Δέλτα Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Γεια σας! Είμαι φοιτήτρια στο 2ο έτος στο πανεπιστήμιο αιγαίου στην Μυτιλήνη και συγκατοικώ με τον σκύλο μου. Θα ήθελα να ζητήσω τα φώτα των πρεσβύτερων και πρώην φοιτητών σχετικά με την φοιτητική ζωή και τον μοναχικό βίο γενικά. Εσείς πώς τα βγάλατε πέρα, τι σας βοήθησε, τι εύχεστε να σας είχαν πει και τι θα κάνατε διαφορετικά;
NemeSis1990 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Μη πάρεις σκύλο μαζί σου μεγάλο λάθος το έχουν κάνει φίλοι μου. Καλητερα μόνος ή με γκόμενα/γκόμενο. Αυτά τα χρόνια είναι για να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, να βγεις έξω και να ταξιδέψεις, όχι για να ταιζεις σκυλιά και να έχεις ευθύνες. 6
Hazuki Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Derby από το super market, δύο κάθε Δευτέρα, πίτσα στις 2 το βράδυ μετά από λιώσιμο στην πλατεία, σουβλάκι κάθε Τετάρτη και net cafe (είμαι και κάποιον χρόνων), φαΐ στην λέσχη και κουβέντα κανά τρίωρο με συμφοιτητές. Κοινώς σοκολάτες και φαΐ!😂
Δέλτα Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Με γείτονες, συγκάτοικους, ιδιοκτήτες κλπ είχατε θέματα; Πώς ήταν το διαμέρισμα που μένατε;
Backpacker Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μετράει πολύ η πόλη που ειναι κάποιος...αλλά το βασικό ειναι η παρέα φυσικά και να βρεις 2-3 άτομα να κολλήσετε. Σε πόλεις όπως αυτή που είσαι μετά το 2ο έτος αρχίζει να γίνεται λίγο απάλευτη η φάση και τα χεις δει και ξαναδεί όλα οπότε η σημασία της παρέας ειναι τεράστια. Μεγάλο λάθος που πήρες σκύλο...σε δεσμεύει σε πολλα η ευθύνη του γιατί ειναι μεγάλη. Σε μετακινήσεις σε βόλτες σε εκδρομές και ταξίδια ειναι ένα βαρίδιο. Είναι η τελευταία ξένοιαστη περιοδος της ζωής σου ειναι ολίγον τι ανοητο να βάζεις τέτοιες ευθύνες στο κεφάλι σου. Ειναι η περιοδος που κοιμάσαι σε σπιτια φιλων...που ξενυχτας μεχρι αργά έξω...που μπορεί να τύχει να γυρνάς έξω ολη μερα και νύχτα. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2018 από Backpacker 2
nikx Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Ειχα μια διαφωνια-απορια ,οι φοιτητες σε αλλη πολη που πανε να σπουδασουν 4ετια το καλοκαιρι των διακοπων τους το σπιτι το ξενοικιαζουν και νοικιαζουν καινουργιο απο σεπτεμβρη η το κρατανε κανονικα σε ολες τις σπουδες τους. Τι ειναι το συνηθες;
The_Judas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 6 λεπτά πριν, nikx είπε Ειχα μια διαφωνια-απορια ,οι φοιτητες σε αλλη πολη που πανε να σπουδασουν 4ετια το καλοκαιρι των διακοπων τους το σπιτι το ξενοικιαζουν και νοικιαζουν καινουργιο απο σεπτεμβρη η το κρατανε κανονικα σε ολες τις σπουδες τους. Τι ειναι το συνηθες; συνήθως το κρατάνε σε όλη τη διάρκεια των σπουδών. αυτό είναι το σωστό και πιο βολικό.. δεν γίνεται να μετακομίζεις κάθε καλοκαίρι! + έξοδα μετακόμισής +μεσιτικά εξοδα ούτε για τον εκμίσθωτη τον βολεύει. εξαίρεση ίσως κάποια τουριστικά νησιά.... 1 1
nikx Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Τα έξοδα μετακόμισης (αν δεν είναι και επιπλωμένο) και τα μεσιτικά σκεφτόμουν ότι αντισταθμίζονται με το 1000αρικο που θα γλυτωναν αν το ξενοικιαζαν τους τρεις μήνες που θα ήταν σπίτια τους. Μάλλον από ότι λες κάνω λάθος. Anyway ευχαριστώ. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2023 από nikx
