BringMe2Life Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Καλησπέρες & καλησπέρες θέλω βοήθεια με σφαίρες... 😃 Λοιπόν το ζήτημα έχει ως εξής, Θα πάρω ένα καινούριο λαπτοπάκι από e-shop και θέλω να του βάλω πάνω εκτός από τον δίσκο που έχει -έναν ssd να πιάνει κόφτες. Το ζητούμενο είναι όμως ότι θέλω από τον αρχικό δίσκο που έχει πάνω, να πάρω την εγκατάσταση των win και να την περάσω στον ssd. Υπάρχει κάποιος τρόπος που να μου κάνει την ζωή μου εύκολη? Η και κάποιος διαφορετικός τρόπος για να μην χάσω τα γνήσια win? Το εργαλείο θα έχει πάνω win10 και θέλω να τα ξαναπεράσω στον ssd, αν γίνεται να κάνω κάπως τον δίσκο copy-paste θα κάνω δουλειά?
jerry banana Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, BringMe2Life είπε Καλησπέρες & καλησπέρες θέλω βοήθεια με σφαίρες... 😃 Λοιπόν το ζήτημα έχει ως εξής, Θα πάρω ένα καινούριο λαπτοπάκι από e-shop και θέλω να του βάλω πάνω εκτός από τον δίσκο που έχει -έναν ssd να πιάνει κόφτες. Το ζητούμενο είναι όμως ότι θέλω από τον αρχικό δίσκο που έχει πάνω, να πάρω την εγκατάσταση των win και να την περάσω στον ssd. Υπάρχει κάποιος τρόπος που να μου κάνει την ζωή μου εύκολη? Η και κάποιος διαφορετικός τρόπος για να μην χάσω τα γνήσια win? Το εργαλείο θα έχει πάνω win10 και θέλω να τα ξαναπεράσω στον ssd, αν γίνεται να κάνω κάπως τον δίσκο copy-paste θα κάνω δουλειά? Λοιπον ακου φιλε θα σου απαντησω απευθειας γιατι ειχα το ιδιο προβλημα σαν φοιτητης. Αγορασα ενα λαπτοπ πριν μπω στη σχολη με γνησια windows και αναγκαστικα αργοτερα επρεπε να τον κανω format. Να μην πολυλογω κατεβασα απο το θειο το λογισμικο γιατι εψαξα παντου αλλα τα γνησια windows δεν μπορουσα να τα διατηρησω. Η μονη λυση ειναι να ειχα ζητησει απο το μαγαζι τα Windows σε cd που το δικαιουμουν κιολας(δωρεαν αφου περιλαμβανεται στη τιμη του καθε λαπτοπ το λογισμικο) αλλα απο ανοησια δεν το εκανα :(. Αυτα ελπιζω να σε βοηθησα. Η μονη αλλη λυση που μπορω να σκεφτω ειναι να στειλεις μηνυμα στη Microsoft με το σειριακο αριθμο των Windows που βρισκεται λογικα κατω απο το λαπτοπ σου και να τους ς ζητησεις να σου δωσουν δωρεαν αναλογο λογισμικο. Εγω δεν το εκανα γιατι βαριομουν. Αλλα στο προτεινω ααν εσχατη λυση απο το να πας στο <<θειο>>.
mpentenis Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, jerry banana είπε Λοιπον ακου φιλε θα σου απαντησω απευθειας γιατι ειχα το ιδιο προβλημα σαν φοιτητης. Αγορασα ενα λαπτοπ πριν μπω στη σχολη με γνησια windows και αναγκαστικα αργοτερα επρεπε να τον κανω format. Να μην πολυλογω κατεβασα απο το θειο το λογισμικο γιατι εψαξα παντου αλλα τα γνησια windows δεν μπορουσα να τα διατηρησω. Η μονη λυση ειναι να ειχα ζητησει απο το μαγαζι τα Windows σε cd που το δικαιουμουν κιολας(δωρεαν αφου περιλαμβανεται στη τιμη του καθε λαπτοπ το λογισμικο) αλλα απο ανοησια δεν το εκανα :(. Αυτα ελπιζω να σε βοηθησα. Η μονη αλλη λυση που μπορω να σκεφτω ειναι να στειλεις μηνυμα στη Microsoft με το σειριακο αριθμο των Windows που βρισκεται λογικα κατω απο το λαπτοπ σου και να τους ς ζητησεις να σου δωσουν δωρεαν αναλογο λογισμικο. Εγω δεν το εκανα γιατι βαριομουν. Αλλα στο προτεινω ααν εσχατη λυση απο το να πας στο <<θειο>>. Bananaman, κατα πρώτον αυτό που ζητάει είναι διαφορετικό απο αυτό που προτείνεις. Εσύ πήρες ενα laptop με προεγκατεστημένα και επειδη ήθελες να κάνεις format πήγες στον θείο γιατι δεν είχες DVD εγκατάστασης. Αν είχες 8 και άνω, δεν χρειάζεσαι SN, ακομα και DVD του θείου να βάλεις ή να κατεβάσεις απο MS μια χαρά κάνεις την δουλειά σου χωρίς SN, το SN είναι "κλειδωμένο" με τον υπολογιστή σου οποτε με την εγκατάσταση κάνει και ενεργοποιήση. Εκτός αυτού δεν είμαι πολύ σίγουρος εαν "δικαιούσαι κιολας" το dvd μιας και πλέον δεν το δίνουν, αντιθέτως οταν το αγοράσεις σου προτείνει το μηχάνημα να δημιουργήσεις ενα dvd για επαναφορά. Το έκανες? Μάλλον μπα.... Εκτός του οτι "δικαιούσαι κιόλας" έχεις και υποχρέωση να το κάνεις. Δεύτερον, θέλει σου λέει να κάνει COPY-PASTE, οχι εγκατάσταση εξ-αρχής! @BringMe2Life υπάρχουν προγράμματα με τα οποία μπορείς να κάνεις αντιγραφή του δίσκου, αν και σε μεταβαση απο παλιό δίσκο σε SSD δεν το έχω δοκιμάσει, παρόλα αυτά ενα πρόγραμμα τύπου acronis ή κάτι παρόμοιο θα σου κάνει αντιγραφεί ανα sector οποτε θα έχεις ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο! ΠΡΟΣΟΧΗ! copy paste μπορείς να κανεις ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ μην κάνεις τον άδειο στον γεμάτο γιατι μετά ξεχνα το recovery. Οταν γίνεται sector-sector σου αντιγράφει ολο τον δίσκο οποτε μην περιμένεις προκοπή...
jerry banana Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, mpentenis είπε Bananaman, κατα πρώτον αυτό που ζητάει είναι διαφορετικό απο αυτό που προτείνεις. Εσύ πήρες ενα laptop με προεγκατεστημένα και επειδη ήθελες να κάνεις format πήγες στον θείο γιατι δεν είχες DVD εγκατάστασης. Αν είχες 8 και άνω, δεν χρειάζεσαι SN, ακομα και DVD του θείου να βάλεις ή να κατεβάσεις απο MS μια χαρά κάνεις την δουλειά σου χωρίς SN, το SN είναι "κλειδωμένο" με τον υπολογιστή σου οποτε με την εγκατάσταση κάνει και ενεργοποιήση. Εκτός αυτού δεν είμαι πολύ σίγουρος εαν "δικαιούσαι κιολας" το dvd μιας και πλέον δεν το δίνουν, αντιθέτως οταν το αγοράσεις σου προτείνει το μηχάνημα να δημιουργήσεις ενα dvd για επαναφορά. Το έκανες? Μάλλον μπα.... Εκτός του οτι "δικαιούσαι κιόλας" έχεις και υποχρέωση να το κάνεις. Δεύτερον, θέλει σου λέει να κάνει COPY-PASTE, οχι εγκατάσταση εξ-αρχής! @BringMe2Life υπάρχουν προγράμματα με τα οποία μπορείς να κάνεις αντιγραφή του δίσκου, αν και σε μεταβαση απο παλιό δίσκο σε SSD δεν το έχω δοκιμάσει, παρόλα αυτά ενα πρόγραμμα τύπου acronis ή κάτι παρόμοιο θα σου κάνει αντιγραφεί ανα sector οποτε θα έχεις ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο! ΠΡΟΣΟΧΗ! copy paste μπορείς να κανεις ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ μην κάνεις τον άδειο στον γεμάτο γιατι μετά ξεχνα το recovery. Οταν γίνεται sector-sector σου αντιγράφει ολο τον δίσκο οποτε μην περιμένεις προκοπή... Τα σπαει το τραγουδι.
