Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και ναι, κλείσαμε τα 10 χρόνια!!!

6tUD.gif

Από το ταμπελάκι φαίνεται η ημερομηνία συναρμολόγησης,  20 Σεπτεμβρίου 2008! Τον πήρα την ίδια ημέρα. 

Spoiler

P80908-110015_1_1.jpg

Ο φορητός είναι αυτός εδώ : https://www.notebookcheck.net/Review-Deviltech-9000-DTX-Clevo-M860TU-Notebook.11679.0.html

Στο πλαίσιο αναφερόταν ως Turbo-X Iron STN special. 

Αγοράστηκε κατά κύριο λόγο για gaming χρήση και ως barebone , χωρίς σκληρό δίσκο (είχα βάλει τον WD Black series). 

Από την αρχή ερωτεύτηκα την οθόνη του με το πολύ βαθύ μαύρο. 

Το λειτουργικό δώθηκε σε DVD και ήταν τα Vista. 

Μέχρι και σήμερα δεν έχω κάνει ούτε μια φορά format!

Από windows vista, έκανα upgrade σε windows 7 και εν συνεχεία upgrade σε windows 10.
Ακολούθως μπήκε ο Samsung 850 EVO 250GB και με το utility της Samsung έκανα migrate τον hdd στον SSD , πάλι χωρίς format. Σήμερα είμαι με τα 10.1

Η μνήμη αναβαθμίστηκε πολύ πρόσφατα σε 8GB από 4GB και ακόμα πιο πρόσφατα, με 17$ αντικατέστησα τον Intel T9400 με τον Intel Core 2 Extreme X9100 3.06 GHz

Μοναδικό και πολύ σημαντικό πρόβλημα , που όμως έφταιξε η γνωστή προβληματική φουρνιά των 9ΧΧΧm GPU , ήταν το σταδιακό “κάψιμο” της κάρτας τον Μάιο του 2012.  
Ευτυχώς ένας από τους παράγοντες αγοράς του συγκεκριμένου φορητού, ήταν η δυνατότητα αναβάθμισης όλων των components . Οι GPU δεν ήταν εξαίρεση και στη θέση της μπήκε μια mxm2.1 κάρτα, η FX3700m .

Με τις παραπάνω αλλαγές, ακόμα και με μύρια όσα που έχει περάσει (τούμπες, νερά, χτυπήματα κτλ) μέχρι και σήμερα δουλεύει άψογα και είναι απροβλημάτιστος και γρήγορος σε χρήση γραφείου, ίντερνετ και κανά παιχνιδάκι που και που μιας και πλέον υπάρχει ο σταθερός. Φυσικά έχει φθορές , κοσμητικού χαρακτήρα, αλλά λογικό μετά από τόσα χρόνια. 

Εδώ με 38 tabs ανοιχτά :

9dc5b88e7db833288b2c6fa5f4395484.png

και θερμοκρασίες με το M κουμπάκι πατημένο που σβήνει τελείως τον ανεμιστήρα και είναι παντελώς αθόρυβος. 

b8b8c2e373a3499709ce7a33fe145d2e.png

Τέλος η μπαταρία έχει πέσει μεν αλλά αντέχει 1 ώρα και 6 λεπτά σε ίντερνετ και δεν έχει βγει ποτέ πάνω από το λαπτοπ.

Spoiler

P80920-154745.jpg

P80908-110259.jpg

P80908-110200.jpg

P80908-110136.jpg

Τα έβγαλε τα λεφτά του πιστεύω τί λέτε;

ΥΓ Δεν έχω καμία σχέση με Πλαίσιο . Το μόνο που έχω αγοράσει από αυτούς είναι το λάπτοπ αυτό που όμως είναι σασί Clevo άρα δεν έχουν κάτι κάνει αυτοί. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Oντως τα εβγαλε τα λεφτα του..και κωλοφαρδος σταθηκες με το φορητο αυτο και δεν σου βγαλε καμμια βλαβη να ψαχνεις μητρικες και δεν ξερωγω τι αλλο σε τιποτα σοκακια στο πακισταν για ανταλλακτικα :)

Παντως νταξ, 10 ετων φορητο δεν το λες και παλιο ...ειδικα απο θεμα specs που βλεπω οτι εχει.Εχω εδω στο δωματιο φορητα που ειναι "χειροτερα" :

1.Acer ferrari 1100 (2x)
2.Acer aspire 1810tz (60 ευρω το πηρα απο ebay)
3.Acer extensa 5230
4.Vero λαπτοπ (ms-1029) , αγορασμενο barebone περι το 2005-2006 , στα 100 ευρω και εσκασα μια περιουσια να του βαλω δισκους,μνημες και δεν ξερωγω τι αλλο του ελειπε.

και αλλα 2-3 πολυ πιο παλια , με pentium 1 και θυρες που δεν εχουν δει οι νεοτερες γενιες ουτε καν ζωγραφιστες (firewire,parallel,κλπ)

Και μας πετας στην μαπα φορητο με ddr3 ...επιδειξιας λεμεεεε :P

YΓ : παντως αν ειχα σε μηχανημα μου vista , δεν θα τα πηγαινα upgrade σε upgrade.Σε καποια φαση θα εκανα καθαρη εγκατασταση τα νεοτερα λειτουργικα..τα vista ηταν πολυ καθυστερημενο λειτουργικο.Καποια μαλακια θα χουν φερει μαζι τους.

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 3
Δημοσ.

Δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με τα Vista.

Τώρα αν όντως κάτι έχει μείνει δεν το ξέρω. Σίγουρα όμως βαριέμαι αφάνταστα το φορμάτ. Ειδικά τώρα που τον έχω φέρει στα μέτρα μου μετά απ τόσο καιρό.

Δημοσ.

Για ένα πράγμα παραδεχόμουν τα παλιά λαπτοπ... Αυτή την άτιμη αναβάθμιση επεξεργαστών. 

Για το μέσο χρήστη σημαίνει διπλάσια διάρκεια στην αγορά. Πλέον κυνηγάς τα TB3 και τους 6c/12t , για να βγάλεις την ίδια διάρκεια ...  

17 ώρες πριν, liakjim είπε

Σίγουρα όμως βαριέμαι αφάνταστα το φορμάτ.

Και εγώ μέχρι που είδα τι εστί usb3.1 typeA , και ssd.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...