Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Istros είπε

Δεν μπορεις να συγκρίνεις συσκευές με αυτοκίνητα αλλά εκεί υπάρχει διαφορά στα υλικα.Μπορει το fabia να έχει το ίδιο πατωμα με το golf και τον ίδιο κινητήρα αλλά έχουν διαφορετικά υλικά.Εκει όντως πληρώνεις ποιότητα.Απλα για να είναι ανταγωνιστικο το group VW έχει εξαγοράσει την skoda και πουλάει φτηνότερα αυτοκίνητα οπότε κάποιος που θέλει ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο αλλά κάνει συμβιβασμούς στην ποιότητα (σε σχέση με το Α3) θα πάει στο fabia η στο ibiza.Το ίδιο ισχύει και για τα dacia.Οσο για την αντιγραφή που αναφέρεις συμφωνώ μαζί σου είναι τραγική η κατάσταση λες και δεν έχουν τμήμα design αλλά και εδώ εμείς οι καταναλωτές φταίμε.Η Samsung πουλάει δεν έχει ανάγκη να αντιγράψει κανένα.

Δεν νομίζω . Τα πλαστικά σαν πολυμερικά είναι ακριβώς τα ίδια, δεν ξέρω αν έχεις μπεί σε πρόσφατο Golf - Α3 ή Fabia-Polo, εγώ το έκανα καθώς ψάχνω αμάξι. Μαλακά πλαστικά etc.  Και δεν θα αναφέρω στον εξοπλισμό τι παίζει. Στο A3 μέχρι και το κλιματιστικό είναι optional που λέει ο λόγος. :D Το design μόνο αλλάζει. και το badge.

Οφφτοπικ οφφ

Επεξ/σία από tsakfot
  • Απαντ. 184
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, tsakfot είπε

Δεν νομίζω . Τα πλαστικά σαν πολυμερικά είναι ακριβώς τα ίδια, δεν ξέρω αν έχεις μπεί σε πρόσφατο Golf - Α3 ή Fabia-Polo, εγώ το έκανα καθώς ψάχνω αμάξι. Μαλακά πλαστικά etc.  Και δεν θα αναφέρω στον εξοπλισμό τι παίζει. Στο A3 μέχρι και το κλιματιστικό είναι optional που λέει ο λόγος. :D Το design μόνο αλλάζει. και το badge.

Οφφτοπικ οφφ

Παλιά είχαν μεγάλες διαφορές τα υλικά,τώρα εάν έχει ίδια ποιότητα το ibiza fabia με το Α3 τι να πω.Οταν θα καταλάβουμε τη δύναμη που έχουμε οι καταναλωτές αυτό θα είναι υπέρ μας,γι'αυτό λέμε ότι πρέπει να έχεις κρίση και όχι να πας να αγοράσεις το Α3 στα τριπλασιάσει λεφτά επειδή είναι Α3 θα πας σε κάποιο άλλο που θα συμβαδίζει η τιμή με την ποιότητα.Εαν πας και αγοράζεις με μόνο κριτήριο τη μάρκα τότε υπάρχει πρόβλημα και μόνο κακό κανείς στη τσέπη σου και στους υπόλοιπους καταναλωτές.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Istros είπε

Μ αρέσει που όλοι όσοι υπερασπίζονται την apple εχουν ολοι android.Μαλλον θελετε να αγορασετε iphone και δεν έχετε τα λεφτα.οι υπόλοιποι δεν βλέπουμε απλά το λόγο να αγοράσουμε  την πατατα.Μ αρέσει που χρεώνει τριπλάσιες τιμές τα προϊόντα της και έχει καταφέρει να έχει 62% από τα συνολικά κέρδη την ίδια στιγμή που 100 κατασκευαστές  μοιράζονται  το 38% των κερδών και παλι υπάρχουν καταναλωτές που επικροτουν την αισχροκέρδεια.3000€ πρέπει να τα πουλάει όχι 1700€ με τετοιους καταναλωτές.

