Προς το περιεχόμενο

Compact φωτογραφικές μηχανές ........ τι , πως , ναι , όχι , μη ....... κλπ


babisskg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

    Επισυνάπτω την εικόνα αφού χρησιμοποιώ ακόμη και σήμερα που μιλάμε την συγκεκριμένη , μεταξυ άλλων , μιά Canon Powershot A540 , αγορασμένη μέσα από το Insomnia , από φίλο , σε τιμή ιδιαίτερα χαμηλή . Πρόβλημα με τις μπαταρίες , 2ΑΑ τις οποίες έβαζες και σε ούτε ένα δευτερόλεπτο η μηχανή έλεγε αλλάξτε μπαταρίες . Αλκαλικές απλές , επαναφορτιζόμενες , το ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις , ψάξιμο στο δίκτυο για λύσεις και απαντήσεις , ώσπου αποκαλύφθηκε ότι ο φορτιστής που χρησιμοποιούσα ήταν ο υπαίτιος , αλλάχτηκε , έτσι πλέον είμαστε μια χαρά και μπορούμε να βγάζουμε αλύπητα επί τριήμερο .

    Για τα τεχνικά χαρακτηριστικά σε σύγκριση με τα σημερινά δεδομένα , ούτε λόγος να γίνεται , αν θέλουμε δλδ να αποφύγουμε κανένα εγκεφαλικό .

   Κόμπακτ λοιπόν , point and shoot η όπως αλλιώς το πείτε , χωράει στην παλάμη σας , μπαίνει στην τσέπη του τζιν παντελονιού , σε μια τσάντα , σε μια θήκη στο αυτοκίνητο , περί φορητότητας ειστε παραπάνω από άνετα . Σαφώς νεότερα μοντέλα της κατηγορίας είναι πολύ πιο εξελιγμένα , διατηρούν όμως τα ίδια χαρακτηριστικά στην φορητότητα .

  Οι φωτογραφίες μου στο δίκτυο ανεβαίνουν ακόμη και μ' αυτή την μηχανή , η μία υπηρεσία μάλιστα δείχνει ακριβώς στις πληροφορίες του ψηφιακού αρχείου με τι ακριβώς τραβήχτηκε η εικόνα αλλά και τις ρυθμίσεις .

   Αν χαλάσει ....... δεν χάλασε ο κόσμος , πάντως θα χαρώ να συνεχίσω να την έχω και να τραβάω φωτογραφίες . Χάλασε , έπεσε κάτω η οποιαδήποτε άλλη κακοτυχία δεν πρόκειται να ενοχλήσει στο ελάχιστο , αφού με σχετικά λίγα χρήματα αντικαθίσταται και μάλιστα χωρίς πολύ σκοτούρα . 

   Σημαδεύετε , πατάτε το κουμπί , τέλος , αν πάλι θέλετε κάτι περισσότερο έχει κάποιες επιπλέον επιλογές . 

  Τα αρχεία που δημιουργεί είναι πολύ μικρά σε μέγεθος , οπότε και αντίστοιχα γρήγορα γίνεται η μεταφορά τους στον υπολογιστή . 

  Σίγουρα υπάρχουν αδυναμίες , αρκετές , σε σχέση όμως με τι ....... η μηχανή δεν ανήκει στην κατηγορία των DSLR ..... οπότε προς τι οποιαδήποτε σύγκριση .

   Όχι δεν πρόκειται να καλύψετε αθλητικό ρεπορτάζ , δεν θα μπορέσετε να βγάλετε αετό την ώρα που πετάει κανά χιλιόμετρο πάνω από το κεφάλι σας , παρόλαυτα μια παρέα , μια συγκέντρωση φίλων , κάποια αξιοθέατα , θα σας καλύψει άνετα .

   Ούτε εμένα τρέχουν τα λεφτά απ' τα μπατζάκια μου , ούτε περισσεύουν , ναι θέλω μια Nikon D850 , θέλω και φακούς , θέλω και μιά Carrera 4S ......... και κατά πως πάει το πράγμα , έχοντας ακόμη μια δόση στην εφορία , συν τον ΕΝΦΙΑ , συν ....... μάλλον η Nikon που επιθυμώ θα παραμείνει άπιαστο όνειρο , ακόμη και σαν μεταχειρισμένη .

   Σαφώς μπορείτε να βγάλετε φωτογραφίες και με μία compact , σίγουρα υπάρχουν αδυναμίες , μακάρι μιά τέτοια να γίνει το έναυσμα για να ξεκινήσετε να ασχολείστε περισσότερο ....

  Μέχρι τότε η δουλειά σας γίνεται και με το παραπάνω ...... 

  Οι φωτογραφίες μου στη διάθεσή του κάθε ενδιαφερόμενου ....... εφόσον μου ζητηθεί κάτι τέτοιο και φυσικά δεν με πειράζει να δώ και τις δικές σας , να συζητήσουμε για τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείτε , μπορεί ήδη να με έχετε στη λίστα των γνωστών σας και να μην το γνωρίζετε ......

   Στη διάθεσή σας , εφόσον χρειαστείτε λεπτομέρειες γύρω από το ζήτημα της επιλογής ....... για τις μηχανές που έχω ήδη χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα ..... 

Flickr , 500PX .......... 

  Η συμμετοχή όποιου θέλει να δώσει χρήσιμες συμβουλές , τεχνικές κλπ είναι καλοδεχούμενη ...... η συμμετοχή όποιου θέλει να φέρει τις αντιρρήσεις του ..... είναι επίσης καλοδεχούμενη ..... εφόσον αναφέρεται στον εξοπλισμό που ήδη έχει στην κατοχή του ο ίδιος ........ η που χρησιμοποίησε στο παρελθόν , θα ήταν πολύ σωστή και χρήσιμη μία αναφορά από κάποιον ο οποίος χρησιμοποίησε μια παρόμοια κόμπακτ , κάποτε και στη συνέχεια να μας αναφέρει το πώς εξελίχθηκε το θέμα , ποιές οι διαφορές , τι να προσέξει κάποιος από την μετάβαση από μιά κατηγορία σε άλλη ........ 

   Ξεκίνησα και εγώ , όπως και πολλοί άλλοι να βγάζω φωτογραφίες χρησιμοποιώντας μία compact ..... φυσικά και μηχανές με φίλμ ...... σαφώς χρησιμοποιώ πολλές φορές και την κάμερα του κινητού , γνωρίζοντας τις αδυναμίες του φακού , η δε απόπειρα σύγκρισης ενός κινητού με μια απλή έστω μηχανή μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης ...... 

   Φυσικά , υπάρχουν και θα συνεχίσουν να βγαίνουν νεότερα μοντέλα από τις εταιρείες , κάτι που αξίζει κάποιος να ερευνήσει , μέχρις ενός ποσού .... πρόκειται για compact ..... είναι καλό να έχει τεθεί ένα όριο .... εως 100 ευρώ ας πούμε .... πρόκειται για χόμπι όχι επαγγελματική ενασχόληση . Αυτό που πρέπει να γίνεται αντιληπτό , είναι οι περιορισμοί που υπάρχουν γύρω από την χρήση μιάς τέτοιας μηχανής . Περιορισμοί σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και την χρήση ....... αυτοί οι περιορισμοί μπορεί να λειτουργήσουν αρνητικά , αν για παράδειγμα πέσει κανείς στην παγίδα να συγκρίνει ανόμοια πράγματα , μπορεί όμως λειτουργήσουν θετικά ανοίγοντας την όρεξη για κάτι περισσότερο σε ότι αφορά τις δυνατότητες , κάτι που θα προκύψει μέσα από την συνεχή ενασχόληση δλδ βγάζοντας φωτογραφίες ..... 

   

  

   

IMG_20180920_184704_796.jpg

IMG_20180921_230740_189.jpg

sketch-1537200025213.png

Επεξ/σία από babisskg
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...