Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Ψάχνω να βρω μια μέθοδο να επιμηκύνω ενα καλώδιο RS232 στα 100 περίπου μέτρα... Τί επιλογές έχω? Είδα κάποια powered extenders που χρησιμοποιούν UTP καλώδιο μεταξύ πομπού/δέκτη, αλλά είναι αρκετά ακριβά... Μου είπαν για κάποια DIY κατασκευή αλλά δεν έχω ιδέα από τις απαιτήσεις του RS232, παρά μόνο το ότι πάνω από 30m δεν λειτουργεί καλά. Δεκτή κάθε ιδέα/πρόταση για τρόπο και συσκευή που μπορώ να αξιοποιήσω για να φτάσω σε αυτές τις αποστάσεις. Κι εαν γίνεται κάτι που να μπορώ να εφαρμόσω άμεσα, γιατί τα extenders δε τα βρίσκω Ελλάδα, μόνο εξωτερικό και θέλω να γλυτώσω το χρόνο (και εαν γίνεται και το χρήμα).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Αντώνης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια συσκευή που έχει ήδη 30 μέτρα μαμίσιο καλώδιο που τελειώνει σε RS232 πρέπει να ενωθεί σε υπολογιστή 100 μέτρα από εκεί που βρίσκεται. Δηλαδή θέλω ενα bonus 60 μέτρα τουλάχιστον, το οποίο φαντάζομαι θα θέλει και ενίσχυση...ε?

Επεξ/σία από Ekder
Δημοσ.

Αισθητήρας που παρέχει RAW ASCII GPS δεδομένα. Δεύτερο PC ενδιάμεσα δεν υπάρχει περίπτωση... θα δουλεύει σε λίγο ακραίες συνθήκες (γι' αυτό και τα 100m).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.ebay.com/itm/Tiny-Size-Serial-RS232-to-Ethernet-TCP-IP-Server-Module-Converter-USR-TCP232-302/252639743882?epid=17012782528&hash=item3ad2808f8a:g:Wi0AAOSwux5YLU3e

Σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσες ν πας από 232 σε 485

Επεξ/σία από Geocheats2
λινκ
Δημοσ.

Ακριβώς κάτι τέτοιο θέλω... υπάρχει κι ενα χρονικό όριο όμως... πρέπει να έχω βρει άκρη μέχρι την 1η Οκτωβρίου, και αυτά αργούν να έρθουν.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Ekder είπε

Ακριβώς κάτι τέτοιο θέλω... υπάρχει κι ενα χρονικό όριο όμως... πρέπει να έχω βρει άκρη μέχρι την 1η Οκτωβρίου, και αυτά αργούν να έρθουν.

Υπόψιν οτι τα 100 μέτρα είναι πολλά και για Ethernet, ειδικά αν είναι "δύσκολη" η διαδρομή του καλωδίου, οπότε η συσκευή που έβαλε ο @Geocheats2 πιθανόν να μήν δουλέψει απο μόνη τής και να χρειαστεί να μπεί και switch στη μέση του καλωδίου.

Αυτό εδώ λέει οτι υποστηρίζει 300 μέτρα μέσω καλωδίου Cat 5e http://www.gefen.com/product/rs232-extender-EXT-RS232

Αυτό δέν πρέπει να είναι μετατροπέας RS232 to Ethernet, άσχετα αν δουλεύει με καλώδιο Ethernet. Μάλλον χρησιμοποιεί κάποιο proprietary πρότυπο επικοινωνίας, γι αυτό και ξεπερνά τα όρια του Ethernet σε μήκος.

Γενικά, εχε υπόψιν οτι αυτό που θέλεις να πετύχεις δέν είναι τόσο απλό. Η συσκευή extender που τελικά θα επιλέξεις μπορεί να μήν λειτουργήσει για διάφορους λόγους και να χρειαστεί πειραματισμός με κάτι άλλο.

Ίσως το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με τον κατασκευαστή του GPS, και αν έχουν αυτοί να σου προτείνουν κάποια δοκιμασμένη λύση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεωρητικά το Ethernet δουλεύει μέχρι τα 100 μέτρα *θεωρητικά πάντα* πιστεύω η καλύτερη λύση θα ήταν το 485 με ένα ζεύγος καλωδίων φτάνεις το χιλιόμετρο σε απόσταση, και είναι δοκιμασμένο και σε θορυβώδη περιβάλλοντα καθώς χρησιμοποιείται στον βιομηχανικό αυτοματισμό. Εγώ θα πήγαινα 232 σε 485 και 485 σε usb, όσο μικρότερο το καλώδιο του 232 τόσο καλύτερα απλά επειδή δεν γνωρίζω το πρωτόκολλο του gps κοίτα πρώτα αν δεν υπάρχει κάποιο θέμα στις μετατροπές, τα υλικά αυτά από σκρουτζ κυμαίνονται στο 40 οπότε δεν χάνεις και κάνα τρελο ποσο. Λίγο που το έψαξα θα μπορούσες να πας και 232 σε 485 και 485 σε 232 χωρίς να χρειαστεί η οποιαδήποτε ρύθμιση από μέρος σου και χωρίς να σε ενδιαφέρει το τι υποστηρίζει ο converter. Πχ αυτός κάνει transparent pass-through των data   http://technoshop.gr/shop-2/προιόντα-technoshop/υπολογιστές-ηλεκτρονικά/αξεσουάρ/συσκευές-αντάπτορες/no-name/rs-232-to-rs-485-converter/#/ms-20/1

Επεξ/σία από Geocheats2
Δημοσ.

Το ethernet δουλευει μεχρι 100 μετρα, αλλα υποτιθεται για  να πιασει ταχυτητες 100 η 1000

η ταχυτητα του rs232 ειναι πολυ μικρη, φανταζομαι πως θα δουλεψει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, Geocheats2 είπε

Θεωρητικά το Ethernet δουλεύει μέχρι τα 100 μέτρα *θεωρητικά πάντα* πιστεύω η καλύτερη λύση θα ήταν το 485 με ένα ζεύγος καλωδίων φτάνεις το χιλιόμετρο σε απόσταση, και είναι δοκιμασμένο και σε θορυβώδη περιβάλλοντα καθώς χρησιμοποιείται στον βιομηχανικό αυτοματισμό. Εγώ θα πήγαινα 232 σε 485 και 485 σε usb, όσο μικρότερο το καλώδιο του 232 τόσο καλύτερα απλά επειδή δεν γνωρίζω το πρωτόκολλο του gps κοίτα πρώτα αν δεν υπάρχει κάποιο θέμα στις μετατροπές, τα υλικά αυτά από σκρουτζ κυμαίνονται στο 40 οπότε δεν χάνεις και κάνα τρελο ποσο. Λίγο που το έψαξα θα μπορούσες να πας και 232 σε 485 και 485 σε 232 χωρίς να χρειαστεί η οποιαδήποτε ρύθμιση από μέρος σου και χωρίς να σε ενδιαφέρει το τι υποστηρίζει ο converter. Πχ αυτός κάνει transparent pass-through των data   http://technoshop.gr/shop-2/προιόντα-technoshop/υπολογιστές-ηλεκτρονικά/αξεσουάρ/συσκευές-αντάπτορες/no-name/rs-232-to-rs-485-converter/#/ms-20/1

Και θα δε θα έχω θέμα με το μήκος ή τα πρωτόκολλα? Εαν είναι έτσι, αύριο κιόλας πάω να τα πάρω να τα δοκιμάσω. 

Η συσκευή έχει baud rate 115200 (adjustable) και 8bit data.

Επεξ/σία από Ekder
Προσθήκη λεπτομερειών
Δημοσ.

Δεν γνωρίζω με σιγουριά γτ δεν έχω δουλέψει τους συγκεκριμένους , δουλεύω κυρίως ένα της brainchild για modbus over tcp για 485 και είμαι ευχαριστημένος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...