papoys1 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Ήρθε στα χέρια μου το παρακάτω μόντεμ-ρούτερ το οποίο θέλω να συνδέσω σε δίκτυο fornet-nova ADSL. Το γνωρίζει κανείς γιατί όσοι και αν προσπάθησαν δεν κατάφεραν να πετύχουν σύνδεση.Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
poulinos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 On 20/09/2018 at 20:48, papoys1 said: Ήρθε στα χέρια μου το παρακάτω μόντεμ-ρούτερ το οποίο θέλω να συνδέσω σε δίκτυο fornet-nova ADSL. Το γνωρίζει κανείς γιατί όσοι και αν προσπάθησαν δεν κατάφεραν να πετύχουν σύνδεση.Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. α.firmware update.β.θα βαλεις username password vpi 8 vci 35 pppoe/llc.δεν βρισκω λογο να μην παιξει.αν εχεις vdsl τοτε αλλες ρυθμισεις θελει 1
papoys1 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Κάναμε τα πάντα ενδεχομένως και αυτό που λες (ο γιός γιατί εγώ έχω μαύρα μεσάνυχτα από αυτά) Χτες πήγε και στο σπίτι μιας φίλης που έχει fortnet και ω του θαύματος συνδέθηκε.Σε άλλη μία από τις τόσες νέα επικοινωνία με τη fortnet παραδέχθηκαν τελικά ότι το πρόβλημα ήταν δικό τους και θα το φτιάξουν σε ένα 24ωρο. Μόλις γυρίσει ο γιός γιατί είναι έξω θα τον ενημερώσω για τις υποδείξεις σου και θα ενημερώσω αν τελικά καταφέρει να συνδεθεί.Πάντως η fortnet όσο πάει γίνεται και χειρότερη.Πριν 1-2 μήνες ήταν κομμένο το τηλέφωνο για 2 μέρες χωρίς να μας ενημερώνουν για πιο λόγο και πότε θα επισκευαστεί. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
poulinos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 αν ειναι θεμα forthnet τοτε δεν θα παιζει κανενα ρουτερ.β.βλαβες στο δικτυο και ειδικα στο χαλκο του οτε θα υπαρχουν παντα.και βλαβη να παει στον οτε ο οτε λεει αποκατασταση σε 48 ωρες οποτε αν ηταν κατι στο χαλκο ειναι απολυτως λογικο το 2 μερες.που να δεις βλαβες δεκαημερες εικοσαημερες να εχει κοπει καλωδιο και ο οτε να αλλαζει την ημερομηνια αρσης καθε λιγο και λιγακι τωρα τι προβλημα μπορει να ειχε η γραμμη σου ειναι σχετικο εκτος αν σου ειπαν συγκεκριμενα.υπαρχουν πολλα διαφορετικα προβληματα.καποια ειναι του παροχου ενω καποια ειναι του οτε αφου ο χαλκος ειναι δικος του αν δεν παιζει μονο το συγκεκριμενο με forthnet θα μπορουσε να ειναι θεμα ασυμβατοτητας αλλα τυχαινει πολυ σπανια.σε hol το εχω πετυχει λιγο παραπανω φορες αλλα γενικα δεν ειναι συχνο τετοιο προβλημα 7 minutes ago, papoys1 said: Κάναμε τα πάντα ενδεχομένως και αυτό που λες (ο γιός γιατί εγώ έχω μαύρα μεσάνυχτα από αυτά) Χτες πήγε και στο σπίτι μιας φίλης που έχει fortnet και ω του θαύματος συνδέθηκε.Σε άλλη μία από τις τόσες νέα επικοινωνία με τη fortnet παραδέχθηκαν τελικά ότι το πρόβλημα ήταν δικό τους και θα το φτιάξουν σε ένα 24ωρο. Μόλις γυρίσει ο γιός γιατί είναι έξω θα τον ενημερώσω για τις υποδείξεις σου και θα ενημερώσω αν τελικά καταφέρει να συνδεθεί.Πάντως η fortnet όσο πάει γίνεται και χειρότερη.Πριν 1-2 μήνες ήταν κομμένο το τηλέφωνο για 2 μέρες χωρίς να μας ενημερώνουν για πιο λόγο και πότε θα επισκευαστεί. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. 1
papoys1 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, poulinos είπε αν ειναι θεμα forthnet τοτε δεν θα παιζει κανενα ρουτερ.β.βλαβες στο δικτυο και ειδικα στο χαλκο του οτε θα υπαρχουν παντα.και βλαβη να παει στον οτε ο οτε λεει αποκατασταση σε 48 ωρες οποτε αν ηταν κατι στο χαλκο ειναι απολυτως λογικο το 2 μερες.που να δεις βλαβες δεκαημερες εικοσαημερες να εχει κοπει καλωδιο και ο οτε να αλλαζει την ημερομηνια αρσης καθε λιγο και λιγακι τωρα τι προβλημα μπορει να ειχε η γραμμη σου ειναι σχετικο εκτος αν σου ειπαν συγκεκριμενα.υπαρχουν πολλα διαφορετικα προβληματα.καποια ειναι του παροχου ενω καποια ειναι του οτε αφου ο χαλκος ειναι δικος του αν δεν παιζει μονο το συγκεκριμενο με forthnet θα μπορουσε να ειναι θεμα ασυμβατοτητας αλλα τυχαινει πολυ σπανια.σε hol το εχω πετυχει λιγο παραπανω φορες αλλα γενικα δεν ειναι συχνο τετοιο προβλημα Το ρούτερ-μόντεμ της fortnet παίζει μια χαρά αλλά είχαμε προβλήματα γιατί χανόταν το ασύρματο σήμα από όροφο σε όροφο και πήρε αυτό για μεγαλύτερη εμβέλεια και για λιγότερα κολήματα γιατί ήταν και φορτωμένο με πολλές συσκευές (μάθαμε τώρα νέοι γέροι με ένα υπολογιστή και ένα τάμπλετ στο χέρι) Δεν μπορούσε να συνδεθεί εδώ ενώ στης φίλης του συνδέθηκε αμέσως σε γραμμή fortnet.Παραδέχθηκαν ότι το πρόβλημα ήταν στη fortnet και όχι στον οτε και θα το φτιάξουν άμεσα. Θα δούμε μέχρι Δευτέρα και θα ενημερώσω.Αν δεν τα καταφέρουμε σε βλέπω στο Γέρακα για "βοήθεια στο σπίτι" Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2018 από papoys1
papoys1 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Τελικά το πρόβλημα είναι άλυτο. Ύστερα από επικοινωνία με fortnet και με την προυπόθεση ότι αν συνδεθεί θα πληρώσω 30 ευρώ έστειλε δικό της τεχνικό ο οποίος ήρθε με χαρά μάλλον περιμένοντας το 30άρι. Ύστερα από προσπάθεια μίας ώρας περίπου και αυτός δεν κατάφερε να το συνδέσει αν και της nova συνδέονταν και τα δύο (καινούργιο και παλιό).Στο τέλος με διάφορα τερτίπια πήγε να πάρει το 30άρι αλλά τον παρέπεμψα στη nova στην αρχή επέμενε και αυτή ότι έπρεπε να τον πληρώσω αλλά όταν την παρέπεμψα στην κασέτα στην οποία ζήτησα να εγγραφεί η συνομιλία και είπα ότι θα τον πληρώσω με την προυπόθεση να συνδέσει το asus μου είπε εντάξει.Ας ελπίσουμε ότι δεν θα με χρεώσει με τον τακτικό λογαριασμό και έχουμε νταβαντούρια. Το πήγα στο μαγαζί που το αγόρασα και ελπίζω έστω να μου δώσει πιστωτικό για κάτι άλλο αφού του ρούτερ μου είναι άχρηστο και μου έμεινε το ερώτημα γιατί στη δική μου γραμμή δεν συνδέεται ενώ αλλού συνδέεται.Μάλλον είναι επιλεκτικό.
poulinos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2018 On 22/09/2018 at 18:53, papoys1 said: Το ρούτερ-μόντεμ της fortnet παίζει μια χαρά αλλά είχαμε προβλήματα γιατί χανόταν το ασύρματο σήμα από όροφο σε όροφο και πήρε αυτό για μεγαλύτερη εμβέλεια και για λιγότερα κολήματα γιατί ήταν και φορτωμένο με πολλές συσκευές (μάθαμε τώρα νέοι γέροι με ένα υπολογιστή και ένα τάμπλετ στο χέρι) Δεν μπορούσε να συνδεθεί εδώ ενώ στης φίλης του συνδέθηκε αμέσως σε γραμμή fortnet.Παραδέχθηκαν ότι το πρόβλημα ήταν στη fortnet και όχι στον οτε και θα το φτιάξουν άμεσα. Θα δούμε μέχρι Δευτέρα και θα ενημερώσω.Αν δεν τα καταφέρουμε σε βλέπω στο Γέρακα για "βοήθεια στο σπίτι" με λιγο καθυστερηση.ακομα και αν δεν παιξει πραγματι αν και οπως ειπα δειτε και για τελευταιο firmware update τοτε μπορεις να αφησεις της forthnet και να βαλεις το asus να παιξει σαν access point για το ασυρματο.θα μπορουσες και ενδεχομενως να γυρισεις σε bridge Της forthnet απλα να συγχρονιζει και το asus να παιξει σαν router.επισης δοκιμασε το και Pppoe/lcc και pppoa /vcmux μηπως και παιξει. On 27/09/2018 at 06:20, papoys1 said: Τελικά το πρόβλημα είναι άλυτο. Ύστερα από επικοινωνία με fortnet και με την προυπόθεση ότι αν συνδεθεί θα πληρώσω 30 ευρώ έστειλε δικό της τεχνικό ο οποίος ήρθε με χαρά μάλλον περιμένοντας το 30άρι. Ύστερα από προσπάθεια μίας ώρας περίπου και αυτός δεν κατάφερε να το συνδέσει αν και της nova συνδέονταν και τα δύο (καινούργιο και παλιό).Στο τέλος με διάφορα τερτίπια πήγε να πάρει το 30άρι αλλά τον παρέπεμψα στη nova στην αρχή επέμενε και αυτή ότι έπρεπε να τον πληρώσω αλλά όταν την παρέπεμψα στην κασέτα στην οποία ζήτησα να εγγραφεί η συνομιλία και είπα ότι θα τον πληρώσω με την προυπόθεση να συνδέσει το asus μου είπε εντάξει.Ας ελπίσουμε ότι δεν θα με χρεώσει με τον τακτικό λογαριασμό και έχουμε νταβαντούρια. Το πήγα στο μαγαζί που το αγόρασα και ελπίζω έστω να μου δώσει πιστωτικό για κάτι άλλο αφού του ρούτερ μου είναι άχρηστο και μου έμεινε το ερώτημα γιατί στη δική μου γραμμή δεν συνδέεται ενώ αλλού συνδέεται.Μάλλον είναι επιλεκτικό. το μονο που μπορω να σκεφτω με βαση αυτο που λες οτι παιζει στην φιλη σου και σε καποιον αλλον αλλα οχι σε σενα ειναι το dslam που πεφτεις.η forthnet δινει alcatel και siemens οπως και διαφορες εκδοσεις.μπορει να πεφτει πχ η φιλη σου σε siemens και να παιζει και εσυ σε alcatel και να μην παιζεις.θελει αρκετες δοκιμες δηλαδη για να δεις τι μπορει να φταιει.ασυμβατοτητες παντα μπορει να υπαρξουν.και σε hol εχω πετυχει πολλα ρουτερ να μην μπορουν να παρουν ip.ειδικα σε hol παρα πολλαααα.για αυτο και οι παροχοι παντα πουλανε ρουτερ που τα εχουν δοκιμασει για να αποκλεισουν τετοιες περιπτωσεις.βεβαια επεσες και στην περιπτωση και εσυ. γερακα εισαι και κοντα:)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα