Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλήμερα σε ολα τα τα μέλη του φορουμ μου εδωσαν εναν intel pentium g4560 και θελω να φτιάξω ενα pc γ  ενα φιλαράκι γ να παιζει παιχνιδια σε medium settings ...Aυτο π θέλω είναι να μ προτείνεται ειναι μια μητρική micro atx γ τον συγκεκριμένο επεξεργαστή ...Να τονίσω οτι θελω να βάλω επάνω 2 δίσκους και 3 φανακια!

Επεξ/σία από life is music
Δημοσ.

Καλησπέρα!

Αν και βρήκα και φτηνότερα μοντέλα, εγώ θα πρότεινα αυτή: https://www.gigabyte.com/us/Motherboard/GA-B250M-DS3H-rev-10#kf διότι μπορεί να φτάσει σε RAM τα 64 GB σε περίπτωση που τα χρειαστείς κάποια στιγμή. Η συγκεκριμένη κοστίζει κάτι λιγότερο από 70€ αλλά η GIGABYTE προσωπικά για μένα σαν μάρκα είναι εγγύηση. Όμως δεν βλέπω να δέχεται 3 fan που αναφέρεις στο post σου. Αν δεν σε ενδιαφέρει να ελέγχεται η ταχύτητά τους αυτόματα μπορείς να τα συνδέσεις στα 12V του τροφοδοτικού απευθείας. Η συγκεκριμένη υποστηρίζει 1 fan (για ελεγχόμενη ταχύτητα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, life is music είπε

καλήμερα σε ολα τα τα μέλη του φορουμ μου εδωσαν εναν intel pentium g4560 και θελω να φτιάξω ενα pc γ  ενα φιλαράκι γ να παιζει παιχνιδια σε medium settings ...Aυτο π θέλω είναι να μ προτείνεται ειναι μια μητρική micro atx γ τον συγκεκριμένο επεξεργαστή ...Να τονίσω οτι θελω να βάλω επάνω 2 δίσκους και 3 φανακια!

Παρε την πιο φθηνη που βρισκεις pentium θα βαλεις πανω... για τα φανς παρε ενα τριπλο σπλιτερ και καθαρισες. 2 δισκους παιρνουν και οι μητρικες του 90 😛

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 3
Δημοσ.

Αν δεν θέλεις να δώσεις πολλά χρήματα, οκ, πάρε τη φθηνότερη. Όμως αν υπάρχει οικονομικό περιθώριο πάρε κατά τη γνώμη μου, κάτι σαν αυτό που πρότεινα παραπάνω για να μπορείς να αναβαθμιστείς αργότερα, σε πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά. Μπορεί να θες να βάλεις μεθαύριο που λέει ο λόγος κάτι καλύτερο από pentium και να θες και λίγο παραπάνω RAM!

Δημοσ.
11 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Παρε την πιο φθηνη που βρισκεις pentium θα βαλεις πανω... για τα φανς παρε ενα τριπλο σπλιτερ και καθαρισες. 2 δισκους παιρνουν και οι μητρικες του 90 😛

exeis καποιο link να δω το spliter που λες ?

Δημοσ.
12 ώρες πριν, akoinonitos είπε

εγω εχω δει αυτες εδω της μητρικες  1) https://www.skroutz.gr/s/10857093/MSI-B250M-Pro-VD.html kai 2 ) https://www.skroutz.gr/s/10794439/MSI-B250M-PRO-VDH.html

ποια από της δυο να επιλέξω ?

Δημοσ.
Στις 19/9/2018 στις 10:26 ΜΜ, akoinonitos είπε

Να συνδέσω σε κάποιο από τα molex του τροφοδοτικού ένα τριπλό splitter, μιά χαρά λύση το βρίσκω.

Να συνδέσω σε pinάκι της μητρικής τριπλό splitter, θα το έκανα μόνον αν υπήρχε και extra τροφοδοσία με molex από το τροφοδοτικό:unsure:...

Δημοσ.
4 ώρες πριν, blitzNikos είπε

Να συνδέσω σε κάποιο από τα molex του τροφοδοτικού ένα τριπλό splitter, μιά χαρά λύση το βρίσκω.

Να συνδέσω σε pinάκι της μητρικής τριπλό splitter, θα το έκανα μόνον αν υπήρχε και extra τροφοδοσία με molex από το τροφοδοτικό:unsure:...

Kαι γτ ?

Δημοσ.

Τρία ανεμιστήρια να παίρνουν ρεύμα από ένα pinάκι που ο κατασκευαστής το έχει για ένα...

Άντε να βολέψουμε και ένα δεύτερο, το έχω κάνει και εγώ, αλλά και τρίτο?

Και αν μάλιστα, το καλοκαιράκι, χρειαστεί να δουλεύουν και τα τρία στο τέρμα...

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, blitzNikos είπε

Τρία ανεμιστήρια να παίρνουν ρεύμα από ένα pinάκι που ο κατασκευαστής το έχει για ένα...

Εξαρτάται απο τα ανεμιστήρια. Κάποια τραβάνε ίσως και 0.15Α, άλλα μπορεί και 0.6Α. Συνήθως στις νέες μητρικές (>2010), σηκώνουν 1Α τουλάχιστον.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, blitzNikos είπε

Ενας ανεμιστηρας κουτιου με max 1500 στροφες τραβαει 0.2Α  οποτε δεν βλεπω που ειναι το προβλημα.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Sheogorath είπε

Εξαρτάται απο τα ανεμιστήρια. Κάποια τραβάνε ίσως και 0.15Α, άλλα μπορεί και 0.6Α. Συνήθως στις νέες μητρικές (>2010), σηκώνουν 1Α τουλάχιστον.

Εμ... Αυτό είναι το θέμα...

Εδώ βλέπεις στις stock ψύκτρες της intel για τους επεξεργαστές, έχω συμπτωματικά μπροστά μου δυό ολόιδιες στην όψη ψύκτρες 775 για Q9xx και η μιά θέλει 0,45 ενώ η άλλη 0,60 Α...

Πρέπει να είσαι με το κομπιουτεράκι και να προσθέτεις αμπέρ:P...

Και αν η "σούμα" είναι στο όριο, είναι το καλυτερότερο για τη μητρική?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, blitzNikos είπε

Εμ... Αυτό είναι το θέμα...

Εδώ βλέπεις στις stock ψύκτρες της intel για τους επεξεργαστές, έχω συμπτωματικά μπροστά μου δυό ολόιδιες στην όψη ψύκτρες 775 για Q9xx και η μιά θέλει 0,45 ενώ η άλλη 0,60 Α...

Πρέπει να είσαι με το κομπιουτεράκι και να προσθέτεις αμπέρ:P...

Και αν η "σούμα" είναι στο όριο, είναι το καλυτερότερο για τη μητρική?

Μην κοιτας τις ψυκτρες που δουλευουν σε υψηλες στροφες οι ανεμιστηρες , συνηθως ανεμιστηρες για case θα παρεις μεχρι 1500 στροφες ,εκτος αν θελεις να σε πιανει το κεφαλι σου απο την φασαρια. Ε στις 1500 στροφες τραβανε περιπου 0.2Α οι ανεμιστηρες

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...