what_if Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 παιδια φοβερη αγορα, αναιρω οσα εγραψα ,καλη συνεχεια
zacharis1955 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Παιδιά τελειώστε το εδώ, δεν έχει κανένα νόημα πλέον, όποιος ήθελε ή/και μπορούσε να καταλάβει σίγουρα κατάλαβε... Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2018 από zacharis1955
link67 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Kι άλλος ένας παλαβός που πετάει χρήματα σε σκουπίδια, που ισχυρίζεται ότι ο γάιδαρος πετάει και ότι η καγκουριά δεν είναι αυτοταπείνωση, ε @what_if; Μπράβο κε @gbouros, ακριβώς το ίδιο πασχίζω να πω 3 σελίδες τώρα. Κατ' αρχήν δεν χρειάζονται χαρακτηρισμοί σε άλλους χρήστες και κατά δεύτερο δεν νομίζω ο μέσος χρήστης να έχει τις γνώσεις και την όρεξη να ασχοληθεί με linux. Έχω πάρει κι εγώ ένα λάπτοπ από Κίνα με επεξεργαστή j1900, αλλά το πήρα εν γνώσει μου ότι θα βάλω από την αρχή linux γιατί τα δουλεύω πολλά χρόνια. Τα windows 7 τα έχω βάλει επάνω απλά για να υπάρχουν. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2018 από link67
dimoskoutr Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Η πλάκα είναι ότι όλοι αυτοί που κράζουν δεν έχουν δοκιμάσει κάτι με παρόμοιο επεξεργαστή, δεν έχουν δει reviews και έχουν ειδικότητα στο καλό laptop... Κρατήστε λίγες μέρες ακόμη να έρθει η μητρική μου να πω εντυπώσεις από τον "απαρχαιωμένο" j5005 με screenshots κιόλας... Εδώ ο άλλος μίλησε για τον n4000 με τον χαρακτηρισμό απαρχαιωμένο...gemini lake cpu... Τι να σχολιαστεί άλλο; 1 1
ss13 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, gbouros είπε Η μάνα μου όμως ξετρελαμένη. Και γιατί να μην είναι; Έχει μεγάλα εικονίδια και γράμματα που μπορεί να τα βλέπει και επίσης κάνει όλα όσα θέλει. Ναι είναι αναλόγως τι χρήση θες να του κάνεις , έλα τώρα με Μαμαλάκη και Βέφα κλπ θα σε τρελλάνει στις καινούργιες συνταγές Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2018 από ss13
Themos3 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Αυτο που την μάνα του δε την λυπάται κανένας με ξεπερνάει ρε γαμώτο...
zacharis1955 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 32 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Η πλάκα είναι ότι όλοι αυτοί που κράζουν δεν έχουν δοκιμάσει κάτι με παρόμοιο επεξεργαστή, δεν έχουν δει reviews και έχουν ειδικότητα στο καλό laptop... Κρατήστε λίγες μέρες ακόμη να έρθει η μητρική μου να πω εντυπώσεις από τον "απαρχαιωμένο" j5005 με screenshots κιόλας... Εδώ ο άλλος μίλησε για τον n4000 με τον χαρακτηρισμό απαρχαιωμένο...gemini lake cpu... Τι να σχολιαστεί άλλο; Eπειδή το ξαναείπες, ο Intel Pentium Silver J5005 δεν έχει καμία σχέση με τον Intel Celeron N4000 του νήματος!
dimoskoutr Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, zacharis1955 είπε Eπειδή το ξαναείπες, ο Intel Pentium Silver J5005 δεν έχει καμία σχέση με τον Intel Celeron N4000 του νήματος! Βρε φιλτατε το ότι είναι πιο ισχυρός ο j5005 το γνωρίζω... Οι νέοι πυρήνες gemini lake είναι αρκετά ισχυρότεροι από τους προηγούμενους apollo lake όμως! Ακόμη και οι δύο από δαύτους όπως του n4000 την παλεύουν με χαλαρή απλή χρήση. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2018 από dimoskoutr
what_if Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) για να τελειωνουμε ,το pc μου ειναι 3 φορες πιο γρηγορο απο αυτο (amd x6 1055t) με την ιδια ποσοτητα ram ,ξεχωριστη vga amd 78xx,2 ssd που αυτο δεν εχει στον ενα δισκο εχω win 10 ltsb που ειναι πολυ πιο ελαφρια απο τα νορμαλ 10αρια ,τερμα tweaked windows με disabled services ,ramdrive κλπ στον αλλο δισκο εχω arch linux xfce με disabled services k apps στο autostart ,τερμα tweaked k αυτο με τον performance οδηγο του archwiki, tmpfs ,dns caching ,ramdrive ,irqbalance ,ati radeon driver optimizations, καμια σχεση δλδ με τα bloated ubuntu k mint γενικοτερα εκανα οτι μπορουσα για να το βοηθησω τα win 10ltsb ειναι γρηγοροτερα απο οποιοδηποτε linux k οποιος αμφιβαλει ας κανεις δοκιμες στο μηχανημα του απο εκει κ περα οριστε screenshot απο το arch οπου (κατω δεξια οι μετρητες χρησης cpu,ram usage κλπ) 50% χρηση επεξεργαστη ενω παιζει μια καρτελα youtube 1080p k δεν κανει τπτ αλλο παραλληλα ,μονο αυτο (ενω το εχω αφησει να ρολαρει κ να ηρεμισει γιατι peak χτυπησε 85+%) οποιος στοιχειωδως καταλαβαινει απο αυτα συμπεραινει οτι το μηχανημα του τοπικ ειναι απλως οριακα επαρκες κ σε λιγο καιρο θα ειναι για πεταμα (κ πηρα τις καλυτερες εκδοχες σε λειτουργικα + optimizations που πολυ αμφιβαλω οτι ξερουν να κανουν οι περισσοτεροι αγοραστες του) οι υπολοιποι θα ειναι πολυ ευχαριστημενοι που εχει γυαλιστερα εικονιδια καλη συνεχεια απο εμενα Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2018 από what_if 1
zacharis1955 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε ...Οι νέοι πυρήνες gemini lake είναι αρκετά ισχυρότεροι από τους προηγούμενους apollo lake όμως! Αυτό πως κολλάει ακριβώς όταν ο σαβουρο-Piledriver ΑMD A4-4300M του HP Pavilion G6-2210US που είχα αγοράσει το 2011 είναι καλύτερος -έστω και λίγο- του Gemini Lake Ιntel Celeron N4000 του νήματος? Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2018 από zacharis1955
dimoskoutr Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ελάτε ρε που δεν μπορεί να ανοίξει φυσιολογικά ένα word, 2-3 tabs στον edge ή μια ταινία 1080p...Ο άλλος λέει είναι οριακά τώρα αλλά σε λίγο καιρό δεν θα επαρκεί... Ναι γιατί ξαφνικά θα αλλάξει απαιτήσεις το office, ο edge ή θα γίνουν ασηκωτες οι 1080p ταινίες...α και για youtube για δοκιμάστε edge αντί για chrome... 1 ώρα πριν, zacharis1955 είπε Αυτό πως κολλάει ακριβώς όταν ο σαβουρο-Piledriver ΑMD A4-4300M του HP Pavilion G6-2210US που είχα αγοράσει το 2011 είναι καλύτερος -έστω και λίγο- του Gemini Lake Ιntel Celeron N4000 του νήματος? Ναι βρε σχεδον ολοιδιοι είναι... Για δες εδώ...http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Celeron-N4000-vs-AMD-A4-4300M-APU/m503050vsm2001 μήπως να το ξανασκεφτούμε και να μην πέφτει τόσο θάψιμο... 1 ώρα πριν, what_if είπε για να τελειωνουμε ,το pc μου ειναι 3 φορες πιο γρηγορο απο αυτο (amd x6 1055t) με την ιδια ποσοτητα ram ,ξεχωριστη vga amd 78xx,2 ssd που αυτο δεν εχει στον ενα δισκο εχω win 10 ltsb που ειναι πολυ πιο ελαφρια απο τα νορμαλ 10αρια ,τερμα tweaked windows με disabled services ,ramdrive κλπ στον αλλο δισκο εχω arch linux xfce με disabled services k apps στο autostart ,τερμα tweaked k αυτο με τον performance οδηγο του archwiki, tmpfs ,dns caching ,ramdrive ,irqbalance ,ati radeon driver optimizations, καμια σχεση δλδ με τα bloated ubuntu k mint γενικοτερα εκανα οτι μπορουσα για να το βοηθησω τα win 10ltsb ειναι γρηγοροτερα απο οποιοδηποτε linux k οποιος αμφιβαλει ας κανεις δοκιμες στο μηχανημα του απο εκει κ περα οριστε screenshot απο το arch οπου (κατω δεξια οι μετρητες χρησης cpu,ram usage κλπ) 50% χρηση επεξεργαστη ενω παιζει μια καρτελα youtube 1080p k δεν κανει τπτ αλλο παραλληλα ,μονο αυτο (ενω το εχω αφησει να ρολαρει κ να ηρεμισει γιατι peak χτυπησε 85+%) οποιος στοιχειωδως καταλαβαινει απο αυτα συμπεραινει οτι το μηχανημα του τοπικ ειναι απλως οριακα επαρκες κ σε λιγο καιρο θα ειναι για πεταμα (κ πηρα τις καλυτερες εκδοχες σε λειτουργικα + optimizations που πολυ αμφιβαλω οτι ξερουν να κανουν οι περισσοτεροι αγοραστες του) οι υπολοιποι θα ειναι πολυ ευχαριστημενοι που εχει γυαλιστερα εικονιδια καλη συνεχεια απο εμενα Το γεγονός να μην υποστηρίζει hardware decode ο επεξεργαστής σου για το συγκεκριμένο format video το έχεις τσεκάρει; Γιατί και ο q6600 μου που είναι στα ίδια με τον j5005 είναι τόσο παλιός που δεν υποστηρίζει σε όλα τα φορμάτ του youtube hardware decode οπότε έχει αρκετά μεγαλύτερο cpu usage από τον j5005 στα περισσότερα youtube videos. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2018 από dimoskoutr
Kostas93 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ο Α4 4300m, ανακοινώθηκε 30/6/12 και κυκλοφόρησε πιο μετά... https://www.notebookcheck.net/AMD-A-Series-A4-4300M-Notebook-Processor.77222.0.html Από περιέργεια έτρεξα το βίντεο σε έναν x5 z8350 και ήταν 20 με 30% usage... Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2018 από Kostas93
what_if Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Ελάτε ρε που δεν μπορεί να ανοίξει φυσιολογικά ένα word, 2-3 tabs στον edge ή μια ταινία 1080p...Ο άλλος λέει είναι οριακά τώρα αλλά σε λίγο καιρό δεν θα επαρκεί... Ναι γιατί ξαφνικά θα αλλάξει απαιτήσεις το office, ο edge ή θα γίνουν ασηκωτες οι 1080p ταινίες...α και για youtube για δοκιμάστε edge αντί για chrome... Ναι βρε σχεδον ολοιδιοι είναι... Για δες εδώ...http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Celeron-N4000-vs-AMD-A4-4300M-APU/m503050vsm2001 μήπως να το ξανασκεφτούμε και να μην πέφτει τόσο θάψιμο... Το γεγονός να μην υποστηρίζει hardware decode ο επεξεργαστής σου για το συγκεκριμένο format video το έχεις τσεκάρει; Γιατί και ο q6600 μου που είναι στα ίδια με τον j5005 είναι τόσο παλιός που δεν υποστηρίζει σε όλα τα φορμάτ του youtube hardware decode οπότε έχει αρκετά μεγαλύτερο cpu usage από τον j5005 στα περισσότερα youtube videos. h264 αποκωδικοποιηση κανουν κ οι πετρες κ την κανει η gpu https://wiki.archlinux.org/index.php/Hardware_video_acceleration Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2018 από what_if
zacharis1955 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 35 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε .Ναι βρε σχεδον ολοιδιοι είναι... Για δες εδώ...http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Celeron-N4000-vs-AMD-A4-4300M-APU/m503050vsm2001 μήπως να το ξανασκεφτούμε και να μην πέφτει τόσο θάψιμο… https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-Celeron-N4000-vs-AMD-A4-4300M-APU/3239vs1813
dimoskoutr Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, what_if είπε h264 αποκωδικοποιηση κανουν κ οι πετρες κ την κανει η gpu https://wiki.archlinux.org/index.php/Hardware_video_acceleration Σε ρώτησα γιατί ο q6600 δεν κάνει h264 είναι παλιά πέτρα...και η κάρτα μου είναι μπρίκι... Επίσης έχει και vp9 αποκωδικοποίηση σε κάποια βίντεο του youtube... 17 λεπτά πριν, zacharis1955 είπε https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-Celeron-N4000-vs-AMD-A4-4300M-APU/3239vs1813 Χωρίς να είμαι σίγουρος το passmark νομίζω για το τελικό σκορ του επεξεργαστή δεν λαμβάνει υπόψη και το αν έχει embeded gpu; Γιατί αν ισχύει όντως τότε ο amd είναι λογικό να είναι λίγο πάνω... Δες και σε αυτά...https://browser.geekbench.com/processors/1030 http://browser.geekbench.com/v4/cpu/9938376 σαν να είναι μάλλον αρκετά γρήγορος ο n4000 σε αυτά... Επίσης δείτε και το παλικάρι με τον x5 8350 τι λέει για το youtube video usage... Πάντως θα ποστάρω και εγώ εμπειρία όταν στήσω να δούμε... Παίζει να μπορέσω να κλείσω 2 πυρήνες από το πρόγραμμα της intel νομίζω... Έτσι θα μπορούσα να δοκιμάσω περίπου έναν n4000... Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2018 από dimoskoutr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα