madrivermadonus Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Καλησπέρα σε δικτυάκι με router στον πανω όροφο και powerline με wifi στο ισόγειο ήθελα να συνδέσω ένα repeater Στο υπόγειο ωστε να παίρνει ιντερνετ και να το ενισχύει. Κάνοντας λοιπόν survey βρισκει 2 ασύρματα δίκτυα με το ίδιο όνομα όπως είναι φυσιολογικό. Το πρόβλημα προκύπτει αν το συνδέσω με το δίκτυο του wifi powerline το οποίο προτιμώ αφού είναι ισχυρότερο λόγω ορόφου. Αν το συνδέσω με αυτό του router λειτουργεί σωστα. Μου διαφεύγει κάτι; Δοκίμασα να δώσω ως gw αυτη του router αλλα και αυτη ρου powerline χωρίς αποτέλέσμα.
isay Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Παρολο που τα powerlines παρέχουν τον "κλώνο" του αρχικου wifi, θεωρώ οτι ειναι πρακτικά λάθος γιατί προκύπτουν τετοια προβληματα (αν και θεωρητικά δεν θα έπρεπε) και με το τετοια προβληματα δεν εννοώ μονο repeaters, αλλα και συσκευές (κινητά, υπολογιστές, κλπ) που μπερδευονται. Εγω θα σου προτεινω κατι αλλο. Μπες στις ρυθμισεις του powerline wifi και βάλε άλλο όνομα δικτύου SSID. Θα εξαφανιστουν τελειως τετοια προβληματα και το μονο σου "προβλημα" θα ειναι οταν αλλαζεις οροφο να αλλάζεις και ασυρματο δικτυο (αποσυνδεση - συνδεση στο αλλο). Αν δεν γίνεται (πχ επιδερμικος χρηστης τεχνολογίας - μπερδεμα τα wifi) άσε το οπως ειναι και βρες αλλη λύση για το internet στο υπογειο. Πέρα απο αυτό γενικά εχω μαι "αλλεργία" με τα repeaters γιατί πολλές φορές κάνουν τα δικά τους, συν το μονιμο υποδιπλασιασμο του bandwidth. Αν στο υπογειο εχεις ρευμα απο το ιδιο ρολοι δεη, μια ελλη λύση ειναι να αγοράσεις ένα ακομα powerline wifi και να το βάλεις εκει (κλώνο ή διαφορετικό ssid, δική σου επιλογή). Τέλος αν αυτό δεν γίνεται, εξέτασε αν γίνεται να κατέβει στο υπογειο καλωδιο ethernet από οπουδηποτε ισογειο ή πρώτο και εκει (στο υπογειο) να βάλεις ενα access point (πχ παλιο router)
madrivermadonus Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Ευχαριστω isay για την απαντηση. Ουτε εγω συμπαθω τα repeaters. Καλωδιο αποκλειεται γιαυτο αν εχει προβλημα θα βαλω αλλο ενα pl. Ελεγα απλως μηπως rep σε rep ηθελε καπιια ρυθμιση που μου διεφευγε γιαυτο δοκιμασα να δωσω gateway την ip του rep και οχι του router κατι που μαλλον δεν ειναι λογιξι αν σκεφτεις οτι ο dhcp ειναι του ρουτερ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα