Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Θέλω την βοήθεια σας παρακαλώ.

Έχω VDSL 50Mbps και θέλω να το ρωτήσω. Μπορώ να μοιράσω την ταχύτητα; Δηλαδή θέλω να στο pc 1 μου 40Mbps που είναι στο δωμάτιο μου και στο άλλο pc 2 να έχει 10Mbps. Πως μπορώ να το κάνω αυτό;

Το Router μου είναι ΖΤΕ Model: ZXHN H267A

Δημοσ.
On 19/09/2018 at 22:03, Gunix said:

Γεια σας.

Θέλω την βοήθεια σας παρακαλώ.

Έχω VDSL 50Mbps και θέλω να το ρωτήσω. Μπορώ να μοιράσω την ταχύτητα; Δηλαδή θέλω να στο pc 1 μου 40Mbps που είναι στο δωμάτιο μου και στο άλλο pc 2 να έχει 10Mbps. Πως μπορώ να το κάνω αυτό;

Το Router μου είναι ΖΤΕ Model: ZXHN H267A

χλωμο το βλεπω να εχει bandwidth management.η μονη πατεντα αν το δευτερο pc μπαινει με ethernet να ριξεις την καρτα δικτυου στα 10mbit ενω αν ειναι με wifi να βαλεις την καρτα σε 802.11b που ειναι 11 mbps.πατεντα τροπος αλλα παιζει αν θες πραγματι 10 ακριβως. επισης αν υποστηριζει qos μπορει να το σεταρεις και θα δεις διαφορα.μπορει να ειναι λιγο δυσκολο στο setup αλλα μπορεις να δοκιμασεις.βαζεις full priority πχ σε ενα και λιγοτερη στους αλλους ή ανα port που χρησιμοποιει ενα application κτλ.εξαρτατε τι επιλογες σου δινει το zte

Δημοσ.

Πολυ ευκολα με ενα μεσο router του εμποριου που υποστηριζει rate limiting. Ακομα καλυτερη επιλογη ειναι να κανεις traffic shaping με priority (πχ 10mbps εγγυημενα στπ 1 PC, 40 Mbps εγγυημενα στο αλλο PC, αλλα αν καποιο απο τα 2 δεν εχει εκεινη τη στιγμη κινηση, ολη η 50αρα να ειναι διαθεσιμη στο αλλο.

Ενδεικτικα τα ASUS 8x σειρα κανουν shaping, τα 5χ/6χ rate limiting per client/app. Σιγουρα και πολλες αλλες μαρκες.

Δημοσ.
Στις 22/9/2018 στις 6:47 ΜΜ, poulinos είπε

χλωμο το βλεπω να εχει bandwidth management.η μονη πατεντα αν το δευτερο pc μπαινει με ethernet να ριξεις την καρτα δικτυου στα 10mbit ενω αν ειναι με wifi να βαλεις την καρτα σε 802.11b που ειναι 11 mbps.πατεντα τροπος αλλα παιζει αν θες πραγματι 10 ακριβως.

Όχι να είναι ακριβώς. Ας παραπάνω ή λιγότερο. Όχι δεν έχω.

9 ώρες πριν, orangeboy είπε

Πολυ ευκολα με ενα μεσο router του εμποριου που υποστηριζει rate limiting. Ακομα καλυτερη επιλογη ειναι να κανεις traffic shaping με priority (πχ 10mbps εγγυημενα στπ 1 PC, 40 Mbps εγγυημενα στο αλλο PC, αλλα αν καποιο απο τα 2 δεν εχει εκεινη τη στιγμη κινηση, ολη η 50αρα να ειναι διαθεσιμη στο αλλο.

Ενδεικτικα τα ASUS 8x σειρα κανουν shaping, τα 5χ/6χ rate limiting per client/app. Σιγουρα και πολλες αλλες μαρκες.

Μάλιστα.

Οκ ευχαριστώ πολύ παιδιά. Να είστε καλά.

Δημοσ.
On 23/09/2018 at 22:48, Gunix said:

Όχι να είναι ακριβώς. Ας παραπάνω ή λιγότερο. Όχι δεν έχω.

Μάλιστα.

Οκ ευχαριστώ πολύ παιδιά. Να είστε καλά.

τοτε ναι η πατεντα κανει δουλεια.μπορεις να το δοκιμασεις πριν πληρωσεις λεφτα για καποιο router και μπλεξεις περισσοτερο αν εχεις και voip .το router  βεβαια θα κανει σωστη δουλεια αντιθετα με τις πατεντες αλλα το ενα εχει κοστος και αν εχεις voip πρεπει να δεις πως θα το σεταρεις.επισης αναλογως το qos μπορει να ειναι ευκολο μπορει και δυσκολο στο σεταρισμα.μπορεις να δεις το manual πριν παρεις κατι.

On 23/09/2018 at 12:55, orangeboy said:

και σε tp link και σε Fritz βρισκεις μετα διαφορα τετοια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...