Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω πρόβλημα αν μου απευθύνεται κάποιος σε ενικό ή πληθυντικό ... Αλλά αυτά τύπου έλα φιλαράκι, ρε φιλέ, κούκλε, όμορφε κλπ απο υπαλλήλους ή αφεντικά στα μαγαζιά χωρίς να σε γνωρίζουν καλά καλά  ... το θεωρώ αρκετά παράτραβηγμένο ... Επίσης όταν μπαίνω σε κατάστημα και ο άλλος κάθεται κρυμμένος σαν τον ποντικό πίσω απο ταμειακή, laptop-pc ή με την μούρη στο τάμπλετ και σε γράφει στα @@ του ούτε σε χαιρετάει ουτε τπτ τοτε φεύγω επιτόπου

Επεξ/σία από ziaba
  • Thanks 1
  • Απαντ. 225
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, YourTrueLegend είπε

Μεγαλε, δεν πηγες και στο Funky Gourmet, σε oldskool σουβλατζιδικο πηγες :lol: Αμα πηρες αποδειξη-ρεστα και ηταν και αλαδωτα , μια χαρα εισαι κι εσυ και ο μπαρουτοκαπνισμενος σουβλατζης.

Μάλιστα.. Μου αρέσει αυτή η λογική!

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πάω στο Ολντ σκουλ ψητοπωλείο θα φέρομαι και γω όπως του αρμόζει και λέει? (απ'ότι κατάλαβα) η κοινή λογική.

Θα απλώσω το παπαρι μου στο τραπέζι,θα κλανω και θα ρευομαι σε κάθε μπουκιά,θα βγάλω παπουτσάκια και θα σκαλίζω δόντι με μικρό δάχτυλο νύχι. Δεν είμαι δα και στο grand χισμι κισμι σούπερ ντουπερ εστιατόριο :P

Επεξ/σία από sanaeriko
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, sanaeriko said:

Μάλιστα.. Μου αρέσει αυτή η λογική!

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πάω στο Ολντ σκουλ ψητοπωλείο θα φέρομαι και γω όπως του αρμόζει και λέει? (απ'ότι κατάλαβα) η κοινή λογική.

Θα απλώσω το παπαρι μου στο τραπέζι,θα κλανω και θα ρευομαι σε κάθε μπουκιά,θα βγάλω παπουτσάκια και θα σκαλίζω δόντι με μικρό δάχτυλο νύχι. Δεν είμαι δα και στο grand χισμι κισμι σούπερ ντουπερ γκραντ εστιατόριο :P

Θα σχολιασω μονο την παρενθεση. ΔΕΝ καταλαβες τιποτα ;) Παροτι ο σαρκασμος στο ποστ μου ειναι κατι περισσοτερο απο εμφανης (παντα με την κοινη λογικη που λες κι εσυ).

12 minutes ago, ziaba said:

Δεν έχω πρόβλημα αν μου απευθύνεται κάποιος σε ενικό ή πληθυντικό ... Αλλά αυτά τύπου έλα φιλαράκι, ρε φιλέ, κούκλε, όμορφε κλπ απο υπαλλήλους ή αφεντικά στα μαγαζιά χωρίς να σε γνωρίζουν καλά καλά  ... το θεωρώ αρκετά παράτραβηγμένο ... Επίσης όταν μπαίνω σε κατάστημα και ο άλλος κάθεται κρυμμένος σαν τον ποντικό πίσω απο ταμειακή, laptop-pc ή με την μούρη στο τάμπλετ και σε γράφει στα @@ του ούτε σε χαιρετάει ουτε τπτ τοτε φεύγω επιτόπου

Που να δεις να σε αποκαλουν και κουμπαρο (ολοι), οπως συμβαινει σε μερος ελληνικο.

Κατα τ'αλλα, εμενα παλι μου τη δινει να μπαινω σε ενα μαγαζι, να θελω να κοιταξω τα προιοντα κλπ και να πεταγεται καποιος μπροστα μου να με ρωταει τι βοηθεια χρειαζομαι, ή να θελει να μου δειξει συγκεκριμενο προιον απο οσα εχει στη βιτρινα (χαρακτηριστικο παραδειγμα πλαισιο<->turbo-x). Στο παραδειγμα σου προτιμω ο υπαλληλος να μην κουναει απο τη θεση του μεχρι να ζητησω εγω τη βοηθεια του. Αρκει απλως να βρισκεται σε εμφανες σημειο στο χωρο, ωστε αν τον χρειαστω να μην ψαχνω. Εννοειται οτι αν καθεται στο pc δεν εχω κανενα θεμα, αρκει να μην φιδιαζει επιδεικτικα , σε φαση να τον κοιταω επειδη τον θελω κατι και να κανει οτι δε με βλεπει, ή να εχει απλωσει στην καρεκλα, ή να παιζει με το κινητο κλπ.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
  • Like 1
Δημοσ.