kormos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 8 ώρες πριν, BringMe2Life είπε Καλησπέρες & καλησπέρες θέλω βοήθεια με σφαίρες... 😃 Λοιπόν το ζήτημα έχει ως εξής, Θα πάρω ένα καινούριο λαπτοπάκι από e-shop και θέλω να του βάλω πάνω εκτός από τον δίσκο που έχει -έναν ssd να πιάνει κόφτες. Το ζητούμενο είναι όμως ότι θέλω από τον αρχικό δίσκο που έχει πάνω, να πάρω την εγκατάσταση των win και να την περάσω στον ssd. Υπάρχει κάποιος τρόπος που να μου κάνει την ζωή μου εύκολη? Η και κάποιος διαφορετικός τρόπος για να μην χάσω τα γνήσια win? Το εργαλείο θα έχει πάνω win10 και θέλω να τα ξαναπεράσω στον ssd, αν γίνεται να κάνω κάπως τον δίσκο copy-paste θα κάνω δουλειά? Θα κάνεις κλώνο τον δίσκο στον ssd απλά... Εχει αναφερθεί άπειρες φορές τέτοια ενέργεια στο φόρουμ. Αφιερωσε λίγο χρόνο και δες...
BringMe2Life Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 11 ώρες πριν, mpentenis είπε Αν είχες 8 και άνω, δεν χρειάζεσαι SN, ακομα και DVD του θείου να βάλεις ή να κατεβάσεις απο MS μια χαρά κάνεις την δουλειά σου χωρίς SN, το SN είναι "κλειδωμένο" με τον υπολογιστή σου οποτε με την εγκατάσταση κάνει και ενεργοποιήση. Ωπ! Και μόλις ήρθε η Αγία Φώτιση. Δηλαδή μπορώ, απλά απλά να κατεβάσω τα win10 από τη σελίδα της μαμάς, να κάνω καθαρή εγκατάσταση στον ssd χωρίς κλειδιά χωρίς τίποτα και πάλι θα είναι γνήσια. Σωστά;
Mr_Terror Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Πολυ σωστα.Κατεβαζεις την εκδοση win10 που φορα το λαπτοπ ,κανεις καθαρη εγκατασταση και τα win θα ενεργοποιηθουν αυτοματα.
donblunts Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 13 ώρες πριν, BringMe2Life είπε Καλησπέρες & καλησπέρες θέλω βοήθεια με σφαίρες... 😃 Λοιπόν το ζήτημα έχει ως εξής, Θα πάρω ένα καινούριο λαπτοπάκι από e-shop και θέλω να του βάλω πάνω εκτός από τον δίσκο που έχει -έναν ssd να πιάνει κόφτες. Το ζητούμενο είναι όμως ότι θέλω από τον αρχικό δίσκο που έχει πάνω, να πάρω την εγκατάσταση των win και να την περάσω στον ssd. Υπάρχει κάποιος τρόπος που να μου κάνει την ζωή μου εύκολη? Η και κάποιος διαφορετικός τρόπος για να μην χάσω τα γνήσια win? Το εργαλείο θα έχει πάνω win10 και θέλω να τα ξαναπεράσω στον ssd, αν γίνεται να κάνω κάπως τον δίσκο copy-paste θα κάνω δουλειά? Μπορείς εύκολα να κλονάρεις τον δίσκο σου, αν ο "target" δίσκος είναι ίδιας η και μεγαλύτερης χωρητικότητας. Και σε μικρότερο γίνεται, αλλα θέλει περισσότερο πείραγμα. Δοκίμασε με το EaseUS ToDo Backup, Acronis TrueImage, Clonezilla. Επιλογές υπάρχουν. 23 λεπτά πριν, BringMe2Life είπε Ωπ! Και μόλις ήρθε η Αγία Φώτιση. Δηλαδή μπορώ, απλά απλά να κατεβάσω τα win10 από τη σελίδα της μαμάς, να κάνω καθαρή εγκατάσταση στον ssd χωρίς κλειδιά χωρίς τίποτα και πάλι θα είναι γνήσια. Σωστά; Ισχύει, το License key των Windows "δένεται" ,νομίζω, με την μητρική, οπότε και δεν θα στο ξαναζητήσει, με το που συνδεθείς στο Ίντερνετ θα ενεργοποιηθεί. Βέβαια, καλού κακού. πριν την αλλαγή μπορείς να τρέξεις το Magical Jelly Bean Keyfinder και το ShowKeyPlus 1
BringMe2Life Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, donblunts είπε σχύει, το License key των Windows "δένεται" ,νομίζω, με την μητρική, οπότε και δεν θα στο ξαναζητήσει, με το που συνδεθείς στο Ίντερνετ θα ενεργοποιηθεί. Βέβαια, καλού κακού. πριν την αλλαγή μπορείς να τρέξεις το Magical Jelly Bean Keyfinder και το ShowKeyPlus Για μένα πριν από μένα...!! Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια...!! 1
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Να ρωτησω και εγω απλα για να μην ανοιξω νεο θεμα.Θελω να αλλαξω σκληρο να βαλω ssd στο λαπτοπ μου ,βαζω τον νεο δισκο κανω εγκατασταση τα windows απο iso που εχω κατεβασει απο την Microsoft και γινεται ενεργοποιηση αυτοματα μεσω ιντερνετ τοσο απlα?
donblunts Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Κάπως ετσι. Όπως είπα και πιο πάνω καλού κακού τρέξε πρώτα το Magical Jelly Bean Keyfinder Η το ShowKeyPlus Για να'χεις το license key. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2018 από donblunts 1
BringMe2Life Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Κόλλησα πριν την εγκατάσταση. Ούτε το ένα μα ούτε και το άλλο δεν μου βρίσκει το License Key. Υπάρχει άλλος τρόπος να το βρω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο;
donblunts Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, BringMe2Life είπε Κόλλησα πριν την εγκατάσταση. Ούτε το ένα μα ούτε και το άλλο δεν μου βρίσκει το License Key. Υπάρχει άλλος τρόπος να το βρω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο; Δοκίμασε απο εδώ https://www.geogeo.gr/index.php?topic=786.msg3441#msg3441 Αυτό http://www.nirsoft.net/utils/produkey-x64.zip Τι λειτουργικό έχεις; Εγω που τα δοκίμασα και τα 3 σε Win10/7 παίζουν κανονικά.
kormos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, BringMe2Life είπε Κόλλησα πριν την εγκατάσταση. Ούτε το ένα μα ούτε και το άλλο δεν μου βρίσκει το License Key. Υπάρχει άλλος τρόπος να το βρω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο; Για ένα νέο μηχάνημα όπως αναφέρεις και με 5’ χρόνο θα είχες κάνει κλώνο τον hdd στον ssd και θα είχες ξεμπερδέψει... Δεν κατάλαβα γιατί μπήκες σε μια διαδικασία να κάνεις setup από το μηδέν ξοδεύοντας περισσότερο χρόνο και να μπεις στη διαδικασία αυτή. . *κατι μου λέει πως τα προγράμματα αυτά θα σου «φέρουν» το Demo κλειδί και όχι αυτό που ακολουθεί τη συσκευή...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα