Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

"Πρόκειται για κέρδη $6 δισεκατομμυρίων με τον τζίρο να αγγίζει τα $30 δισεκατομμύρια.”

Πόσο είναι το ποσοστό κέρδους;

(10+5+2-7)χ2  -  (20+4+8+5-9)=χ🤪

Δημοσ.

Αν δέν κάνει κάποια συνεννόηση για τους ευρωπαικούς δασμούς με την αμερικάνικη κυβέρνηση βλέπω να χάνει πολύ έδαφος ακόμα στην ευρωπαΪκή αγορά (δέν είναι δυνατόν να φτάνουν κινητά ειδικά στην ελληνική αγορά με 1300-1700 ευρώ,ποιος και γιατί να πάρει κάτι τετοιο;;)Σίγουρα έχει πάρα πολύ καλή ποιότητα κατασκευής η οποία όμως υπερ κοστολογείται,καί είναι πολύ μεγάλο μειον για όλους και για την εταιρία και για τον καταναλωτή.

Δημοσ.
34 minutes ago, Fotis13 said:

Eισαι με τα καλα σου μωρε και εσυ  ?Σε ειχα για πιο σοβαρο .

Ο αλλος αθροιζει τις τιμες των εξαρτηματων και  βγαζει κοστος προιοντος  . Δδλ τα εργατικα  , η διαφημιση/marketing  ,  φορολογια ,RND  , αναπτυξη λογισμικου ,μισθοδοσια ,μεταφορες  και ενα σωρο αλλα που βαριεμαι  να απαριθμω   δεν υπολογιζονται στο κοστος προιοντος ?

Δεν ξερω ποσο τους κοστιζει  δεν εχω ουτε τις πληροφοριες ,ουτε αναλυτικα κοστολογια   και  σιγουρα δεν τα εχει ουτε ο madness .Αυτο που ξερω ειναι οτι ειναι ασχετος με την οικονομια και την αγορα κατι που ειναι προφανες .

το BoM είναι ένα μέρος του κόστους.

Μόνο το R&D να βάλεις, και το Software Engineering, Project Management κλπ γενικά τους κάτι δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους που δεν έχουν να κάνουν με το HW μπορεί να είναι πιο μεγάλο το νούμερο από το BoM. Και μιλάμε για υπαλλήλους στο valley με καλούς μισθούς, όχι κινέζους σκλάβους.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο ποσοστό των κατόχων iPhone ( Όχι όλοι βέβαια  )  τα αγοράζουν για επίδειξη πλούτου, status η όπως αλλιώς θες πες το. Άλλωστε είναι οι μοναδικές συσκευές που ακόμα και στις συμπαγείς - μη διαφανείς θήκες έχουν ένα κενό στο logo με το μήλο στην πλάτη του τηλεφώνου για να φαίνεται η μάρκα του

Επεξ/σία από uesugi1989
Δημοσ.

Καλά που υπάρχουν και διαγράμματα που αφορούν κέρδη ώστε να εμφανίζεται η Apple πρώτη

γιατί σε αυτά των πωλήσεων η κατρακύλα συνεχίζεται...

Και πως να μην είναι πρώτη σε αυτά που αφορούν κέρδη αφού η κάθε της συσκευή

κοστίζει μια μικρή περιουσία;

Όπως έχω ξαναναφέρει, και 1000 κομμάτια να πουλήσει, πάλι θα έχει περισσότερα κέρδη

απο έναν αντίπαλο που θα έχει πουλήσει πολλαπλάσια φθηνότερα.

Αλλά μαγκιά τους. Τους παραδέχομαι γιατί βρίσκουν και τα κάνουν...

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Arkin είπε

Σκεψου την ικανοποιηση ομως να κρατας ενα τετοιο προιον στα χερια σου να το δειχνεις στους φιλους σου και να το κοιτανε κατενβουσιασμενοι να το αφηνεις παντως στο τραπεζι στο bar και να στο ρανταρ εμβελειας να πεφτουν ξερα και τα 10 γκομενακια. Ας ειχε και 10πλασια τιμη τα αξιζει το ατιμο.

NOT Just Kidding

Αν η γκόμενες στην παρέα έπεφταν ξερές για το κινητό μου 1) η θα ήμουν πολύ άσχημος/χαζός για να μην πέφτουν ξερές για εμένα 2) θα σήμαινε πως το iq τους είναι πραγματικά χαμηλό όποτε θα τις σχολαγα 

Δημοσ.

6 δις κέρδος στα 30 δις τζίρο λέει το άρθρο. γύρω στο 20% το κέρδος. καλό νουμεράκι είναι αλλά τίποτε το υπερβολικό.

το κόστος για να τα φτιάξουν (BOM + Software + Services + Infrastructure -cloud, imessage, facetime, κλπ, κλπ) είναι υψηλό. και το επωμίζεται όλο η Apple.

σκέψου πως ενας HW only manufacturer δεν έχει να ασχοληθεί παρά ελάχιστα με το SW, καθόλου με το OS καθόλου με services, τίποτα αυτά τα παίζει όλα μπάλα η Google που εισπράττει από τις διαφημίσεις της. γι αυτό πουλάει τηλέφωνο στα ίδια specs με ένα iPhone στα μισά λεφτά. είναι εντελώς διαφορετικό το μοντέλο iOS/Apple - Android/Manufacturers

• Like 2
  • Thanks 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Tokyo είπε

Αν η γκόμενες στην παρέα έπεφταν ξερές για το κινητό μου 1) η θα ήμουν πολύ άσχημος/χαζός για να μην πέφτουν ξερές για εμένα 2) θα σήμαινε πως το iq τους είναι πραγματικά χαμηλό όποτε θα τις σχολαγα 

Αγαπητέ το πριν τις πάρεις θα τους έκανες τεστ iq ;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Tokyo είπε

iPhone, BMW και παπούτσια adidas Yeezy, το τρίπτυχο της επιτυχίας 😁😁. Τουμπανιασμα από το αναβολικά είναι το μπόνους 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Alexandros7474 είπε

Αγαπητέ το πριν τις πάρεις θα τους έκανες τεστ iq ;

Γενικότερα δεν θα πήγαινα με χαζή γκόμενα. Μέσα στα πρώτα 5 λεπτά αν έπεφτε το σαγόνι της στο πάτωμα επειδή εχω αιφον όχι απλά δεν θα την έπαιρνα, θα της ζητούσα να πάει να κάτσει σε άλλο τραπέζι. Δε μου αρέσει να έχω χαζα/ποζερια άτομα γύρω μου.

8 λεπτά πριν, uesugi1989 είπε

iPhone, BMW και παπούτσια adidas Yeezy, το τρίπτυχο της επιτυχίας 😁😁. Τουμπανιασμα από το αναβολικά είναι το μπόνους 

Ξεχασες και το κοντό μαλλί, μακρύ μούσι και τατουάζ μανίκι.

Επεξ/σία από Tokyo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Madness1 είπε

370$ δηλαδή 315€.ειπα 400€ για να μη στεναχωρεθουν κάποιοι που πλήρωσαν 1200€

Το iPhone κοστίζει στην Apple 370$. Βάλε και ένα λογικό κέρδος 10% για την Apple, πάμε στα 407$. Βάλε και το ΦΠΑ 24%, πάμε στα 504,68$ δηλαδή 429,21€. Τόσο έπρεπε να κοστίζει το iPhone X στα καταστήματα.

Επεξ/σία από Federer
  • Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Snolly είπε

το κόστος για να τα φτιάξουν (BOM + Software + Services + Infrastructure -cloud, imessage, facetime, κλπ, κλπ) είναι υψηλό. και το επωμίζεται όλο η Apple.

Software, services...etc. For example

iavoid6.png

Δημοσ.
Just now, jp77s said:

Software, services...etc. For example

iavoid6.png

ό,τι να ναι Α.Ε.

το tax avoidance είναι άσχετο κεφάλαιο με αυτό που συζητάμε. απλά έτσι να πούμε ο καθένας ό,τι μας κατέβει στο κεφάλι. ούτε καφενειακού επιπέδου η συζήτηση.

• Thanks 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Snolly είπε

ό,τι να ναι Α.Ε.

το tax avoidance είναι άσχετο κεφάλαιο με αυτό που συζητάμε. απλά έτσι να πούμε ο καθένας ό,τι μας κατέβει στο κεφάλι. ούτε καφενειακού επιπέδου η συζήτηση.

Ενταξει μωρε ,κατι επρεπε να πει και αυτος ...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Madness1 είπε

Αυτοί που τα αγοράζουν δεν βλέπουν ότι τους κοροϊδεύουν και τους κλέβουν?πληρώνουν τριπλάσια τιμή ένα προϊον.

Δεν καταλαβαινω το σκεπτικο αυτο.Σε ενοχλει αν καποιος πληρωνει για να παρει ενα ακριβο κινητο ; Δεν εχεις να ασχοληθεις με τιποτα αλλο μιας και εισαι τοσο ευφυης  ; Μπαινεις και σε αλλα φορουμ να πεις ποσο χαζοι ειναι πχ αυτοι που αγοραζουν Rolex και δε πανε με 50 ευρω να παρουν xiaouiouzen που κανει και δεκα φορες περισσοτερα πραγματα ; η τους αλλους βλακες που περνουν Ferrari και δεν πανε να παρουν ενα Starlet.

Ημαρτον με το καθε πονεμενο που θα κανει κουμαντο στη τσεπη μας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...