kokos23 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Ρόδο που ψάχνω για την κόρη, σχεδόν όλοι λένε Οκτώβριος - Ιούνιος με αποχώρηση το καλοκαίρι και αποθήκευση σε δικό τους χώρο τυχόν συσκευές... επιπλωμένα, μερικά έχουν μέσα και όλα τα πάγια, νερό, ρεύμα, τηλέφωνο... και μένα ήθελε να πάρει τον σκυλάκο μαζί αλλά της είπα ότι δεν θα έχει χρόνο να ασχοληθεί μαζί του και θα ψοφήσει... 1 1
SabotazNic Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 22 λεπτά πριν, kokos23 είπε και μένα ήθελε να πάρει τον σκυλάκο μαζί αλλά της είπα ότι δεν θα έχει χρόνο να ασχοληθεί μαζί του και θα ψοφήσει... Υπερβολες αλλα οκ, στον πολυ ελευθερο χρονο απλα θα βγαινει. Αν εισαι υπευθυνος, ο χρονος κανονιζεται.
Haldol Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 7 hours ago, nikx said: Τα έξοδα μετακόμισης (αν δεν είναι και επιπλωμένο) και τα μεσιτικά σκεφτόμουν ότι αντισταθμίζονται με το 1000αρικο που θα γλυτωναν αν το ξενοικιαζαν τους τρεις μήνες που θα ήταν σπίτια τους. 'Οντως «αντισταθμίζονται» στο περίπου, αλλά δε μένει και κέρδος. Ή αν μείνει, θα μείνουν 50-100 ευρώ. Έρχεται μία ή άλλη. Συνεπώς, μπαίνεις σε μία διαδικασία ν' αφήσεις το σπίτι, να μετακομίσεις, ν' αποθηκεύσεις τα πράγματα, και ξανά-μετακομίσεις, για να κερδίσεις... το τίποτα. Ότι κέρδισες από τα ενοίκια, τα 'δωσες στην όλη διαδικασία. Και έφαγες και όόόλη την ταλαιπωρία, με 2 μετακομίσεις σε 3 μήνες. Το ξενοίκιασμα για 3-μηνο έχει νόημα μόνο σε πλήρως επιπλωμένα και ηλεκτρικά εξοπλισμένα, όπου άντε να κουβαλήσεις 5 βιβλία, κάνα laptop, και μία βαλίτσα ρούχα. Και φυσικά εάν ακολουθήσεις αυτό το δρόμο, απευθύνεσαι αποκλειστικά σε χαμηλής κατηγορίας «φοιτητόσπιτα» - με ότι φέρνει αυτό μαζί του, π.χ. κακή ποιότητα, περίεργους - κλέφτες ιδιοκτήτες, συμβόλαιο γιοκ, ρεύμα για ρολόι γιοκ (και χρεώνουν ό,τι θέλουν), κ.λπ. Και το κερασάκι στην τούρτα... εννοείται και ότι δε πάνε όλοι οι φοιτητές «σπίτια τους» (πιο σωστά, στο πατρικό τους, μιας και το σπίτι τους πλέον είναι εκεί που σπουδάζουν) για 3 μήνες. Εγώ το πιο πολύ που είχα κάτσει στο πατρικό μου απ' όταν έφυγα για σπουδές, ήταν 1,5 - 2 μήνες, και αυτό για ΜΙΑ φορά, λόγω συγκεκριμένων συνθηκών. Συνήθως καθόμουν max για 1 μήνα. Δηλαδή ως φοιτητής, θ' άφηνα την Κρήτη, με τις παραλιάρες, το ήπιο κλίμα, τη νυχτερινή ζωή το καλοκαίρι, το air-condition στο σπίτι, αλλά και τους φίλους μου και την ανεξαρτησία μου, για να πάω στην Αθήνα να κάτσω με τους γονείς μου, να λιώνω στη ζέστη (ακόμα και σήμερα δεν έχουν air-condition, αλλά το παλεύουμε να τους βάλω φέτος) και η κοντινότερη παραλία να θέλει... κανονικό ταξίδι; Και να χτυπάει και τηλέφωνο «πότε θα έρθεις» κάθε λίγο, λες και όσο ήμουν στην Κρήτη μπορούσανε να ξέρουν τι κάνω, που και πότε; Γιατί; 5
StamTheMan Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 9 ώρες πριν, kokos23 είπε της είπα ότι δεν θα έχει χρόνο να ασχοληθεί μαζί του και θα ψοφήσει... Να υποθεσω οτι δεν εχεις σκυλο.
