηρεσία αυτή για ανέπαφες συναλλαγές απο το κινητό με nfc (ξέρει κάποιος?) Έχω τις εξής ερωτήσεις: 1.Είναι αξιόπιστη η εταιρεία; σκέφτομαι να μη βάλω μεγάλο ποσό στο λογαριασμό μην τυχόν γίνει κάτι και τα χάσω... 2.Υπάρχει προμήθεια στις συναλλαγές πληρωμής από το κινητό μου στα pos (έχω λίγο μπερδευτεί με τον κατάλογο χρεώσεων στο site τους). 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Επεξ/σία από koskons
Δημοσ.
1 hour ago, VICKR said:

Περιμενετε να δειτε απο τον Φεβ του 20 τι εχει να γινει με τις ταυτοποιησεις σε ολες τις fintech. Ουτε limited υπηρεσιες θα παρεχονται σε unverified λογ/μους. 

Ο Trump της Αγγλίας στις εκστρατείες του πριν βγει, είπε οτι θα απλοποιήσει και θα διευκολύνει τις start up και fintech εταιρίες. Λιγότεροι έλεγχοι και απλούστεροι νόμοι.

Πάντως η icard δεν παρέχει κάτι πλέον. Έχει γίνει κατά πολύ υποδεέστερη του ανταγωνισμού. Απο τα προϊόντα το μόνο που αξίζει είναι το mypos το οποίο βέβαια αφορά τους εταιρικούς πελάτες. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, koskons είπε

Καλησπέρα σε όλους, πρόκειται να κάνω ένα ταξίδι στο εξωτερικό σε λίγο καιρό και άκουσα για την icard. Έκανα την ταυτοποίηση ταυτότητας με τη βιντεοκλήση και τώρα περιμένω να την έγκριση ώστε να βάλω χρήματα στο λογαριασμό (μέσω χριστουγεννιάτικης προσφοράς που δε χρεώνεσαι με προμήθεια). Η χρήση που σκοπεύω να κάνω είναι στο ταξίδι να μην κουβαλάω πολλά χρήματα μαζί, ούτε κάρτες και να πληρώνω με το κινητό στα pos των καταστημάτων - δε θέλω καμία άλλη υπηρεσία απο αυτούς. Η ενναλακτική λύση που έχω είναι η πληρωμή μέσω google pay αλλά δεν ξέρω ποιες ελληνικές κάρτες δέχεται η υπηρεσία αυτή για ανέπαφες συναλλαγές απο το κινητό με nfc (ξέρει κάποιος?) Έχω τις εξής ερωτήσεις: 1.Είναι αξιόπιστη η εταιρεία; σκέφτομαι να μη βάλω μεγάλο ποσό στο λογαριασμό μην τυχόν γίνει κάτι και τα χάσω... 2.Υπάρχει προμήθεια στις συναλλαγές πληρωμής από το κινητό μου στα pos (έχω λίγο μπερδευτεί με τον κατάλογο χρεώσεων στο site τους). 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Εχουν ευρω ως νόμισμα εκεί που θα πας;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Hapatingo είπε

Ο Trump της Αγγλίας στις εκστρατείες του πριν βγει, είπε οτι θα απλοποιήσει και θα διευκολύνει τις start up και fintech εταιρίες. Λιγότεροι έλεγχοι και απλούστεροι νόμοι.

Πάντως η icard δεν παρέχει κάτι πλέον. Έχει γίνει κατά πολύ υποδεέστερη του ανταγωνισμού. Απο τα προϊόντα το μόνο που αξίζει είναι το mypos το οποίο βέβαια αφορά τους εταιρικούς πελάτες. 

Ο κανονισμός της ΕΕ που θα ισχύει από Φεβ 2020 θα απαγορεύει την παροχή fintech υπηρεσιών σε μη πλήρως ταυτοποιημένους χρήστες. Τώρα που θα φύγει η Αγγλία από την ΕΕ το τι θα κάνουν οι fintech που έχουν έδρα εκεί (πχ revolut) είναι άλλο θέμα.

Δε διαφωνώ για αυτό που γράφεις για την icard αλλά είναι ανοιχτοί σε προτάσεις βελτίωσης και πολλά από αυτά που έχουν κάνει τα έχουν κάνει ύστερα από προτάσεις των χρηστών τους. Μπορείς να τους στείλεις τι θα ήθελες παραπάνω να παρέχει η iCard. Τα λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους.

Όσο για το mypos, η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι πολύ μπροστά σε σχέση με οτιδήποτε κυκλοφορεί παγκοσμίως αλλά όπως σωστά έγραψες απευθύνεται μόνο σε επιχειρήσεις.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, koskons είπε

όχι, θα πάω Λονδινο. Έχει διαφορά?

Ναι η icard χρεωνει προμηθεια για τις αλλαγες συναλλαγματος. Εχε το υπόψιν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, spartak1 είπε

Ναι η icard χρεωνει προμηθεια για τις αλλαγες συναλλαγματος. Εχε το υπόψιν

ποτέ δεν χρέωνε προμηθεια για τη μετατροπή συναλλαγματος: https://icard.com/en/personal-pricing

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, VICKR είπε

ποτέ δεν χρέωνε προμηθεια για τη μετατροπή συναλλαγματος: https://icard.com/en/personal-pricing

Tα εχουμε ξανασυζητησει. Οι τιμες συναλλαγματος που δίνει εχουν ενσωματωμενη την προμήθεια, δηλαδή είναι χειρότερες από αυτες των visa/mastercard κατά ένα ποσοστό, αυτό είναι η προμήθεια.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, spartak1 είπε

Tα εχουμε ξανασυζητησει. Οι τιμες συναλλαγματος που δίνει εχουν ενσωματωμενη την προμήθεια, δηλαδή είναι χειρότερες από αυτες των visa/mastercard κατά ένα ποσοστό, αυτό είναι η προμήθεια.

ναι απο visa & master είναι λίγο χειρότερες αλλά ποιός δίνει ότι δίνει η visa & master ? θυμάμαι η revolut κάποτε είχε στο site της τις ισοτιμίες. τώρα τις εβγαλε ; για να κάνω μια συγκριση ;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, VICKR είπε

ναι απο visa & master είναι λίγο χειρότερες αλλά ποιός δίνει ότι δίνει η visa & master ? θυμάμαι η revolut κάποτε είχε στο site της τις ισοτιμίες. τώρα τις εβγαλε ; για να κάνω μια συγκριση ;

Μπορείς να συγκρίνεις στη revolut σου δίνει κάθε στιγμη την ισοτιμία μέσα  από την εφαρμογή. Η revolut και η N26 δίνουν πολυ καλύτερες ισοτιμίες.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...