Από το κάθε ξένο, απαιτώ τον πλυθηντικό. Είναι ένδειξη απόστασης κι όχι μόνο ευγένειας. Τα υπόλοιπα, μόνο όταν δοθουν τα αντίστοιχα δικαιώματα και μόνο. Φυσικά υπάρχουν και οι μπουρτζόβλαχοι σα τον χοντρό λιγδιασμένο τύπο στο σουβλατζίδικο της γειτονιάς μου, με IQ = I Quit που όταν του ζητάς γύρο σου απαντά "να στο τυλίξω;"...

Δημοσ.

31 λεπτά πριν, xrhstosiak είπε

Παντού και πάντα και στους πάντες στον ενικό, και τον απαιτώ και παντού να μου μιλάνε στον ενικό.

Σημασία έχει τι λες, πως το λες, πως είναι η στάση του σώματος και οι εκφράσεις του προσώπου σου,

Σεβασμό και κύρος είναι πράγματα που τα κερδίζεις σε βάθος χρόνου με τις πράξεις περισσότερο και όχι με τα λόγια.

Φασκεις και αντιφασκεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Kenny McCormick είπε

Γενικά επειδή διάβασα ότι σήμερα, χρησιμοποιούμε πολύ τον πληθυντικό αριθμό όταν απευθυνόμαστε στους πελάτες μας καθώς η χρήση του πληθυντικού θεωρείται πως τηρεί τον σεβασμό, κρατάει αποστάσεις "ασφαλείας" και ακολουθεί τους κανόνες “σωστής” συμπεριφοράς.

Το κάνουμε όμως από ευγένεια και σεβασμό ή από συνήθεια; Συχνά, απευθυνόμαστε σε "έναν" άνθρωπο που η γλώσσα τον μετατρέπει σε "πολλούς". Ισχύει πως ο ενικός αριθμός προϋποθέτει συναναστροφή, τριβή, αμεσότητα και οικειότητα; Γενικά εσείς ως καταναλωτές τι προτιμάτε;

Έχει διαφορά αν είναι online ή offline; Πχ online δε με πειράζει ο ενικός ενώ offline θέλω να μου μιλάνε στον πληθυντικό;

Εγω προσωπικα μιλαω σε ολους ενικο παντα με ευγενεια γτ ολοι ειμαστε ισοι σε αυτο τον πλανητη!! ολοι στο ιδιο χωμα μπαινουμε ειτε εισαι ο βασιλιας της γης ειτε καντηλαναφτης . Αν λοιπον καποιος παρεξηγηθει που θα του μιλησω ενικο και δεν του αρεσει χρονια του πολλα

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ManFromEarth είπε

Φασκεις και αντιφασκεις.

το πρωτο εχει να κανει με την εκεινη την στιγμη της ομιλιας,

το δευτερο ειναι μια γενικη θεωρηση, και εναντια σε μια αποψη πολλων οτι αμα μιλας ή σου μιλανε στον πληθυντικο ειναι επειδη κερδισες καποιο κυρος - σεβασμο

Δημοσ.

Τι εννοείτε ορισμένοι με το ΑΠΑΙΤΩ πληθυντικό;

Αν κάποιος έχει μάθει να εκφράζεται στον ενικό, σεβόμενος πάντα τον άλλον, τι πρόβλημα σας δημιουργεί ακριβώς;

• Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ~mxls~ είπε

Τι εννοείτε ορισμένοι με το ΑΠΑΙΤΩ πληθυντικό;

Αν κάποιος έχει μάθει να εκφράζεται στον ενικό, σεβόμενος πάντα τον άλλον, τι πρόβλημα σας δημιουργεί ακριβώς;

Τον γράφεις κανονικά μέχρι να μάθε να χρησιμοποιεί πλυθηντικό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι, αυτός είναι ένας. Δεν είναι όλα όπως έμαθες. Μπορώ να σου δώσω πολλά παραδείγματα.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Τον γράφεις κανονικά μέχρι να μάθε να χρησιμοποιεί πλυθηντικό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι, αυτός είναι ένας. Δεν είναι όλα όπως έμαθες. Μπορώ να σου δώσω πολλά παραδείγματα.

Σου μιλάνε και δεν απαντάς δηλαδή; Τραβηγμένο δεν είναι;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, spectaculator είπε

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει διάθεση προσβολής ξαναλέω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...