Επειδή είσαι ξεκάθαρα νέοπας εδώ μέσα και δεν έχεις ιδέα με ποιους μιλάς και πόσες φορές έχω δηλώσει και έχω γράψει τους λόγους για τους οποίους δεν θα πάρω ποτέ apple ακόμα και αν μπορώ θα προσπεράσω το σχόλιο περί του "θέλουμε να αγοράσουμε apple αλλά δεν έχουμε τα λεφτά". Ουδέποτε επίσης υπερασπίστηκα την apple και την κάθε apple, το κόστος όμως της κάθε συσκευής και γενικότερα προϊόντος δεν θα το κρίνεις εσύ. Οταν είσαι κατασκευαστής, παραγωγός ή οτιδήποτε ξέρεις πάρα πολύ καλά τι πουλάς και πως το πουλάς και από εκεί χρεώνεις κιόλας.

Αισχροκέρδεια δεν υπάρχει γιατί ούτως ή άλλως εσύ δεν θα το αγοράσεις και δεν υπάρχει κάποιο μαχαίρι στον λαιμό σου για να το πάρεις με το ζόρι. Απλά όπως πάντα οι περισσότεροι από εσάς λόγο του νεαρού της ηλικίας σας έχετε πλήρης άγνοια του πως γίνονται οι σωστές δουλειές και πως βγαίνει το κοστολόγιο για το Χ προϊόν. Η αγορά από εκεί και πέρα κρίνει την αξία των προϊόντων αυτών έναντι των άλλων. Αν γίνει μόνο μια-δυο φορές τότε μπορείς να το πεις και τύχη. Αν όμως κάτι συνεχίζεται για χρόνια τότε φίλε λυπάμαι αλλά δεν είναι τύχη και το προϊόν έχει αποδείξει την αξία του και έχει κόσμο που το θέλει. 

Ισχύει για όλα τα προϊόντα και για όλες τις μάρκες. Κάποιος πάντα θα είναι ο ακριβότερος, ο καλύτερος, ο περισσότερο οργανωμένος, ο μεγαλύτερος προμηθευτής κτλ κτλ κτλ. Μου βγάζεις τώρα την xiaomi που ναι μεν είναι τίμια μάρκα αλλά δεν μπορεί να προμηθεύσει όλες τις ηπείρους, που γεμίζει διαφημίσεις ακόμα και στο set-up menu των συσκευών της, που δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις αν ταξιδεύεις και τα δίκτυα από το ένα μέρος στο άλλο δεν υποστηρίζονται και χίλια δυο άλλα. Ολα αυτά φίλος κοστίζουν. 

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Επειδή είσαι ξεκάθαρα νέοπας εδώ μέσα και δεν έχεις ιδέα με ποιους μιλάς και πόσες φορές έχω δηλώσει και έχω γράψει τους λόγους για τους οποίους δεν θα πάρω ποτέ apple ακόμα και αν μπορώ θα προσπεράσω το σχόλιο περί του "θέλουμε να αγοράσουμε apple αλλά δεν έχουμε τα λεφτά". Ουδέποτε επίσης υπερασπίστηκα την apple και την κάθε apple, το κόστος όμως της κάθε συσκευής και γενικότερα προϊόντος δεν θα το κρίνεις εσύ. Οταν είσαι κατασκευαστής, παραγωγός ή οτιδήποτε ξέρεις πάρα πολύ καλά τι πουλάς και πως το πουλάς και από εκεί χρεώνεις κιόλας.

Αισχροκέρδεια δεν υπάρχει γιατί ούτως ή άλλως εσύ δεν θα το αγοράσεις και δεν υπάρχει κάποιο μαχαίρι στον λαιμό σου για να το πάρεις με το ζόρι. Απλά όπως πάντα οι περισσότεροι από εσάς λόγο του νεαρού της ηλικίας σας έχετε πλήρης άγνοια του πως γίνονται οι σωστές δουλειές και πως βγαίνει το κοστολόγιο για το Χ προϊόν. Η αγορά από εκεί και πέρα κρίνει την αξία των προϊόντων αυτών έναντι των άλλων. Αν γίνει μόνο μια-δυο φορές τότε μπορείς να το πεις και τύχη. Αν όμως κάτι συνεχίζεται για χρόνια τότε φίλε λυπάμαι αλλά δεν είναι τύχη και το προϊόν έχει αποδείξει την αξία του και έχει κόσμο που το θέλει. 

Ισχύει για όλα τα προϊόντα και για όλες τις μάρκες. Κάποιος πάντα θα είναι ο ακριβότερος, ο καλύτερος, ο περισσότερο οργανωμένος, ο μεγαλύτερος προμηθευτής κτλ κτλ κτλ. Μου βγάζεις τώρα την xiaomi που ναι μεν είναι τίμια μάρκα αλλά δεν μπορεί να προμηθεύσει όλες τις ηπείρους, που γεμίζει διαφημίσεις ακόμα και στο set-up menu των συσκευών της, που δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις αν ταξιδεύεις και τα δίκτυα από το ένα μέρος στο άλλο δεν υποστηρίζονται και χίλια δυο άλλα. Ολα αυτά φίλος κοστίζουν. 

Δηλαδή με τη λογική σου αν βγει αύριο η sony και πουλαει το xa 1200€ που της κοστίζει πχ 500€ και βρεθούν άτομα και κάνουν ουρά για να το αγοράσουν και την επόμενη χρονιά το πουλάει 1300€ είναι κάτι το θεμιτό και πολύ καλά κανει,δεν υπάρχει αισχροκέρδεια και όλα μια χαρά.Κατι καταναλωτές σαν και σένα ειναι που ταλαιπωρούν τους υπολοίπους.Το χώ ξαναπεί με τέτοιες λογικές σας κανει και χάρη που τα πουλάει 1200€+ η μάλλον σας λυπάται δεν εξηγηται αλλιως.Η καλύτερη συσκευή σίγουρα θα είναι και η ακριβότερη γιατί θα έχει ακριβό hardware αλλά εδώ δεν ισχύει αυτό.Το άρθρο αναφέρει ότι μια εταιρεία έχει το 62% από τα συνολικά κέρδη στην αγορά smartphone και οι υπόλοιποι 100 μοιράζονται το 38% και έχω διαβάσει ένα σωρό ασυναρτησίες.Στο λένε ξεκάθαρα ότι τα κέρδη της εχουν ξεπεράσει την λογική της αισχροκέρδειας και συ μου λες για πράσινα και ροζ άλογα.Οταν σε κλέβει για χρονια,στο λένε όλοι κατάμουτρα,το βλέπεις και μόνος σου και μου λες ότι καλά κάνει αφού μπορεί και το κάνει μετά φταίνε οι άλλοι που μιλάνε για πρόβατα.

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Αισχροκέρδεια δεν υπάρχει γιατί ούτως ή άλλως εσύ δεν θα το αγοράσεις και δεν υπάρχει κάποιο μαχαίρι στον λαιμό σου για να το πάρεις με το ζόρι. Απλά όπως πάντα οι περισσότεροι από εσάς λόγο του νεαρού της ηλικίας σας έχετε πλήρης άγνοια του πως γίνονται οι σωστές δουλειές και πως βγαίνει το κοστολόγιο για το Χ προϊόν. 

Αισχροκέρδεια δεν είναι αν αγοράσεις ένα προϊόν η αν θα σου βάλει το μαχαίρι στο λαιμό, αισχροκέρδεια είναι να σου κοστίζει ένα προϊόν 1€ και να το πουλάς 1000€!!!που σημαίνει ότι το ποσοστό κέρδους που έχεις είναι αισχρό!Δεν έχουμε καθόλου άγνοια το αναφέρα πιο πάνω εχει καθαρο κέρδος 40% σε κάθε iphone x.Εαν αυτό δεν είναι αισχροκέρδεια τι είναι?Για πες μας εσύ πως γίνονται οι σωστές δουλειές και πως βγαίνει το κοστολογιο στο X.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Istros είπε

Δηλαδή με τη λογική σου αν βγει αύριο η sony και πουλαει το xa 1200€ που της κοστίζει πχ 500€ και βρεθούν άτομα και κάνουν ουρά για να το αγοράσουν και την επόμενη χρονιά το πουλάει 1300€ είναι κάτι το θεμιτό και πολύ καλά κανει,δεν υπάρχει αισχροκέρδεια και όλα μια χαρά.Κατι καταναλωτές σαν και σένα ειναι που ταλαιπωρούν τους υπολοίπους.Το χώ ξαναπεί με τέτοιες λογικές σας κανει και χάρη που τα πουλάει 1200€+ η μάλλον σας λυπάται δεν εξηγηται αλλιως.Η καλύτερη συσκευή σίγουρα θα είναι και η ακριβότερη γιατί θα έχει ακριβό hardware αλλά εδώ δεν ισχύει αυτό.Το άρθρο αναφέρει ότι μια εταιρεία έχει το 62% από τα συνολικά κέρδη στην αγορά smartphone και οι υπόλοιποι 100 μοιράζονται το 38% και έχω διαβάσει ένα σωρό ασυναρτησίες.Στο λένε ξεκάθαρα ότι τα κέρδη της εχουν ξεπεράσει την λογική της αισχροκέρδειας και συ μου λες για πράσινα και ροζ άλογα.Οταν σε κλέβει για χρονια,στο λένε όλοι κατάμουτρα,το βλέπεις και μόνος σου και μου λες ότι καλά κάνει αφού μπορεί και το κάνει μετά φταίνε οι άλλοι που μιλάνε για πρόβατα.

Τελευταίο post που ασχολούμαι μαζί σου γιατί δεν έχει νόημα. Απλοί κανόνες της αγοράς που ισχύουν αιώνες τώρα ισχύουν και σήμερα για όλα τα προϊόντα. Η apple δεν είναι στη θέση που είναι σήμερα από τύχη. Η mercedes δεν είναι στη θέση που είναι σήμερα από τύχη. Η senheiser δεν είναι στη θέση που είναι σήμερα από τύχη. Η n-vidia δεν είναι στη θέση που είναι σήμερα από τύχη. Κάποιος πάντα θα θεωρείται ο leader και αυτός μέχρι και σήμερα είναι η apple. Χωνέψτε το και πάμε παρακάτω.

Δημοσ.
On 21/09/2018 at 11:35, Hetfield said:

Σαν λαοφιλης εταιρια που ειναι η Apple, επρεπε να βγαλει ενα προιον για τους μηλο-λιγουρηδες ακολουθους της Xiaomi.

Δεν ειμαστε ολοι ιδιοι - οι μηλαρακιδες απλα θα πατησουν skip.

Αν και τωρα που τα λεμε, η liquid retina ειναι καλυτερη απο τις ψευτο-amoled της Xiaomi

On 21/09/2018 at 11:35, Hetfield said:

Σαν λαοφιλης εταιρια που ειναι η Apple, επρεπε να βγαλει ενα προιον για τους μηλο-λιγουρηδες ακολουθους της Xiaomi.

Δεν ειμαστε ολοι ιδιοι - οι μηλαρακιδες απλα θα πατησουν skip.

Αν και τωρα που τα λεμε, η liquid retina ειναι καλυτερη απο τις ψευτο-amoled της Xiaomi

Η φάση να παίρνει κάποιος Xiaomi επειδή είναι Android και σε καλές τιμές και μπορείς να το αλλάξεις όπως θες δεν σας περνάει καν από το μυαλουδάκι σας ε? Λες και όλος ο κόσμος θέλει iOS. Ούτε καν έναν launcher να μην μπορείς να αλλάξεις... Μπεεεε

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Istros είπε

Αισχροκέρδεια δεν είναι αν αγοράσεις ένα προϊόν η αν θα σου βάλει το μαχαίρι στο λαιμό, αισχροκέρδεια είναι να σου κοστίζει ένα προϊόν 1€ και να το πουλάς 1000€!!!που σημαίνει ότι το ποσοστό κέρδους που έχεις είναι αισχρό!Δεν έχουμε καθόλου άγνοια το αναφέρα πιο πάνω εχει καθαρο κέρδος 40% σε κάθε iphone x.Εαν αυτό δεν είναι αισχροκέρδεια τι είναι?Για πες μας εσύ πως γίνονται οι σωστές δουλειές και πως βγαίνει το κοστολογιο στο X.

Γούστο μου και καπέλο μου να πουλάω όσο γουστάρω και όχι αυτό δεν λέγεται αισχροκέρδια. Στο είπα και πριν, αν είσαι μάγκας βγάλε δικό σου smartphone και πούλα του αλλά από λόγια μια χαρά είσαι. Οι σωστές δουλειές γίνονται με μια εταιρία να προσφέρει ένα προϊόν που ικανοποιεί τον πελάτη της και ταυτόχρονα η εταιρία να μεγαλώνει και να κερδοφορεί για να φέρνει ακόμα καλύτερο προϊόν για να συνεχίζει να είναι ο πελάτης ικανοποιημένος. Βάση τα οικονομικά μεγέθη της apple λοιπόν μια χαρά κάνει σωστές δουλειές. Δες την apple, την mercerdes, την toyota, την n-vidia και πολλές πολλές άλλες ακόμα σε πολλούς τομείς για να καταλάβεις πως γίνονται οι σωστές δουλειές.  

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Τελευταίο post που ασχολούμαι μαζί σου γιατί δεν έχει νόημα. Απλοί κανόνες της αγοράς που ισχύουν αιώνες τώρα ισχύουν και σήμερα για όλα τα προϊόντα. Η apple δεν είναι στη θέση που είναι σήμερα από τύχη. Η mercedes δεν είναι στη θέση που είναι σήμερα από τύχη. Η senheiser δεν είναι στη θέση που είναι σήμερα από τύχη. Η n-vidia δεν είναι στη θέση που είναι σήμερα από τύχη. Κάποιος πάντα θα θεωρείται ο leader και αυτός μέχρι και σήμερα είναι η apple. Χωνέψτε το και πάμε παρακάτω.

Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης στις εταιρείες που αναφέρεις Η mercedes πουλάει ποιότητα και πολυτέλεια,η nvidia κατασκευάζει κάρτες και είναι καινοτόμος στον τομέα της,η apple πουλάει φουμαρα για μεταξωτές κορδέλες.Και εσύ χωνεψε το ότι η apple αισχροκέρδει το λέει όλος ο κόσμος σε όποιο site και να διαβάσεις.

Δημοσ.
1 minute ago, CheOnWeb said:

Δεν είναι ζωή αυτή... 

Δεν ξέρω αν τρολλάρεις ή όχι. Αλλά για μένα είναι βασικό. Καθώς και ένα σύνολο άλλων χαρακτηριστικών. Αν το πας σε flame δεν ψήνομαι. Και δεν λέω η Apple είναι πάτος κλπ κλπ. Και είχα και συσκευές της όταν κατ' εμέ άξιζαν έναντι του ανταγωνισμού. Και μετοχές της δυστυχώς δεν έχω ούτε και άλλης εταιρίας.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Βάση τα οικονομικά μεγέθη της apple λοιπόν μια χαρά κάνει σωστές δουλειές. Δες την apple, την mercerdes, την toyota, την n-vidia και πολλές πολλές άλλες ακόμα σε πολλούς τομείς για να καταλάβεις πως γίνονται οι σωστές δουλειές. 

Για την ίδια πολύ καλά κάνει αφού βρησκει και τα κάνει.Σ αυτό συμφωνούμε.πολυ σωστές δουλειές.

Δημοσ.
2 minutes ago, Istros said:

Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης στις εταιρείες που αναφέρεις Η mercedes πουλάει ποιότητα και πολυτέλεια,η nvidia κατασκευάζει κάρτες και είναι καινοτόμος στον τομέα της,η apple πουλάει φουμαρα για μεταξωτές κορδέλες.Και εσύ χωνεψε το ότι η apple αισχροκέρδει το λέει όλος ο κόσμος σε όποιο site και να διαβάσεις.

Μια χαρά τιμολογιακή πολιτική έχει η Apple. Σκοπός της κάθε εταιρίας (σχεδόν) είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους. Και το κάνει πολύ καλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, JimGer είπε

Μια χαρά τιμολογιακή πολιτική έχει η Apple. Σκοπός της κάθε εταιρίας (σχεδόν) είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους. Και το κάνει πολύ καλά.

Πολύ καλά κάνει πρώτος εγώ το έχω πει.3000€ έπρεπε να τα πουλάει με τα πρόβατα που κυκλοφορούν και επιβραβεύουν αυτές τις τιμολογιακες πολιτικές.Το μόνο κακό είναι ότι παίρνουν στο λαιμό τους και τους άλλους που περιμένουν να πάρουν μια συσκευή όπως το se αλλά δεν πρόκειται να το κυκλοφορήσει όταν πουλάει τα XR,XS,XS max με μεγαλύτερο κέρδος.

Επεξ/σία από Istros
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...