kokos23 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 και βέβαια έχω σκυλάκο, πρωί μεσημέρι βράδυ βολτούλα, από 30-40 λεπτά και το βραδάκι είναι άνω της 1,5 ώρας επίσης να μην πω με ποιον παίζει στο σπίτι... ...μπαμπά θέλω σκύλο!!! (η κόρη 14 χρονών τότε), αγάπη μου να πάρουμε ένα σκύλο στο παιδί μπλα μπλα μπλα(η σύζυγος) και να ξέρεις μπαμπά εγώ θα το προσέχω, θα το πηγαίνω βόλτα, θα τον κάνω μπάνιο, θαθαθα, μου θύμισε το πασόκ στις καλές εποχές... φυσικά μείναμε στα θα...γιαυτό της είπα ότι θα ψοφήσει αν τον πάρει μαζί...
panosno1com Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 Στις 4/8/2023 στις 11:01 ΠΜ, nikx είπε Ειχα μια διαφωνια-απορια ,οι φοιτητες σε αλλη πολη που πανε να σπουδασουν 4ετια το καλοκαιρι των διακοπων τους το σπιτι το ξενοικιαζουν και νοικιαζουν καινουργιο απο σεπτεμβρη η το κρατανε κανονικα σε ολες τις σπουδες τους. Τι ειναι το συνηθες; Εξαρταται την πολη και την μαλακοσυνη του ιδιοκτητη 1
StamTheMan Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 19 ώρες πριν, kokos23 είπε φυσικά μείναμε στα θα...γιαυτό της είπα ότι θα ψοφήσει αν τον πάρει μαζί... Κατι βλεπεις πολυ λαθος,ειτε στην κορη σου ειτε στο θεμα σκυλου,πολυ φιλικα. Σιγουρα δεν ειναι κακο το οτι αφιερωνεις τοσες ωρες στο σκυλι,μακαρι να μπορουσα να κανω και εγω το ιδιο,αλλα δε θα "ψοφησει" εαν δε βγαινει τουλαχιστον 30 λεπτα Χ 2 φορες και 90 λεπτα το βραδυ. Εσυ εισαι στο ενα ακρο,που ασχολεισαι πολυ με το σκυλακι και θεωρεις οτι η κορη σου δε θα ασχολειται καθολου. Σιγουρα δε θα ειναι οτι καλυτερο για το σκυλι,αλλα δε θα "ψοφησει" ( πολυ φιλικα παλι μην χρησιμοποιεις αυτη τη λεξη ) εαν δε βγαινει 2 ωρες βολτα τη μερα. Ο λογος που σταματησα να δουλευω σε 2 δουλειες,ηταν επειδη ηθελα να ειναι καλα τα σκυλια μου και να μην σαπιζουν ολη μερα μονα τους,στο σπιτι. Ειδικα οταν ειχα παει τον αρσενικο στο πατρικο μου,2 μηνες καλοκαιρακι, για να τον εχει η μανα μου για παρεα,η θηλυκη μαραζωσε και κλαψουριζε επειδη εμενε μονη της. Την πηγα μαλιστα στον κτηνιατρο,για να δω αν πονουσε καπου,τελικα εδωσα 30 ευρω για να μου πει ο κτηνιατρος οτι το σκυλι απλα..βαριεται .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα