Tzimmys Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Καλημέρα σε όλους.... Θέλω να κάνω το εξής, αλλά δεν το καταφέρνω..... Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
gregdel Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Αν και μόνο αν τα 3 πρωτα ειναι αλφαριθμητικά και τα υπόλοιπα από 4ο ψηφίο και μετά αριθμοί μπορείς να κάνεις το εξής: Στο κελί Β1 βάζεις =LEFT(A1;3) ... το οποίο βάζει τα 3 πρώτα γράμματα του Α1 Στο κελί C1 βάζεις =MID(A1;4;10) που βάζει από το 4ο μέχρι όσα θες (εβαλα 10) αριθμούς Σέρνεις τα B1, C1 μέχρι όσα έχεις στην στήλη Α. Πας ταξινόμηση αφού μαρκάρεις στήλες A,B,C Διαλέγεις να γίνει ταξινόμηση κατά στήλη Β και προσθέτεις και στήλη C στην επόμενη σειρά Όταν σε ρωτήσει πως να κάνει ταξινόμηση αυτά που μοιάζουν με αριθμό να διαλέξεις να τα κάνει σαν αριθμούς και όχι σαν κείμενο 1
micos000 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Η καλύτερη λύση για μένα είναι να ξεκινήσεις να μορφοποιείς τα στοιχεία ώστε τα νούμερα να συμπληρώνονται σε τριψήφιο νούμερο, δλδ EBD001, 3BD010, 4DX061 κτλ. Έτσι η στοίχιση θα γίνεται σωστά. Έτσι όπως είναι τώρα δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει. Περίμενε αν θέλεις να απαντήσει κανένας άλλος. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2018 από micos000 1
Tzimmys Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Μου έχει σπάσει τα νεύρα, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα.... gregdel, δεν υπάρχει μοτίβο.... Κάποιοι κωδικοί είναι 4BD721, μετά 5GHTR23, 5GHTR210, γενικά δεν υπάρχει κάποια συνέχεια, πέραν του ότι πάντα ξεκινάει με αριθμό (έναν τουλάχιστον αλλά μπορεί να φτάσει και τέσσερα), ακολουθεί/ουν γράμμα/γράμματα και ξαναέρχονται αριθμοί.... micos, είναι κωδικοί προιόντων, και δεν μπορούν να αλλαχτούν. Άλλο προϊόν το 100, άλλο το 0100. Δυστυχώς.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, Tzimmys είπε Μου έχει σπάσει τα νεύρα, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα.... gregdel, δεν υπάρχει μοτίβο.... Κάποιοι κωδικοί είναι 4BD721, μετά 5GHTR23, 5GHTR210, γενικά δεν υπάρχει κάποια συνέχεια, πέραν του ότι πάντα ξεκινάει με αριθμό (έναν τουλάχιστον αλλά μπορεί να φτάσει και τέσσερα), ακολουθεί/ουν γράμμα/γράμματα και ξαναέρχονται αριθμοί.... micos, είναι κωδικοί προιόντων, και δεν μπορούν να αλλαχτούν. Άλλο προϊόν το 100, άλλο το 0100. Δυστυχώς. αν καταλαβα καλα τομονο προβλημα ειναι η αριθμηση παει με το πρωτο νουμερο αντι να διαβαζει ολοκληρο τον αριθμο δεν εχω να προτεινω καποια τεχνικη λυση, αλλα θα μπορουσατε να σκεφτεστε οπως ο υπολογιστης. δηλαδη να ξερεις οτι το 109 ειναι μπροστα απο το 30 κλπ δεν γινεται κατι τετοιο?
Tzimmys Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Καλά κατάλαβες lezanta. Αλλά δεν μπορούμε να σκεφτούμε όπως ο υπολογιστής, πρέπει να ταξινομηθούν όλοι οι κωδικοί σωστά, να εκτυπωθούν, να ανέβουν σωστά στο ράφι και τα απογραφούν.
gregdel Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Αν αρχικά ταξινομηθεί βάσει του 1ου τμήματος μέχρι το τελευταίο γράμμα και στη συνέχεια τα όμοια 1α τμήματα βάσει του αριθμού που τα ακολουθεί είσαι εντάξει με αυτό; (Γιατί για να μπορέσουμε να πετύχουμε ταξινόμηση πρέπει με κάποιον τρόπο να μπορούμε να την κάνουμε (με το χέρι) και μετά να την εφαρμόσουμε...) Αν με τον τρόπο που είπα γίνεται τότε νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να πάρεις το 1ο τμήμα μέχρι το τελευταίο γράμμα και μετά το υπόλοιπο τμήμα ώστε να κάνεις την ταξινόμηση.
