Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, CHRGONTE είπε

Καλημέρα.Μετά από πολύ ψάξιμο στο ΚΕΠ για την περιφέρεια του Πειραιά το iban είναι :GR6201101900000019054529961 Να μην ξεχάσετε να βάλετε την πινακίδα του οχήματος, αλλά και το όνομα του αγοραστή.!

Καλημέρα. Εμένα πάλι μου πήρε μόλις μερικά δευτερόλεπτα στο google για να βρω λίστα με όλους τους αριθμούς λογαριασμών για όλες τις περιφέρειες της Αττικής:

https://www.kteohellas.gr/category/71/μεταβιβαση-αυτοκινητου.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πληρωμή και η μεταβίβαση γίνεται υποχρεωτικά στην περιφέρεια που έχει βγει η υφιστάμενη άδεια ή οπουδήποτε βολεύει αγοραστή-πωλητή;

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
2 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Η πληρωμή και η μεταβίβαση γίνεται υποχρεωτικά στην περιφέρεια που έχει βγει η υφιστάμενη άδεια ή οπουδήποτε βολεύει αγοραστή-πωλητή;

Η πληρωμή υποχρεωτικά γίνεται στους λογαριασμούς που διατηρεί η περιφέρεια στην οποία θα γίνει η μεταβίβαση.

Η μεταβίβαση μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε περιφέρεια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν κάνω λάθος, νομίζω τα παράβολα μπορούν να στα εκδώσουν επί τόπου και στο υπουργείο όταν πας να κάνεις την μεταβίβαση.

Όταν είχα πάει πριν 3 χρόνια στο υπουργείο της Αγίας Παρασκευής, με είχε ρωτήσει αν έχω βγάλει τα παράβολα ή αν θα τα εκδώσουν εκεί. 

Δοκίμασε να τους πάρεις τηλέφωνο για σίγουρα αν γίνεται έτσι.

Επεξ/σία από SilentVoice
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Θέλω να εκδώσω τα 2 παράβολα ηλεκτρονικά και μετά να πληρώσω μέσω winbank. Είναι εφικτό;

• Τέλος Αδείας 75€
  • Τέλος μεταβίβασης

Πήγα στην σελίδα του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης αλλά δεν είμαι σίγουρος για τους κωδικούς τύπου των παραβόλων.

Μπορεί κάποιος που το έκανε πρόσφατα να βοηθήσει; 

Ευχαριστώ.

Screenshot_2.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, denz είπε

Θέλω να εκδώσω τα 2 παράβολα ηλεκτρονικά και μετά να πληρώσω μέσω winbank. Είναι εφικτό;

• Τέλος Αδείας 75€
  • Τέλος μεταβίβασης

Πήγα στην σελίδα του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης αλλά δεν είμαι σίγουρος για τους κωδικούς τύπου των παραβόλων.

Μπορεί κάποιος που το έκανε πρόσφατα να βοηθήσει; 

Ευχαριστώ.

Screenshot_2.jpg

Αν είχες διαβάσει τα προηγούμενα post θα σου είχε λυθεί η απορία.

Δεν πειράζει όμως, πάμε άλλη μία, το τέλος μεταβίβασης και το τέλος αδείας ούτε είναι παράβολα ούτε πληρώνονται από τη σελίδα e-paravolo, πληρώνονται με απλή τραπεζική μεταφορά στον λογαριασμό που διατηρεί η διεύθυνση μεταφορών στην οποία θα γίνει η μεταβίβαση.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.

Τα είχα διαβάσει φίλε μου και είδα τους λογαριασμούς ανά περιφέρεια π.χ. για Αττική. Οι πληροφορίες στο ιντερνετ όμως σε μπερδεύουν. Σ'ευχαριστώ πάντως!

Χρειάζομαι κάτι άλλο πέρα της πληρωμής αυτών των 2;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, denz είπε

Τα είχα διαβάσει φίλε μου και είδα τους λογαριασμούς ανά περιφέρεια π.χ. για Αττική. Οι πληροφορίες στο ιντερνετ όμως σε μπερδεύουν. Σ'ευχαριστώ πάντως!

Χρειάζομαι κάτι άλλο πέρα της πληρωμής αυτών των 2;

Πως μπερδεύτηκες, είδες κάπου πως το τέλος μεταβίβασης και αδείας είναι παράβολα, και πως πληρώνονται στο e-paravolo?

Αν το πληρώσεις μέσω e-banking πρέπει να το έχεις κάνει από την προηγούμενη ημέρα ώστε ο υπάλληλος να το δει από τη λίστα των χτεσινών κινήσεων που έχει μπροστά του, ή τουλάχιστον αυτό απαιτούν στο τοπικό παράρτημα μεταφορών.

Αν το πληρώσεις στο γκισέ της τράπεζας ή σε κάποιο ΚΑΣ, τότε το μόνο που χρειάζεσαι είναι η απόδειξη που θα πάρεις από το γκισέ ή το ΚΑΣ αντίστοιχα.

• Like 1
Δημοσ.

Εμενα σε μεταβιβαση που εκανα το καλοκαιρι δεχτηκαν καταθεση μεσω ebanking στο λογαριασμο της Δ.Συγκοινωνιων της περιοχης μου και εκτυπωση της αποδειξης συναλλαγης σε 5 λεπτα ειχα τελειωσει χωρις να παω τραπεζα...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
On 26/01/2021 at 18:28, GeorgeTrzs said:

Εμενα σε μεταβιβαση που εκανα το καλοκαιρι δεχτηκαν καταθεση μεσω ebanking στο λογαριασμο της Δ.Συγκοινωνιων της περιοχης μου και εκτυπωση της αποδειξης συναλλαγης σε 5 λεπτα ειχα τελειωσει χωρις να παω τραπεζα...

Ουσιαστικά αν έχω καταλάβει καλά μόλις βρεις ποιος είναι ο σωστός λογαριασμός (ανάλογα με τη περιφέρεια) κάνεις μια απλή κατάθεση/μεταφορά του συνολικού ποσού πχ 135 ευρώ για αμάξι για έως 1300 κυβικά με αιτιολογία τον αριθμό πινακίδας + το όνομα του αγοραστή και μετά εκτυπώνεις το αποδεικτικό της συναλλαγής και πας σε ΚΕΠ ή υπουργείο μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά.

Τώρα το ποια περιφέρεια από τι εξαρτάται; Αν πχ πάω σε ΚΕΠ στη Καλλιθέα για τη μεταβίβαση τότε επιλέγω Περιφέρεια Νοτίου Τομέα Αθηνών;

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, MikeJ είπε

Ουσιαστικά αν έχω καταλάβει καλά μόλις βρεις ποιος είναι ο σωστός λογαριασμός (ανάλογα με τη περιφέρεια) κάνεις μια απλή κατάθεση/μεταφορά του συνολικού ποσού πχ 135 ευρώ για αμάξι για έως 1300 κυβικά με αιτιολογία τον αριθμό πινακίδας + το όνομα του αγοραστή και μετά εκτυπώνεις το αποδεικτικό της συναλλαγής και πας σε ΚΕΠ ή υπουργείο μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά.

Τώρα το ποια περιφέρεια από τι εξαρτάται; Αν πχ πάω σε ΚΕΠ στη Καλλιθέα για τη μεταβίβαση τότε επιλέγω Περιφέρεια Νοτίου Τομέα Αθηνών;

Σωστά τα κατάλαβες.

Όσο για το άλλο που ρωτάς ναι, η Καλλιθέα ανήκει στον νότιο τομέα, αν κάνεις κατάθεση στη διεύθυνση μεταφορών νοτίου τομέα θα είσαι ok.

• Like 1
  • Thanks 1
  • 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλησπερα
εχω αγορασει μια μεταχειρισμενη μηχανη (125κυβικα), και πρεπει να πληρωσω τα παραβολα για τη μεταβιβαση της, ομως δεν εχω τραπεζικο λογαριασμο στο ονομα μου (ακομα). Πρεπει να ειναι στο ονομα της μεταβιβασης το ονομα του τραπεζικου λογαριασμου απο οπου θα πληρωθουν τα παραβολα? και για τις περιφερειες, ποια πρεπει να επιλεξω (μενω σεπολια).

Δημοσ.

https://kwloxaneio.gr/kostos-metavivasis-aftokinitou-motosykletas-analytika/

1 ώρα πριν, DimitrisPalaskas είπε

καλησπερα
εχω αγορασει μια μεταχειρισμενη μηχανη (125κυβικα), και πρεπει να πληρωσω τα παραβολα για τη μεταβιβαση της, ομως δεν εχω τραπεζικο λογαριασμο στο ονομα μου (ακομα). Πρεπει να ειναι στο ονομα της μεταβιβασης το ονομα του τραπεζικου λογαριασμου απο οπου θα πληρωθουν τα παραβολα? και για τις περιφερειες, ποια πρεπει να επιλεξω (μενω σεπολια).

https://kwloxaneio.gr/kostos-metavivasis-aftokinitou-motosykletas-analytika/

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, giannistzan είπε

ευχαριστω, αρα περιφερεια αττικης, οχι δυτικης, ανατολικης κλπ γιατι ειχα ψαξει κατι και ειχα δει εναν διαχωρισμο

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, έχω ένα αυτοκίνητο 50-50 με τον πατέρα μου, θέλει να μου μεταβιβάσει το 50% για να το το έχω όλο δικό μου. Η διαδικασία να φανταστώ είναι η ίδια; Μέσω ebanking μεταφορά χρημάτων στο iban του αντίστοιχου υπουργείου στην περιφέρεια μου έτσι; Μόνο που επειδή είναι μόνο το 50% το τέλος μεταβίβασης θα είναι το μισό έτσι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...