Προς το περιεχόμενο

Εξώδικο απο Vodafone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας παιδιά. 

ανοίγω ενα κλασικό θέμα το οποίο έχουν αντιμετωπίσει πολλοί... Και ξηγουμαι: Ήμουν συνδρομητής HOL για ίντερνετ σταθερής απο το 2011. Κάποια στιγμή η HOL εξαγοραστηκε απο τη Vodafone. Που σημαίνει ότι έγινε αυτόματα Vodafone. Γύρω στο 2015 έκανα ανανέωση συμβολαίου μέσω τηλεφώνου με την ίδια τη Vodafone. 

Τον Απρίλιο του 2017 με πήρε η Wind και μου εκανε πρόταση για σταθερή. Η κοπέλα στο τηλέφωνο κλασικά μου είπε ότι μπορώ να αλλάξω δίχως κόστος απο τη Vodafone ειδικά αν είχα προφορική ανανέωση...Και έτσι πήγα στη Wind. Το συμβόλαιο στη Vodafone είμαι 90% σίγουρος ότι είχε περάσει το χρονικό όριο δέσμευσης. Αλλα κρατάω και μια επιφύλαξη... 

Σήμερα λοιπόν με παίρνει δικηγορικό και μου ανακοίνωσε ότι θα σταλεί εξώδικο και στη συνέχεια διαταγή πληρωμής για ανεξοφλητο πόσο της διακοπής.... Έχει κανένας παρόμοια εμπειρία? Και που κατέληξε? 😲

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν πληρώσεις το προστιμο και δεν πτοηθείς απο τα τηλεφωνήματα, κάποτε θα γίνει δική, θα καταδικαστείς και θα πληρώσεις το ποσο, συν προσαυξήσεις και τα δικαστικά έξοδα. Ετσι απλά.

Σημασία δεν εχει αν εχει περάσει το χρονικο οριο δεσμευσης, σημασία εχει αν εκανες μεταφορά ενω ήσουν μεσα σε δεσμευμένο χρόνο σύμβασης (ακομα και μετά απο τηλεφωνική ανανέωση). Αν ναι, πεναλντυ, αν οχι θα δικαιωθείς αλλα με κάποια ταλαιπωρία για να το καταφέρεις. 

Το πρόβλημα ξεκίνησε οταν πιστεψες την υπάλληλο της εταιρείας που εσπρωχνε συμβόλαια wind, ψέμα το οποιο τώρα δεν μπορεις να αποδειξεις για να στραφείς εναντιον της wind. Απο την άλλη αυτό δεν αφορά τη voda/hol η οποια το μονο που την αφορα ειναι οτι εχεις ενα ανεξόφλητο χρέος. 

• Like 1

Σαφώς και έχεις χρέος στην voda, αφού έσπασες το συμβόλαιο

.

Ενημερωτικά.

ΟΛΟΙΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΜΎΘΙ ΛΕΝΕ

"Φύγε απο αυτούς, ελα σε μας και δεν τους οφείλεις τίποτα"

Κλασικά την πάτησες την μπανανόφλουδα της Wind!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ζήτησε από Wind την ηχογραφημένη κλήση από την συμφωνία που έκλεισες μπας γλυτώσεις τίποτα και σου δώσουν κανένα δωρεάν πάγιο. Πάρε τηλέφωνο και μιλά με Vodafone να σου στείλουν σε μαιλ τι ακριβώς χρωστάς για να δεις μήπως σου λένε μπαρούφες.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

20 ώρες πριν, divo είπε

Βασικα πιστευω οτι δεν εχει σταλει κανενα εξοδικο

Ξανασκέψου το... όταν αναλαμβάνω βάρδια για τηλεφωνικά παράπονα επί του θέματος γίνεται χαμός. Μιλάμε για κόστη πιστολιασμένα από αρκετά χρόνια νωρίτερα κατά κύριο λόγο. Το GDPR από μόνο του δεν φτάνει για να σταματήσει την διαδικασία, έτσι νομίζαμε ακόμα και εμείς οι ίδιοι (μπας και γλιτώναμε καμιά κλήση :P αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) αλλά αν νομίζατε ότι οι εταιρίες είναι χαζές κουνήστε λίγο το κεφάλι σας που θα αφήσουν τον κάθε πιστολέρο να κάνει ότι γουστάρει. 

Ακόμα και το θέμα της τηλέγνους πάει ενάντια στο GDPR αλλά έλα μου που το δέχεσαι με την παροχή της υπηρεσίας που σε κάνουν ακριβώς όπως δέχεσαι και να διεκδικήσει η εταιρία τα χρωστούμενα σε περίπτωση που πέσει πιστόλι. Μην το δέσετε κόμπο με το θέμα του GDPR, στην καλύτερη θα καθυστερήσετε κάπως το επερχόμενο τσεκούρι. 

Λογικά όταν έκανες ανανέωση συμβολαίου, θα σου έφεραν όλα τα έγγραφα με τους όρους του συμβολαίου και το ρούτερ. Ε, σε αυτά φαίνεται πότε ακριβώς "συμφώνησες" με τους όρους και πόσο  διαρκεί το συμβόλαιο. Αν δε κάνω λάθος πρέπει να αναγράφεται και το τι επιπλέον χρεώνεσαι όταν διακόπτεις τη συμφωνία. Ρίξε μια ματιά σε αυτά και καλά ξεμπερδέματα φίλε μου .

16 λεπτά πριν, divo είπε

Οσο για το τηλεγνους δεν εχει ισχύει ακομα στη σταθερη. Το GDRP δεν ειναι για να τη σταματήσει αλλα για να σταματησουν τα τηλεφωνα. Οσο για την εταιρεια οντως εχει δικαίωμα να ζητησει τα χρεη αλλα οχι να δωσει στοιχεια σε τριτους για τον οποιοδηποτε λογο χωρις να σε ενημερωσει και χωρις την αδεια σου. Η voda απο οτι ξερω δεν εχει δικους της δικηγόρους, οπως ο οτε ας πουμε, αλλα τα δινει σε εταιρειες που δουλευουν με ποσοστα.

Ο υπεύθυνος επεξεργασίας που αναφέρεται εδώ δεν είναι ο τελικός αποδέκτης των υπηρεσιών, δηλαδή ο ιδιώτης πελάτης του παρόχου, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η ίδια η εταιρεία πάροχος.
Ο εκτελών την επεξεργασία είναι ο δικηγόρος ή η όποια εταιρεία αναλαμβάνει αυτές τις δουλειές.
Το παραπάνω άρθρο δηλαδή δεν αφορά τους καταναλωτές/πελάτες των παρόχων.

Οτι να ναι ακουγεται εδω, στο πλαίσιο της συναλλακτικης σχεσης (αρα και της εισπραξης ληξιπροθεσμων) φυσικα και μπορει να δωσει τα στοιχεια του οφειλετη η βοντα και ο κοτσοβολος και ολοι, αρκει να ειναι νομιμη εταιρια, να καλει τους οφειλετες συμφωνα με τις απαιτησεις του νομου και η επεξεργασια και χρηση των στοιχειων να γινεται μονο για τον συγκεκριμενο σκοπο για τον οποιο δοθηκαν. Αυτα ισχυουν καμμια δεκαετια τουλαχιστον...

14 ώρες πριν, divo είπε

Φιλε μου πριν κάτι χρόνια με είχε πάρει κι εμένα δικηγοράκος

Για να μην το κάνω ολόκληρο το ποστ quote απλά να σου πω ότι επειδή η δική σου περίπτωση ήταν αυτή δεν σημαίνει ότι είναι έτσι για όλους ούτε και ότι όλοι μπορούν να ισχυριστούν το θέμα των στοιχείων για να αποφύγουν το αναπόφευκτο. Στο λέω καθαρά λόγο δουλειάς, πολλές περιπτώσεις την ημέρα, πολλές με κακό τέλος για τον πελάτη. 

• 7 μήνες μετά...

καλησπερα! ημουν στη hol απο το 2009 ιντερνετικα και βονταφον κιντητο!τον αγουστο που μασ περασε! πηγα να κανω διακοπη γιατι θα εκανα μετακομιση!θα μου πειτε γιατι δεν εκανεσ μεταφορα! τεσπα βλακεια μου! εχω πληρωσει τα παντα και λεω στο καταστημα της βονταφον! θελω να διακοψω το ιντερνετ! μου λεει στελνω αιτημα! της λεω θες κατι αλλο? ειναι να παρω καποιο χαρτι? μου λεει οχι! γενικα ομως δε μου εξηγησε οτι θα με παρουν να με ρωτησουν γιατι κ πως! τελικα με επαιρναν τηλεφωνο στο παλιο κινητο! σε εναν αριθμο ! που ηταν ο αριθμος επικοινονιας που ειχα δωσει οταν εκανα τα χαρτια για το ιντερνετ! με αποτελεσμα να μου λενε οτι δε με βρησκαν! με αποτελεσμα να μου λενε οτι αφου δε σε βρηκαμε το αιτημα εινια ακυρο!!!(ακου εδω νταβατζιλικι!)  ενω ειμαι 12 χρονια στην κινητη βονταφον! και λενε οτι σταθερο και κινητο βονταφον ειναι αλλο πραμα!! σαν αποτελεσμα  μετα απο 12 χρονια συνεπειας! να μου λενε να πληρωσω τον παγιο και αλλους 3 λογαριασμουν που συναχιζουν να ερχονται ακομα και τωρα στο παλιο το σπιτι! απο ενημερωση που εχω απο τον παλιο σπιτονοικοκυρη!2 μηνες με πρηξαν με τα τηλεφωνα!  μου λενε να πληρωσω εναν τελευταιο λογαριασμο που ειναι παγιος!  καπου 25 ευρο και οτι τωρα με το προστιμο πηγε στα 65! διακοπη εχω κανει αλλα ακομα στελνουν λογαριασμους! τωρα στα τηλεφωνα|! τους ειπα οτι δεν  πληρωνω γιατι τοσα χρονια ημουν συνεπης και το ευχαριστω ειναι να βγαινω χρεωμενος?
με τα πολλα τους ειπα οτι δεν εχω μια ασχετα που πληρωνομαι!και να  με πανε στα δικαστηρια αφου θελουν τα λεφτα τους! εχει ενα μηνα δε με ενοχλησαν! και αρχισα  νιωθω οτι κατι μου λειπει! λετε να εχω κανα θεμα μαυτους τους μαφιοζους?

• 5 μήνες μετά...

Καλημερα.Θα γραψω για την δικη μου περιπτωση κ θα ηθελα τα φωτα σας γιατι εχω κουραστει παρα πολυ με τη vodafone. Ειμαι συνδρομητης τους πολλα χρονια κ παντα πληρωνω στην ωρα μου.Το αρχικο μου συμβολαιο ηταν 21ευρω σταθερο,ιντερνετ κ vodafone tv για 2χρονια. Βεβαια πληρωνα 22κ κατι ψιλα για δοσεις εξοπλισμου(δε με ενημερωσε κανεις).Στο χρονο επανω με περνουν τηλ κ μου κανουν προταση για ανανεωση συμβολαιου μαζι με τα καναλια novasports στα 27ε το μηνα τελικη τιμη.Λεω δε γ......αι 5ευρω παραπανω θα βλεπω την ευρολιγκα μου,κανα ποδοσφαιρακι..οκ λεω κ δεχομαι.28ε κ κατι ψιλα ο λογαριασμος λογω δοσεων εξοπλισμου(εδω φταιω γτ δε το διευκρινησα κ δε ρωτησα).

Στο κυριο θεμα τωρα.Αυτο εγινε περυσι κ εχω ησυχο το κεφαλι μου για αλλα 2χρονια οτι δε θα χρειαστει να μπω ακομα στη διαδικασια της'' δημοπασιας'' οταν ληγει το συμβολαιο, με αλλες εταιριες.Φετος ενα χρονο μετα ερχεται ο λογαριασμος 68ε.Οπα λεω τι εγινε .Εεδω αρχιζει ο γολγοθας κ ακρη δε βγαζω.Τους παιρνω τηλ για εξηγησεις κτλ κ μου λενε πως εληξε η εκπτωση για τα καναλια νοβα γτ ηταν για ενα χρονο.Τους λεω οτι η κυρια στο τηλ μου ειπε τελικη τιμη 27 για δυο χρονια κ δε μου ειπε τπτ για εκπτωση 1χρονου,κ αν θελουν να βρουν τη συνομιλια.Απαντηση πως οι συνομολιες διαγραφοντε μετα απο ενα χρονο.Λεω παει το δουλεμα κ ερχεται.Θα προωθησω το αιτημα σας και θα σας καλεσουμε αυριο το πρωι.

Την επομενη μερα ουτε φωνη ουτε ακροαση.Την μεθεπομενη τους καλω εγω.Ναι λεει εχει αναλαβει την υποθεση σας η κα ταδε κθα σας καλεσει εντος ημερας.Τπτ και παλι και αρχιζω κ παθαινω εγκεφαλικουλια.Ερχεται μυνημα στο κινητο αυριο θα σας καλεσουμε.Ειμαι αποφασισμενος αν δε με παρουν να τους πιστολισω κ να μη παρουν τσιγαρο.Παιρνω παλι εγω κ ζηταω το τμημα τηλεορασης και μιλαω με μια αγενεστατη με υφος σε βλεπω για τη μ......ρα μου κ αφου με εκανε μπουρλοτο,της λεω πως θελω να διακοψω το tv κ να μου πει ποσα θα πληρωνω απ τη στιγμη που θα το κοψω.17 ε μου λεει.Πολυ ωραια λεω.Οντως την επομενη μερα δεν ειχα tv.

Για τα 68 ε δε με πηρε κανεις.Το αφηνω καμια βδομαδα κ μια μερα ερχεται στη πορτα μου η speedex με εξοπλισμο vodafone tv.Λεω δε το ζω αυτο.Δε κανω παραλαβη δεματος κ τους ξαναπαιρνω.Ζηταω το λογο κτλ και μου λενε πως εχω κανει αιτηση για αναβαθμηση του εξοπλισμου.Μπαμ, τριπλο εγκεφαλικο.Τους ριχνω ενα χεσιμο κ η απαντηση τους θα σας καλεσουμε μεχρι τη δευτερα να το διευθετησουμε.Πεμπτη σημερα. Παιδια συγνωμμη για το κατεβατο,αλλα δε ξερω τι να κανω.Τους σηχαθηκε η ψυχη μου.Ενας φιλος μου ειπε να μη πληρωσω τπτ κ να μου το κοψουν κ να παω σε αλλη εταιρια με αλλο αφμ.Αν δε τους πληρωσω για κανα διμηνο θα μου το κοψουν?Και αν ναι θα με πανε δικαστικος για 70η 100ε η δε ξερω γω ποσα θα μαζευτουν?

22 ώρες πριν, gese είπε

Καλημερα.Θα γραψω για την δικη μου περιπτωση κ θα ηθελα τα φωτα σας γιατι εχω κουραστει παρα πολυ με τη vodafone.

Ολα έχουν τον τρόπο τους. Σε κάθε περίπτωση μην κάνεις κινήσεις με το μυαλό σου γιατί θα βγεις εσύ ζημιωμένος. Το πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι η έγγραφη αίτηση παραπόνων στο αντίστοιχο μέρος στο site της vodafone εξηγώντας με λίγες γραμμές την ιστορία. Επειτα θα γράψεις ακριβώς το ίδιο σε ΕΕΤΤ και συνήγορο του καταναλωτή και θα περιμένεις. Πλήρωσε μόνο αυτά που σου αναλογούν για τα υπόλοιπα και όχι για το ΤV και άσε το υπόλοιπο να υπάρχει μέχρι να λυθεί η κατάσταση. 

Επειτα, τσέκαρε το συμβόλαιο σου αν σου έστειλαν τι περιλαμβάνει. Μπαρμπούτσαλα του στυλ "δεν υπάρχει τώρα η κλήση καθώς μετά από ένα έτος διαγράφετε" τα ακούς βερεσέ γιατί επί της ουσίας δεν υπάρχει απόδειξη καμιάς συμφωνίας από κανέναν και είναι υποχρέωση της εταιρίας να αποδείξει την ισχύ του συμφωνητικού. Αυτό θα το αναφέρεις και στις παραπάνω αιτήσεις όπως και το ότι θες να διακόψεις για μη τήρηση συμφωνίας.  

Εφόσον κάνεις αυτά τότε η Vodafone είναι υποχρεωμένη να σου απαντήσει εντός 20 ημερών για το θέμα. Αν δεν πάρεις απάντηση το θέμα θεωρείται λήξαν υπέρ σου. Μην βιαστείς να κάνεις το οτιδήποτε και μην ασχολείσαι πλέον με το κέντρο εξυπηρέτησης καθώς το θέμα σου πάει ειδικά και θα ασχοληθεί αρμόδιο τμήμα. Στείλε τα σήμερα κιόλας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο προσωπική εμπερία, μέχρι ΟΝΤΩΣ να σου σταλεί κάποια εξώδικη ειδοποίηση, γράψε όποιον ενοχλεί στα παπάρια σου και κλείνε επιτόπου το τηλέφωνο γιατί 95% το χρέος έχει ξεγραφτεί απο την εταιρία και έχει πάει πακέτο σε εισπρακτική που το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πιέσει με απειλές για δήθεν μηνύσεις ελπίζοντας να ψαρώσει κάποιους και να τα σκάσουν.  Το πιθανότερο είναι να μην γίνει τίποτα, ειδικά αν το ποσο δεν είναι μεγάλο, γιατί δεν τους συμφέρει να ρισκάρουν τα δικαστικά έξοδα σε περίπτωση που δεν δικαιωθούν. 

Επεξ/σία από fragma

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια.Θα περιμενω εως την Δευτερα να με παρουν να δω τι θα μου πουν κ αν δε βγαλω ακρη θα κινηθω καπως ετσι.

Το συμβολαιο(το χαρτι δλδ)ηταν με τη hol.Πρεπει να το ξεθαψω.Τα υπολοιπα χρονια ηταν τηλεφωνικα κ δεν εχω ουτε μειλ.

21 ώρες πριν, fragma είπε

Απο προσωπική εμπερία, μέχρι ΟΝΤΩΣ να σου σταλεί κάποια εξώδικη ειδοποίηση, γράψε όποιον ενοχλεί στα παπάρια σου και κλείνε επιτόπου το τηλέφωνο γιατί 95% το χρέος έχει ξεγραφτεί απο την εταιρία και έχει πάει πακέτο σε εισπρακτική που το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πιέσει με απειλές για δήθεν μηνύσεις ελπίζοντας να ψαρώσει κάποιους και να τα σκάσουν.  Το πιθανότερο είναι να μην γίνει τίποτα, ειδικά αν το ποσο δεν είναι μεγάλο, γιατί δεν τους συμφέρει να ρισκάρουν τα δικαστικά έξοδα σε περίπτωση που δεν δικαιωθούν. 

Αυτο μου το ειπαν πολλοι γνωστοι κ φιλοι,απλα ανησυχω πως σε περιπτωση που δε τους πληρωσω,θα γινει φραγη αλλα το συμβολαιο θα τρεχει.Σωστα?κ δε ξερω ποσα θα μαζευτουν στο τελος..

23 ώρες πριν, ikaruga24 είπε

Ολα έχουν τον τρόπο τους. Σε κάθε περίπτωση μην κάνεις κινήσεις με το μυαλό σου γιατί θα βγεις εσύ ζημιωμένος. Το πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι η έγγραφη αίτηση παραπόνων στο αντίστοιχο μέρος στο site της vodafone εξηγώντας με λίγες γραμμές την ιστορία. Επειτα θα γράψεις ακριβώς το ίδιο σε ΕΕΤΤ και συνήγορο του καταναλωτή και θα περιμένεις. Πλήρωσε μόνο αυτά που σου αναλογούν για τα υπόλοιπα και όχι για το ΤV και άσε το υπόλοιπο να υπάρχει μέχρι να λυθεί η κατάσταση. 

Επειτα, τσέκαρε το συμβόλαιο σου αν σου έστειλαν τι περιλαμβάνει. Μπαρμπούτσαλα του στυλ "δεν υπάρχει τώρα η κλήση καθώς μετά από ένα έτος διαγράφετε" τα ακούς βερεσέ γιατί επί της ουσίας δεν υπάρχει απόδειξη καμιάς συμφωνίας από κανέναν και είναι υποχρέωση της εταιρίας να αποδείξει την ισχύ του συμφωνητικού. Αυτό θα το αναφέρεις και στις παραπάνω αιτήσεις όπως και το ότι θες να διακόψεις για μη τήρηση συμφωνίας.  

Εφόσον κάνεις αυτά τότε η Vodafone είναι υποχρεωμένη να σου απαντήσει εντός 20 ημερών για το θέμα. Αν δεν πάρεις απάντηση το θέμα θεωρείται λήξαν υπέρ σου. Μην βιαστείς να κάνεις το οτιδήποτε και μην ασχολείσαι πλέον με το κέντρο εξυπηρέτησης καθώς το θέμα σου πάει ειδικά και θα ασχοληθεί αρμόδιο τμήμα. Στείλε τα σήμερα κιόλας.

Αν δε βγαλω ακρη θα κινηθω ετσι.Απλα τους εχω σιχαθει κ σκεφτομαι μεχρι κ να κανω διακοπη,να τους πληρωσω οτι μου αναλογει απ το υπολοιπο συμβολαιο κ να πανε στο διαολο.Απ την αλλη ομως γτ να τους τα χαρισω?μαζι τα δουλευουμε γμτ?

52 λεπτά πριν, gese είπε

Αυτο μου το ειπαν πολλοι γνωστοι κ φιλοι,απλα ανησυχω πως σε περιπτωση που δε τους πληρωσω,θα γινει φραγη αλλα το συμβολαιο θα τρεχει.Σωστα?κ δε ξερω ποσα θα μαζευτουν στο τελος..

Μην ακούς κανέναν από αυτούς, δεν έχουν ιδέα τι παίζει εκεί έξω. Περιοδικά πέφτουν χοντρές καμπάνες και κάποιοι πάνε δικαστήριο ακόμα και για ψιλολόγια έτσι για παραδειγματισμό και κάτι αστεία που ακούς ότι δεν τους συμφέρει να σε πάνε δικαστήριο γιατί τα δικαστικά είναι πολλά να τα ακούς βερεσέ γιατί αν είσαι 100% εσύ ο φταίχτης και δικαιωθεί η εταιρία τότε θα πληρώσεις και τα δικαστικά. 

Κατά τα άλλα κακή συνεννόηση και κακή εξυπηρέτηση μπορεί να υπάρξει παντού. Ειδικά σε περιπτώσεις μετά από εξαγορά όπως η δική σου λόγο στοιχείων που δεν είσαι 100% vodafone. Θα πας σε κατάστημα voda και θα ζητήσεις να σου εκτυπώσουν το τωρινό σου πακέτο να δεις τι έχεις και τι συμφωνία έχει γίνει. Πάνω γράφει την διάρκεια του κάθε προγράμματος. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...