flik Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Αν φτιάξεις δίπλα μια στήλη που έχεις αντικαταστήσει το 0 με Α, το 1 με Β κοκ και ταξινομήσεις αυτή τη στήλη και ταξινομηθεί και η πρωτότυπη δεν θα γίνει; Δεν ξέρω δεν το σκέφτηκα πολύ μήπως έχει κάποιο κενό η σκέψη αυτή.
Parasomnia Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στη θέση σου θα έβαζα μια VBA συνάρτηση να μου φέρνει τους κωδικούς σε βοηθητική στήλη αφού μετατρέψει τα τελευταία νούμερα σε αριθμούς με ίδιο αριθμό ψηφίων Public Function fnEditPartID(stPartID As String) As String Dim i As Integer Dim intLength As Integer intLength = Len(stPartID) For i = intLength To 1 Step -1 If Not IsNumeric(Mid(stPartID, i, 1)) Then fnEditPartID = Left(stPartID, i) & Format(Right(stPartID, intLength - i), "000000") Exit Function End If Next fnEditPartID = stPartID End Function πχ 3BD13 > 3BD000013 3BD100 > 3BD000100 Τα 3BD100 και 3BD0100 θα γινουν και τα δυο πχ 3BD000100 αλλά δεν σε πειράζει γιατί αυτόν τον κωδικό τον έχεις μόνο για ταξινόμηση Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2018 από Parasomnia 1
micos000 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 9 ώρες πριν, Tzimmys είπε Κάποιοι κωδικοί είναι 4BD721, μετά 5GHTR23, 5GHTR210, Με αυτές τις ακολουθίες όμως δε μπορείς να ταξινομήσεις, καθώς πρέπει να υπάρχει μια λογική ακολουθία. Εξ άλλου πως μπορεί να ταξινομηθεί σε σειρά το 4bd7210 και το 5ghtr23; Δεν υπάρχει κριτήριο. Δε βλέπω πως μπορεί να γίνει εύκολα κάτι τέτοιο εκτός κι αν πάρεις την αυτόματη στοίχιση και μετά αρχίσεις χειροκίνητα να διορθώνεις την σειρά όπου χρειάζεται. 1
gregdel Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το θέμα είναι να χωριστεί το αλφαριθμητικό σε 2 τμηματα... το 1ο τα γραμματα μαζι με τον 1ο αριθμο και το 2ο μονο ο αριθμος... Με αυτή την παραδοχή... ... βρήκα μια ρουτίνα εδώ που το κάνει: https://www.extendoffice.com/documents/excel/1625-excel-extract-text-from-alphanumeric-string.html και εφτιαξα ενα excel... εδω: https://www.dropbox.com/s/kvog03xhl4wkpp6/SORT ALPHANUMERIC.xls?dl=0 Βεβαια οι στήλες B,C,D είναι βοηθητικές και θα μπορούσαν να μην υπάρχουν αλλά τις αφήνω για οπτική βοήθεια. Οι στήλες E,F είναι το 1ο μέρος και το 2ο μέρος Αν κάνεις sort από A2..F17 με sorting τις στήλες E+F (με την F ως αριθμούς) τότε βγάζει κάτι καλύτερο από το αυτόματο sorting του excel. Αν δεν ισχυουν οι αρχικές παραδοχές τότε θέλει κάτι διαφορετικό. ΑΡΧΙΚΑ SORTED Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2018 από gregdel
Tzimmys Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Micos και Paransomnia, το κατάφερα χάρη στην βοήθειά σας... Βγάζοντας από την κωδικοποίηση όλα τα γράμματα και αφήνοντας μόνο τους αριθμούς, υπάρχει η δυνατότητα να ταξινομηθούν όπως θέλω. Αυτό που δεν είχα σκεφτεί, ήταν να μην πειράξω την ίδια την κωδικοποίηση αλλά να κάνω νέα στήλη δίπλα από την υπάρχουσα. Σας ευχαριστώ και πάλι. Καλή σας ημέρα και καλή δύναμη σε όλους!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα